bak canım; senin şu anda 2 adet lense ihtiyacın var çünkü 2 gözün var. yıllık lensler gelelde 1 adet olarak ve şişe ambalajda satılırlar. çünkü bazen tek ihtiyacında olabilir. mesela biri yırtılır kaybolur bozulur. bu gibi durumlarda tekrardan bir çift alman gerekmesin diye teker teker satılır. fiyatlarda ona göre verilir. şu anda piyasada çifti 350 civarı . ama şimdi reklam olmasını istemediğim için burdan yazmıyorum. ben toptancısından temin ediyorum ve neredeyse yarı yarıya geliyor. nasıl olur diyeceksin. şöyleki; 350 tl fiyat çekenlerde benim aldığım yerden alıp sattıkları için oluyor canım. üzerine karıda koydukları için pahalıya geliyor. arzu edersen özelden yaz ben sana adres veririm. ben yıllardır alırım. hatta artık alo bana +4,5 gönderin diyorum yetiyor.
ha birde şöyle izah edeyim. lensler belli kullanım zamanlarına göre değişir. ama bu dediğin markada çeşit yok. sadece yıllık var. sen bu lensi aldığın vakit temiz titiz kullanırsan 1 yıldan fazla bile kullanırsın.
göz gerinde tam bir değişiklik sağlam bir renk istiyorsan bu işi türkiyede 2 marka sağlıyor. biri elegance bir diğeride şimdi bahsini ettiğimiz sophistic. ama malesefki elegance fabrika olarak üretimini durdurdu. piyada bu isimde satılanlar cihan meikal firmasının yerli üretimidir ve bildiğimiz elegance ile hiç bir niteliği bakımından alakası yoktur. bazı güvenilir kurumlar hala stoklarını satıyorlar onlarda problem yokta herhangi bir yerden asla alınmamalı.
aklında bişey kalırsa sor yine. ne meşakatli şeydir bu lens işi bilirim. kozmetik amaçlı olsa aman ne olacak atarım gider dersinde benim gibi numaralı olunca atmak yetmez bir kere daha bir avuç para bayılıp almakta gerekir. o yüzden ben ucuz alacak kadar zengin değilim düturuyla hep iyisini alırım