Sonunda o gün geldi..

Özel ünide 2 yıl burslu okudunuz, hem de fıstık gibi bölümde hem de 2 yıl uzattınız okula gitmediniz öyle mi? Ne deyim aileniz haklı.. En iyisi söyleyin
Aylık 800 lira mı :KK57: ben şimdi DEVLET okuluna başka şehre gitsem bana 300 lira bile yollamazlar biliyo musun. O aracı olan tanıdığı da çok mahcup etmissiniz...

Annem okulunu uzattiysan ne yapalim senden degerli degil uzme kendini sikma kendini ben senin icin varim derken ben ayda elimde 100 tl kaldiginda o parayla anneme babama hediye aliyorken 3500 tl maas alip kirayi karisina odeten fatura odemeyen tek masrafi bana yolladigi 800 tl olan ve Kizimiza para yollaman lazm dediginde anneme siddet uygulayan bir adamdan bahsediyoruz burda bilip bilmeden neye salliyorsunuz anlamadim valla

Baban ne yapıyor peki kendi maaşıyla? Anlamak için soruyorum.

Ben para az ya da cok demedim ki ? 259 tl yollasa 259 tl batiyor diyecektim yani .. Bu tepkinizin sebebini anlayamadim :) ayrica benim evladim oldugunda ben ona son kurusuma kadar harcar gerekirse kendim ac gezerim kisiden kisiye degisiyor demek ki ebeveynlik fedakarlik evlatlarini onemseme duygusu.
Kusura bakmayın batıyor kelimesini bizim buralarda memnun olanlar pek kullanmaz.
Ayrıca fedakarlığı sadece anne babadan niye bekliyorsunuz ki?Birazcıkta siz fedakar olun bakalım.

Bende aynısını düşündüm okuyunca. Tamam babasının başka hataları olabilir, ilişkileri pek iyi olmayabilir ama para konusunda yaptığı şımarıklık. 2 öğretmenin çocuk okutmak için aylık 1800 harcamaları lüks bir harcama. 800 tlde düşük bir harçlık değil. Annesiyle ilişkisi daha iyi olabilir ama babanın emeğini yok sayabilecek bir durum yok ortada.
Valla benim anladığım arkadaş durmuş durmuş yumurta gelince tutuşmuş.Bu durumda baba ve anne aldığı tüm tavırlarda haklılar.

Baban ne yapıyor peki kendi maaşıyla? Anlamak için soruyorum.
Annem ek derslere gidip eve alisveris yapip onun g..tunu paklarken beyefendi kiz okulu bitirsi kendime jeep alacagim kacacagim buralardan hayatimi yasayacagim para biriktirecegim kafalarinda allah bilir kime ev acmistir kime yediriyordur parasini facebooktan yakalamistim mesajlarini filan zaten ama annem 800 bile alsak hic yoktan iyidir diye bosanmiyor inat etmis durumlar cok karisik

Annenize babaniza yazik degil mi? Olmuyorsa olmuyor diyecektiniz ki simdi bile gec kaldiniz! Artik itiraf edin... yazik bu insanlara

Annem okulunu uzattiysan ne yapalim senden degerli degil uzme kendini sikma kendini ben senin icin varim derken ben ayda elimde 100 tl kaldiginda o parayla anneme babama hediye aliyorken 3500 tl maas alip kirayi karisina odeten fatura odemeyen tek masrafi bana yolladigi 800 tl olan ve Kizimiza para yollaman lazm dediginde anneme siddet uygulayan bir adamdan bahsediyoruz burda bilip bilmeden neye salliyorsunuz anlamadim valla
Ben babanız haklı demiyorum lakin siz fazla şımarıksınız.

Olaylari iyice carpittiniz ama beni bu halimde guldurdunuz helal olsun :) bazilariniz msjlari okuyup anlamadan sirf can acitmak icin yorum yapiyor.. Klavye delikanliligi yani.. Neyse saygimi bozmayacagim butun msjlarimi okuyup hala benim simarik memnuniyetsiz kiymet bilmez bir evlat oldugumu dusunuyorsaniz saygi duyarim yapacak bir sey yok.

Yahu başkasına güvenilip özel üniversite okunur mu?
Benim de hayalimdeki bölüme puanım yetmedi özeli annem ödeyemezdi, yerleşebildiğim bir devlet üniversitesinde okudum.
En başta hata avr. Elalemin sözüne güvenilip özel okula gideceğinie bir sene daha deli gibi çalışırdın aynı bölümü devlet okulunda okurdun.
Hadi bunu geçtim. Maddi sıkıntın varken iki sene devam etmemek ne oluyor. Ben okulu bir sene uzattım ama iş bulduğum için devam edemedim ve kendi maaşımla ödedim harçlarımı.
Sorumsuzluk etmişsiniz kusura bakmayın. Ne hastalığı olursa olsun aileye söylenmeden iki sene okula gitmemek nedir ya?
Ne hastalığı ayrıca bu ailenizin haberi yok okuduğunuzu sanıyor.

Benim kuzenimin hastalığı gibidir o. O da okulu yedi yılda bitirdi ama sevgilisi ve sevgilisinin çalıştığı barda sabahlamaktan oldu. Okuldan atıldı sonra en baştan bir daha sınava girmesi gerekti ve beş senesini yaktı.
Sizin çok hatanız var çok. Annenize yazık o arada üzülecek. Siz üzülmeyi hak etmişsiniz ben annenize üzüldüm bir tek. Umarım babanız annenizden çıkarmaz kadıncağıza Allah yardım etsin.

Baska konulari okurken konu sahiplerine kizardim hep olumsuz yorumu kaldiramiyorsan niye konu actin filan diye ama simdi hak veriyorum .. Babam ben kucuklugumden beri anneme siddet uygulayan evi terkedip ogrencileriyle iliski yasayan kira odemeyen eve bir lokma ekmegi girmeyen beni aradiginda nasilsin demeden nerdesin diyen abimi imkani oldugu halde uniyi bitirince kpss doneminde harclik vermeyip arkadaslarinin yaninda kucuk dusurup polis olmaya mecbur birakan hayatini mahveden annemi aldatip aglatan asagilayan bir adam annemin bosanmamasinin tek nedeni bana harclik yollamasi yani annem ona bakiyor evi gecindiriyor babam da 800 tl harclik yolluyor anlasmalari boyle.. Normal bir aile degiliz.. Daha ayrintili anlatayim mi ? Simarik degilim hicbir zaman olmadim burda ac yatip aileme iyiyim param var dedim gunlerce haftalarca.. Evet babama 800 tl degil 100 tl yollasa o bile koyacak kavga ettigimizde bana agza alinmayacak kufurler eden bir insan. Sevgi yok baski var kisacasi iliskimiz bu.. Daha anlatirim sabaha kadar icimi dokerim dert degil ama yeter ki beni olmadigim seylerle suclamadan once anlamaya calisin

Baska konulari okurken konu sahiplerine kizardim hep olumsuz yorumu kaldiramiyorsan niye konu actin filan diye ama simdi hak veriyorum .. Babam ben kucuklugumden beri anneme siddet uygulayan evi terkedip ogrencileriyle iliski yasayan kira odemeyen eve bir lokma ekmegi girmeyen beni aradiginda nasilsin demeden nerdesin diyen abimi imkani oldugu halde uniyi bitirince kpss doneminde harclik vermeyip arkadaslarinin yaninda kucuk dusurup polis olmaya mecbur birakan hayatini mahveden annemi aldatip aglatan asagilayan bir adam annemin bosanmamasinin tek nedeni bana harclik yollamasi yani annem ona bakiyor evi gecindiriyor babam da 800 tl harclik yolluyor anlasmalari boyle.. Normal bir aile degiliz.. Daha ayrintili anlatayim mi ? Simarik degilim hicbir zaman olmadim burda ac yatip aileme iyiyim param var dedim gunlerce haftalarca.. Evet babama 800 tl degil 100 tl yollasa o bile koyacak kavga ettigimizde bana agza alinmayacak kufurler eden bir insan. Sevgi yok baski var kisacasi iliskimiz bu.. Daha anlatirim sabaha kadar icimi dokerim dert degil ama yeter ki beni olmadigim seylerle suclamadan once anlamaya calisin

Bunlar işin kılfı hiç acı doku hayat hikayenize geçmeyin. Siz babanızın annenize zulmünü bilerek iki yıl özel üniversitiye devam etmemişsiniz. Sizde anneninizi düşünmemişsiniz. Annenize acımanız olsa serumla bile giderdiniz o okula.
Benim başımda babam yokken annem deli divane çalıştı okuttu ben de okula devam ettim. İshal de olsam gittim, zehirlendiğim günün ertesi de gittim. Sırf annemi mahcup etmemek için. Size verilen paranın da onda biri verilmedi bana. Ben okurken çalıştım yine annem sıkşmasın diye. Siz 800 lira için o zulme katlandığını bile bile iki yıl neden okula gitmediniz. Bu kadar düşünüyorsanız annenizi 2 sene daha babamın kahrını çekmesin diye uzatmazdınız okulu.
Hepimiz okuduk üniversitede hepimizn hayatında kötü şeyler oldu biz de biliyoruz anlıyoruz. Anladığımız için tepki gösteryoruz çünkü bunlar bahane biliyoruz.

Bi saatte şamar oğlana döndürmüşler seni. Sen zaten Hatanın farkında olan bir insansın. İmkanlarını iyi değerlndiremediğinin de farkındasın. Bi beş yıl daha nasıl yatarım değil nasıl bitiririm nasıl hallederim derdindesin. Bu saatten sonra kimsenin sana ne b. Yiyorsan ye yerin dibine bat mantığında eleştiri yapmaya hakkı yok. Yerinde olsam dikkate alıp sinirimi bozmam. Şımarık olmadığımı kanıtlamaya çalışmam. Sen daha çok çözüm odaklı yorumlarla ilgilen bence. Hele bir de bi laf daha etmişsin. O da batmıştır millete, hissedebiliyorum yorumlardan.

Ek: annene eziyet ettiğini düşünmüyorum. Ailen Görevini yapmış. Ikisi de çalışıyor, baban 3500 Maaş alıyor, annen de öğretmen. Bu şartlar altında doğal olarak sana destek olacaklar. Sömürmemişsin ama kotanı doldurmuşsun. O yüzden geri kalan ödemeleri senin kazanman gerek.
Buralar başarı hikayeleriyle dolmuş, ama bir o kadar da Başarısızlık hikayesi var. Herkese adil olmuyor hayat, maddiyat olsa bile manen Eşit olamayabiliyoruz.

Bunlar işin kılfı hiç acı doku hayat hikayenize geçmeyin. Siz babanızın annenize zulmünü bilerek iki yıl özel üniversitiye devam etmemişsiniz. Sizde anneninizi düşünmemişsiniz. Annenize acımanız olsa serumla bile giderdiniz o okula.
Benim başımda babam yokken annem deli divane çalıştı okuttu ben de okula devam ettim. İshal de olsam gittim, zehirlendiğim günün ertesi de gittim. Sırf annemi mahcup etmemek için. Size verilen paranın da onda biri verilmedi bana. Ben okurken çalıştım yine annem sıkşmasın diye. Siz 800 lira için o zulme katlandığını bile bile iki yıl neden okula gitmediniz. Bu kadar düşünüyorsanız annenizi 2 sene daha babamın kahrını çekmesin diye uzatmazdınız okulu.
Hepimiz okuduk üniversitede hepimizn hayatında kötü şeyler oldu biz de biliyoruz anlıyoruz. Anladığımız için tepki gösteryoruz çünkü bunlar bahane biliyoruz.
Ay lutfen burda zor sartlarda okula gittim diye ajitasyon yapmayin bahane bunlar isteyen okul sirasinda altina s.cardi yine de ertesi gun degil s.ctigi gun giderdi okula :))) hadi iyi aksamlar

Bi saatte şamar oğlana döndürmüşler seni. Sen zaten Hatanın farkında olan bir insansın. İmkanlarını iyi değerlndiremediğinin de farkındasın. Bi beş yıl daha nasıl yatarım değil nasıl bitiririm nasıl hallederim derdindesin. Bu saatten sonra kimsenin sana ne b. Yiyorsan ye yerin dibine bat mantığında eleştiri yapmaya hakkı yok. Yerinde olsam dikkate alıp sinirimi bozmam. Şımarık olmadığımı kanıtlamaya çalışmam. Sen daha çok çözüm odaklı yorumlarla ilgilen bence. Hele bir de bi laf daha etmişsin. O da batmıştır millete, hissedebiliyorum yorumlardan.
Yok konuyla ilgilenmeyecegim daha fazla neyin ne oldugunu anlamaya calismadan yuklenip ooruc stresini ustumden atmaya calisan insan doldu konu halbuki amacim bu degildi dediginiz gibi kendimi bosuna anlatmaya calisip yoruldum zaten cok uzgunum basima agrilar girdi yemin ederim.. Insallah hakkimda hayirlisi olsun guzel mesajlariniz desteginiz fikirleriniz icin de cok tesekkur ederim

Ay lutfen burda zor sartlarda okula gittim diye ajitasyon yapmayin bahane bunlar isteyen okul sirasinda altina s.cardi yine de ertesi gun degil s.ctigi gun giderdi okula :))) hadi iyi aksamlar

Bir önceki yorumda babam dövdü abimi kpss kursuna göndermedi diye acıtasyon yapan sizdiniz ne ara bu kadar güçlendiniz :)
Ben çok şükür iki sene hastaydım da ondan okula gidemedim diye ne kendimi ne ailemi kandırdım gayet güçlü bir şekilde bitirdim okulumu. Hem de tanıdığa güvenip de parayla gittiğim bir okulu değil bileğimin hakkıyla kazandığım bir okulu.
Şimdi biraz otur düşün empati yap annene babana yazık milyonlar döktükleri çocukları kandırmış, biraz aklın başına gelsin diye yazdım. Anlayacak kafa da değilsin belli bahanelerine kendin inanıyorsun. Vicdana gelip anlamazsın yaptığını ondan sana hadi iyi akşamlar :KK66:
Ben annemi bir gün olsun üzmedim acıtasyon yapmama gerek kalmadı ondan. Acıtasyona baya ihtiyacınız olacak.

Onceki mesajlarimda defalarca anlattim neyse tesekkurler fikriniz icin ben de biliyorum annemi tukettigimi benim gibi bir evladi haketmedigini benim yuzumden kanser oldugunu filan ee baska soylemek istediginiz bir sey var mi ?
Annen senin yüzünden değil de olsa olsa baban yüzünden kanser olmuştur diye düşünüyorum. Detayları bilmemekle birlikte anlattığın kadarıyla annenin babana muhtaçlığı yok. Hem ona bakıp hem ev geçindiriyor, sana 800 TL göndermesi dışına babanın sana hiç bir katkısı yok. Abin desen polis olmuş ve mesleğini eline almış. Hala babana katlanması için seni bahane ediyor gibi geldi, tipik örneğini ben yaşadım çünkü. Senin yerinde olsam alternatif olarak devlet üniversitesine geçiş durumunu araştırırdım. Gerekirse dekana kadar çıkar durumumu anlatır burs isterdim ( isteyenin bir yüzü vermeyenin .. ). Babama yaz okuluna kaldığımı söyler cuzi bir miktar söylerdim, onla da fazla muhatap olmazdım. Annem de ağlar üzülürse şimdiye kadar yaptıkları için teşekkür eder ama babamı çekmesinin nedeninin ben olmadığımı bu sorumluluğu daha fazla bana yüklememesini söylerdim. Tabi iş bulur çalışırdım. Çokta ders çalışırdım. Yaz okuluna gittim sonra olmadı 1 sene uzadı, uzadı derken bana hocam güzel bir iş ayarladı böyle böyle denerdim şansımı.

Sizden fazla acitasyon yok farkındaysanız.
Hadi iyi akşamlar.

Baska konulari okurken konu sahiplerine kizardim hep olumsuz yorumu kaldiramiyorsan niye konu actin filan diye ama simdi hak veriyorum .. Babam ben kucuklugumden beri anneme siddet uygulayan evi terkedip ogrencileriyle iliski yasayan kira odemeyen eve bir lokma ekmegi girmeyen beni aradiginda nasilsin demeden nerdesin diyen abimi imkani oldugu halde uniyi bitirince kpss doneminde harclik vermeyip arkadaslarinin yaninda kucuk dusurup polis olmaya mecbur birakan hayatini mahveden annemi aldatip aglatan asagilayan bir adam annemin bosanmamasinin tek nedeni bana harclik yollamasi yani annem ona bakiyor evi gecindiriyor babam da 800 tl harclik yolluyor anlasmalari boyle.. Normal bir aile degiliz.. Daha ayrintili anlatayim mi ? Simarik degilim hicbir zaman olmadim burda ac yatip aileme iyiyim param var dedim gunlerce haftalarca.. Evet babama 800 tl degil 100 tl yollasa o bile koyacak kavga ettigimizde bana agza alinmayacak kufurler eden bir insan. Sevgi yok baski var kisacasi iliskimiz bu.. Daha anlatirim sabaha kadar icimi dokerim dert degil ama yeter ki beni olmadigim seylerle suclamadan once anlamaya calisi

Bir önceki yorumda babam dövdü abimi kpss kursuna göndermedi diye acıtasyon yapan sizdiniz ne ara bu kadar güçlendiniz :)
Ben çok şükür iki sene hastaydım da ondan okula gidemedim diye ne kendimi ne ailemi kandırdım gayet güçlü bir şekilde bitirdim okulumu. Hem de tanıdığa güvenip de parayla gittiğim bir okulu değil bileğimin hakkıyla kazandığım bir okulu.
Şimdi biraz otur düşün empati yap annene babana yazık milyonlar döktükleri çocukları kandırmış, biraz aklın başına gelsin diye yazdım. Anlayacak kafa da değilsin belli bahanelerine kendin inanıyorsun. Vicdana gelip anlamazsın yaptığını ondan sana hadi iyi akşamlar :KK66:
Ben annemi bir gün olsun üzmedim acıtasyon yapmama gerek kalmadı ondan. Acıtasyona baya ihtiyacınız olacak.
Allah size akil fikir versin ne diyim :) tebrikler cok zeki caliskan guclu bir kadinsiniz bravo uni kazanmissiniz madalyalar alkislar size gidiyor ben bahane uydurup ailemi kandirdim bide sizi kandiriyorum isim gucum yok saatlerdir burda yazdigim seyler acitasyon uydurma yalan dolan sizofrenim ben hahaha guler misin aglar misin

Sizden fazla acitasyon yok farkındaysanız.
Hadi iyi akşamlar.
Ben acitasyon yapmadm karsimdakileri insan sanip durumumu anlattim tipki sizlerin konu acip derdinizi anlattiginiz gibi ve bu konuda tek sucum size simarik bir insan olmadigimi kanitlamaya calismak oldu ama hata ettim siz nerden gormek istiyorsaniz ordan bakiyorsunuz yazik

X