bu ay aşılamam olucak,eşimin sperm değerlerini yazıyorum.size göre değerler nasıl,tutma şansı ne kadar?ilginize teşekkürler
viskozite 2cm
likefaksiyon süresi 20dk
pH 7,6
sayı(mil/ml)53
sayı(mil/ejek.)127,2
motilite
total motilite(%) 75
a)hızlı ileri(%) 4
b)yavaş ileri (%)65
c)yerinde hrk(%) 6
d)hareketsiz (%)25
morfoloji
normal form (%)2
patolojik form (%)98
swim-up sonrası
sayı(mil/ml) 26
motilite(%) a 8 b 92 c 0- d 0
yuvarlak hücre 3
merhaba hocam pcoluyum gördüğümüz tedavi sonucu 2. aşılamada gebelik oluştu ancak erken doğum nedeniyle 25.hftda kaybettik 3 ay oldu şu an iğneli aşılamaya başlıyoruz rahim filmim çekildi bir problem yok şu anki hormon değerlerimi ultrason sonucumu ve eşimin spermiogram sonucunu size iletiyorum değerlendirebilirseniz çok memnun oluruz
FT3 3.40 FT4 1.21 TSH 1.93 PRL 5.47 HCG <1.00 AF 1.54 CEA 2.32 OV 11.2
ultrason sonucum UT:78*38 MM LO:25*18 MM MCO RO:44*28 MM İÇİNDE 15*14 MM kist izlendi
SPERMİOGRAM
hacim (ml) 4 cc
görünüm ve mizkozite normal
likefaksiyon süresi 25 dk
abstinaris süresi 3 gün
sperm konsantrasyonu 26 ml
total motilite %73
hızlı hareketli ---
yavaş hareketli %68
yerinde hareketli%5
hareketsiz%27
yuvarlak hücre kons 0,3 ml
lökosit kons ---
aglütinasyon yok
sperm morfolojisi (Kruger)
kullnılan boya ---
normal%1
baş anomalisi%52
boyun anomalisi%39
kuyruk anomalisi%8
sperm hazırlama:
sperm konsantrasyonu 1,3 ml
total motilite %86
hızlı hareketli ---
yavaş hareketli %79
yerinde hareketli %7
hareketsiz %14
hocam ayrıca eşim 10 yıldır günde yarım paket sigara kullanmakta
hocam ben bu ay aşılama yaptırcam ama spermiogram testi sonuçunun sonucunu tam bilemiyorum aşılama mı yaptırayım ilk yoksa tüp bebek mi sonuçları bildiriyorum hocam beni bilgilendirin tşkler hacim 6ml_görünüm.vizkozite normal_likefaksiyon 25_abstinans 4 gün_spermkonsantrasyonu 44.6 ml_tatal molite 64_hızlı hareketi %1_yavaş hareketi%52_yerinde hareketi %11_hareketsiz %36_yuvarlak hücre kons o.5_aglütinasyon yok_sprem moriolojisi kullanılan boya _normal%4_baş anamalisi%28_boyun anomalisi %60_kuyruk anomalisi%8_ sperm hazırlama.sperm konsantrasyonu.12.5_tatal molita%88_hızlı hareketi %8_yavaş hareketi %72 _yerinde hareketi %8_hareketsiz %12_tpmss .60 milyon bana bu sonucu acıklarsanız sevinirim hocam
hocam yaşım bu arada 21 eşimin ise 28
Merhaba emineee;
Eşinizin sperm sayısından ziyade, ileri hızlı hareket etmesi gruptaki sperm sayısı düşük ve daha da önemlisi normal morfoloji oranı düşük. Aşılama tedavisi, muhtemelen yaşınızın küçük olması ve evlilik sürenizin kısa olması nedenlerinden dolayı düşünülmüş olabilir, denenebilir, aşılama ile gebeliği yakalama şansınız yaklaşık %10 civarında olur. Sağlıklı günler ve etkili tedaviler dilerim.
Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
bu ay aşılamam olucak,eşimin sperm değerlerini yazıyorum.size göre değerler nasıl,tutma şansı ne kadar?ilginize teşekkürler
viskozite 2cm
likefaksiyon süresi 20dk
pH 7,6
sayı(mil/ml)53
sayı(mil/ejek.)127,2
motilite
total motilite(%) 75
a)hızlı ileri(%) 4
b)yavaş ileri (%)65
c)yerinde hrk(%) 6
d)hareketsiz (%)25
morfoloji
normal form (%)2
patolojik form (%)98
swim-up sonrası
sayı(mil/ml) 26
motilite(%) a 8 b 92 c 0- d 0
yuvarlak hücre 3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?