Sonunda kayınvalideme patladım. Çok üzgünüm

karamara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
5
6
36
37
Selam. K.validem çocuğumuza bakıyor. Kızım 2 yaşında. Akşam işten geldiğimde kendimi iyi hissetmiyordum. Eve girince kızım mızmız şekilde babaanne dede ağlama-naz modunda dışarıya gitmek istedi. Her zamanki gibi abartılı şekilde babaanne ve dede ağlamasın diye avutmaya çalıştıkça bizim kız laf anlamadı. Uzun süredir biriken her şey üst üste geldi ve sonunda çocuk bakımı ile ilgili çakıştığımız bazı konular ağzımdan dökülüverdi. Bu çocuk oyuncak değil anne. Bazı şeyleri öğrenmeli. Akşam olduğunda sizin bu evden gideceğinizi bilecek ve ağlamayacak. Ağlıyor diye üstünü bile giydirmeyi beklemeden tamam tamam dışarı çıkalım davranışı yanlış. Sabretmeyi öğrenmeli. Çocuğu akşama yakın uyutma anne. Sana kaç kere söyledim! Ağlama kızım gel televizyon izle. tabi dedim hiç sıkılmasın TV , bilgisayar telefon izlesin. Peşimize ağlıyor çıkalım arabayla gezdirelim bari diye çocuğu alırken, bu çocuk evde sıkılıyor bu saate kadar çıkarsaydınız dedim. Kalbim deli gibi çarpmaya başladı tabi. Annemde sen benim baktığım çocuğu beğenmiyorsun, ben alındım deyince... Sana kırıldım dedi. Gel anlat şimdi kendini derdini. Aranızda benim gibisini yaşayan var mı bilmiyorum ama aşırı aşırı iyilik beni boğmaya başladı. kap kap bizim eve taşınan yemeklerden. Bizim eve aldığımız yerine kendi aldıklarını çocuğa yedirmelerinden, giyecek bir şeyi yok deyip kıyafetler alınmasından. Ekmeğiniz bayat size ekmek alıp gelelim, çöpünüzü atalım. Torunumuzu biz sizden çok seviyoruz, çok daha iyi davranıyoruz hissiyatından. Bir sürü şey işte. Kendi doğrularıyla aşırı ilgi ve sevgiyle torun evlat sevgisi yaşarken gelin olarak onlara katılan benim doğumdan sonra giderek daha çok suskunlaştığımı anlamak istemediler. belki benzer şeyleri yaşayan vardır diye bunları yazıyorum. ben derdimi anlatmaya çalıştım özrümü diledim. Çünkü bu hayattaki amacım haklı olmak değil mutlu olmak. Konuşarak anlaşmak. Çabam çocuğumun özünün bozulmaması, ona iyilik yaptıklarını sanırlarken aslında zarar verdiklerini görmeleri. Fazlaca yedirdiklerinde iyi bir şey yapmadıkları. vb bir sürü şey. Sürekli onlara borçlu hissetmekte başka bir his. Özgürlüğün, kurduğun cümlelerin, pek çok şeyin kısıtlanması gibi. Onların gözünden bakınca ise canlarıyla başlarıyla bizim için çalışıyorlar. Ben onların bizim için istediği hayatı değil, bu hayatta öğrendiklerimi uyguladığım basit hayatı yaşamak istiyorum. Kırmadan dökmeden ben bu işin içinden nasıl çıkacağım?

Dogru onlara kalsan en iyisini bilirler sizin icin calisirlar didinirler niye sizim iyiligini icin klasik laflar yani.Keske bi anda degilde sakinlestikten sonra konusssaydiniz ayni buraya yazdiklarinizi anlatsaydiniz.Suclu siz olursunuz simdi.Neyse olan olmus esiniz konussun bakalim ozur de dilemissiniz.Kabul etmeyip yuz surat asarlarsa da bahaneniz olur bosverin biraz mesafeli olurlar iyi tarafinndan bakin kendinizide uzmeyin haksiz sayilmazsiniz.

Eyvahlar olsun. Falsolu hareketlerin her birini peşpeşe dizmişsiniz.

Annem kırk yılın başı bi gelir, ben dışarı çıkayım da evde delirmeyeyim diye çocuğuma bakar. Bana yaptığı iyiliğin büyüklüğü nedeniyle ben de annemi her zaman hoş tutmaya çalışırım.

Eğer çocuğunuzun bakımıyla alakalı atar yapacak birilerini arıyorsanız maaşlı bir bakıcı bulabilirsiniz. Haa doğru o zaman cebinizden para çıkacaktı :) Evet siz de haklısınız..

Bu kadar rahatsızsanız çocuğunuza baktırmayacaksınız. Anlıyorum sizi çocuğunuz sizin kurallarınız ve eğitiminizle büyüsün istiyorsunuz ama büyükanne büyükbabayla olmaz bu istediğiniz. Yaşlı başlı insanlar sırf sizin çocuğunuza bakmak üzere sabahın köründen akşamın körüne kadar hayatlarını ipotek ediyorlar yıllarca. Ya teşekkür edin ve kabullenin ya baktırmayın.

İşten ayrılın o zaman kendi cocugunuzu kendi dogrularinizla büyütün yada bakıcıya verin, babaanne dede de rahat etsin sizde..
Bende bu kadar ic içe, müdahaleli bir hayat istemezdim ama hem baksınlar hem hersey istediğim gibi olsun , olmuyor maalesef.

Dua et bakip ilgileniyorlar, bakmayan ilgilenmeyende var. Sagolsunlar kiyafet aliyorlarmis yemege yardimci oluyorlar daha ne. Yapmasalar bu seferde kv cok ilgisiz torunuyla ilgilenmiyor diye konu acicaksin. Cocuk bakiminda fikirler degisik olabilir tabi onda haklisin ama bilmem kiyafet aldi bilmem ney, o konuda ben bi terslik goremedim. Ne guzel iste torunu degilmi alacakta yapacakta tabiki borclu hissetmeye ne gerek var, arada kucuk bi hediye alir tesekkur amacli verirain

dogurdugun çocuk benı ilgilendirmez ne halınız varsa görün demedikleri için
bazı kv leri gerçekten kötü bir şekilde paylıyorsunuz ve ayıp ediyorsunuz ,

kıymet görüyorsanız bunun kıymetini bilin
işten çık ve çocuguna sen bak madem öyle

Back