- 21 Şubat 2016
- 2.978
- 7.496
- 158
- Konu Sahibi Nezamanmutluolacam
-
Cok el degmemis kiz istiyorsa köyünden görücü usulü evlendirseymiş anasi,doktor adam. Nice genc kiz ister evlenmek. Yani adamin derdi hediye paketini kendisi acmaksa boyle yapsaydi ,hem finlandiyalardan,bati kulturuyle yetismis,okumus etmis kiz buluyor hem de baskalariyla yasadiklarina takiliyor,oldu paşam.
Zaten 'ben erkegim yaparim' zihniyetindeki adamdan da yatağina aldığı kadin hakkina apır sapır konuşan hırbodan da hayir gelmez...
Bence sen bu herife yol ver, finlandiyada boylu poslu ,akca pakca onlarca delikanli varken bu anadolu comarina mi kaldin??
Ben de evlilikten önce cinsel birlikteliğe karşıyım.
Ama bu adamı dittir et. Ne zekasız bir düşüncesi var. Erkek yaparmis, bakire olmayanla yapmışmış. Onları onemsemiyomus. ! Muş mus mus da mus mus mus.
Hayvan herif. Gerizekalı bu ya, uzaklaş bundan.
Birşeyin bo...u çıkarmasak olmaz zaten. Neredeyse bekaret utanılacak birşey yazacaksınız. Oha diyorum! Sonucuna katlanacaksa bir kişi ne yaparsa yapsın!
Yapmayanada helal olsun derim. Hediye paketi nedir ya? Ayıptır arkadaşlar...
Erkeğin böyle bir şey sormaya hakkı yok. Evlenmeden önce bu laf açıldığında çizgisini belli edecek. Bana bu soruyu soramazsın sen diyebilmeli bi kadın. Adamın işine gelirse.
evet doğuda yaşadım geri kafalılıklarını çok gördüm ama nişanlımın anlattığı kadar kötüsüne şükür ki şahit olmadım.
tek bir insan dediğiniz kişi de doğulu ve benim nişanlım ve anlattığı bu iğrenç vahşeti yapan insanlar da kendi uzaktan akrabaları. daha da açık anlatayım isterseniz, kız ailesinin verdiği adamla evlenmek istemediği için kaçmaya çalışmış ve kızı bulup getirip bi yere kapatıp zehirleyerek öldürmüşler.. bunu yapan kendi babası, abileri. saçma sapan bi namus davası için. neymiş de kaçıp gitmiş ne halt ettiği belli miymiş zihniyete bakın.. benim nişanlım bu kızın annesini teselli etmeye gitti. yalan mı söylüyor yani şimdi? tv de görmedim ki ben bunu.
ayrıca ben genelledim sadece arkadaşım. yalan da değil evet genel olarak doğulular geri kafalı oluyor bu bilinen bişey. istisnalar da var tabiki, mesela benim nişanlım, ya da siz.. siz onların zihniyetinde değilseniz bende doğuluyum diye neden alınıyorsunuz? asıl siz kişilik özelliklerine bakmadan bütün doğuluları savunup geri kafalı olmadıklarını iddia ediyorsunuz.
bence de bu konuşmayı sonlandıralım zira beni anlamamakta ısrar edip sırf siz de oralısınız diye körü körüne savunmaya geçiyorsunuz.. daha fazla kendimi anlatmaya çalışmayacağım, anlamak isteyen çoktan anlamıştır zaten.. daha fazla tartışmaya da girmeyeceğim banlanmaya değmez..
Benim düşüncem buluştuktan sonra bi elektrik alamadi ya da umdugu gibi cikmadiniz ve tee oralardan buralara gelmis kizcagiza ' bu is olmaz' diyecek mantikli bir sebep bulamadi ,bu durumu öne sürdü.
Konuya gelince ... Cok el degmemis kiz istiyorsa köyünden görücü usulü evlendirseymiş anasi,doktor adam. Nice genc kiz ister evlenmek. Yani adamin derdi hediye paketini kendisi acmaksa boyle yapsaydi ,hem finlandiyalardan,bati kulturuyle yetismis,okumus etmis kiz buluyor hem de baskalariyla yasadiklarina takiliyor,oldu paşam.
Zaten 'ben erkegim yaparim' zihniyetindeki adamdan da yatağina aldığı kadin hakkina apır sapır konuşan hırbodan da hayir gelmez...
Bence sen bu herife yol ver, finlandiyada boylu poslu ,akca pakca onlarca delikanli varken bu anadolu comarina mi kaldin??
malesef olmamış arkadaşım malesef!Bazı insanları uzay yollasan, bilme kaç bilimsel deney yapsa , milyon kitap okusa , bin bir çeşit kültürler ile karşılaşsa , ön yargılarını kırmadıkça böyle konuşmaları normal ... Boşver arkadaşım '' Bende doğuluyum '' insanların kişisel özelliklerine bakıp öyle bir yargıya varıyorum . Bu insanda daha olmamış napıcan.
malesef olmamış arkadaşım malesef!
doğunun yolu açıktı, öğretmenler koşa koşa gitti insanları eğitti,doktorlarda ,tüm okumuş insanlarda ilk tercihlerini oraya yaptı ....şimdi terör dicekler kaç yıllık meseleki?terörün varoluşunun sebebi de ne ki?yok ama kız öldürmüşler ya ondan korkmuştur bu zihniyet!annem 40 sene önce kaçarak evlenmiş, sağo öldürülen kızlardan batıda yok zaten yada tek kaçan kız doğuda.....sen ve senin gibi zihniyet doğunun bu durumundan mesul, yediğin her lokma o doğuda yetişen hayvanın ve sebzenin ürünü,ama senin gibiler ne anlar! toplumuna sahip çıkmayı!,ezmemeyi!ve hor görmemeyi!....acaba nerelisin uzaylımısın?
bu arada doğunun bilmem ne köyünde 2 odalı okulda öğrencilerine soba yakan öğretmenlerim ellerinizden öpüyorum her birinizin!bu sizin değil doğu batı ayrımı yapıp! gelişmenin önüne geçen her bireyin ayıbı...........
İşin tuhafı ne biliyor musun? Seni beni hunharca, olabilecek en ağır hakaretlerle eleştiren bu tip insanlara kendi baktığın yerden ne olduklarını söylediğinde kıyameti kopartıyorlar.bakire kızıda köylü yaptık,hediye paketi de olduk ,anadoluda yetişen erkek de çomar oldu ,başka yorumda doğulu yobaz oldu,valla sizde bayağı kendinizi yetiştirmişsiniz....adam ayrım yapıyor ama siz kralını yapıyorsunuz...
söylenecek çok şey var ama gelişmişlik bu değil,bunu da anlasalar!İşin tuhafı ne biliyor musun? Seni beni hunharca, olabilecek en ağır hakaretlerle eleştiren bu tip insanlara kendi baktığın yerden ne olduklarını söylediğinde kıyameti kopartıyorlar.
Çok şey söylemek istiyorum da nefsine hakim olamayan adam ağzına hiç olamaz diye bir şey demeyeceğim. Kimisinin çukur gibi ağzı var, içinden ne çıkacağı belli olmuyor.
pardon da bende olmayan ne? benim nişanlım da doğulu. ben doğuluları sevmiyorum demedim ki. kötülemedim. ya da ayrımcılık yapmadım. hele hele iftira hiç atmadım. sadece gerçekleri söyledim. mesela bir kız bakire değil diye, birisiyle kaçtı diye hangi şehirlerde öldürülüyor? ''kan davası'' denilen saçmalık nerde var mesela doğu illerimizde mi var yoksa batı illerimizde mi? ben sadece genel konuşuyorum yalan mı söylüyorum?
doğulular çok mu ileri kafalı modern insanlar ben mi iftira atıyorum? ha istisnalar yok mu tabiki var. benim nişanlım anlatıyor da o doğuda neler yaşandığını.. uzaktan hikayeler değil bak kendi akrabalarının yaptıkları.. kız ailesinin istediği adamla evlenmeyip kaçtı diye neler ettiklerini.. böyle şeyler doğuda değil de batıda mı yaşanıyor??? ben ayrım yapsam, kişilik özelliklerine bakmasam ilk başta nişanlımın doğulu olduğunu öğrendiğimde ilişkiyi keserdim zaten. ama baktım ki o genellemenin içinde değil, devam ettim. bilip bilmeden konuşuyorsunuz sonra eğreti duruyor.
Ben birtakım insanların zihniyetini anlamıyorum gerçekten. Kendi insanımızın hatalarını, toplumumuzdaki aksaklıkları insanlarımızı aşağılayarak, ötekileştirerek gideremeyeceklerini bir türlü anlamak istemiyorlar. Çok ilginç gerçekten.Bence sen nisanlindan ayril. Zira geri kafali gorgusuz salak insanlarin genini tasiyor, demekki o da geri kafali ve gorgusuz, sonucta dogulu!
Bu lafi kullanmayi sevmem ama Allah askina senin dusuncendekiler bitsin, kökten hem de ve bir daha gelmesin dünyaya. !
Sen bi git iç Anadoluya neler oluyor sonra gel Dogululari kötüle. Haddini bil, yoksa bir gun sana cok kötü bildirirler..
Böyle hadsiz nasil konusabiliyosunuz siz ya? Gercekten insan olmadiginizi dusunuyorum. Bi de demis Izmirliyle Dogulu nasil bir olabilir diye. !
Pardon Izmirli altindan mi?
Sana daha cok sey derdim de ban yiyemem. Ama erkek arkadasinin cok geri kafaliligini gördün demekki boyle bir kaniya vardin.
Ama bu Dogulularla ilgili degil, insanla alakali.
Kişi kendi aynasini bulurmus. Tencere kapak yani. Geri kafali oldugun icin geri kafali bi aile bulmussun, normaldir!!!
Hadi şimdi haddini bil, naş....
Bu soruyu sorma hakkı bence var belki onun hayat anlayışına uymuyor mecbur değil sonuçta erkek açık ve net sorulmasa bile dürüst olunmalı herkesi kendimiz gibi düşünemeyiz buna önem veren insanlar var ve buda onun görüşü nasıl biz saygı istiyorsak karşı tarafın da saygıya ihtiyacı olabilir benim karşı olduğum bu konuşarak hiç açılmasa bile son ana kadar erkekle bakireymiş gibi cinsel ilişki kurmayarak ve son ana kadar hiç bişey söylemeyerek evlenen kadınlar sorun çıkabilir bence böyle bir durumda ki bizim ülkemizde çıkması çok yüksek ne olursa olsun dürüst olunmalı her konuda bana kimse bunu soramaz deyip kenara çekilmek de karşı tarafı hiçe saymaktır .
Bizim Güneyli bir kiracımız teşekkür etmişti anneme sebebi ise hayatında kızlarına bu kadar değer veren kimseyi görmemiş olması, Vanlılar sayesinde kızına değer verdiğini ailesi tarafından hiç sevilmediğini kızını da az kalsın o şekilde yetiştireceğini bizden görünce hatasını anladığını anlatmıştı. O kaçırılıp öldürme olaylarını ben de hep buradaki batılı arkadaşların doğulu sevgililerinden , tanıdıklarından öğreniyorum ne kadar ilginçBence sen nisanlindan ayril. Zira geri kafali gorgusuz salak insanlarin genini tasiyor, demekki o da geri kafali ve gorgusuz, sonucta dogulu!
Bu lafi kullanmayi sevmem ama Allah askina senin dusuncendekiler bitsin, kökten hem de ve bir daha gelmesin dünyaya. !
Sen bi git iç Anadoluya neler oluyor sonra gel Dogululari kötüle. Haddini bil, yoksa bir gun sana cok kötü bildirirler..
Böyle hadsiz nasil konusabiliyosunuz siz ya? Gercekten insan olmadiginizi dusunuyorum. Bi de demis Izmirliyle Dogulu nasil bir olabilir diye. !
Pardon Izmirli altindan mi?
Sana daha cok sey derdim de ban yiyemem. Ama erkek arkadasinin cok geri kafaliligini gördün demekki boyle bir kaniya vardin.
Ama bu Dogulularla ilgili degil, insanla alakali.
Kişi kendi aynasini bulurmus. Tencere kapak yani. Geri kafali oldugun icin geri kafali bi aile bulmussun, normaldir!!!
Hadi şimdi haddini bil, naş....
Yok ben bakire olsam da sordurtmam. Erkeğin ne yazık ki bu tercihine pek saygı duymuyorum. Bakire kalma tercihi bana aittir. Erkekle ilgisi yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?