Son zamanlarda turkiyeden, annesi icin ziyaret vizesi alan var mi?

Vinarz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
23
0
Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var acil. Annem ankarada oturuyo. Bu haftasonu yanina gidecem ve donuste annemle birlikte gelmek istiyorum.. Daha once hic gelmedi annem. Pasaportu bile yok. Gidergitmez pasaportu alacam. Sonra da vizeye basvuracsm ama bilmiyorum vize icin neler istiyorlar?nasil basvuru yapabilirim? Internette online falan yaziyo, bu mumkun mu? Bir de ne kadar zaman da cikiyo, bir an once aliyim ki benim donus ucagimda yer bitmeden ona da bilet aliyim. Lutfen arkDaslar yardimci olun..simdiden tesekkurler...

Merhaba arkadaşım,
Ne yazık ki henüz ben de ziyaret vizesi almadım annem için. Bebeğin doğmasına yakın alacağım. Ama evlenmeden önce sürekli turist vizesiyle giriş-çıkış yapıyordum. Bildiklerimi kısaca anlatayım.
Vize için sizin oturumunuz varsa, sizin council tax ya da utility bill, bank statement (güncel olmalı), iş durumunu gösterir belge, bir de annenize ziyareti sırasında sponsor olacağınızı gösteren bir cover letter, bu mektuba sizin evinizde kalacağını da ekleyin ki otel rezervasyonu istemesinler, annenizin banka belgeleri (içindeki para siz sponsor olacağınız için çok önemli değil ama tursit vizesi alacaksa önemli), iş ya da emeklilik durumunu gösterir belge, pasaportu, evliyse evlilik cüzdanı, tapusu varsa o, arabası varsa ona dair bir belge. Bir de gidiş-dönüş uçak biletleri. Evet, bileti mutlaka istiyorlar, o yüzden şimdiden almakta fayda var. Aklınızda olsun bilet şu güne, vizeyi de hemen verelim de yanmasın bilet demiyorlar :))))

Bu belgeler hazır olunca, worldbridge'in internet sayfasından randevunuzu alın. Oradaki formu da doldurmanız gerekiyor. Sonra o formu basın, 2 uygun boyuttaki fotoğrafla evrakların yanına ekleyin. Online dediği bu, sonra randevu günü Worldbrigde'e gidip evrakları elden teslim ediyorsunuz. Anneniz mutlaka yanınızda olsun. Siz tek başınıza giderseniz, onu da isteyeceklerdir. Ben genellikle 4-5 gün içinde aldım hep vizemi. Hatta bazen daha kısa sürede çıkıyor.
Çok kolay gelsin.
Yukarıda yazdığım belgelerde eksik olabilir, tamamını Worldbridge'den öğrenebilirsiniz.
http://www.visainfoservices.com/

Bol şans dilerim. Sevgiler,

Son düzenleme:
Cok tesekkurler arkadasim... Bunlari hazirlayacam... Yalniz bileti vize ciktiktan sonra almakistiyordum. Ya vermezlerse bosa gidecek bilet. Bugun thy yi arayip soracam.. Belki birazini odeyerek yer ayirtabilirim. Kaynanam hindistandan geldi.. O kadar kolay olduki onunki.. Dedigin gibi evraklari verdik ama bilet istemediler. Vizesi de bir haftada cikmisti. Benim bebegimi o geldi bakmaya dogumdan sonra. Simdi de annem gelsin istiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…