Sonunda o gün geldi..

guzel kardesim, 2 senedir okula neredeyse hic gitmedim diyen sen degil misin?
ayrica, notlarima bakarak burs vermiyor dedigin adam eminim cok da guzel bakmistir notlara.
soyle dusun, sen birine bir yardim da bulunuyorsun, ama hic karsiliginda birsey gormuyorsun, -basariyi birak, okula bile devam etmemissin- adam kendini enayi gibi hissetmistir gayet. ben olsam hissederim.
yani onun sana, "bu sene isler kesat" demesi aslinda mesajdir, adam ol, hak et demek istemis olabilir.
sonucta o okulda, uzerinden para kazanacagi baska bir ogrencinin yerini isgal ediyorsun.
nyse sonuc olarak intihar etmeyecek olmana sevindim.
guclu kalman dilegiyle.

Bende uzattım okulu, hatta 3 yıl uzatıp uzatıp annemler mezun olucam sanırken bir anda bölüm değiştirmeye karar verdim, söylediğimde büyük tepki verirler sanıyordum, sorun etmediler. Şimdi keşke daha erken söyleseydim diyorum en azından 2 yılın boşa gitmezdi yeni bölümümde devam ediyor olurdum o açıdan pişmanım ama senin yaptığın daha büyük sorumsuzluk. Memur ailesi olduğunu da okulun ücretini de biliyorsun o para havadan gelmeyeceğine göre elbette haberdar olacaklarını biliyorsun durumdan, keşke daha erken söyleseydin ailene, belki yaz okuluyla vs. toparlayabilirdin.

2 sene boyunca psikolojik ve fiziksel ne zorluk yaşadınız merak ettim?
6 ay vs olsa neyse de 2 sene kadar sizi alıkoyan hastalık ya çok mühimdir ya da bahanedir

Offf naptin canim sen ya

Arkadaslarin dedigi gibi yaz okulu yalanini soyleyip tabiri caizse esek gibi calisip okulunu botirmektwn baska caren yok.

Bu durumu atlattiginda sakin gevseme 1-2 sene sonra yine pismanlik yasamak istemiyorsan dis dunyayla irtibatini kes ve sadece calis.

Uzgun olunca soylenecek son sey belki ama bence haketmissin... yalan ustune yalan soylememliydin. Bence bundan sonra durust olmalisin arkadasim...

2 sene boyunca psikolojik ve fiziksel ne zorluk yaşadınız merak ettim?
6 ay vs olsa neyse de 2 sene kadar sizi alıkoyan hastalık ya çok mühimdir ya da bahanedir
Aileme bahane uydurdum diyelim burda size neden bahane uydurayim ben de bunu anlamiyorum siz beni yargilasaniz ne olacak ki zaten derdime sizden bir fikir bir akil almak icin yazmisim neden derdimi durustce yazmayayim ? Sistitten hastanede yattim raporum kabul olmadi devamsizliktan kaldim sonra okula yabancilastim bir tane bile arkadasim yoktu dersleri anlamadim ben nerdeyim noluyo moduna girdim sonra ise girdim okulu odemek icin calistim derslere yine gidemedim sonra da borderline kisilik bozukluguna bagli panik atak donemleri depersonalizasyon (kendine ve cevreye yabancilasma zaman ve yer kavramlarini algilayamama) ve daha bir cok problemden ilac tedavisi gordum geceleri sabaha kadar uyuyamadim sabahlari aksama kadar olu gibi yattim zar zor iyilestim okula bir sekilde tutundum bu sefer de vicdan azabinin agirligindan bu hallere geldim. Yani bahane degil.

O üzülmesin diye şunu söylemedim bunu söylemedim yazmışsın Eee noldu şimdi daha çok üzülecekler keşke zamanında deseydinde üzülselerde bir manası olurdu o an çare ararlardı o kadar parayı boşa yatırmadan. Çok hatalısın canım

Haklisiniz cok haklisiniz ama o zaman soyleseydim beni okuldan alirdi babam bir tane bile dersten kaldigini duyarsam bu is biter universiteyi ruyanda gorursun diye beni tehdit ediyordu hep cok korktum tabiri caizse it gibi.. Simdi okuldan alamaz 23 yasimdayim istanbula alistim calisip kendim okulumu odeyip gecimimi saglayabilirim en kotu kimse bana istemedigim bir seyi yaptiramaz artik.. Ama o zaman oyle degildi.

ben ünivde 2 yıllık okudum. babam okula kayıt etmek için kredi çekti. o krediyi bankadan alırken içim sızladı. babamla kayıda gittik ve o gün dedim ki ne olursa olsun bu okulu birincilikle bitircem. 90 aldığımda bile hüngür hüngür ağlıyordum. çok sıkıntılar çektim sınav dönemlerim ağlamakla geçti ama sonunda birinci oldum ailemin yüzünü kara çıkarmadım plaketimi havaya kaldırdığımda babamın gözleri ışıldadı. bana göre sorumluluk budur. Artık cezasını çekmelisin ama annene acıdım.

Ben annenize üzüldüm. 2 yil okula gitmeyecek ailenizinde haberi olmadigi hicbir saglik sorunu olamaz. Bu bana bahane gibi geldi.
Ilk yil o okulu bitiremeyeceginizi anladiginizda tekrar sinava girip turkce psikoloji bolumune yerlesebilirdiniz.
Annenizin yillardir verdigi emegi bosa cikarmissiniz. Kadini maddi manevi tuketmissiniz.

Onceki mesajlarimda defalarca anlattim neyse tesekkurler fikriniz icin ben de biliyorum annemi tukettigimi benim gibi bir evladi haketmedigini benim yuzumden kanser oldugunu filan ee baska soylemek istediginiz bir sey var mi ?

aslında keşke yıllardır bu yükün altında kalacğına söyleseydin .. şimdi bir şok geçirecekler daha zor olacak..

ama ben olsam söylerdim olduğu gibi her sene kavga gürültü stres olmasındansa bir defa da kurtulursun..

Ben braya derdimi yaziyorsam en durust haliyle yazarim burdaki insanlar beni yargilarsa ne olur yargilamazsa ne olur zaten yargilayin akil verin fikir verin diye derdimi yaziyorum buraya ama birazcik empati yapmaya calissaniz cok mutlu olurum cunku su an zaten cok zor seyler yasiyorum ve sizin de annene yazik olmus demeniz bana destek olmuyor beni daha da dibe cekiyor. Anneme olanlarin farkindayim ve belki bu yuzden bu kadar kotuyum ve artik ondan para almayip calisacagim yaziyorumdur? Herkes tabi ki istedigi yorumu yapabilir benimki sadece bir rica..

Ünv sahibi Napsın okula gelmeyen bi kıza burs verilirmi... ailene durumu anlat mecbur anlaticaksin bu saatten sonra yapabileceğin bişey yok

Canım 2 yıl fiziksel ve psikolojik hastalığını saklayabilmişen, seninle çok ilgili baban yok demektir.

Yaz okuluna kaldım de, yaz okulu sorası 2-3 ders kaldı de 1 sene daha idare et. Sonra işe falan gir, öyle stand fln değilde işinle ilgili staj vs. Diplomanı almadan tabi çalışamazsın ama atıyorum hastanede danışma vs. Yada kpssye hazırlık fln diyip memleketine dönme. Babandan da para bekleme. Para beklemezsen çok kurcalayacağını düşünmüyorum

Aslinda aynen oyle ayda bana yolladigi 800 tl batiyor ona onun da agir bir psikolojik rahatsizligi var zaten bir ara cocuk gibi kustu benle aylarca konusmadi sonra kalp krizi gecirip yogun bakimda kaldi bir ay boyunca yasamasi mucize o donemde bile bana bilet almam icin para yollamadilar anneme babami telefona ver dedigimde konusmadi benle o durumda bile sanki ben ona bir sey yapmisim yuzunu yere egmisim gibi ..neler var neler.. Keske dese ki para yollamiyorum ne halt edersen et ben halledicem para olayini ama anneme ve bana uyguladigi psikolojik siddet beni korkutuyor.. Iste cok karisik uzun meseleler anlatsam roman olur..

Kusura bakmayın ama 800 Tl az bir para değil.Hele batmayacak gibi hiç değil.
İnsanlar nasıl emek ediyor keşke bunu anlayabilseniz.Biz evlatlarımız için çalışıp çabalayalım sonrada o kadar para batıyor deyin.

Ben para az ya da cok demedim ki ? 259 tl yollasa 259 tl batiyor diyecektim yani .. Bu tepkinizin sebebini anlayamadim :) ayrica benim evladim oldugunda ben ona son kurusuma kadar harcar gerekirse kendim ac gezerim kisiden kisiye degisiyor demek ki ebeveynlik fedakarlik evlatlarini onemseme duygusu.

Annem okulunu uzattiysan ne yapalim senden degerli degil uzme kendini sikma kendini ben senin icin varim derken ben ayda elimde 100 tl kaldiginda o parayla anneme babama hediye aliyorken 3500 tl maas alip kirayi karisina odeten fatura odemeyen tek masrafi bana yolladigi 800 tl olan ve Kizimiza para yollaman lazm dediginde anneme siddet uygulayan bir adamdan bahsediyoruz burda bilip bilmeden neye salliyorsunuz anlamadim valla

Bende aynısını düşündüm okuyunca. Tamam babasının başka hataları olabilir, ilişkileri pek iyi olmayabilir ama para konusunda yaptığı şımarıklık. 2 öğretmenin çocuk okutmak için aylık 1800 harcamaları lüks bir harcama. 800 tlde düşük bir harçlık değil. Annesiyle ilişkisi daha iyi olabilir ama babanın emeğini yok sayabilecek bir durum yok ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…