Sonunda kayınvalideme patladım. Çok üzgünüm

Sanırım üstüste gelince patlamışsınız. Siz de durumdan memnun değilsiniz. Bence aynı bize yazdığınız gibi tekrar anlatsanız anlarlar. Anlattıklarınıza göre ılımlı insanlar. Bence tekrar konuşursanız durum düzelir. Sizin de içiniz rahat eder.
Ben karne günü kızımın karnesini almak için sadece 1 saat bıraktım kayınvalideme. Portakal suyu sıkmıştım,içince bisküvi istemiş. 10 11 adet vardı kutuda hepsini yemiş 2 yaşındaki kızım.Ben bir tane veriyorum. Hatt bu yüzden közüm bisküviye bitanne diyor. Geldik gülerek anlatıyor hepsini yedi diye. Hiçbirşey demedim. Ne diyebilirim ki?
Bu arada o bakmadığı için artı ben de onun bakmasını istemediğim için bu sene evdeyim. Çalışmıyorum
Hayatta herşey ya da herkes dört dörtlük değil. Bunu sık sık hatırlatıyorum kendime.

Boş verin gitsin.
BU kadar acımı gerçekler ya bi insanı kırmak kolay ama istediğiniz şeyleri duyamamak bu kadar acımı ya
Konuyu silmişsiniz maalesef gerçekleri söyledik burda

Boş verin gitsin.
cok elestirilmissiniz, biraz uzulecektim ki size, baktim konunuz ucmus. olmamis bence. elestiriye acik degilseniz konu da acmayacaksiniz burda. bukadar kadin size yanlislarinizi soyluyorsa demekki haklilar degil mi.

dertsiz asim agrisiz basim, ufacik bebegi krese verecegime uzuluyorum (Allah saglik sihhatle kavustursun insallah!) ara ara ama galiba kafam cok daha rahat edecek bu sekilde:)

Boş verin gitsin.

İşinize gelmeyince boşverin gitsin demek konuyu silmek ne güzel değil mi?
Ben kayınvalidenizin yerinde olsam "kızım kır dizini otur çocuğuna bak" derim.
Hem çocuğunuza bakacak, hem işinizi yapacak, hem de sizden azar işitecek.
Siz kayınvalide görmemişsiniz.
O sizin çalışanınız değil öncelikle bunu anlayın.
Beyenmeyen çocuğuna bakıcı tutar yada oturur kendi bakar.

Ne güzel ilgileniyorlarmış daha ne ben hiç ekmeğim bayat diye alanı, çöpümü atanı, kap kap yemek getireni, çocuğuma kıyafet alıp çeşit çeşit giydireni görmedim en azından kendim görmedim yani bizde tam tersi oldu hep ne çocuğuma bir kıyafet alan oldu ne ilgilenen, ne düşüncelilermiş helal olsun valla siz tam bir nankörsünüz üzüldüm o insanların adına yapılan iyilikler sizi bunaltmışsa al çocuğunu kendin bak kimse sizinde, çocuğunuzunda nazına ermek zorunda değil bence yok yapıcak, yok öğrenicek, yok bu çocuk şöyle olacak vs. Anne diyorsunuz bide yine iyiymiş ki sadece kırıldım demiş elini öpesim geldi benim onların

İşte iyilikten maraz doğmuş... İnsanlar sizin doğurduğunuz çocuğa bakıyor ki bence kesinlikle bir mecburiyetleri yok.. Banane diyip gezip tozabilirler de.. Bu yaştan sonra bebek bakmak zor.. İnsanlar genç yaşta bünyem kaldırmaz diye ikinci çocuğu yapmıyor .. Siz de o yaşa gelmiş insanlardan kendiniz gibi çocuk bakmasını istiyorsunuz ... Çocuğunuza bakıcı tutun eğitimli olsun... Ya da kreşe verin... Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunsa değil.. Ha bakıyorsa Allah razı olsun demeyi bilecek insan... Şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz ... Keşke banane diyip bıraksalarmış.. Siz de çaresiz kalsaymışsınız.... O zaman belki kıymet bilirdiniz..........

Konu sahibi konusunu silmiş neyse ki siz alıntılamışsınız da okuyabildim

insanları memnun etmek ne kadar zor..

Neyse ki alıntılayanlar olmuş okuyabildim.

Herkes sizi taslamis ama ben sizi anladim cunku aynisini annem yapiyor
Surekli yemedigimiz seyleri alir mecburen bayatlar ve cope atarim
Hic ihtiyacim olmayan ev esyalari alir , dolaplardan tasar
Cocuklara asla giydirmeyecegim kiyafetler alir durur
Alma derim yine alir , her geldiginde elleri kollari dolu gelir , ekmek getirir surekli halbuki biz ekmek yemiyoruz yine cope gider
Biliyorum cok iyi niyetli , biliyorum bize destek olmaya calisiyor ama boguluyoruz bu iyi niyet karsisinda
Yapma derim yapar , alma derim alir , ayni bunalmisligi senelerdir yasiyorum
Simdi uzaktayiz ama esimle hala tirsiyoruz acaba buraya da kargoyla falan gonderir mi diye
Herseyin abartisi kotudur , ama bunun cozumu sizin elinizde , cocugunuza ya bakici tutun ya krese verin
Ben mesela cocuk bakimini ona birakmadim , ogluma kucukken 2 sene bakmisti simdi kendi bile der cok hatalar yapmisim diye ( yemek, uyku vs konularinda )
Yani haklisiniz tepkinizde ama cozumu basit , bakici yada kres
Birde bunu yasamayan anlamaz , bana da arkadaslarim ne sanslisin deyip duruyor , esim bile baslarda bana kiziyordu nankorsun diyr ama 3 sene gecti evleneli artik hakliymissin diyor

sız konunuzu sılsesınız de 3. sayfada arkadaslar konunuzun ılk halını alıntıladıklarından okudum
yuzde yuz sız haksızsınız
bır hedıye alıp ozur dıleyın bence

Konuyu alıntılayan yok mu?

Surda üc bes kv konusu okuyunda halinize şükredin bence
Yaptıgınız nankörlükten baska bişey değil

3 ay olcak dogum yaptim kaynanam ne beni nede oglunu arayip hayirli olsun bile demedi.
torumus canmiş cigermis umurlarinda degil.

Not: Bu arada konunun ne oldugunu bilmiyorum.
tribe girdim.

Konuyu alıntılayan yok mu?

Sizin için aşağıya kopyaladım....

Selam. K.validem çocuğumuza bakıyor. Kızım 2 yaşında. Akşam işten geldiğimde kendimi iyi hissetmiyordum. Eve girince kızım mızmız şekilde babaanne dede ağlama-naz modunda dışarıya gitmek istedi. Her zamanki gibi abartılı şekilde babaanne ve dede ağlamasın diye avutmaya çalıştıkça bizim kız laf anlamadı. Uzun süredir biriken her şey üst üste geldi ve sonunda çocuk bakımı ile ilgili çakıştığımız bazı konular ağzımdan dökülüverdi. Bu çocuk oyuncak değil anne. Bazı şeyleri öğrenmeli. Akşam olduğunda sizin bu evden gideceğinizi bilecek ve ağlamayacak. Ağlıyor diye üstünü bile giydirmeyi beklemeden tamam tamam dışarı çıkalım davranışı yanlış. Sabretmeyi öğrenmeli. Çocuğu akşama yakın uyutma anne. Sana kaç kere söyledim! Ağlama kızım gel televizyon izle. tabi dedim hiç sıkılmasın TV , bilgisayar telefon izlesin. Peşimize ağlıyor çıkalım arabayla gezdirelim bari diye çocuğu alırken, bu çocuk evde sıkılıyor bu saate kadar çıkarsaydınız dedim. Kalbim deli gibi çarpmaya başladı tabi. Annemde sen benim baktığım çocuğu beğenmiyorsun, ben alındım deyince... Sana kırıldım dedi. Gel anlat şimdi kendini derdini. Aranızda benim gibisini yaşayan var mı bilmiyorum ama aşırı aşırı iyilik beni boğmaya başladı. kap kap bizim eve taşınan yemeklerden. Bizim eve aldığımız yerine kendi aldıklarını çocuğa yedirmelerinden, giyecek bir şeyi yok deyip kıyafetler alınmasından. Ekmeğiniz bayat size ekmek alıp gelelim, çöpünüzü atalım. Torunumuzu biz sizden çok seviyoruz, çok daha iyi davranıyoruz hissiyatından. Bir sürü şey işte. Kendi doğrularıyla aşırı ilgi ve sevgiyle torun evlat sevgisi yaşarken gelin olarak onlara katılan benim doğumdan sonra giderek daha çok suskunlaştığımı anlamak istemediler. belki benzer şeyleri yaşayan vardır diye bunları yazıyorum. ben derdimi anlatmaya çalıştım özrümü diledim. Çünkü bu hayattaki amacım haklı olmak değil mutlu olmak. Konuşarak anlaşmak. Çabam çocuğumun özünün bozulmaması, ona iyilik yaptıklarını sanırlarken aslında zarar verdiklerini görmeleri. Fazlaca yedirdiklerinde iyi bir şey yapmadıkları. vb bir sürü şey. Sürekli onlara borçlu hissetmekte başka bir his. Özgürlüğün, kurduğun cümlelerin, pek çok şeyin kısıtlanması gibi. Onların gözünden bakınca ise canlarıyla başlarıyla bizim için çalışıyorlar. Ben onların bizim için istediği hayatı değil, bu hayatta öğrendiklerimi uyguladığım basit hayatı yaşamak istiyorum. Kırmadan dökmeden ben bu işin içinden nasıl çıkacağım?

Keşke yaptıklarınızı yapmasaydınız.

Bir defa gerçekten karşınızda sizin çocuğunuza siz kadar değer veren birisi var (birileri).
Bunalmanızı anlıyorum, çünkü sizin doğrularınız ile onlarınki farklı.
Karşılarında suskunlaşmak yerine gerçekten istediklerinizi söyleseydiniz.
Kırarak değil, güzelce sohbet ederek, bu şekilde değil, sakince konuşarak.
Çünkü onlar da etten kemikten insan, sizin susmanız ile değil konuşmanız ile anlarlar birşeyleri.

Benim de hem annem hem kayınvalidem ilgileniyor, en çok annem bakıyor çocuklarıma ama kayınvalideminde bakmışlığı çoktur.
Ben böyle davransam bi daha benim kapımı açmazlar.
Diyorsunuz ya "ben mutlu olmak istiyorum" işte bunun için karşılıklı anlayış gerek.
Kaç yaşındalar bilmiyorum ancak belli yaşın üstündeki insanlara hayatı yeniden öğretemezsiniz.
Kendi doğrularını uygulamaya her zaman çalışacaklar, ancak bunu engelleyemezsiniz.

ters geliyorsa bakıcı tutun gerçekten.
Kırmayın o güzel insanları yazık.
yapmak zorunda olmadıkları şekilde size destek veriyorlar.
Kap kap yemek diyorsunuz, çöpe kadar atıyorlarmış, pardon siz ne bekliyordunuz?

Sonra da "ilgisizler" diye konu açardınız eminim.

karamara dedi:
Selam. K.validem çocuğumuza bakıyor. Kızım 2 yaşında. Akşam işten geldiğimde kendimi iyi hissetmiyordum. Eve girince kızım mızmız şekilde babaanne dede ağlama-naz modunda dışarıya gitmek istedi. Her zamanki gibi abartılı şekilde babaanne ve dede ağlamasın diye avutmaya çalıştıkça bizim kız laf anlamadı. Uzun süredir biriken her şey üst üste geldi ve sonunda çocuk bakımı ile ilgili çakıştığımız bazı konular ağzımdan dökülüverdi. Bu çocuk oyuncak değil anne. Bazı şeyleri öğrenmeli. Akşam olduğunda sizin bu evden gideceğinizi bilecek ve ağlamayacak. Ağlıyor diye üstünü bile giydirmeyi beklemeden tamam tamam dışarı çıkalım davranışı yanlış. Sabretmeyi öğrenmeli. Çocuğu akşama yakın uyutma anne. Sana kaç kere söyledim! Ağlama kızım gel televizyon izle. tabi dedim hiç sıkılmasın TV , bilgisayar telefon izlesin. Peşimize ağlıyor çıkalım arabayla gezdirelim bari diye çocuğu alırken, bu çocuk evde sıkılıyor bu saate kadar çıkarsaydınız dedim. Kalbim deli gibi çarpmaya başladı tabi. Annemde sen benim baktığım çocuğu beğenmiyorsun, ben alındım deyince... Sana kırıldım dedi. Gel anlat şimdi kendini derdini. Aranızda benim gibisini yaşayan var mı bilmiyorum ama aşırı aşırı iyilik beni boğmaya başladı. kap kap bizim eve taşınan yemeklerden. Bizim eve aldığımız yerine kendi aldıklarını çocuğa yedirmelerinden, giyecek bir şeyi yok deyip kıyafetler alınmasından. Ekmeğiniz bayat size ekmek alıp gelelim, çöpünüzü atalım. Torunumuzu biz sizden çok seviyoruz, çok daha iyi davranıyoruz hissiyatından. Bir sürü şey işte. Kendi doğrularıyla aşırı ilgi ve sevgiyle torun evlat sevgisi yaşarken gelin olarak onlara katılan benim doğumdan sonra giderek daha çok suskunlaştığımı anlamak istemediler. belki benzer şeyleri yaşayan vardır diye bunları yazıyorum. ben derdimi anlatmaya çalıştım özrümü diledim. Çünkü bu hayattaki amacım haklı olmak değil mutlu olmak. Konuşarak anlaşmak. Çabam çocuğumun özünün bozulmaması, ona iyilik yaptıklarını sanırlarken aslında zarar verdiklerini görmeleri. Fazlaca yedirdiklerinde iyi bir şey yapmadıkları. vb bir sürü şey. Sürekli onlara borçlu hissetmekte başka bir his. Özgürlüğün, kurduğun cümlelerin, pek çok şeyin kısıtlanması gibi. Onların gözünden bakınca ise canlarıyla başlarıyla bizim için çalışıyorlar. Ben onların bizim için istediği hayatı değil, bu hayatta öğrendiklerimi uyguladığım basit hayatı yaşamak istiyorum. Kırmadan dökmeden ben bu işin içinden nasıl çıkacağım

Olacak iş mi simdi..
Onlar sizin özel bakıcınız değil
Çalışmak istiyorsanız güveneceksiniz, bırakacaksınız, yeri gelecek kapris çekeceksiniz ..Emrinize amadelermiş gibi bağırıp çagiramazsınız..Gerçi insan para verdiği bakıcısınsına bile böyle davranamaz.
İyi o saate kadar çocuğunuzu pispislamışlar bir de akşama doğru gezmelere götürsünler. .Size biblo gibi çocuk eve bıraksınlar. .Siz çocuğunuza bile tahammül edemiyorsunuz. .Ağlamışta,yok dışarı çıkmak istemiş, yok babaanneyi dedeyi istemiş..
Bir zahmet yaşlı insanları kırmayı bırakında bu sorunları da siz çözün.

Yada işten çıkın da evde oturun. K karamara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…