Zaten lens makineden pahalı
Ben kendimi çektirmeyi daha çok seviyorum
Ama tabi doğa fotoğrafları hatta vlog gibi video çekmeyi seviyorum önceliğim fotoğraf ama ne istediğimi çok iyi bilsemde bunu dile getiremiyorum canonun çektiği karelerle nikonun çok farklı bana göre nikon daha detayları önem vererek çekiyor doğada ki o gün batımının turuncu ışığını almıyor mesela onu canon güzel alıyor ben Nikon sanki düğün fotoğrafçısı gibi benim gözümde ::)) ben D3100 almıştım nikon da hiç memnun kalmadım sattım keşke şimdi satsaydım baya karım olurdu
Ama ne istediğimi şöyle anlıyorum profesyonel ya da değil sadece profesyonel makine ile çekilip insta da paylaşanların fotoğrafını gördüğüm de işte bu bunu istiyorum hangi makineyle çekildi acaba diyorum tabi ki efektler de önemli onlar da renk, ışık ayarını yapıyor ama ne olursa olsun başta çekim kalitesi çok önemli tıpkı meşhur olan canon 5d mark 4 gibi. Gerek doğanın ışığını gerekse kişiyi kartpostal gibi çekiyor tabi oda pahalı :)) Sony i de böyle keşfettim sürekli takip ettiğim iki kişi vardı çekimlerini çok beğendim sordum ne kullandıklarını sonra Youtube dan baktım çekilen foto ve videolarını kesinlikle sony e karar kıldım yalnız bu dediğim makine a6000 değildi sony a7 ii 28-70mm f/3.5-5.6 oss lens makineydi bunu beğendim normalde ilk araştırdığım da fiyatı 8 9000 civarıydı o zaman pahalı diye almadım ahahahh bir Türk'ün dramı
Sony A6000 istememin sebebi alpha'nın altında ama alpha'ya yakın bir cihaz olmasıydı fiyat olarakta uygundu şimdi oda değil
Ama araştırdığım kadarıyla Sony in lensleri diğer markalara göre daha pahalıymış. Kursa gelince onu da düşündüm yaşadığım şehir çok küçük ve doğru düzgün kursları eğitimleri olmayan bir şehir ki 9 yıldır fotoğrafçılık dersi veren bir hocayla seyahat ediyorum
gel gör ki beni çekemiyor istediğim gibi çünkü o doğa fotoğrafçısı ve zevklerimiz çok farklı fotoğrafçılıkta kıyafet giymek gibi beklentin ve zevkine göre değişiyor. Keşke kursu olsa giderim gerçekten yıllardır hangi makineyi almam gerektiğini araştırdım tabi dolar sağolsun bana zaman tanımadı :) Bakalım belki düşer de alırım
Upuzun yazmışım kusura bakamyın
Çok teşekkür ederim bu arada :)