Sonda yüzünden spiralden korkanlar

Lale Ozcan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2017
69
30
3
29
Arkadaslar 5 aylık bebisim war we bugün doğumdan sonra ilk adetimi gördm bu da hayliyle artık bi hamislik olma durumuna vücudumun hazır olduğunu gösterdi ve aklıma ilk gelen sey spiral ama sezaryen olduğum icin sonda takılırkn canım cok acıdı ve cok korktum spiralde de aynı sey olacak die cok korkuorum bazıları spiral adet düzenini bozuyo ve kasığını belini ağrıtıyo sürekli diolar doğru mu kafam cok karsık ???

Bende 4,ay önce doğum yaptım henüz adet olmadım ama sprali düşünüyorum
Ama arkadaşlarım en az 10-15 gün adetli olduklarını ağrıları olduğunu söylüyorlar
3aylik iğne istiyordum sağlık bakanlığı kaldırmış onu
Yani bende henüz bilemiyorum konuyu takip edeyim belki tecrübeli olanlar bı fikir verir

Acı ağrı eşiğim yüksektir ama spiral takılırken çok canım yandı. Çıkarttırmayı düşünmüyorum

Takipteyim. Bende 10 gun once dogum yaptim 40 cikmadan taktirmak istiyorum ama korkuyorum.

Takilirken aci gibi bir durum olmuyor.ama düzensizlik yapiyor bir kac ay sonra düzeliyor.ama emziriyosan seninki zaten düzenli olmayalir.

Sondayla spiral aynı yere takılmıyor, acısını neden kıyaslıyorsunuz ki

Spiral hiç taktırmadım bu arada, taktırmayı düşüneceğimi de sanmıyorum. Onu da eşim düşünsün bi zahmet

Sonda takılırken benim canım hiç acımadı. Acaba takan kişiyle mi alakalı yoksa benimkini epiduralden sonra mı takmışlardı

Sonda ile spiral farklı şeyler
Ben hiç acı ağrı hissetmedim.Ne günlerim şaştı ne de fazla kanamam oldu.
Tamamen vücudunuz ile alakalı yani.

Bende dogum sonrasi taktirmak istiyorum
Peki nelere dikkat etmemiz gerek
Taktiranlar oneride bulunursa sevinirim

Takılırken hiç acı hissetmedim biraz rahatsiz bir durumdu o kadar.yani sonda ile alakası bile yok.
Ama ben her tür spirali denediğim halde hiçbirini vücudum kabul etmedi.kanamaya neden oldu.bende cikarttirdim.
Sizde iyice araştırın deneyin hangisi size uygunsa onu taktirin

Kadın doğumcunuz var mı yoksa sağlık ocağı vb bir yerde mi spiral taktıracaksınız?
Eğer sürekli gittiğiniz jinekoloğunuz varsa uyuşturarak taktırabiliyorsunuz, hatta bir spiral çeşidi var, regl görmüyorsunuz, ağrı sızı da yapmıyor, fiyat olarak biraz farklı sanırım ama bir yakınım kullandı çok memnundu, tanıdığımın acı eşiği düşüktü uyuşturup taktılar.

Arkadaslar iste bende bunu öğrenmek icin yazdm ya alakası var mı korkularım yersiz mi die öğrenmek istedm bnm sondamı amaliyata almadan taktılar cok acıdı bide ben kendimi cok kasarm o yüzdende olabilir spiralde de böyle olasılık var mı die öğrenmek istedm ilk kez basıma geleceği icin bilgisizim...

Maalesef cnm büyük ihtimal sağlık ocağında falan taktırcam ama uyusturma islemi iyiymis cok tsekkürler

Benimde iki çocuğum var 5 ve 2 yaşındalar 8 gün önce spiral taktırdım birazcık acıdı ama dayanilmayacak kadar değil eve gelince biraz adet sancısı nin daha ağrılı birşekilde ağrım oldu ağrı kesici alınca hafifledi bana göre en iyisi bu gibi geliyor hapda kullandim ignede vuruldum ama hepsi vücudumun dengesini bozdu bakalım insallah iyi olur bu bende kaymasindan korkuyorum çevremde bu sekilde hamile kalanlar var biraz onu stres yapıyorum

sonda bilmiyorum
uç defa spiral takdiridm derin nefes alacaksiniz bi kaç saniyelik islem , 10 akadar sayyoruz
acima deil hafif bir batma gibi bisey oluyor
e olacak o kadar, bence dogum yapmis bi kadinin ( o aciyi yasamis yani ) spiralden korkmasi komik :) dr bana acidimi dedigimde bunu demistim gulmustu :)
yani biz anneler ne acilar gorduk spiral aci deilki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…