Soru Cevap - Stor nasıl silinir / Fayanslar nasıl temizlenir / gibi...

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhabayın kızlar
yaz temızlıgı yaptım bitirmek üzereyim kafama takılan birşeyler var

1- fayanslar nasıl temizlenir?
2- derzler beyaz kalabilirmi ?
3-derzler neden sararı , eski haline dönermi?
4-storlar cıkarılmadan temizlenebilirmi? Evetse nasıl ?
5-storlar nasıl cıkarılıyor hayır ise ?
6-Yer karoları nasıl temizlenir, hangi deterjanla ?

6 ay once kendı evıme cıktım kızlar evi salmak istemiyorum titizim hassasım :) ama bu işlerin nasıl yapıldığını bilmiyorum dün fayanslarımı sıcak suya asprin döktüm bezle sildim ama fayans aralarını ellemedim kararmamış ama bazı yerlerde sararıklık gördüm :27:

teşekkürler

dip not : fayanslar ıcın krec sökücü almıştım spreyli hiç bir işe yaramıyor gibi geliyor
banyoda sabun kullanıyoruz oda siyah fayanlarımda beyaz lekelere yol acıyor onları bile halledemiyor kireç sökücü
derzlerın sararan yerlerı kesınlıkle idrar dışkı gelebilecek yerler degğil duvarda
camur fılan mumkun degıl ama toz için bilemicem

Son düzenleme:
1- fayanslar nasıl temizlenir?
2- derzler beyaz kalabilirmi ?
3-derzler neden sararı , eski haline dönermi?
4-storlar cıkarılmadan temizlenebilirmi? Evetse nasıl ?
5-Yer karoları nasıl temizlenir, hangi deterjanla ?

1) Yüzey temizleyiciler ile temizlenir.Kullanacağınız malzemenin üzerini okuyunuz.(Cif banyo, Cif Mutfak, Domestos+Su)
2) Derzler beyaz kalabilir
3) Pisliklerden, Çamurdan, dışkıdan, idrardan v.b.
4) Zor olabilir
5) Domestos + Su

Fayanslari Cillit bangle temizliyorum mis gibi oluyor, hemen hemen herseyi hatta :27:
Yalniz o derzleri ne kadar temizlersen temizle, beyazlamiyor. Annem bu yuzden banyodaki derzleri yesil, mutfaktakilerde turuncu yaptirmisti :))
Evde stor olmadigindan yardimci olamicam.

dip not : fayanslar ıcın krec sökücü almıştım spreyli hiç bir işe yaramıyor gibi geliyor
banyoda sabun kullanıyoruz oda siyah fayanlarımda beyaz lekelere yol acıyor onları bile halledemiyor kireç sökücü
derzlerın sararan yerlerı kesınlıkle idrar dışkı gelebilecek yerler degğil duvarda

ben fayanslarımı ve aralarını, forivia diye bir markanın derz temizleyiciyle temizliyorum. sıkıp 3 dakika bekliyorum aralarını diş fırçasıyla geçiyorum ardından ıslak bezle siliyorum harika oluyor fayansın üzerindeki en ufak yağı-kiri alıyor, çok memnunum. hatta duşa kabin, çeşmeler onlarda da kullanıyorum. tabi derz aralarını 2 ayda bir falan beyazlatıyorum. fayanaslarıda haftada bir şöyle sirkeli suyla geçiyorum çok işe yarıyor tertemiz yapıyor.
yerdeki karolar içinde yapabilirsin bunu.

storlarıda sanırım buharlı temizleyici olmazsa zor temzilersin çıkarmadan.
ben balkonda yıkamıştım.

bildiklerim bunlar.

Son düzenleme:
bende aynı durumla karşı karşıyayım aslında yeni taşınacağım evde derz araları sapsarı ona çözüm bulmam lazım
stor bizdede var canım sildim ben daha önce ama dalga dalga kaldı şimdi ben çıkartıp yumuşak bir fırça yardımıyla yıkıyorum
durulayıp çamaşır asar gibi asıyorum
böylece dalga kalmıyor
fayansları ise ben daima çamaşır suyu ile yıkıyorum temiz oluyor canım

ben fayanslarımı ve aralarını, forivia diye bir markanın derz temizleyiciyle temizliyorum. sıkıp 3 dakika bekliyorum aralarını diş fırçasıyla geçiyorum ardından ıslak bezle siliyorum harika oluyor fayansın üzerindeki en ufak yağı-kiri alıyor, çok memnunum. hatta duşa kabin, çeşmeler onlarda da kullanıyorum. tabi derz aralarını 2 ayda bir falan beyazlatıyorum. fayanaslarıda haftada bir şöyle sirkeli suyla geçiyorum çok işe yarıyor tertemiz yapıyor.
yerdeki karolar içinde yapabilirsin bunu.

storlarıda sanırım buharlı temizleyici olmazsa zor temzilersin çıkarmadan.
ben balkonda yıkamıştım.

bildiklerim bunlar.

bu bahsettigin fayans temizleyici marketlerde satılıyormu canım denemek istedimde

ben fayanslarımı amway temizleycilerinden hazırladığım bir suyla siliyorum derz aralarına gelince diş fırçasıyla tek tek cif döküp fırçalıyorum biraz uzun sürüyor ama kesinlikle tertemiz oluyor.

storlar bende de var henüz temizlemedim

Yerlere çok fazla kireç sökücü dökme bence. Ben balkonu her yıkadığımda domestos bide kireç sökücüyle yıkıyordum. Fayanslarım temiz olsun diye. Derzler eridi gitti kalmadı nerdeyse.

Sadece domestos döküp bekletip yıkayabilirsin. Domestos her yeri bembeyaz yapıyo valla :1:

Storların nasıl çıktığını nette gösterirler. Video olarak izle. 1 sefer çıkarırsın 1 sefer çıkarmadan bulaşık deterjanlı suyla silersin. Annem öyle yapıyor. Ama genel manada eziyetli bir iş. O yüzden evime kesinlikle stor almadım :1:

sımdı soyle benım bol suyla yıkama gıbı bır sansım yok mtuvaletımdede banyomdada dolap var
dolaplar ıslanır dıye domestosu basıp araba fırcasıyla fılan canlarına okuyamıyorum
yenı yaptırdık evı
ama sararma var kararma degıl sararma :27: tozdan herhalde bılemedım ben
sonracıma banyodadan gıder var ama dusa kabının altına gıder koku olur dıye su basamıyorum
derz araları harbıden fırcaylamı temızlenıyorya
ay ınanamadım

mutfak yerlerınıde derz aralarında problem var renk olarak ama oraya su basamam mutfak dolabımın altı kapalı ayaklı degıl ılla bır yere gıder curutur dolabı veya beyaz esyaları:14:

Banyodaki sabun lekeleri icin silitbang' in aktif kopuk diye banyo ve lavabolar icin kopuk spreyi var sik ve bir sunger yardimiyla temizle butun aabun lekeleri aninda gidiyor(benim esimde sabun kullandigi icin cok fazla sabun lekesi oluyor dusakabinde fayanslarda)
derzler icinse ben en son mahalle bakkalina borcoz almaya gitmistim artik en son care sari lekeler icin onu deneyecektim ama bakkalin hanimi derzzz diye bir sprey temizleyici onerdi bende onu aldim wc'yi bir guzel domestosla fircaladim ustunede bu derz denen spreyi sari yerlere siktim ve yarim saat boyle beklettim ve tekrar sari yerleri fircaladigimda butun sari lekeler aninda cikti bu detarjanin tek kotu yani cok kotu kokuyor insanin bogazini yakiyo resmen o yuzden agzini biseyle sarman gerekiyor(tulbent gibi) ayni eskiden annelerimizin kullandigi kezzap gibi kokuyor diyebilirim
bunlari bir deneyin belki isinize yarar

sımdı soyle benım bol suyla yıkama gıbı bır sansım yok mtuvaletımdede banyomdada dolap var
dolaplar ıslanır dıye domestosu basıp araba fırcasıyla fılan canlarına okuyamıyorum
yenı yaptırdık evı
ama sararma var kararma degıl sararma :27: tozdan herhalde bılemedım ben
sonracıma banyodadan gıder var ama dusa kabının altına gıder koku olur dıye su basamıyorum
derz araları harbıden fırcaylamı temızlenıyorya
ay ınanamadım

mutfak yerlerınıde derz aralarında problem var renk olarak ama oraya su basamam mutfak dolabımın altı kapalı ayaklı degıl ılla bır yere gıder curutur dolabı veya beyaz esyaları:14:

bende banyomu çok yıkamıyorum canım küçükte olsa dolap ıslanır diye.

önce elektrikliyle çekiyorum sonrasında dediğim gibi derz temzileyiciyi sıkıyorum ara ara ama yoksa çok bekleyince etki etmiyor gibime geliyor. 3 dakika bekleyip kocamın diş fırçasıyla fırçalılıyorum:52: tabi kullanmadığı eski fırçayla sonra su dolu kovayla bezle siliyorum tertemiz oluyor. halı fırçaşıyla denemiştim hiç güzel olmamıştı .:)

Banyodaki sabun lekeleri icin silitbang' in aktif kopuk diye banyo ve lavabolar icin kopuk spreyi var sik ve bir sunger yardimiyla temizle butun aabun lekeleri aninda gidiyor(benim esimde sabun kullandigi icin cok fazla sabun lekesi oluyor dusakabinde fayanslarda)
derzler icinse ben en son mahalle bakkalina borcoz almaya gitmistim artik en son care sari lekeler icin onu deneyecektim ama bakkalin hanimi derzzz diye bir sprey temizleyici onerdi bende onu aldim wc'yi bir guzel domestosla fircaladim ustunede bu derz denen spreyi sari yerlere siktim ve yarim saat boyle beklettim ve tekrar sari yerleri fircaladigimda butun sari lekeler aninda cikti bu detarjanin tek kotu yani cok kotu kokuyor insanin bogazini yakiyo resmen o yuzden agzini biseyle sarman gerekiyor(tulbent gibi) ayni eskiden annelerimizin kullandigi kezzap gibi kokuyor diyebilirim
bunlari bir deneyin belki isinize yarar

bendekı spreyde derzz canım
ama bı ıse yaramıyor sankı yanı fayans arası ıcın ayrı
fayans ıcın ayrı ılacmı kullanmak gerekıyor? bırde bu sararan bolge duvarda bızım

Back