ben fayanslarımı ve aralarını, forivia diye bir markanın derz temizleyiciyle temizliyorum. sıkıp 3 dakika bekliyorum aralarını diş fırçasıyla geçiyorum ardından ıslak bezle siliyorum harika oluyor fayansın üzerindeki en ufak yağı-kiri alıyor, çok memnunum. hatta duşa kabin, çeşmeler onlarda da kullanıyorum. tabi derz aralarını 2 ayda bir falan beyazlatıyorum. fayanaslarıda haftada bir şöyle sirkeli suyla geçiyorum çok işe yarıyor tertemiz yapıyor.
yerdeki karolar içinde yapabilirsin bunu.
storlarıda sanırım buharlı temizleyici olmazsa zor temzilersin çıkarmadan.
ben balkonda yıkamıştım.
bildiklerim bunlar.
bu bahsettigin fayans temizleyici marketlerde satılıyormu canım denemek istedimde
dip not : fayanslar ıcın krec sökücü almıştım spreyli hiç bir işe yaramıyor gibi geliyor
banyoda sabun kullanıyoruz oda siyah fayanlarımda beyaz lekelere yol acıyor onları bile halledemiyor kireç sökücü
derzlerın sararan yerlerı kesınlıkle idrar dışkı gelebilecek yerler degğil duvarda
camur fılan mumkun degıl ama toz için bilemicem
sımdı soyle benım bol suyla yıkama gıbı bır sansım yok mtuvaletımdede banyomdada dolap var
dolaplar ıslanır dıye domestosu basıp araba fırcasıyla fılan canlarına okuyamıyorum
yenı yaptırdık evı
ama sararma var kararma degıl sararmatozdan herhalde bılemedım ben
sonracıma banyodadan gıder var ama dusa kabının altına gıder koku olur dıye su basamıyorum
derz araları harbıden fırcaylamı temızlenıyorya
ay ınanamadım
mutfak yerlerınıde derz aralarında problem var renk olarak ama oraya su basamam mutfak dolabımın altı kapalı ayaklı degıl ılla bır yere gıder curutur dolabı veya beyaz esyaları
Banyodaki sabun lekeleri icin silitbang' in aktif kopuk diye banyo ve lavabolar icin kopuk spreyi var sik ve bir sunger yardimiyla temizle butun aabun lekeleri aninda gidiyor(benim esimde sabun kullandigi icin cok fazla sabun lekesi oluyor dusakabinde fayanslarda)
derzler icinse ben en son mahalle bakkalina borcoz almaya gitmistim artik en son care sari lekeler icin onu deneyecektim ama bakkalin hanimi derzzz diye bir sprey temizleyici onerdi bende onu aldim wc'yi bir guzel domestosla fircaladim ustunede bu derz denen spreyi sari yerlere siktim ve yarim saat boyle beklettim ve tekrar sari yerleri fircaladigimda butun sari lekeler aninda cikti bu detarjanin tek kotu yani cok kotu kokuyor insanin bogazini yakiyo resmen o yuzden agzini biseyle sarman gerekiyor(tulbent gibi) ayni eskiden annelerimizin kullandigi kezzap gibi kokuyor diyebilirim
bunlari bir deneyin belki isinize yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?