Sonunda kayınvalideme patladım. Çok üzgünüm

Ben gözüm kapıda bekliyorum biri gelse de kap kap yemek taşısa ,evde ekmek kalmadığında akşam eşimin getirmesini beklemesem biri getirse ,çöpüm biriktiğinde atsa .benim çocuğuma da herkes elinden gelindiğinde alıyor yapıyor,keşke daha çok yapılsa da ben rahat etsem

O zaman çocuğunuza bakıcı bulun acaba bu kadar iyi bakacak mı çocuğunuza.
bence siz işte yorulup patlama yaşamışsınız ama hiç hak etmemişler bunu
Keşke benim kayınvalidem bu kadar ilgili olsaydı baş tacı yapardım
En önemlisi gözünüz arkada değil çocuğunuz güvenilir ellerde daha ne olsun o kadar anneanne baba anne var ki toruna bakmayan çocuğunuza bakıyorlar bence her şeye katlanılır ki zaten yaptıkları olumsuz bişi de yok çocuk okula gitti mi yine düzeninizi kurarsınız
Bence de bu duruma üzülmelisiniz ve özür dilemelisiniz.

Çocuğuna aile büyükleri bakıpta bu sorunları yaşamayan görmedim ben. Eski insanlar kendi doğrularına göre büyütmek istiyorlar. Onlara göre biz yanlışız. 6 aylıkken kızıma turşu vermesine kızdığım kayınvalidem ağlama modlarına girip ben 4 çocuk büyüttüm diye başlamıştı saymaya. Aile büyükleri birazda nasıl olsa bizim bakmamıza muhtaçlar kafasına giriyor bazen. Çocuğa ben bakıyorsam otorite benim bu evde mantığındalar. Ben kırmadan söyleseniz bile çözüm olacağını sanmıyorum. Ben bakıyorsam çocuğuna karışmayacaksın kafasında hepsi. Tabiki şükürsüz ve nankör olmamak lazım ama keşke büyüklerimizde biraz daha ılımlı olsa.

Siz de fazla ilgiden şımarmışsınız bence..

Empati yapıyorum çünkü benim de çocuğuma kv bakıyor. Sizin ayrı onların ayrı kuralları olmamalı.
Çocukla ilgili sakince ortak bir karar alınmalıydı..
Ama siz çok başka şeyleri kafanızda kurup kurup patlamışsınız..

Beğenmiyorsanız doğurduğunuz çocuğa kendiniz bakın bir zahmet. Burada çarşaf çarşaf konular var bununla alakalı,
Kv çocuğuma bakmıyor
Kv çocuğuma kıyafet almıyor
Kv yiyip içip yatıyor
Kv bir işin ucundan tutmuyor
Kv beni hizmetci gibi görüyor
Kv söyle kv böyle...

Dört dörtlük bakım istiyorsanız rus bakıcı tutunkendinize yada endenozya li çok iyiler bu işte

İşte sırf bu nedenle ben ilerde oğlumun çoçuğu olursa bakımını üstlenmeyi düşünmüyorum.
Erken çocukluk uzmanıyım,eminim oğlum ve gelinim, benim bile torunuma olan tavırlarımda eleştirecek bir şey bulurlar.
Ne de olsa adımız kv,iyilik bile yapsak bunalacak gelin hanımlar,yaptığımız iyiliğin altında ezilecekler,buralara konu açacaklar.
Kalsın,ben almayayım,herkes versin parasını, bakıcı tutsun,istediği gibi de hesap sorsun.
Ben o sırada ölmez,sağ kalırsam dünyayı geziyor olacağım inşallah.
Herkes doğurduğuna baksın veya baktırsın.

Hey allahım sen güvenip emanet etmedinmi çocuğunu onlara ee memnun değilsen ya kendin bakacaksın yada başkasını tutacaksın yemeğin yapılıyor çöpüne kadar atılıyor sen memnun değilsin birde herşeyi ardarda sıralamışsın bi sakinleşip konuşsaydın keşke kayınvalidenle

Karşı tarafın iyi niyetinden sizinde supheniz yok ama iş temposu dinlenememek eve gelince de çocuk hengamesi size ağır gelmis. Aynı şeyleri bizde yaşadık abimin cocugunda. Eğer ekonomik durumunuz iyiyse işten ayrılın ya da ücretsiz izin falan alın . O insanlar sizinde cocugunuzunda belli ki iyiliğini istiyor. Siz de kötü niyetlisiniz demiyorum durumun fatkindasiniz ama bu kadar yorgunluk fazla gelmiş biraz akışa bırakın mükemmel insan yok mükemmel çocuk yok mükemmel anne baba yok.

Büyüklerin kendi çocuklarına bakma şekilleri ile torun bakma şekilleri farklı.
Torunu daha çok şımartırlar. Siz bundan rahatsızsanız ya çocuğa kendiniz bakacaksınız ya da bakıcı tutup kendi istediğiniz şekilde baktıracaksınız.
Diğer konulara gelirsek sanırım birikmişlik, hoşnutsuzluğunuzla beraber biraz nankörlük yapıyorsunuz.
Kendi alanınızı istiyorsanız sorumlulukların tamamını onlardan almalısınız.

Aranan kayinvalideyi bulmussunuz :) bence abartiyorsunuz tamam kizdiginiz size uymayan noktalar olur da sizin kadar sevip deger veriyorlat cok belli ha cok rahatsizsaniz isden cikip siz bakacaksiniz baska care yok yada bakici

ince bilek e tamamen katılıyorum.

Ebeveynler bakıyorsa bu durumu yaşamanız çok normal.

Dede babaanne bakacaksa da kendi evinde bakmalı
Böylece siz evinizde kendi kurallarınızı düzeninizi oluşturabilirsiniz.tabi bu benim fikrim.bizde öyle oldu en azından.

Ya En güvendikleri m onlar varsın böyle devam etsin diyeceksiniz ya da kendi kurallarım olsun diyip bakıcı tutacaksınız.

Hem onlar baksın Hem benim kurallarım olsun olmuyor maalesef.

Çok ayıp etmişsiniz. İnsan oğluna iyilik yaramıyor gerçekten. Onların bakmasını beğenmiyorsanız çıkın işten kendi çocuğunuza kendiniz bakın. Ben olsam bir gün bile bakmam sizin çocuğunuza. Bütün iyilikleri bile batmış size, ne yazık. Ne de olsa Kv değil mi?Ne yapsa olmuyor. Peki aynı şeyi anneniz yapsa, ona da bu tavrınız olur muydu? Yoksa başınızın üstünde mi taşırdınız?

Asla ilimli olmuyorlar. Dediginiz gibi aile büyüğü bakiyorsa mecburen bu sıkıntılar oluyor daha güllük gülistanlik olani görmedim.

Çocuğunuza bakmak için yalvar yakar ayaklariniza mi kapandilar ? Memnun degilseniz baktirmazsiniz,bunun çözümü çok basit.
Sanki siz onlara değil de onlar size muhtaç gibi tavirlariniz...Hiç oyle bir mecburiyetleri yok yalniz.

Sizin biktiğiniz iyiliklerin yarisini yaptirmak isteyenler, yuzlerce lira döküyor da yine gözü arkada kaliyor.

Bence siz işteki sıkıntılardan ve çocuğunuzla yeterince vakit geçirememenin vicdan azabindan insanlara çemkirmişsiniz...
Ama bu kimsenin değil, sizin tercihiniz unutmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…