Sonunda o gün geldi..

son durum nedır..
Annem geldi bugün babam memlekette hala haftaya o da gelecek anneme söyleyeyim babama gelene kadar kanıksasın durumu yüzyüzeyken öldürür beni diyorum annemse hayır bekle halledeceğiz diyor ben uzattığımı söyleyeyim diyorum annem hayır sadece yaz okuluna kaldım de sonra da güz okuluna kaldım geçemedim dersin diyor.. Kurbanlık koyun gibi günümü bekliyorum çok kötüyüm ne olacak bilmiyorum

Babaniz normalde gelicekmiydi yaniniza..
Yani gelince soyleyince beni niye getirdiniz madem mezuniyet yok diyip daha da kizmasin..

Babaniz normalde gelicekmiydi yaniniza..
Yani gelince soyleyince beni niye getirdiniz madem mezuniyet yok diyip daha da kizmasin..
Yok isin enteresan kismi babam ogretmen olmasina ragmen nedense mezuniyet vs gibi sorular sormuyor torendi falandi filandi.. Sanirim durumun farkinda ama caktirmiyor. Normal tatile geliyor yani

Yok isin enteresan kismi babam ogretmen olmasina ragmen nedense mezuniyet vs gibi sorular sormuyor torendi falandi filandi.. Sanirim durumun farkinda ama caktirmiyor. Normal tatile geliyor yani
Bilipte caktirmiyorsa daha iyi ozm tabi insallah oyledir.
Babaniz boyle agresif bagiran cagiran ezen biri oldugunu soylemeseniz,
anneniz mi acaba onden bir yumsatma yapti dicem de, bilemedim yinede..

Yaz okulunda aldım ama para almak için yine bıraktılar filan de. Elinden geldiğince alabildiğin dersleri de vermeye bak. Okul stresi çok kötüdür bilirim. Allah yardımcın olsun.

Bilipte caktirmiyorsa daha iyi ozm tabi insallah oyledir.
Babaniz boyle agresif bagiran cagiran ezen biri oldugunu soylemeseniz,
anneniz mi acaba onden bir yumsatma yapti dicem de, bilemedim yinede..
Annem bir seyler soylemis zaten bugun aradi beni doktora git ilaclarini kullan filan dedi benim yine panik ataklarim basladi bu aralar onlari anlatmis annem sanirim.. Yumusamis gibi ama tabi yine de gercegi benden duyunca verecegi tepkileri tahmin edebiliyorum.

Arkadasimla beraber acmis buradaki konulari okuyorduk. Ve ben onun bilgisayarindan sirf sizin konunuz icin uye oldum, dayanamadim yani. Ifsa olur muyum bilmem ama acik acik yazacagim. Buralar basari hikayeleriyle dolmus. Insanlar bayiliyor basarisizligin uzerinden kendini tatmin etmeye. Ama kime gore, neye gore ? Ben Odtude bilgisayar muhendisligi okuyorum. Dereceyle girdim bilen bilir zaten Odtuyu. Muthis huzursuz bir evde yasiyorum. Babam icin hayattaki en onemli sey benim ders calisip onun ovunebilecegi bir kariyer sahibi olmam. Ama gece gunduz kavga gurultu olan bir evde bu ne kadar mumkun ? Ayni durumdayiz cunku ben de iki sene bu problemler yuzunden okula gidemedim bile. Annem birtanem benim, soyleyemedim ona da. Sadece bir senesini biliyor. Ben de calisiyorum bir taraftan, onlara yuk olmamaya calisiyorum. Toparlayamadim ama diyecegim o ki insanlarin yazdiklari seni uzmesin. Yasamayanin anlayacagi seyler degil bunlar. Universite taban puanlariyla ilgili konusan arkadasa da merhaba diyelim istedik buradan :) Insanlari ezmeden once iki defa dusunun lutfen. Siz bunu kendinizde hak gorurseniz insanlar da gelir sizi Odtuden ezer. Veya iki senelik okulla ovuneni dort senelikle ezer. Birazcik empati yani...

çok doğru yazmışsın. baştan beri yorumları okuyorum şok oldum. herkes kendini övme derdinde.

bir de övdükleri şey de iki yıllık üniversiteyi 1.likle bitirmiş, istese özel okula gidermiş de o çalışmış devlet okuluna gitmiş, özel okulu hiçbir dersten kalmadan bitirmiş falan. ben de buradan bakınca bunları başarı olarak görmüyorum bile. konu sahibini ezerek kendilerini yüceltecekler ya.

herkesin hayatı, psikolojisi farklıdır. konu sahibi belki sen daha duygusal, belki çabuk etkilenen bir karakterdin. olan olmuş dilerim baban ılımlı yaklaşır.

Devlet okullarının suyu mu çıktı da özel yazılıyor ben anlamıyorum, ne özelliği var onların? Sonuçta hangi bölüm olursa olsun iş bulma olayı tamamen kişinin girişkenliğiyle falan alakalı. Ben şu anki bölümünün İngilizce olması için neler vermezdim, ah eşek kafam iki soru daha çözseydim bölümümün İngilizcesini kazanırdım. Burayı okuyan üniversite adaylarına sesleniyorum, İngilizce temeliniz yoksa İngilizce bölüm yazmamalısınız ama temel varsa kaçırmayın, sonra pişman olursunuz benim gibi.

Yahu başkasına güvenilip özel üniversite okunur mu?
Benim de hayalimdeki bölüme puanım yetmedi özeli annem ödeyemezdi, yerleşebildiğim bir devlet üniversitesinde okudum.
En başta hata avr. Elalemin sözüne güvenilip özel okula gideceğinie bir sene daha deli gibi çalışırdın aynı bölümü devlet okulunda okurdun.
Hadi bunu geçtim. Maddi sıkıntın varken iki sene devam etmemek ne oluyor. Ben okulu bir sene uzattım ama iş bulduğum için devam edemedim ve kendi maaşımla ödedim harçlarımı.
Sorumsuzluk etmişsiniz kusura bakmayın. Ne hastalığı olursa olsun aileye söylenmeden iki sene okula gitmemek nedir ya?
Ne hastalığı ayrıca bu ailenizin haberi yok okuduğunuzu sanıyor.

Benim kuzenimin hastalığı gibidir o. O da okulu yedi yılda bitirdi ama sevgilisi ve sevgilisinin çalıştığı barda sabahlamaktan oldu. Okuldan atıldı sonra en baştan bir daha sınava girmesi gerekti ve beş senesini yaktı.
Sizin çok hatanız var çok. Annenize yazık o arada üzülecek. Siz üzülmeyi hak etmişsiniz ben annenize üzüldüm bir tek. Umarım babanız annenizden çıkarmaz kadıncağıza Allah yardım etsin.
Hata insan için. İnsanlar sorunlarını ve durumlarını paylaşıyorlar burada, bize düşen de fikir vermek, azarlamak haddimîz değil. Ben neleri başardım demek de çözüm değil. Konu sahibinin büyük yanlışları var, o da bunun farkında ve işin içinden çıkamadığı için burada konu açmış.

Öncelikle bursu veren kişi tabi ki bursu kesecek, çünkü okula devam etmemiş konu sahibi. Burada haksız. Ayrıca aylık 800 de çok iyi para öğrenci için. Bu parayla da geçim sıkıntısı olmadan okurdu. Yani aslında normal şartlar altında gercekten kötü bir profil çizmiş. Aile büyük hayal kırıklığına uğrar, kızarlar, haklılar.

Fakat üniversite hayatımda ben de çok farklı tiplerle karşılaştım ve psikolojik sorunlar olduğunda durum daha zor. Fiziksel bir rahatsızlığın olduğunda doktora gidiyorsun, ilaç yazıyor, sabredin gidiyorsun ama diğerinde mantık işlemiyor. O yüzden daha anlayışlı olmak lazım. Benim çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. Grubumuza dahil etmek isterdim, çağırıldım devamlı ama o hep uzak dururdu. Anlayamazdım. Çok da samimiyet halbuki. Bir gün ben de panik atak var. Sınıfta çok zor durabiliyorum zaten, birebir görüşebiliyorum seninle ama arkadaş ortamında duramam dedi. Şaşırdım. Anladım. Ama malesef çocuk senenin bitmesine 1,5 ay kala memleketine geri döndü. 1 ay daha sabretseydi, seneni bitirseydin dedim. Bunu hiç anlayamadım ama biliyorum ki şımarıklık değil. Sonraki senede gelemedi. Sonra 2 sene altımızdan takip etti. Sonra koptuk, bilmiyorum bitirdi mi. Onun şansı ona destek olan bir ailesinin olmasıydı. Bu arkadaşta sorunlar var ama geri dönse bir daha onu okula gönderir göndermeyeceklerini bilememiş. O yüzden sorunlarını saklayıp daha da içinden çıkılmaz bir duruma getirmiş sanırım. Böyle şeyler olabiliyor. Dünyanın binbir türlü hali var. Yargılayıcı yorumlar yapmadan önce bunları da düşünmek gerek.

Konu sahibi inşallah hakkında hayırlısı olur. En azından annene durumunu anlat. Net çözümlere ihtiyacın var. İnşallah bölümünü bitirsin ve kendi sorunlarını da kendin iyileştirebilirsin, ailene de şifa olursun.

Valla arkadaşlar, bu kadar çıtkırıldım olmayın, insan hayatta nelerle karşılaşıyor, neler yaşıyor. Şimdi millet en ufak bişeyde psikolojik yardım alıyor, depresyona girdiğini sanıp her şeyi boşluyor. Ben de ailemden, evimdeki konfordan uzakta okuyorum üç yıldır. Bana ayda 800 lira yollayan bir ailem olsa yediğim önümde yemediğim arkamda olurdu. Yurt köşelerinde sürünüyoruz biz, her gün ayrı manyakla uğraşıyoruz. Gece gürültüden uyuyamıyoruz. Çıkan yemekleri pis olduğu için bazen aç kaldım, bazen tok ama midem de çöplüğe döndü resmen. Kendine ait özel alan desen zaten yok. Hijyenik olmayan tuvaletlerden kaç kişi hastalık kaptı. Annesi kanser babası felç olan arkadaşlar tanıyorum, okumaya çalışıyor. Ben aileme desem ki aman ben yapamıyorum, psikolojim bozuldu, okulu uzattım diye, beni var ya o okuldan alırlar. Sonra ben ne iş yapıcam? Bunca zaman katlandığıma yazık olur. Yaşadığınız olayları dünyanın en büyük sorunu gibi algılayıp kendinizi dünyanın en sorunlu insanı gibi görmekten vazgeçin. Ben bunları konu sahibi için söylemiyorum çünkü onda iş işten çoktan geçmiş. Ben bunu okuyan herkes için söylüyorum. İnsanlar ne zor şartlardalar, siz özel üniversitelerde yok bölüm çok zor, ay psikolojik sorunlarım var falan deyip okul uzatmayın. Sabah derslerine uyanamadıkları için devamsızlıktan kalıyorlar. Dersi biter bitmez iş başı yapıp geceye kadar çalışan, sonra da gelip ders çalışan arkadaşlarım var benim. Okul ilk seneden kendini belli eder zaten, baktın bir sene boyunca yapamıyorsun, bırak o zaman. Yer işgal etmeyin arkadaşlar. Özel ya da devlet, hakkını vermeyecek olan adam üniversite okumasın, işgal ettiği yere yazık günah. Ben de 22 yaşındayım, birileri uzatığım okulu aileme nasıl söyleyeceğim diye kaygılanırken birileri de mezun olduğumda hangi işe girebilirim, cv'mi nasıl genişletebilirim derdinde olur işte böyle. Konu sahibi, alınma ama ibret olsun, olsun ki senin yaptığın hatayı başkası yapmasın.

Bu ayda 330 tl olarak alinan mi burs gibi geri odemeli olarak yoksa direk kredi mi ? Bundan haberim yoktu tesekkur ederim
330 tl olan kredi devletin verdiği öğrenim kredisi ve bildiğim kadarıyla alabilmen için devlet üniversitesinde okuyor olman lazım.

Selamlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum.. Ben istanbulda özel bir üniversitede %100 ingilizce psikoloji bölümü okuyorum annem babam öğretmen okul biizm uzaktan akrabamızın okulu memleketlimiz bize söz verdi burs vereceğine bedava okuyacağıma dair ancak ben tercih yapıp gelince işler böyle olmadı bizi tanımazdan geldi dilenci muamelesi yaptı ilk sene hazırlıkta 3 bin tl ödedik ikinci sene yani birinci sınıfta da aynı fakat sonraki seneler bursu %50 ye indirdi ve her sene 15 bin tl civarı para ödemeye başladık daha doğrusu annem ödüyor babam da aylık harclığımı gönderiyor.. Ben hazırlıktan sonraki ilk iki senemde okula gitmedim hep devamsızlıktan kaldım psikolojik ve fiziksel bir çok rahatsızlık yaşadım hastanede yattım okula uyum sağlayamadıö başını kaçırdım sonunu getiremedim vs derken 2 buçuk sonunda ilk dersimi verdim yani iki buçuk sene hiç ders veremedim.. Şu anda benimle başlayanlar mezun oluyor babam beni hep bir dersten bile kalırsan seni öldürürüm okuldan alırım para yollamam vs gibi şeylerle korkuttuğu için gerçeği söyleyemedim ve şu an mezun oluyorum sanıyor bir iki hafta sonra istanbula geliyor annem de okulu bir sene uzattım sanıyor ve ben arkandayım üzülme diyor ama babam anneme senelerce şiddet uygulamış eve beş kuruş hayrı olmayan bir tl nin kavgasını eden ben başarısız olsam bana küfürler edip el kaldıran anneme yüklenen al işte senin kızın diyen bir adam .. Çok kötüyüm çok korkuyorum aslında aptallık bende bir okul nasıl iki sene uzatılır of ne yapıcamı bilmiyorum uyku uyuyamıyorum ağlıyorum sürekli stresten yüzüm gözüm yara oldu kıyamet kopucak .. Babam öğretmen dedimya öğrencilerine gelince anlayışlı saygılı yol gösterici ailesine gelince ise bir katilden psikopattan farkı yok .. Ben ne yapıcam çalışsam kendim ödesem okulu senelik ücret 25 bint tl oldu ödeyemem de.. Okulu asla bırakamam çünkğ beş senem boşa gitmiş olacak ve bu mesleği yapmayı çok istiyorum ama bölüm ingilizce olduğu için çok da zorlanıyorum vs vs çok kötüyüm ya içimi dökmek istedim belki benimki gibi bir durum yaşayan olmuştur şimdidenn teşekkürler yorumlarınız için
Tek ayakta 50 ceviz kırmışsın, 2 sene okulu ekmişsin, bakire bile değilsin. Şimdi tutuşursun işte böyle. Ne oldum dememek lazım ne olacağım demek lazım canım. Elalemin adamına güvenip okula başlıyosun, onda da yok hastalıktı, zırttı pırttı derken kaytarmışsın ama demekki bu da sıkı bir okul ki gözünün yaşına bakmadan bırakmışlar. Çocukmusun sen kaç yaşına gelmişsin bi de utanmadan burdaki herkes yalana teşvik ediyor. Kendileri çok iyi bilir yalan söylemeyi. Sen yap, et utanma ondan sonra anneme ne derim, babama ne derim. Yaz okulunu da erkek arkadaşınmı ödeyecek, vallahi bravo. Pekde genişmişsiniz. Burda babanı anlatmışsın şöyle kötü böyle kötü bilmemne diye, sana ne babandan sen kendi hayatına baksana? Baban kötüyse kötü sen de iyi değilsinki. Valla ben bu gençleri anlamıyorum ishal olsalar ay benim sorunlarım var, ay çok hastayım diye hayatı iptal etme noktasına geliyorlar. Senin yaşıtların şimdi işe girecek, ekmeğini kazanacak çatır çatır sen burda kırk takla atacaksın yok nasıl bitiririm falan.. 2,5 sene okulmu uzatılır. Eski konularına da baktım sevgilinle birlikte yaşıyomuşsun. Ailen kesin onuda bilmiyordur. Kır canım cevizleri kır kır, psikoloji okuyosun SÖZDE ama kendi psikolojin derinden bozuk. Bu ülkeyi kimlere emanet ediyoruz........

Selamlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum.. Ben istanbulda özel bir üniversitede %100 ingilizce psikoloji bölümü okuyorum annem babam öğretmen okul biizm uzaktan akrabamızın okulu memleketlimiz bize söz verdi burs vereceğine bedava okuyacağıma dair ancak ben tercih yapıp gelince işler böyle olmadı bizi tanımazdan geldi dilenci muamelesi yaptı ilk sene hazırlıkta 3 bin tl ödedik ikinci sene yani birinci sınıfta da aynı fakat sonraki seneler bursu %50 ye indirdi ve her sene 15 bin tl civarı para ödemeye başladık daha doğrusu annem ödüyor babam da aylık harclığımı gönderiyor.. Ben hazırlıktan sonraki ilk iki senemde okula gitmedim hep devamsızlıktan kaldım psikolojik ve fiziksel bir çok rahatsızlık yaşadım hastanede yattım okula uyum sağlayamadıö başını kaçırdım sonunu getiremedim vs derken 2 buçuk sonunda ilk dersimi verdim yani iki buçuk sene hiç ders veremedim.. Şu anda benimle başlayanlar mezun oluyor babam beni hep bir dersten bile kalırsan seni öldürürüm okuldan alırım para yollamam vs gibi şeylerle korkuttuğu için gerçeği söyleyemedim ve şu an mezun oluyorum sanıyor bir iki hafta sonra istanbula geliyor annem de okulu bir sene uzattım sanıyor ve ben arkandayım üzülme diyor ama babam anneme senelerce şiddet uygulamış eve beş kuruş hayrı olmayan bir tl nin kavgasını eden ben başarısız olsam bana küfürler edip el kaldıran anneme yüklenen al işte senin kızın diyen bir adam .. Çok kötüyüm çok korkuyorum aslında aptallık bende bir okul nasıl iki sene uzatılır of ne yapıcamı bilmiyorum uyku uyuyamıyorum ağlıyorum sürekli stresten yüzüm gözüm yara oldu kıyamet kopucak .. Babam öğretmen dedimya öğrencilerine gelince anlayışlı saygılı yol gösterici ailesine gelince ise bir katilden psikopattan farkı yok .. Ben ne yapıcam çalışsam kendim ödesem okulu senelik ücret 25 bint tl oldu ödeyemem de.. Okulu asla bırakamam çünkğ beş senem boşa gitmiş olacak ve bu mesleği yapmayı çok istiyorum ama bölüm ingilizce olduğu için çok da zorlanıyorum vs vs çok kötüyüm ya içimi dökmek istedim belki benimki gibi bir durum yaşayan olmuştur şimdidenn teşekkürler yorumlarınız için
nediyeyim ki pişmansın zaten . ben aileme yük olmadan okudum aylık 260 tl bursla hemde. 2010 yılında gittim üniversiteye öğretmenlik okudum fakülteyi 4 yıl yerine 3 yılda bitirdim üstten ders adım skıntılar çektim yoğunbakıma girdim ailemden şiddet gördüm aylarca aramadılar daha neler yine de aileme kıyamadım yük olmadım . sen annene nasıl kıydın be canım .atanınca ilk işim aileme destek olmak için kredi çekmek oldu. amacım sana kendimi övmek değil asla ama bardağı taşırmışsın be canım. annene her şeyi anlat gerekirse bırak üniyi ya da iş bulup destek ol.her durumda çalışman çok çalışman gerek

Hepimiz genciz , hepimiz belli hatalar yaşadık kimimizin ödediği bedel daha ağır oldu diğerinden.
Ama ne yapalım bunu emin olun kimse isteyerek yapmamıştır.
Sonucu ne olur bilmiyorum ama ben kendi adıma üzüldüm.

bu arada aynı yaştayız 2 yıllık öğretmenim evliyim. seçim senin canım hayatını düzenlemekte sana kalmış. sevgilin falan da karışık durumlar hiç doğru yolda değilsin

okuduklarımdan kanım dondu ama kızımızın hatasından değil yapılan yorumlardan.

gerçekten nasıl bu kadar anlayışşız, yargılayıcı,ahkam kesen insanlar olduk.ne zaman unuttuk yapılan hataları affedip bizden küçük olanlara doğru yolu göstermeyi.benim gerçekten aklım mantığım durma noktasına geliyor.biri demiş bakire bile değilsin ne demek bu? bu hakkı kendinizde nasıl gördünüz? Töbe haşa Allah mıyız biz yargılıyoruz. Bizim peygamberimiz değil miydi açık kadınların üstünü örten? bizim Mevlana mız değil mi hatayı ört ki senin ayıbında örtülsün diyen? herkes aynayı önce bi kendine çevirsin. TAŞI İLK ATAN GÜNAHSIZ OLSUN.

kardeşim bacım sanada söyleceğim şu; evet bir takım hatalar yapmışsın, talihsizlikler yaşamışsın.ama ne mutlu sana ki farkına varmışsın. al karşına otur anlat herşeyi. ana baba onlar kıyamazlar. oldu ki kıydılar senin cezanda o olsun.silkelen yola devam et. yapılan hatayı anca ders alarak kazança döndürebilirsin. gerekirse tekrar hazırlan devlet kazan 5 senen gitsin 50 seneni kurtar. önünde ailene kendini ispatlaman gereken bir dönem var. sen düzelme gösterirsen onlarda anlayacaktır. unutma en dibe batmadan suyun üstüne çıkamazsın. lütfen suyun dibindeki o darbeyi al ve çık.

annenede gelince yaradan anneleri öyle yaratıyor ki resmen o 9 aylık hamilelik süresince onlara bi sihir gibi bilgisayar programı gibi ekstra bişey yükleniyor. daha dayanıklı daha metanetli daha korumacı daha anlayıslı olmaları için. annende bunların hepsi zaten var.elbetteki üzülecek ama 10 kaplan gücünde de sana destek olacak.o herşeyin üstesinden gelir yeterki sen pişmanlığını onlara göster.

unutma karanlığın en karanlık olduğu an aydınlığa en yakın olandır.

not:yazım yanlışım varsa şimdiden kusura bakmayın.yazım konusunda çok iyi değilim.

Tek ayakta 50 ceviz kırmışsın, 2 sene okulu ekmişsin, bakire bile değilsin. Şimdi tutuşursun işte böyle. Ne oldum dememek lazım ne olacağım demek lazım canım. Elalemin adamına güvenip okula başlıyosun, onda da yok hastalıktı, zırttı pırttı derken kaytarmışsın ama demekki bu da sıkı bir okul ki gözünün yaşına bakmadan bırakmışlar. Çocukmusun sen kaç yaşına gelmişsin bi de utanmadan burdaki herkes yalana teşvik ediyor. Kendileri çok iyi bilir yalan söylemeyi. Sen yap, et utanma ondan sonra anneme ne derim, babama ne derim. Yaz okulunu da erkek arkadaşınmı ödeyecek, vallahi bravo. Pekde genişmişsiniz. Burda babanı anlatmışsın şöyle kötü böyle kötü bilmemne diye, sana ne babandan sen kendi hayatına baksana? Baban kötüyse kötü sen de iyi değilsinki. Valla ben bu gençleri anlamıyorum ishal olsalar ay benim sorunlarım var, ay çok hastayım diye hayatı iptal etme noktasına geliyorlar. Senin yaşıtların şimdi işe girecek, ekmeğini kazanacak çatır çatır sen burda kırk takla atacaksın yok nasıl bitiririm falan.. 2,5 sene okulmu uzatılır. Eski konularına da baktım sevgilinle birlikte yaşıyomuşsun. Ailen kesin onuda bilmiyordur. Kır canım cevizleri kır kır, psikoloji okuyosun SÖZDE ama kendi psikolojin derinden bozuk. Bu ülkeyi kimlere emanet ediyoruz........
yazdıklarınızdan feyz alıp lütfen sizde ne oldum demeyin "ilerde çoluğum çocuğum yeğenim olur gençliğine yenilir hatalar yapar" diye düşünüp ne olacak deyin.

Bakire BILE degilsin derken? Sanane lan benim bekaretimden namus bekcisi misin sen kimsin de beni boyle yargiliyorsun? Alnina bakireyim diye dovme yaptir bari musterin cok olur. Yettiniz artik! Kimse benim iliski yasayip yasamamam hakkinda yorum yapamaz kendine gel adi insan.

X