@huzurgizemmm e neden bu kadar tepki gösterilmiş anlamadım, ülkemiz gerçeklerini yazdım.
Ben de Doğuluyum, dedem anneannem göç etmiş, annem başkentte büyümüş. Sadece bizim ailemizde değil Doğulu tüm akrabalarımızda, kadın hep ikinci planda. Bunu kimse inkar edemez. Teyzemle ilgili bir durum vardı dayım el atmak istedi, anneannem oturup oğlumun başına iş açılacak diye ağladı. Dayım doğma büyüme Ankaralı, bakire olmayan kadınlardan patlak lastik şeklinde bahsediyor. Kuzenimi anneannem oğlum da oğlum pipisi var mottosuyla büyüttü, geçende konuşurken az kullanılmış kızla evlenmek isterim dedi. Doğulu erkeklerin de kadınların da zihniyeti iğrenç yani, varsa yoksa erkekler ; kadınlar da onlara hizmet edecek çok da önemli olmayan insanlar.
Doğuda kızlar 17-18 olunca evlendiriliyor, adam gibi okula giden/gönderilen kız sayısı çok az, maximum lise. 25+ bekar kız yok, hepsi en az 1 çocuklu 25lik kadınların. 25+ zaten evde kalmış oluyor.
Doğulular tabi ki kötü insanlar değiller, misafire sonsuz hürmet vardır mesela, sohbetleri de iyidir ama kadına bakış leş maalesef.
Töre cinayetleri en çok Doğu+Güneydoğudan çıkıyor istatistiklere bakabilirsiniz. Dünyadaki intihar oranı en yüksek ve intihar edenlerin çoğunun kadın olması sebebiyle G.doğu hakkında yabancı 2 psikoloji enstitüsü araştırma yağtıydı bulursam postalayayım. Telefonla konuştu adı çıktı kızkardeşimi öldürdüm diyen erkek de, bir fotoğrafı dahi olmadan öldürülüp gömülen kız da güneydoğulu. G.doğulu erkekler ilkel ve vahşi zihniyette kimse bunu inkar etmesin. Kadın cinayet/intiharlarının %99u bu bölgedeyse,söyler misiniz bu bölge ve insanlar hakkında nasıl genelleme, istatistik yapılmaz?
Doğu anadoluda en azından kadın 2. planda, güneydoğuda o da yok, kadınların koyun keçiden farkı yok. 15lik kızlar 6 çocuklu dul adamlara satılıyor, sonra da ua intihar ediyor ya koca şiddetine,tecavüzüne uğruyor ya da daha kötüsü oluyor. Güneydoğu yontma taş devrinde yaşıyor ister inanın ister inanmayı .
Ben de doğuluyum, kimse birbirini yemesin. Doğulu zihniyeti çarpık abicim, kadın hep 2. planda adam yerine konmuyor. En okumuş doğulu erkek bile bu zihniyette. Kimse çıkıp doğu-batı ayrımı yapmayın bibibibiii yazmasın. Doğuda Oxford var da, çok eğitimli insanlar var da benim mi haberim yok? Doğu-Batı ayrımı var nokta. İsveç-Afganistan nasıl Doğu-Batıysa , Güneydoğu-Batı Ege aynı şekilde.