Sorulacak Soru Değil Bence..

dolunayla

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2015
127
57
41
"..Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için. İçinize atıp dert sahibi olacağınıza BDV'ye yazın söz sahibi olun.."

Aynen böyleyim. yazıp anlatıp artık içimden atmak istiyorum. sonrasında niye anlattım diye pişman olurum belki yine.. ama şu an anlatmak ağır basıyor.
Dün akşam yine kayınvalidemlerdeydik. Namazımı kıldım. Yanlarına geldim. Eşimle mutfakta oturuyorlardı. Bende de az gaz sorunu vardı aklım orda idi. Kaynanam başladı hayırdır niye moralim bozukmuş yüzüm asıkmış falan. Yok birşy diyorum. ama diyor yüzün asık konuş anlat gül. Bende de ters psikoloji vardır. Biri bana moralin bozuk yada konuş desin tersine hepten yüzüm düşer, susarım. E tabi yine öyle oldum. Eşim ordan onun normal hali diyor ama kadın ısrarlı.
Bir zaman sonra eşim banyo yapmaya gidiyorum dedi. Bnde normalde erken yattığım için, bana da gel istersen yatarsın dedi gülerek. Saat 10 çeyrek falan var. Yok dedim bende gelmiyorum. uykum yok.
Eşim kapıdan çıkarken kayınvalidemde bana gitsene eşine iki kese atarsın dedi gülerek. Yüzüne bakmadan hayır anlamında konuşmadan yüzümle işaret yaptım. Sonra demez mi, doktor ilk üç ay yatmayı mı yasakladı diye..
Sustum cevap vermedim.
sonra başka şeylerden bahsetti. Ve konu tekrar benim moral bozukluğuma geldi. Ki zaten bende cidden moral gitmişti yani artık.
ve yine yasak mı var yatmıyor musunuz dedi ve güldü. deminde sordumda birşey demedin.
Ben yine sustum duymamış gibi cevap vermedim.
Sonra içeri geçtik tv ye baktık.
Zamanı geri alsam da o an eşimle inmiş olsaydım diyorum. kayınvalideme sanane deseydim diyorum. Niye demedin diyebilirsiniz. Terbiyemden diyorum. Ben onunla bu mevzuyu niye konuşayım ki..
Sözde kadına hala siz diye hitap ediyorum. Sözde mesafe var... Sözde çok konuşmayan sessiz bir gelinim.
bunlar olmasa kadın bana başka daha neler soracak nelerin mevzusunu açacak merak ediyorum..
Birde önceleri yani ramazanın başında eşim muhabbet arasında geliyorum camiden bakıyorum uyumuş falan demişti. Kayınvalidemde sonra bana dediki, eşin gelmeden uyuma beraber uyuyun siz yeni evlisiniz. Anlıyorsun de mi beni..
Benden ne bekliyor ki yani.. ona herşeyimi anlatmamı mı.. yok artık ya.. ben ilk zamanlarda eşimle ilişkiye bile giremedim. bunu ablamlara bile danışamadım konuşamadım. onlar evliler o yüzden. seninle neyi konuşayyım yahu..

normalde sorunumuz yok ama bu gereksiz lafları canımı fena sıkıyor. içimde birikmiş çok laf var. bir gün patlarsam şaşırmam kendime..

Teşekkürler şimdiden.
Amma uzun yazmışım. Ama rahatladım galiba...

ama eşinin konusup haddini bildirmesi lâzım anne ayıp gelinin le ne biçim konuşuyorsun demesi lâzım

Aynı durum bende de var biri noldu dedikçe moralim bozulur sinirlenirim,ki bişeye canınız sıkılmışsa bile anlatmak zorunda değilsiniz böyle üstelemeye ne gerek var canım,diğer konu da sizin mahreminiz kimseye böyle şakalar düşmezken kayınvalidenize hiç düşmemeli,işin özü haklısınız

Gaz sorununuz var diye mi kadına soğuk davrandınız ?belli ki sizi neşelendirmeye çalışmış ama adı kaynana değil mi illa kafaya takacaksınız valla sizin tavırlarınız bana daha enteresan geldi.
hadi neselendirmeye calissinda?? neden yatip yatmamalarina kafayi takmis durumda onu anlayamadik..

Gaz sorunum var diye surat asmadım ki. Düşünceliydim sadece. O da bir derdin mi var dedi yok dedim sadece. Dediğim gibi normalde de öyle herdaim yüzümde güller açarak gezen biri değilim. normaldim yani. üsteledikçe yüzüm düştü.
Eşim banyoya çağırmadı. Yanlış anlamışsınız. istersen ben inerken sende gel yatarsın uykun varsa dedi. O kadar.
Eşimin yanında sormadı ki. Ona söylemeyi de tercih etmiyorum.
O an söylemek istemedim. keşke deseymişim değil mi... insan bilemiyor işte..

Siz böyle söylüyorsunuz da belki eşiniz üzeri kapalı olarak cinsel hayatınızın eksikliğinden bahsetmiştir. Kayınvalide de utanma, git, kaynaşın anlamında söylemiştir. Bilemedim

Bence esinle konus rahatsiz oldugunu soyle. Ve kayinvalidenle yalniz kalmamaya calis konusmalarindan rahatsizlik duyuyosan. Esinin yaninda da bisey demez heralde. Sen bisey deme kayinvalidene terbiyeni bozmamissin ne guzel boyle yap. Yada yok anne iyiyim diyip bi iki dakika gulumse konus kapansin direk. Baktin esinle konustun falan olmuyor kayinvalidenle konusmayi dene tatli bi dille

Biraz gazım var anne başka bir şey yok deseydin olay bence büyümezdi. Rahatsızım da diyebilirsin. Bende sinir okulurum 5 karış suratla oturup bir şey yok diyenlere. Var işte belli.

Ayrıca fitili eşin ateşlemiş bence. Annesiyle sen yokken konuştuysa kv ondan yüz bulmuş olabilir. Yine de sorulması Abes sorular bunlar. Keşke uygun bir dille hoşlanmadığını söyleseydin.

Susmak her şeyi halleder
bence böyle devam et

Siz böyle söylüyorsunuz da belki eşiniz üzeri kapalı olarak cinsel hayatınızın eksikliğinden bahsetmiştir. Kayınvalide de utanma, git, kaynaşın anlamında söylemiştir. Bilemedim
Eşimin öyle birşey diyeceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Kaldı ki eksiklikde yok yani. normal. yazdıklarımından öyle mi anlaşılıyor ki.. yani kayınvalidemde de hiç olmuyor sanıyor. Da öyle bile olsa hala onu ilgilendirmediğini düşünüyorum.

Yanlış anlama ama eşin orda çıtayı yükseltmiş pis pis sırıtıp hadi gelsene ne demek
annesi de yüz bulmuş devamını getirmiş.
demek ki onlarda normal böyle şeyler.
ayrıca gebelikte gaz sorunu normaldir. bunu diyebilirdiniz..

evinize gidip uzansaydınız rahatsızım diye bu noktaya gelmezdi hiçbirşey.

Derdinizin sebebini söyleseniz en azından basım ağrıyor karnım ağrıyor bilmem birşeyim acıyor diye..
Neticesinde suratınız asık halde birilerinin karşısında oturuyorsunuz ve suratsızlık etrafıda etkiliyor..Size defalarca sorulmuş vatan millet meselesi yapacağınıza küçük bir cevap vermek neden bu kadar zor.

Diğer konuya gelince eşinin kayınvalidenin yanında seni banyoya çağırması gerçekten çok yersiz ve düşüncesizlik olmuş.Ona keza kayınvaliden oğlundan yüz bulmuş..

Gerektiği yerde konuşmayı bilirseniz problem yaşamazsınız.

Siz neden susuyorsunuz? Eşinizle de annesiyle de konuşun. Bir daha böyle bir olay olursa, benim mahremim kimseyi ilgilendirmiyor deyin. En tahammül edemediğim insan modeli ki sevmediğim ot tepemde bitti.

Allahtan eşim bu konuda hassas.

bu dönemlerde ekstra uyku ve yorgunluk oluyor zaten 11 de yatıyordum normalde 8de uyur oldum eşim anlayışla karşıladı hep daha yeni normal uyku düzenime döndüm heryerde uyuya kalıyordum

onane yani ona bu tavizi vermediğiniz belli ama bir dahakine cevabını vermezseniz maalsef bu konuşmalarına devam edecek dur demeniz lazım...

Eşiniz camiden geliyorum bakıyorum uyumuş demiş mesela... bu gibi sözlerin altında bir ilgisizlik yattığını düşünebilir kayınvalide bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…