Sonu gelmeyen borçlar... Mantığım mı Kalbim mi ?

SeleNn111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2021
14
3
31
5 yıllık ilişkimiz oldu 3 senesi uzak geçti kendisi ciddi birisi ve sevgisini fazla belli edemeyen yerine göre komik bir kişiliğe sahip çok güzel zamanlarımızda oldu ama mesleği gereği agresif ve ilgisiz tavırları oluştu . Mesleği yüzünden uzağa gitti ve gittiği zaman ki tavırlarıyla döndüğünün hiç ilgisi yoktu o an hayal kırıklıgına uğradım . Daha sonra nişanlandık ve bi süre sonrada ayrılık kararı aldık . Biz nişanlıyken şans oyunları oynamaya baslamıs daha iyi bir geleceğimiz olsun diye yapmış oldugunu söyledi ve alkol de uzun süredir kullanıyor . Oynadıkça oynadı ve 150 bin civarı bir borca kadar gitti bu iş biz bu süreçte ayrıydık ama ne o nede ben birisiyle oldum . Şuanda benden evlilik kararı almamı istiyor 2 ay bi süreye kadar amaç borçları ödenecek ve bana ilgi gösterip sevgisini belli edeceğini söylüyor. Bu arada düğünü ailesi yapacak masraflar ailesine ait olacagı için takılar borca gidecek . Eğer evlenirsek daha mutlu olacagımız konusunda vaatte bulunuyor . Ayrıca ailesinden borç alamıyor çünkü 1 2 defa aldı ve borca yatırsada bitiremedi borcunu .
Bu arada çoğu uzaktan bile olsa cok masum ve gerçek bir sevgi yaşadık.Sevgisinden yana eminim aldatma tarzı şeyler yapıcak biri değil , ama mantıığmı da dinlemek zorundayım ayrıca takılarda gözü olan biri değilim. Sırf yapılan bi hata yüzünden ve maddiyat yüzünden sevgimi çöpe atmak asla istemiyorum. Şimdi bu borçlar önümüzde dert oldu hem bende bı daha buna devam edermı evlenınce diyede düşünmeden edemıyorum.Mantığım ve duygularım arasında sıkışmış haldeyim yorumlarınızı bekliyorum.

Sadece kendi düşüncelerimi söylemek istiyorum tabiki tercih senin ama kendine yazık etme. İnan ki evlenince insan herşeyi istiyor, çocuğu için daha çok istiyor. İlerde eşin olacak kisi seni hayal kırıklığına uğratırsa daha çok üzülür yıpranırsın. Bir kez yapan,, tekrar dara düşerse yine yapar diye düşünüyorum. Umarım kendin için en iyi kararı alırsın.

Kumar ve alkol dışında başka bir sebepten dolayı bu borç olmuş olsa, hayat bu çok kafaya takma, herşey düzene girer derdim.

Ama alkol ve kumar ( şans oyunu da dahil) bağımlılıktır. Bir daha oynamayacağım diyip, oynamayan yok. 1 sene bırakır, gelecek sene daha büyük bir borçla karşına çıkar. Sen de psikolojini bozduğunla kalırsın.

Hayat başkalarının sorunları ile uğraşmak için çok kısa ve ne yazık ki uğraşsan da düzelmiyorlar.

Sevgilin kötü biri değil dürüst.
Acikca borçlarını ödemek için yapacak bu evliliği. Ve sen sonra yine bitmeyen borçlar bulacaksın.
Hesap sormaya kalktığında ise biliyordun sakladım mi? Seve seve geldin bana diyecek.
Kısacası aksiyon, macera, huzursuzluk istiyorsan hemen evlen.

Ben de borcu ödemek için evlenmek istediğini düşünüyorum. Şans oyunu konusunda da kaybettikçe daha çok oynamış ve 150 bine kadar gitmiş borç durumu. Belli ki alışkanlığa dönüşmüş. Bu borç ödense bile tekrar oynamayacağının ihtimali yok. Bir de üstüne en başta demişsiniz agresif bir karakteri var diye. Olmayacak bir durum.

Bana çok tanıdık geldin biliyor musun? Evlenmiş ve su an hamile olsaydın kesin benim eltim bu derdim. Asker mi bu çocuk?

Simdi mantiginla hareket ederseniz.... İlerde mutlaka duygularinozla hareket etmenizi saglikcak duzgun biriyle tanisirsiniz....en basindan evlilige boyle bir yukle baslamayin.....

Birtanem bu şans oyunu denilen şey öyle bir illet ki, bir arkadaşımın nişanlısıyla da böyle bir sorun olmuştu ve ben ona söylediğimin aynısını söyleyebilirim sana o çocuğu bırak bazen bencil olmak gerekir bazı durumlar da bu durumda öyle bir durum. Kendini üzmene değer mi? Evlilik ciddi bir şey ve bu kararı verirken en ince detaylara kadar düşünmek lazım seni geçtim ilerde çocukların olacak onlara ne kadar iyi hayat sunabilirsen o kadar iyidir ve aklıma takıldı şans oyununu bıraktığına emin misin?

Aklın varsa kaççç adam bağımlı olmuş kumara ve inan ki evlendikten sonra değiişmeyecek neden böyle bir hayat süresin ki

Sakın. Arkana bakmadan kaç ve kurtar kendini. Onun adı şans oyunu değil canım kumar. Evlendim 3 ay sonra ilk borcu çıktı bu sebepten olduğunu kabullenmem zaten çok uzun zaman aldı sonrasında defalarca söz verdiği halde devam etti yeni borçlar eklendi. Çok severek evlendiğimiz için çok çabaladım bitirmemek adına maddiyatı görmezden gelmek adına ama olmadı. Maddi sıkıntılar hiç bitmedi yanında manevi sıkıntıları da getirdi şiddet vs. Sonuç olarak iradesiz bir adam her konuda böyledir ve sana hiç bir şekilde huzur vermez. Ben eğer ki sevgililik ya da nişanlılık sürecimde bilsem asla evlenmezdim. İki yıllık evliliğim on dk da bitti adliyede. Şimdi keşke o iki yılı da vermeseydim de ilk öğrendiğimde üç aylık evliyken boşansaymışım diyorum. Bu bile bile lades demek olur sakın ha..

5 yıllık ilişkimiz oldu 3 senesi uzak geçti kendisi ciddi birisi ve sevgisini fazla belli edemeyen yerine göre komik bir kişiliğe sahip çok güzel zamanlarımızda oldu ama mesleği gereği agresif ve ilgisiz tavırları oluştu . Mesleği yüzünden uzağa gitti ve gittiği zaman ki tavırlarıyla döndüğünün hiç ilgisi yoktu o an hayal kırıklıgına uğradım . Daha sonra nişanlandık ve bi süre sonrada ayrılık kararı aldık . Biz nişanlıyken şans oyunları oynamaya baslamıs daha iyi bir geleceğimiz olsun diye yapmış oldugunu söyledi ve alkol de uzun süredir kullanıyor . Oynadıkça oynadı ve 150 bin civarı bir borca kadar gitti bu iş biz bu süreçte ayrıydık ama ne o nede ben birisiyle oldum . Şuanda benden evlilik kararı almamı istiyor 2 ay bi süreye kadar amaç borçları ödenecek ve bana ilgi gösterip sevgisini belli edeceğini söylüyor. Bu arada düğünü ailesi yapacak masraflar ailesine ait olacagı için takılar borca gidecek . Eğer evlenirsek daha mutlu olacagımız konusunda vaatte bulunuyor . Ayrıca ailesinden borç alamıyor çünkü 1 2 defa aldı ve borca yatırsada bitiremedi borcunu .
Bu arada çoğu uzaktan bile olsa cok masum ve gerçek bir sevgi yaşadık.Sevgisinden yana eminim aldatma tarzı şeyler yapıcak biri değil , ama mantıığmı da dinlemek zorundayım ayrıca takılarda gözü olan biri değilim. Sırf yapılan bi hata yüzünden ve maddiyat yüzünden sevgimi çöpe atmak asla istemiyorum. Şimdi bu borçlar önümüzde dert oldu hem bende bı daha buna devam edermı evlenınce diyede düşünmeden edemıyorum.Mantığım ve duygularım arasında sıkışmış haldeyim yorumlarınızı bekliyorum.
Mesleği nedir?

Maalesef bu alışkanlığindan kurtulur mu garantisi yok kimseyi degistiremiyorsun nasil bu kadar sorumsuzca davranabilmis bu kadar borca girilmiş hemde evlilik asamasinda.Katlanabilirim diyorsaniz karar sizin sonrasında yine yapar gibi geliyor

2 gönül bir olunca samanlik seyran olur tabi..maddiyatta gözüm yok demissiniz ama faturalar odenmedimi, kira ödenmedi mi en basit ihtiyaçlarını bile alamayacak duruma geldiğinde paranin ne kadar önemli olduğunu göreceksin...adam bağımlı..

Birtanem bu şans oyunu denilen şey öyle bir illet ki, bir arkadaşımın nişanlısıyla da böyle bir sorun olmuştu ve ben ona söylediğimin aynısını söyleyebilirim sana o çocuğu bırak bazen bencil olmak gerekir bazı durumlar da bu durumda öyle bir durum. Kendini üzmene değer mi? Evlilik ciddi bir şey ve bu kararı verirken en ince detaylara kadar düşünmek lazım seni geçtim ilerde çocukların olacak onlara ne kadar iyi hayat sunabilirsen o kadar iyidir ve aklıma takıldı şans

Birtanem bu şans oyunu denilen şey öyle bir illet ki, bir arkadaşımın nişanlısıyla da böyle bir sorun olmuştu ve ben ona söylediğimin aynısını söyleyebilirim sana o çocuğu bırak bazen bencil olmak gerekir bazı durumlar da bu durumda öyle bir durum. Kendini üzmene değer mi? Evlilik ciddi bir şey ve bu kararı verirken en ince detaylara kadar düşünmek lazım seni geçtim ilerde çocukların olacak onlara ne kadar iyi hayat sunabilirsen o kadar iyidir ve aklıma takıldı şans oyununu bıraktığına emin misin?
bıraktı diye biliyorum yorumunuz için teşekkür ederim

Yapılan bir hata mı 🙄 adam daha evlenmeden 150 bin TL borcu yüklemiş omuzlarınıza . Yapmayın Allah aşkına böyle adamları nerede arayıp buluyorsunuz . Şimdi 5 yılı düşünüyorsun ama bir düşün bir ömür bu adamla geçer mi . Evlenince her şey bitecek mi hiç şans oyunu oynamayacak mı hiç uzağa gitmeyecek mi ? Kendine bu kötülüğü yapma . Yol yakından dön .sonra Allah korusun birkaç sene sonra boşanıyorum diye buraya uzunca eşini anlatırsın . Aşk her şey değil evlenince samanlık seyran olmuyor . Aklını başına topla . Evlenince ilgi sevgi gösterecem ne demek .Evlenince bunların daha beterini yaşayacaksın bu sözümü aklında tut . Aynı eve girince insanı daha iyi tanıyorsun .ayrıca düğünü ailesi yapmıyor ki altınlarla yapıyorlar . Şimdiden bu kadar kendini ezdirme . Etrafında şans oyunu oynayan biri varsa bak yaşlansa bile vazgeçmez .her gün yeni bir borç bu kez senin de üzerinde

karar enin elbette ama insanoğlu değişmez şimdi ne ise evlenince de aynısı olacak . evlenene kadar elbette vaadlerde bulunacak . ama evlenince nasılsa çabalayacağım bişety kalmadı diyip kendini oyuna kumara verir. kendine yazık etme

Kumar bağımlılari oynarken hemen hemen aynı cümleleri kurar. 'Senin için yaptım, ikimiz için yaptim, daha iyi hayatımız olsun diye yaptım' vs.. bu cümleler kumar oynadiktan sonra duydukları pişmanlığı dindirmek icin kendilerine ve yakınlarına söyledikleri yalanlardir genellikle. Sizin yazdıklarınizdan anladığım borçları kapatmanın çözümü düğündeki altınlar.. Belli ki etraftan artık borç bulamıyor. 150 bin borç demek 150 bin birilerine borçlanmis demek. Alacak kimsesi kalmamış. Tek çare düğün. Yani sizi sevdiği için yapılan bir evlilik olmayacak bu. Ayrıca borçlar bitince mutlu olucaz demesine itibar etmeyin. Oynamaya devam edeceğini soylese evlenmeyeceksinizdir mutlaka. Bıraktım demesi size yeterli gelmemesi gerekir. Çünkü bıraktım demekle bırakacak seviyede değil anlaşılan. Büyük bir meblağ borç yapmış. Bu da ciddi anlamda bağımlı olduğunu gösteriyor. Ne kadar şanslısınız ki evlenmeden farketmissiniz. Bi uzman olarak kendisi tedavi olmadan evlenmemenizi öneririm. Yine de son karar sizin.

X