Sonradan bakire olmamami sorun etti

Boyle bi durumda bile konuyu hemen dogu bati ayrimina cekiyorsunuz ya.helallll.tek derdiniz dogu bati ayrimi zaten.lutfen mesajlarinizi daha dikkatli yazin....

Boyle bi durumda bile konuyu hemen dogu bati ayrimina cekiyorsunuz ya.helallll.tek derdiniz dogu bati ayrimi zaten.lutfen mesajlarinizi daha dikkatli yazin....

sizin gibi biri çıkacağı için ilk başta ayrımcılık yapmıyorum diye belirtmiş olmama bi kez daha sevindim..

Bazı insanları uzay yollasan, bilme kaç bilimsel deney yapsa , milyon kitap okusa , bin bir çeşit kültürler ile karşılaşsa , ön yargılarını kırmadıkça böyle konuşmaları normal ... Boşver arkadaşım '' Bende doğuluyum '' insanların kişisel özelliklerine bakıp öyle bir yargıya varıyorum . Bu insanda daha olmamış napıcan.

pardon da bende olmayan ne? benim nişanlım da doğulu. ben doğuluları sevmiyorum demedim ki. kötülemedim. ya da ayrımcılık yapmadım. hele hele iftira hiç atmadım. sadece gerçekleri söyledim. mesela bir kız bakire değil diye, birisiyle kaçtı diye hangi şehirlerde öldürülüyor? ''kan davası'' denilen saçmalık nerde var mesela doğu illerimizde mi var yoksa batı illerimizde mi? ben sadece genel konuşuyorum yalan mı söylüyorum?

doğulular çok mu ileri kafalı modern insanlar ben mi iftira atıyorum? ha istisnalar yok mu tabiki var. benim nişanlım anlatıyor da o doğuda neler yaşandığını.. uzaktan hikayeler değil bak kendi akrabalarının yaptıkları.. kız ailesinin istediği adamla evlenmeyip kaçtı diye neler ettiklerini.. böyle şeyler doğuda değil de batıda mı yaşanıyor??? ben ayrım yapsam, kişilik özelliklerine bakmasam ilk başta nişanlımın doğulu olduğunu öğrendiğimde ilişkiyi keserdim zaten. ama baktım ki o genellemenin içinde değil, devam ettim. bilip bilmeden konuşuyorsunuz sonra eğreti duruyor.

Doğuda hiç yaşadın mı ? Tek bir kişinin lafıyla bir kanıya varıp değerlendirmen ne kadar doğru ? Tv izlemiyorum neden izlemediğimi tek bir foto ile izah ediyim ! Evet doğuda yaşayan herkes çok geri kafalı maalesef ! Geri kafalı olduğum için ve sizin gibi modern bir insan ile polemiğe giremeyeceğim için konuşmamı burada sonlandırıyorum ve iyi geceler diliyorum.

Eklentiler

• 12472429_1059667957405740_7716122315410523833_n.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 233

evet doğuda yaşadım geri kafalılıklarını çok gördüm ama nişanlımın anlattığı kadar kötüsüne şükür ki şahit olmadım.

tek bir insan dediğiniz kişi de doğulu ve benim nişanlım ve anlattığı bu iğrenç vahşeti yapan insanlar da kendi uzaktan akrabaları. daha da açık anlatayım isterseniz, kız ailesinin verdiği adamla evlenmek istemediği için kaçmaya çalışmış ve kızı bulup getirip bi yere kapatıp zehirleyerek öldürmüşler.. bunu yapan kendi babası, abileri. saçma sapan bi namus davası için. neymiş de kaçıp gitmiş ne halt ettiği belli miymiş zihniyete bakın.. benim nişanlım bu kızın annesini teselli etmeye gitti. yalan mı söylüyor yani şimdi? tv de görmedim ki ben bunu.

ayrıca ben genelledim sadece arkadaşım. yalan da değil evet genel olarak doğulular geri kafalı oluyor bu bilinen bişey. istisnalar da var tabiki, mesela benim nişanlım, ya da siz.. siz onların zihniyetinde değilseniz bende doğuluyum diye neden alınıyorsunuz? asıl siz kişilik özelliklerine bakmadan bütün doğuluları savunup geri kafalı olmadıklarını iddia ediyorsunuz.

bence de bu konuşmayı sonlandıralım zira beni anlamamakta ısrar edip sırf siz de oralısınız diye körü körüne savunmaya geçiyorsunuz.. daha fazla kendimi anlatmaya çalışmayacağım, anlamak isteyen çoktan anlamıştır zaten.. daha fazla tartışmaya da girmeyeceğim banlanmaya değmez..

Bosver arkasim birak insanlar onyargilarina devam etsinler

sen bile mi beni anlamadın rose o zaman kendimi ifade edemedim anlaşılan ayrımcılık değil bu gerçekleri söylüyorum yani genel olarak bu böyle diyorum ne var ki bunda? benim nişanlım da doğulu hatta doğulu bi çok dostum var.. ama olanı da söylemek lazım. bi arkadaşımız yanlış bişey yaptığında o kişi sırf arkadaşımız diye yaptığının doğru olduğunu iddia ediyor muyuz? ya da bi grubu sırf seviyoruz içinde dostlarımız var diye o grubun her huyunu doğru mu kabul ediyoruz? ya da yanlışlarını inkar mı ediyoruz? bu da onun gibi bişey. ben doğuyu sevmiyorum demedim ki kaldı ki ben de doğuda yaşamış biriyim + dediğim gibi nişanlım ve bi çok dostum doğulu. ama genel olarak geri kafalılığın doğuda fazla olduğu da bi gerçek ne yapayım inkar mı edeyim?
bak konu sahibine.. adam okumuş doktor olmuş ama kafa aynı zihniyet aynı..

kötü niyetle yapılmış bir yorum değil seninki ama, burda bu şekilde genelleme yapman, insanları incitebilir bunu hiç düşündün mü?

kötü niyetle yapılmış bir yorum değil seninki ama, burda bu şekilde genelleme yapman, insanları incitebilir bunu hiç düşündün mü?

ama zihniyeti öyle olmayan birisi, sırf kendisi de oralı diye neden alınır ki.. ortada bi yanlış varsa bu söylenmeli bence.. benim memleketi duyanlar da hemen ''aaa oralılar şöyledir böyledir'' derler ben de ama ben öyle değilim der geçerim çünkü bi kere memleketimin insanının çoğunluğu öyle yapmış ve öyle anılmaya başlamış ben bunu inkar edemem ki.. :)

sana ' aaaa oralılar da şöyledir böyledir' diyenlerin de kendi ayıbı arkadaşım...
karaktersizliğin doğusu batısı yok benim gözümde...
yeri geliyor doğudan da karaktersizler çıkıyor, yeri geliyor batıdan da karaktersizler çıkıyor
çıkıp burda belli bir yöre halkını, genelleme yapmak gibi bir yanlışa düşerek eleştirmeye kalkarsan kusura bakma ama ben bunu insalcıl bulmam, bulamam...
ben belli bir zümreyi, bölgeyi değil kişileri baz alırım yorum yaparken
çünkü burda her bölgeden, dinden, kültürden insan var... onları kırmaktan çekinirim...

Kendisi bakirmiki sana bu konuda baski yapiyor ve senin cinsel hayatini sorguluyor.. bu tiplerden nefret ediyorum.. kendileri her turlu pisligi yapiyor, is evlenmeye gelince bakire bir kiz istiyorlar.. bu adama doktorluk meslegi hic yakismamis.. zaten sen bastan durust davranip soylemissin, hala neyin pesinde bu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…