Sorulacak Soru Değil Bence..

Bunlar işte benim keşkelerim.. bende şimdi keşke deseydim yada gitseydim diyorum...
O an eşimin çağırması normal gelmişti. Yani yine belirtiyorum, banyoya çağırmadı beni. istersen beraber inelim dedi. Uyursun kısmını gülerek dedi. Saat erken olduğu için güldü bence.
ama düşününce akla demek ki direk o geliyor. Haklısınız galiba..
Ama olan oldu. İnşaallah olmaz bir daha.
Susmak belki çözüm değil ama ben o mevzuda onunla konuşabilir miyim bilmiyorum. Konuşup cevap vemek olayı uzatır gibime geliyor. Belki de yanlış düşünüyorum..

Kv dengesizlik etmiste sizde bir garip davranmissiniz. Burda ben bile sinir oldum kusura bakmayin. Sancim var demek bu kadar mi zordu o kadar israr karsisinda?

İyi de o kadar vahim birşey yoktu ki.. birşey yok deyip geçiştirmek istedim sadece. Benim ruh halim böyle, o öyle dedikçe ağzımı açıp laf edesim hiç gelmedi. Bu bir tek ona karşı olan birşey değil, genel olarak böyle biriyim. eşim normal hali dedi üstelik. üstelik ilk kez beni öyle sessiz suskun düşünür görmüyor yani.. o akşam fazla ısrarcı bir şekilde derdim olduğunu iddia etti. Ben iyice kitlendim napıyım..

Siz eşinizin annesini kendi anneniz kabul etmemişiniz. Kayınvalide " demiyorum. eşinizin ve sizin anneniz çok normal konuşmuş. Bu konular ayıp değil ,günah değil siz neden bu kadar sorun ettiniz.

Sonuçta siz bir ailesiniz aile kurumunda sizin eşinize uzak ve mesafeli olmanız garip .

Sessiz olmak marifet değil. DÜşüncelerini uslubuyle söylemek en güzeli. Gaz sorunun varsa midem sıkıntılı diyebilirsin.

Biri gelip senin yanına suratını assa otursa elbet sorarsın neden astın suratını.

Utanıyorsan net elinin altında herşeye bakabilirsin. .

Hamile olduğunuz için ruh haliniz değişken ve alınganlaşmışınız.

Son düzenleme:
Ben abartılacak bir şey görmedim ortada
Gaz sancım demeye utandıysan, sancı var karnımda ondan keyfim kaçtı deseydin.
Kadın sana o işi haftada kaç kere yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz gibi irdeler şekilde dememiş ki, hamilelikten ötürü yasak koydu mu diye merak etmiştir, yok herhangi bi yasak yok diyip geçiştirebilirdiniz
Şu forumda bile konuşuyoruz doktorum yasakladı, yasaklamadı,diye tanımadığımız insanlarla muhabbetini yapıyoruz

Esin de, annesi de yatak ve banyo işini konuşmayı seviyor anlaşılan. 10 yıllık evliyim ne esim, ne de kayınvalidemin ağzından bu tarz şeyler duymamisimdir

Haaa ayrıca daha 10 haftalık hamilesiniz esinizde size karşı biraz anlayışlı olsun

Eşimle aramda mesafe yok ki. Bunu nasıl anladınız ki.. Mesajın son kısmı değişmiş. Haklısınız bu ara acayip değişken ruh halindeyim. Mesela şuan niye bu konuyu açtım ki diyorum kendime..

Bence kayınvaliden öyle katlanılmayacak falan bi kadına benzemiyor ne var bunda büyütecek? Benim kayınvalidem de ara sıra bunun esprisini yapar bende çok tasvip etmem ama güler geçer kapatırım konuyu. O da uzatmaması gerektiğini anlar. Sen de az değilsin bence.

sizin konunuzda bence sorun tek kayınvalideye atılamaz, siz durgun kendi halinde bir mizaca sahip olabilirsiniz, durgun görünce sizi eğer ki iğneleme olmadan samimi şekilde gül, konuş, anlat dediyse sizi üzgün görmek istemediğinden olabilir.
peygamberimiz demiş, tebessüm sadakadır.
maşallah ne güzel anne adayısınız, bebeğiniz de sizin pozitif halinizi hissetsin?
eşiniz size gel istersen demiş, sohbet edesiniz de yoksa keşke gitseydiniz evinize...
kayınvalidenizin kese at demesi çok ayıplanacak bir şey değil, demese daha iyi ama belli ki o muzip bir günündeymiş? keseyi de mutlu sona bağlamak istemiş demek ki :) burnunu sokmaması gereken konulara getirmiş orada ayıp etmiş bence, siz kocaman insanlarsınız, çetele tutmak ona mı kalmış, dememesi gerekirdi...

normalde de sorununuz yokmuş, bence ufak tefek laflara kafanızı takmayın, kayınvalidelerin bizden büyük olması olgun olacağı anlamına gelmiyor.
konuyu da tekrar açmayın ama bir daha beraber olup olmadığınızı araştırırsa size münasip bir dille cevap verirsiniz...

Değil tabiki de. Öyle olsa gece 11 12 lere kadar oturmam onunla. Sorması tuhafıma gitti. ben öyle bu konuları konuşmayı seven biri değilim. Ha diyeceksiniz ki burda konu açıp anlatmayı biliyorsun ya... arada fark var bana göre. burda kimse kimliğimi bilmiyor, yüz yüze değiliz bu iki..
yanlış anlaşılmasın kimseye laf söylemiyorum. kendime kızıyorum o kadar...

Siz bir Ailesiniz o beğenmediğiniz kadının oğluyla evlisiniz. Mesafeliyim ,kayınvalideye siz diye hitap ediyorum diyorsunuz ,tabiki yerine göre mesafeli olunur ama bu kadar da abartmamak gerek.Mizacınızı biraz değiştirin sessizimdir diye surat asmak,cansız cansızda durmak insanın ruhunu karartır

normalde konuşmayı sevmezsiniz, burada anlatırsınız çok doğal bence bu, bazı yorumlar kırıcı olsa da insanı sakinleştiriyor ve mantıklı tavsiyeler oluyor, sizle aynı durumda olanlar destek oluyor falan...
kayınvalide ya da anne çok iyi empati yapamayabilir, burda anlattığınız herşeyi hayatımızda olan ailemize, arkadaşlarımıza da anlatacağız diye bir şey yok ki, takmayın kafanızı, düşünüp de alınganlığı büyütmeyin bence.
herşeyin hayırlısı.

Anladığım kadarıyla eşinin ailesi ile senin bakış açılarınız farklı. Yani onlar bazı şeyleri çok kolay ağızlarına alırken sen cevap veremiyorsun. Bu normal fakat eşinin bu konuda anlayışlı ve saygılı olması gerekmekte, kayınvalidenden önce eşinle konuşmalısın.
Ayrıca rol yap suratın asıksa ya da aynı ortamda bulunma. Benim gelinim böyle konuştuğum uymasa da suratı 5 karış cevap vermeye tenezül etmese bende farklı davranırdım.
Bu arada konuşmaları bana göre de belli bir çerçevenin dışında hadsizlik yani net.

Bence sen hanım hanımcık , oturaklı gelinlerdensin .. Kayınvaliden gebelikten dolayı bir sorun olup olmadığını merak etmiş olabilir. Ne var ki bunda ? Ayrıca hamilelikde hastalık değil nedense çok abartılıyor..

benım daha önce gebelık kayıplarım var kayınvalıdem de annem de aman yavrum sakın haa yapmauyın etmeyın dıyorlar napıyım sımdı sıze ne mı dıyım yasak mı var dıye sorulur yasak varsa sorun vardır yanı belkı onu sormustur boyle için içinı yıyecegıne patlayacagına açıkça sor bana bu tıp şeyler soylemeyın bunlar benım ıcın mahrem cevap vermek ıstemıyorum sızı de kırmak ıstemıyorum deyın olsun bıtsın

Ilk once hata sizde basliyor.
Gazim var demek zor olmamasi gerek,yada sancim var deyip gecin.
Konu kapanmistir.

Kv de utaniyor cekiniyor diye kendi birz israrci oluyumda anlatsin sorun varsa demis. Kotu bisy yok burda.
Ama israrci olmak cogu zaman hos olmaz.

Cok alingansiniz.

Ya kizlar gazim var demek tabikide sorun degil ama o an konu sahibi ne diyecegini bilememis e kayinvalidesi sordukcada o kilitlenmis. Kiz bilerek bi davranista bulunmamiski terbiyesiz yada yuzu asik olsun. Hem esi bile demis normal hali diye. Ne yani kayinvalide sordu o eglensin diye kendini zorlayip gulucukler mi olmasi lazim suratinda. Evet gulumsemek sadakadir ve konu sabini hic gulumsemedigini dusunmuyorum. Durusu oyleymis. Veee mesafeyi koruyorum kaynanamla derken kasti mesafe var ama ginede boyle tarz konusmalar yapti demek istedi bence.

Ha bana gore boyle seyler benim kaynanam demis olsa bende gulerek verecek bi cevabim olurdu ama bunu herkes hos karsilamak zorunda degil konu sahibi gibi. oda oyle biri sonucta. Konu sahibi sende sirf bazi kotu yorumlar geldi diye niye bu konuyu actim diye dusunur oldun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…