- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
-
- Konu Sahibi Lookinside
O zaman anneciğinle konuş, özür dile ve mezun olup ona fazlasıyla geri ödeyeceğini söyle. Babana bişey uydurursun. Çap yapıyorum falan.Evet okudugum bolum cocuklugumdan beri hayalimdi inanin sorumsuz degilim senelerdir ne cektigimi ben bilirim psikolojim bitik durumda olan oldu ve ben iki senedir cehennemi yasiyorum gecemde gunduzumde napicam nasil yapicam diye.. Neler yasadigimi yaptigimi detayli anlatsam roman olur kisa kestim o yuzdenturkce bolume gecmeyi dusundum ama bizim okul satildi el degistirdi ve okulun yeni sahipleri bana gecen sene yuzde elli burs verdi baska okula gecersem bunu da alamam ve uni sinavina girmek gerekiyor yatay gecis icin tekrardan
Cok tesekkur ederim desteginiz icin.. Malesef fazladan ders alma durumu bizim okulda yok zaten 4 senede toplam 40 ders aliyoruz ve gecmek de o yuzden daha zor dersleri ... Babama karsi nasil bir tutum sergilemem gerekiyor nasil soyleyecegim ne yapacagim bilmiyorum kiyamet kopacak ustume bile saldirabilir.. Karsimdaki insan medeni olmayinca sakince konusmaya calismanin da bir anlami olmuyor malesefİki yıl artık ucu ucuna yaşayıp iyice her şeyinden tasarruf edip bir an önce okulunu bitir. Babana karşı da mırın kırın olma. Çok doğal bir şeymiş gibi anlat. Arkadaşlarımın çoğu mezun olamadı falan de. İngilizce çok zor de. Bir şekilde idare et yani. Okulu bitirip paranı kazanmaya başlayınca rahatlarsın. Okul bitene kadar sıkılıp yorulup pes etme. Yorucu günler seni bekliyor.
psikoloji bir de. Benim hayalim pdr idi ama 12bin sıralamamAnkara'ya yetmedi. Şehir dışına olan yerlere de göndermediler, Ankara'da başka şey okudum. En azından istediğin şeyi okuyorsun. Ve yolun yarısı bitmiş. Dolu tarafından bak. Baban bıraktırmaya kalkarsa da mutlaka karşı gel. Ayrıca daha bütler falan yok mu? Verebileceğin ders kalmadı mı bitti mi okul? Fazla ders alıp iki buçuk seneyi Kısaltma şansın yok mu?
Aşama Aşama söyle. Hem seni nasıl okuldan alacak? reşitsin sonuçta.Hepinize tesekkur ederim yorumlariniz icin maddiyati bi sekilde halledicem erkek arkadasim var iki senedir birlikte oldugum o da calisiyor yaz okulumu o odeyecek mesela ve yazin ikimiz de calisip para isini halledecegiz bir sekilde yani anneme babama daha fazla yuk olmayacagim.. Asil problem para degil asil problem babama nasil soyleyecegim nasil yuzlesecegim nasil en ufak yarayi alarak cikarim bu isten durust olup butun dersleri soylersem beni okuldan alabilir yalan soyleyip yaz okuluna kaldim sonra gecemedim uzattim diye diye mi soyleyeyim sizce? Annemin de fikri bu bu sekilde soyle diyor ..
Aynen öyle söyle.yaz okuluna kaldım uzattım tek ders kaldı hoca taktı falan de.seneyede burda hoca ıs buldu hem çalışıp hem okucam de.yalana tesvık kotu ama annen bılıyo nasılsa baban bılmesede olur madem okuldan alacak.ondan sonraki senede mezun oldum calısıyorum dersın zaten son senen olduğu ıcın ısde bulursun parttıme da olsa.Hepinize tesekkur ederim yorumlariniz icin maddiyati bi sekilde halledicem erkek arkadasim var iki senedir birlikte oldugum o da calisiyor yaz okulumu o odeyecek mesela ve yazin ikimiz de calisip para isini halledecegiz bir sekilde yani anneme babama daha fazla yuk olmayacagim.. Asil problem para degil asil problem babama nasil soyleyecegim nasil yuzlesecegim nasil en ufak yarayi alarak cikarim bu isten durust olup butun dersleri soylersem beni okuldan alabilir yalan soyleyip yaz okuluna kaldim sonra gecemedim uzattim diye diye mi soyleyeyim sizce? Annemin de fikri bu bu sekilde soyle diyor ..
Evet 3 bin tl ama onu ben halledecegim.. Alttan ala ala zaten kendi donem derslerimi hic alamadim.. Danisman hocamiz var okulda ona gittim sordum dalga gecerek 2020 de mezun olursun artik dedi yol gostermediO zaman yaz okuluna gıtmen gerek.keske alabılseydın aynı anda tüm alttan derslerı.yaz okulu ucretlımı?
Insallah babam gelip ogrenci islerinden derslerine bakacagim diye tutturmaz... O zaman iste arkamdan bi helva kavurursunuz kadinlar kulubu olarakAynen öyle söyle.yaz okuluna kaldım uzattım tek ders kaldı hoca taktı falan de.seneyede burda hoca ıs buldu hem çalışıp hem okucam de.yalana tesvık kotu ama annen bılıyo nasılsa baban bılmesede olur madem okuldan alacak.ondan sonraki senede mezun oldum calısıyorum dersın zaten son senen olduğu ıcın ısde bulursun parttıme da olsa.
Annen gıdıp baktım desın öyle bısey olursa.
Insallah babam gelip ogrenci islerinden derslerine bakacagim diye tutturmaz... O zaman iste arkamdan bi helva kavurursunuz kadinlar kulubu olarak
Annem de aynen boyle soyluyor kendini mi oldurteceksin adama kalp krizi mi gecirteceksin sen bosver once yaz okuluna kaldim sonra yapamadim baba uzadi de diyor ama tabi annem de bir sene uzattim saniyor.. Allahim ben hayatimda yalan soylememis insanim en sevdigime anneme bile uzulmesin diye yalan soyledim babama her gun yalan soyluyorum senelerdir bu yuk cok agir geliyor bana vicdan azabindan psikolojiM bozuldu zaten iyi degildim ruh gibi oldum artikBenim Arkadaşım 2 yıl uzattı. Son uzatmadan ailesinin haberi yok. Sen de okulu bitirebilmek için babana karşı çok dürüst olmamak zorundasın. Iki buçuk yıl deme. Yaz okulu de. Yaz okulu bitsin. Iki üç ders kaldı de. Bu seneyi bi atlat. Şimdiden 2,5 yıl deme sakın. Gerek yok.
Malesef bizim okulun sistemi cok farkli sanirim diger okullara gore biz bir senede max 12 ders alabiliyoruz baska turlusu imkansizAlttan ustten ders alip seneye mezun olma sansin yine var. Yorumlarin devamini okumadim bu konuda bisey dedin mi bilmiyorum gerci ama soylemek istedim
ben o 'tanidik'ta da suc bulmadim ki. Iki sene ense yapmis, kim kime gelsin ense yapsin diye butun imkanlarini ayaginin altina serer. insan hic olmazsa, uyuz olur.En büyük tanidik hic tanimadiga bedel oluyor boyle durumlarda. Sizin parali okumanizi sağlayan tanıdığınıza da selam olsun burdan..
2 bucuk sene yani nerden baksaniz 60 bin tl. Bunu nasil odeyecek nasil kalkacak aileniz ustunden?
Ozel universitede parali okuyanlari lafim size degil de hic anlamam...
Bende aynısını yasadım gwcıyo gıdıyo.alttan dersim kaldı dersın.son senede yüksek yapıcam dersın gırer bı ıse çalışırsın.koskoca kadınsın artık.okulunu bırakma.aynı aıle yapısına sahıbız.on yıl gecmıs aradan o zaman ılac bıle ıcen ben sımdı gülüyorum.yuksek lısans ıcın dıplomayı alıyolar zaten hatta netten bır arkadaş sahte transcrıpt cıkarmıstı canım annemde ben gıdıp baktım demıstı ona demıstımde.okulumda bıttı.artık herkes ıs hayatına atılıp okulu uzatıyo.tek kotu tarafı pahalı olması okulun.onu odemek çok zorlayacak senıAnnem de aynen boyle soyluyor kendini mi oldurteceksin adama kalp krizi mi gecirteceksin sen bosver once yaz okuluna kaldim sonra yapamadim baba uzadi de diyor ama tabi annem de bir sene uzattim saniyor.. Allahim ben hayatimda yalan soylememis insanim en sevdigime anneme bile uzulmesin diye yalan soyledim babama her gun yalan soyluyorum senelerdir bu yuk cok agir geliyor bana vicdan azabindan psikoloji bozuldu zaten iyi degildim ruh gibi oldum artik
Ense yapmadim. Okul sahibi bursu verirken notlara bakmiyor ay sen mi geldin bu sene durumlar kesat al sana bu sene %50 burs diyerek veriyor. Aileme bunu yapmaya hakkim olmadigi ve is isten gectigi icin vicdan azabinin agirligina dayanamadigim icin intihar etmekten bahsettim ama hayatta her seyini onume seren annem icin bile bir omur yasayabilirim sadece zaten..ben o 'tanidik'ta da suc bulmadim ki. Iki sene ense yapmis, kim kime gelsin ense yapsin diye butun imkanlarini ayaginin altina serer. insan hic olmazsa, uyuz olur.
konu sahibi arkadasim, sende intihar mi etsem diye dusunecegine, "birey" ol, kendi sorumlulklarinin farkina var, ve hatani duzelt. Ailene bunu yapmaya hakkin yok.
Okul basladigi hafta sistitten 15 gun hastanede yattim bakire olmadigim icin acaba onunla ilgili bir durum mu diye korkumdan aileme soyleyemedim iyilesip okula dondugumde raporlarimi kabul etmediler devamsizliktan kaldim devamsizliktan kalinca bir donem gidiyor kafadan zaten bizim okul ilkokul gibiydi o konuda butun dersler sabah 8de ve oglene kadardi arti imza filan hak getire isim okunup burda diye yoklama aliniyordu.. Daha sonrasinda da bir cok problem yasadim ve okuldan uzak kalip yabancilastim derslere girdim hicbir sey anlamadim hocalara sordum arkadaslarindan ogren dediler bir tane bile arkadasim yoktu herkes yabanci anlamadigim dersler sonra psikolojim bozuldu ikinci senemde okul parasinin yarisini odeyebilmek icin calismaya basladim okulu odedim evet ama daha da koptum okuldan.. Evet bahane hepsi isteyen yine yapardi tabi ki ama bazen olmayinca olmuyor.. Bunun azabini iki senedir fazlasiyla yasiyorum zatenHem fiziksel hem ruhsal rahatsizliklar yasayip hastanelerde yatmaya kadar is ciddilestiyse annenizin babanizin niye haberi yok? Hasta kizlarinin okulu uzatmasina birsey demezlerdi...
Siz gercekten hasta olup mu uzattiniz okulu yoksa keyfi mi?