Maske Tarifleri sonunda aradığım doğal maskeyi buldum :D

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

ashem

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
11
0
6
İstanbul
slm kızlar uzun zamandır denemediğim yüz bakım maskesı kalmadı ama bu gün öyle birşey keşfettim ki yüzüm hem pürüzsüz hemde bebek poposu kıvamında şimdi :D sürekli takip ediyordum ama bu maskeyi paylaşmak için üye oldum klübe.. bu arada benim cildim kuru yağlı yada karma ciltlerde nasıl olur bilemiyorum ama onlarda da faydalı olacağını düşünmekteyim.. önce doğal kil sabunu ve yüz temizleme fırçasıyla yüzümüzü köpürte köpürte yıkıyoruz

2 adet çilek
7 8 tane çileğin ucundaki yeşil sapı :)
yarım muz
1 bepanthen bimeks ampul
1 yemek kaşığı limon suyu
yarım patates
aldığı kadar kil

hepsini rondoda bi güzel karıştırıp hafif sulu hamur kıvamına getiritoruz isteğe göre e vitamini a vitamini yada gül suyuda ekleyebilirsiniz
hazırladığımız karışımı yüzümüze sürüp yarım saat bekletip ovarak çıkartıyoruz ılık suyla yıkıyoruz :D veeee tata
ardından ben kakao yağıyla nemlendiriyorum ama bu aktarlardan alınan doğal olmayan yağlardan kullanmayın bence eczaneden alın ve saf olsun kakao yağı zaten krem kıvamında isteyen olursa doğal gece kremi yapımı ve günlük nemlendirici krem yapımınıda anlatabilirim ben 28 yaşındayım 2 3 senedir süreklı dogal krem kullanıorum ve çok faydalı bence herkez 17 18 yaşında göründüğümü söylüyo bende şımarıyorum :P kozmetiğe o kadar para vermeye gerek yok nokta bitti :D

slm kızlar uzun zamandır denemediğim yüz bakım maskesı kalmadı ama bu gün öyle birşey keşfettim ki yüzüm hem pürüzsüz hemde bebek poposu kıvamında şimdi :D sürekli takip ediyordum ama bu maskeyi paylaşmak için üye oldum klübe.. bu arada benim cildim kuru yağlı yada karma ciltlerde nasıl olur bilemiyorum ama onlarda da faydalı olacağını düşünmekteyim.. önce doğal kil sabunu ve yüz temizleme fırçasıyla yüzümüzü köpürte köpürte yıkıyoruz

2 adet çilek
yarım muz
1 bepanthen bimeks ampul
yarım patates
aldığı kadar kil

hepsini rondoda bi güzel karıştırıp hafif sulu hamur kıvamına getiritoruz isteğe göre e vitamini a vitamini yada gül suyuda ekleyebilirsiniz
hazırladığımız karışımı yüzümüze sürüp yarım saat bekletip ovarak çıkartıyoruz ılık suyla yıkıyoruz :D veeee tata
ardından ben kakao yağıyla nemlendiriyorum ama bu aktarlardan alınan doğal olmayan yağlardan kullanmayın bence eczaneden alın ve saf olsun kakao yağı zaten krem kıvamında isteyen olursa doğal gece kremi yapımı ve günlük nemlendirici krem yapımınıda anlatabilirim ben 28 yaşındayım 2 3 senedir süreklı dogal krem kullanıorum ve çok faydalı bence herkez 17 18 yaşında göründüğümü söylüyo bende şımarıyorum :P kozmetiğe o kadar para vermeye gerek yok nokta bitti :D
:( az önce bitirdim bütün çilekleri.
niye önce yazmadın yaww :)

bende 31 yaşındayım cildimin genç ve güzel görünmesini istierimm..
doğal gece kremi yapımı ve günlük nemlendirici krem yapımınıda anlatabilirsen çok sevinirim...
şimdiden teşekkürler..

Benimde cildim boyle Kuru yagli..BU kremde 1 bepanthen bimeks ampul kullanmasak olurmu acaba? ONu burda bulabilcegmi sanmamda
Bir de DOGAL GECE KREMI VE GUNLUK NEMLENDIRICI KREMININ YAPIMINIDA yazarsan cok sevnirim.

hemen anlatmaya başlıycağım ama kızlar şunu unutmayın cildinize en iyi gelicek vitamin e vitaminidir gün içindede bol bol e vitamini alın ben iki günde 1 eczaneden aldığım e vitamini kapsüllerinden içiyorum yani sadece dıştan değil içeriden de cilde istediğini vermeliyiz :D
göz çevresi içinde e vitaminin yanında a vitamini de faydalı olur

gece kremi yağlı ciltler için
-2 çay kaşığı lanolin ama tepeleme olmıyacak lanolin kokusu çok ağırdır rahatsız edebilir. koyun kakası gibi kokuyor :) nedeni ise koyun yününden yapılıyor olması yani tamamen doğal ve cildinize çok faydası olucak birde koyunlar bu işlemden zarar görmüyor hatta hoşlarına gidiyor :)
-yarım patates rendeliyoruz posasını sıkıp suyunu dinlendiriyoruz suyunu dinlendirmeye başladığınızda suyun dibine beyaz sütünün çöktüğünü görüceksiniz iste bu sütten kaşık yardımıyla 1 yada 2 çay kaşığı alabildiğimiz kadar alıyoruz suyundan değil sütünden :) suyu da gelebilir çok problem değil
- gül suyu 2 çay kaşığı
- 1 çay kaşığı kakao yağı
- 2 çay kaşığı jojoba yağı
- 2 çay kaşığı buğday yağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 7 8 tane e vitamini kapsülü iğneyle delip içindeki suyu sıkıcaz
- 10 tane a vitamini kapsülü yine iğneyle delicez
- 1 tane c vitamini hani bu suyun içine atılanlardan onu dövüp toz haline getircez
- çok azda bepanten merhem sıkabiliriz içine isteğe göre :)
- isteyen artı olarak 2 kaşık balda koyabilir

yapımını anlatıyım :)

lanolini patates sütünü kakao yağını bal koyuyorsak bal pepanten koyuyorsak bepanten ve gülsuyunu bi kaba koyuyoruz ve benmarın usulü eritiyoruz çok sıcak olmamasına dıkkat edin lütfen hemen erir erimez alın ocaktan ocaktan aldıktan sonra üstüne yağları ve vitaminleri ve limonu döküp karıstırın en sona c vitamini tozunu bırakın çünkü onu döktüğümüzde karışım kabarıcak :) sonra bi kaba dökün buzdolabında saklayın ve yuzunuze tahta bi spatula yardımıyla sürün eliniz değmesin mümkün olduğunca karışıma çünkü elinizden bakteri bulaşabilir her gece yatmadan önce sürün ve 15 gün kullanın 15 gün sonra yenisini yapın ;) bide kızlar kesinlikle dikkat edin yağları asla işlenmiş almayın saf olsun eczaneden alın yanı 3 5 liraya aktarda satılanlardan değil :)))

kuru ciltler için....
sadece bira değiştircez karışımı :)))

- 10 kapsül e vitamini
- 10 kapsül a vitamini
- pepanthen bimeks ampül
- b vitamini bimeks ampül
- 1 çay kaşığı polen
- 1 çay kaşığı bal
- 2 çay kaşığı jojoba yağı
- 2 çay kaşığı buğday yağı
- 1 çay kaşığı kakao yağı
- 2 çay kaşığı lanolin
- 2 çay kaşığı gül suyu

aynı şekülde yapıyoruz kesinlikle limon koymıycağız kuru ciltler için :) aynı şekilde yapıcaz

kızlar kokuları berbat oluyor azcık katlanmak gerek kokusunu hafifletmek isteyen lavanta esans yağıda katabilir artı olarak :)

kızlar eczaneden bepanthen merhem alıyoruz
bi kaba hepsini sıkıyoruz
15 tane e vitamini kapsül sıkıyoruz içine
15 tanede a vitamini kapsül
kuru çiltler 2 çay kaşığı kakao yağı
yağlı ciltler onun yerıne 1 çorba kaşığı limon suyu
3 çay kaşığı gül suyu
1 tane aspirin dövüp atıyoruz toz halinde
2 çay kaşığıda bal ekliyoruz benmarin usulü eritiyoruz yine bi kaba koyuyoruz yine yağlar doğal olmalı kullanım süreside 20 25 gün :)
alabildiğimiz kadar e vitamini e vitamini candır :D

lütfen 15 gün kullanmadan bir karara varmayın önce 15 gün kullanın ve kozmetik ürünlere para vermeyin hepsi bence para tuzağı bide makyaj malzemelerinizi öyle ucuzlarından almayın ya eczaneden doğal olanları yada mineralli makyaj malzemeleri kullanın oriflıme avon tavsiye etmiyorum :) bana dava açıyolarmış haha bide güneş koruma faktörü de olsun kullandığınız makyaj malzemelerinde :)

2 adet çilek
yarım muz
1 bepanthen bimeks ampul
yarım patates
aldığı kadar kil

Sonuna kadar katılıyorum. Ben de kozmetik ürün çok kullandım ama en sonunda çözümü doğal ürünlerde buldum. Ne varsa onlarda var. :1: Bu arada kakao yağı krem kıvamında demişsiniz ben de doğallığına çok güvendiğim bir yerden aldım ama krem kıvamında değil. Çok sert. :44: Sizdeki kakao yağı içerikli krem olabilir mi acaba?

Sonuna kadar katılıyorum. Ben de kozmetik ürün çok kullandım ama en sonunda çözümü doğal ürünlerde buldum. Ne varsa onlarda var. :1: Bu arada kakao yağı krem kıvamında demişsiniz ben de doğallığına çok güvendiğim bir yerden aldım ama krem kıvamında değil. Çok sert. :44: Sizdeki kakao yağı içerikli krem olabilir mi acaba?

yok tatlım eczaneden alıyorum ben aktardan fln almıyorum ve benim kullandığım krem kıvamında :) bak şimdi şüpheye düştüm donmuş kakao yağınımı kakalıyorlar yıllardır bana diye :P öyle olması gerekiyor diye biliorum aktardan alma bence yağları ne olursa olsun eczaneden al :)

Back
X