Sonradan bakire olmamami sorun etti

Erzurumu bilmem de kendi memleketimde kadinlar ikinci cins degil.. Neyse selametle zira laf anlatilmaz sizin zihniyettekilere..
Boyle gelmis boyle gider..

Bakın, ülkemize kadın haklarının, insan haklarının genel anlamda iyi gitmeyen durumlarının düzelmemesinin sebeplerinden biri de

Benim memleketlim
Benim köylüm
Benim ailem

demek, toz kondurmamak. Ben de memleketimi,oranın insanlarını,ailemi severim ama bu onlar mükemmel insanlar demek değil. Toplumumuzda aksaklıklar var, bunların düzelmesi için özeleştiriye ihtiyaç var. Özeleştiri getirmek toplumu sevmediğimiz anlamına gelmez. Benim şehrim on numero sen haksızsın hıh, derseniz toplumumuz ilerlemez.

Türkiye'de kadınlar 2. sınıf muamele görüyor, bu hepimiz için bir problem. Haydi bunu geçtim, tecavüz , cinayet vakaları her gün oluyor artık. Biz 10 numarayız, gerisini bilemem diyip kafayı kuma gömerek bu problemi çözmek mümkün değil.

Ben yoğurdum ekşi derim, gerekirse en sevdiğim insanlara aileme, kendime de eleştiri getiririm açıksözlülükle açıkyüreklilikle eleştirilerimi yazarım. Az önce sizin de büyük zeka örneği göstererek!!! bir aile bireyime hakaret ettiğiniz gibi, insanlar bana da hakaret ediyorlar. O zaman anlıyorum ki ben doğru yoldayım, kimsenin yazamadıklarını,konuşamadıklarını konuşuyorum.

Umarım toplumun ilerlemesi adına insanlarımız kişisel alınmayı, korumacılığı bırakıp objektif eleştiri getirecek duruma gelirler bir gün.

Son düzenleme:
Bence bu adamla evlenmeyin.Şimdi kafasında kurgulayan sonra da evlilikte çok başınızı ağrıtır. Unutabilecegini düşünmüş muhtemelen olmamış yapacak bişey yok sanırım.

sizin bu gördüğünüz ayrımı yapan insanların özeleştri ve eleştriden uzak, hakaret ettiğini görmüyormusunuz?,inkar etmem evet toplum olarak biraz geride kalabilir bu bölge; ama nedenleride bir önceki alıntılarda yaptım , bu aşağılayıcı tutum ve hakareti hiçbir bölge de yaşayan topluluğa gösteremem...ikinci sınıf yada töre cinayetlerini olmamış kabul edemem bu da eğitimden geçer derim...ama eğitimli insanın benim kültürümüde doğduğum topraktaki insanlarıda bir yere kadar, hakaretine de alkış tutmam.....

neyi tartışmışlar bu kadar bakayım dedim.

bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hiçbir yerinde kadına, erkeğe verilen değer verilmiyor.
her yerde erkek çocuk kıymetli, erkek adam yapar.
ben egeliyim bizde daha azdır ama vardır yani kız erkek ayrımı, mesela abim karısını aldatsa herkes aman yuvası yıkılmasın diye örtbas etmeye çalışır ama ben aynısını yapsam yüzüme tükürürler. töre cinayeti yoktur, flörte bakış daha yumuşaktır, özel hayata saygı vardır ama yine kadın yapınca tu kaka olan bir çok şey erkek yapınca he he seytana uymuş diye geçiştirilir.

eşim iç anadolulu, görünürde herkes çok muhafazakar, ama içlerine girince neler dönmüş hacı diye kaldım böyle :KK57: kızlarının bir erkeğin yüzüne bakmasına izin vermezler, namahrem diye 7 yaşında kızla aynı odaya girmezler, ama cebinde 3 kuruşu olan hepsinin metresi var (tabi onlara göre metres değil imam nikahlı 2. eş)

doğu batı kuzey güney meselesi değil bu zihniyet meselesi, cahil her yerde cahil, en pisi de konu sahibine denk gelen gibi okumuş cahil :KK14:

bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hiçbir yerinde kadına, erkeğe verilen değer verilmiyor.
ben egeliyim bizde daha azdır ama vardır yani kız erkek ayrımı, mesela abim karısını aldatsa herkes aman yuvası yıkılmasın diye örtbas etmeye çalışır ama ben aynısını yapsam yüzüme tükürürler. töre cinayeti yoktur, flörte bakış daha yumuşaktır, özel hayata saygı vardır ama yine kadın yapınca tu kaka olan bir çok şey erkek yapınca he he seytana uymuş diye geçiştirilir.

eşim iç anadolulu, görünürde herkes çok muhafazakar, ama içlerine girince neler dönmüş hacı diye kaldım böyle :KK57: kızlarının bir erkeğin yüzüne bakmasına izin vermezler, namahrem diye 7 yaşında kızla aynı odaya girmezler, ama cebinde 3 kuruşu olan hepsinin metresi var (tabi onlara göre metres değil imam nikahlı 2. eş)

doğu batı kuzey güney meselesi değil bu zihniyet meselesi, cahil her yerde cahil, en pisi de konu sahibine denk gelen gibi okumuş cahil :KK14:

ne yazikki bu pislik zihniyetin uc orneklerinin yaptiklarini son gunlerde basindan takip ediyoruz bencede kimse kor gibi davranmasin kimse kimsenin yuzunu yikamasin ulkemiz agir bir ahlaki cokus yasamaktadir ve bu git gide kotulesmeye devam etmektedir.
Kadina siddetin her turlusunun herkes tarafindan yapildigi bir cografya burasi ne yazikki, kimse ama benim babam, abim, amcam kocam, enistem boyle degil demesin. Ortada ahlakli insan tabiki kucuk bir % var ama bu toplumun genelinde hem kadinin kendi hemcinslerine hemde erkeklerin kadinlara uyguladigi 2. sinif insan muamelesini ort bas edemez.
Kadina yapilan siddet daha cocuk yaslarda kendi cekirdek ailesinde baslar, kiz kardes ve erkek kardes ayrimiyla basla, kiza getirilen yasaklar ve erkege taninan sonsuz ozgurlukle baslar..
Ve ne yazikki bu carpik dusunceleri kulturel olarak bir sonraki jenerasyona aktarilir ve bu cok kucuk yaslardan itibaren ogretildigi icin egitimle sunla bunla da kolayca duzelmez tamamen zihniyettir bu..

+1
İkiyüzlülük toplumumuzdan buram buram akıyor!!!

Kendi kızı, kızkardeşi flört etse dayaktan parçalarlar ama kendileri pek namuslu erkeklerimiz imam nikahlı eş!!! almakta sakınca görmezler. Bunu yazınca, konuşunca da sen kötü olursun.

Bu ülke iyice yaşanmaz oldu, ahlaki çöküntü içindeyiz.

ne yazikki bu pislik zihniyetin uc orneklerinin yaptiklarini son gunlerde basindan takip ediyoruz bencede kimse kor gibi davranmasin kimse kimsenin yuzunu yikamasin ulkemiz agir bir ahlaki cokus yasamaktadir ve bu git gide kotulesmeye devam etmektedir.
Kadina siddetin her turlusunun herkes tarafindan yapildigi bir cografya burasi ne yazikki, kimse ama benim babam, abim, amcam kocam, enistem boyle degil demesin. Ortada ahlakli insan tabiki kucuk bir % var ama bu toplumun genelinde hem kadinin kendi hemcinslerine hemde erkeklerin kadinlara uyguladigi 2. sinif insan muamelesini ort bas edemez.
Kadina yapilan siddet daha cocuk yaslarda kendi cekirdek ailesinde baslar, kiz kardes ve erkek kardes ayrimiyla basla, kiza getirilen yasaklar ve erkege taninan sonsuz ozgurlukle baslar..
Ve ne yazikki bu carpik dusunceleri kulturel olarak bir sonraki jenerasyona aktarilir ve bu cok kucuk yaslardan itibaren ogretildigi icin egitimle sunla bunla da kolayca duzelmez tamamen zihniyettir bu..

+1
İkiyüzlülük toplumumuzdan buram buram akıyor!!!

Kendi kızı, kızkardeşi flört etse dayaktan parçalarlar ama kendileri pek namuslu erkeklerimiz imam nikahlı eş!!! almakta sakınca görmezler. Bunu yazınca, konuşunca da sen kötü olursun.

Bu ülke iyice yaşanmaz oldu, ahlaki çöküntü içindeyiz.

bizim toplumuzda (ki burda çoook net örnekleri var) biz doğuluyuz doğuluya laf edemezsin, trakyalıyız müthisiz, karadenizliyiz süperiz anlayışı öyle yerleşmiş ki kimse kendi mensup olduğu yöreye, ailesine laf ettirmiyor, hepimiz en doğruyuz, eee o zaman bu bekaret yüzünden intihar edenler, tecavüzcüler, töre cinayetleri, çocuk tacizcileri, çok eşliler, yozlaşmış her türlü insan müsvettesi nereden çıkıyor? bizden işte hepimizden bu kadar basit.
kendi yetiştiğimiz yerde yaygın olan şeyi normalleştirme eğiliminden kurtulmadıkça da hiçbir şeyi değiştiremeyiz.
bi de "türkleri beğenmiyorsun git avrupaya bak"cılar var, arkadaş bu bir insanlık sorunu olamaz mı? onlar bizden kötü ha ha bu durumda bir 45 çocuğa daha tecavüz edilsin diye mi vicdanımızı rahatlatacağız.
bir anne olarak sadece doğunun batının değil dünyanın gidişatından korkuyorum.

Kız Finlandiyada da olsa erkeklerin bu konu hakkında ne düşündüğünü bildiği için açık olmayı ,dürüst davranmayı tercih etmiş.Sorun etmeyen erkek olsa da çok nadir.Kızı eleştirenler ,böyle düşünen bir erkeğe aşık olmayacağınızın garantisi yok.
Aşık olmayacağımın garantisi yok.
Ama adamın böyle düşündüğünü öğrendiğimde ne yapacağım belli.

Yetişkin bir kadın olarak kendi hayatımla ilgili verdiğim bir karar için kimsenin karşısında ezilmek, laf yemek, ileri geri laflar işitmek gibi bir zorunluluğum yok.

Yetişkin bir kadın olarak kendi hayatımla ilgili verdiğim bir karar için kimsenin karşısında ezilmek, laf yemek, ileri geri laflar işitmek gibi bir zorunluluğum yok.
Belki konu sahibi de sizin gibi düşünüyordu:cool:.İnşallah böyle durumla karşılaşmazsınız ne diyeyim.Amacım bu durumdakileri yargılamak değil.

ilerde seni delirtir nasıl oldu nasıl bitti
sürekli laf sokacak böyle takıntılı birine kesinlikle hayatından çıkar
şimdi sürekli öne bunu öne sürüyorsa evlendiğinizde her gün önüne sürecek

Belki konu sahibi de sizin gibi düşünüyordu:cool:.İnşallah böyle durumla karşılaşmazsınız ne diyeyim.Amacım bu durumdakileri yargılamak değil.
Konu sahibi muhtemelen benim gibi düşünmüyordu.
Ben kimsenin kılık kıyafetime, arkadaşıma karışmasına izin vermedim. Vermem de. Bu tamamen yapı meselesi.

Böyle bir olayla karşılaşabilirim, Türkiye'de yaşıyorum hiç düşük ihtimal değil. Ama kendi kararımı verdiğim, istediğim adamla seviştim diye kimseye karşı mahcup olacak değilim. Ben bunu bir hata olarak görmüyorum, istedim yaptım, dolayısıyla kimseden af dileyecek, beni "kabul etmesini" isteyecek pozisyonda değilim.

Şahsi görüşleriniz nedeniyle bunu anlamanız veya kabul etmeniz zor olabilir, bunu anlarım; ama kimseye hesap vermeden yaşayan, kendisini olduğu gibi kabul etmeyen erkeği gönderecek kadınlar da var inanın :) Kendi arkadaşlarım da dahil olmak üzere.

Dunyada hersey normallesti de sevisen kadin evlenilecek kadin degildir fikri degismedi
Niye nerde yaziyo erkek yapar kadin yapamaz diye?
Oysaki hicbi fark yok arada
ortada kiz birakmayan adamlar kiz ariyo kalmadiki la bitti bitti
ama sunu diuim bu pislik zihniyet degismedgi surece durustlugu haketmiyo bu adamlar bugun evlenmeyi kabul etse daha ilk kavgada damgayi vurur okadar...

Konu sahibi muhtemelen benim gibi düşünmüyordu.
Ben kimsenin kılık kıyafetime, arkadaşıma karışmasına izin vermedim. Vermem de. Bu tamamen yapı meselesi.

Böyle bir olayla karşılaşabilirim, Türkiye'de yaşıyorum hiç düşük ihtimal değil. Ama kendi kararımı verdiğim, istediğim adamla seviştim diye kimseye karşı mahcup olacak değilim. Ben bunu bir hata olarak görmüyorum, istedim yaptım, dolayısıyla kimseden af dileyecek, beni "kabul etmesini" isteyecek pozisyonda değilim.

Şahsi görüşleriniz nedeniyle bunu anlamanız veya kabul etmeniz zor olabilir, bunu anlarım; ama kimseye hesap vermeden yaşayan, kendisini olduğu gibi kabul etmeyen erkeği gönderecek kadınlar da var inanın :) Kendi arkadaşlarım da dahil olmak üzere.

Ben de böyle dusunuyorum. Ama yapamadim. Yapmaliyim anliyorum bunu, ama cok zor. Icim yaniyor. Bunu yasamadan anlayamiyor insan. O kadar kötu birseyki. Hayatim bom bos geliyor. Kutuphanede ders calisiyorum suan ama gözyaslarim durmak bilmiyor. Keske baska birsey bahane edip ayrilsaydi benden ama bunlari duymasaydim. Cok agir geldi.

Zaten bu saatten sonra mutlu olabilecegimizi sanmiyorum. Bana dokunurken acaba benden tiksiniyor mu diye dusunecem :KK43:

Psikologa gidecegini söyledi. Ben ayrilma fikrini kendime alistirmam lazim. Ayrilacagimiza mi uzuluyorum , kaderime mi, bir daha hayaller kuramiyacagima mi, umutlanamiyacagima mi , güvenemiyecegime mi ben de bilmiyorum. :KK43:

Ben de böyle dusunuyorum. Ama yapamadim. Yapmaliyim anliyorum bunu, ama cok zor. Icim yaniyor. Bunu yasamadan anlayamiyor insan. O kadar kötu birseyki. Hayatim bom bos geliyor. Kutuphanede ders calisiyorum suan ama gözyaslarim durmak bilmiyor. Keske baska birsey bahane edip ayrilsaydi benden ama bunlari duymasaydim. Cok agir geldi.

Zaten bu saatten sonra mutlu olabilecegimizi sanmiyorum. Bana dokunurken acaba benden tiksiniyor mu diye dusunecem :KK43:

Psikologa gidecegini söyledi. Ben ayrilma fikrini kendime alistirmam lazim. Ayrilacagimiza mi uzuluyorum , kaderime mi, bir daha hayaller kuramiyacagima mi, umutlanamiyacagima mi , güvenemiyecegime mi ben de bilmiyorum. :KK43:
neden böyle umutsuz cümleler kuruyorsun?
neden bir daha hayaller kuramayasın, kimseye güvenemeyesin?
sevgilinden başka erkek yok mu allah aşkına? o sana böyle davrandı diye, bütün erkekler böyle davranacak değil...
duyanda bakire olarak evlenmeyen bir sen varsın şu dünyada sanacak...
bence silkelen kendine gel, sevgilin de ya adam olsun, ya da çıkıp gitsin hayatından...
ama değişeceğini sanmam onun....

Ben şahsen söylemem böyle bir şeyi . Sanki suç işlemişim gibi en baştan ben bunu bunu yaptım ama haberin olsun demek kendime saygısızlık.
Sana ne benim ne yaptığımdan. Ama konusu geçer kendi sorar da söylemezsem o zaman dürüst olmaz işte orası farklı.
Bence aklı başında olgun adamlar bulduğunuz zaman böyle şeylerle karşılaşmazsınız.
Zaman neyi gösteriyorsa yaşanır akışına göre. Evlenip yada evlenmeden yatağa girince bile öğrense konusunu dahi açmaz ama bunu adam olan yapar sizin sevgili gibi çağ dışı cahiller kadına böyle değer veriyor bacak arasında arıyor .

Yapmayın böyle size zarar şimdi üzüleceksiniz elbet ama, şimdi 1 üzülürsünüz evlenseniz 1000 üzülürsünüz. Bu ömür boyu sizi mutsuz eder mantıklı karar verin.

Back