Son Tüketim Tarihi

İsraf olmasın tamam haklısınızda 1 gün kalada koyulmaz yani 1 hafta kalmış olsa yine bir nebze diyeceğim özellikle böyle paketli ürünlerde ama artık 1 gün kaldıysa bir zahmet iadeye yollasınlar geçen kefir denk geldi bana 2 gün vardı skt ona rağmen ekşimiş acılaşmıştı

Yarı fiyatına koymuş zaten ve tarihi geçmemiş. Bugün ya da yarın kullanacak kişiler için uygun fiyatlı çözüm. Çöpe gitse daha kötü.

Bu nasıl normal karşılanabilmiş çok şaşırdım.

arkadasim şaka misiniz Carrefour'un israf politiikasi böyle. son kullanma tarihi gelen şeyleri cok ucuza satiyor.
cope atmaktan on kat iyidir. alan kisi de mal degil ya 20ye satilan sey neden 5 diye bir baksa görür zaten SKT'sini.
ben sahsen carrefour'un bu hizmetine bayılıyorum. evimin yakininda var bir carrefour gurme, denk gelirsem birkac gun icinde bitireceksem onlardan aliyorum.
ha bunu yapan mahalle arasi market olsa, ayni paraya satsa "serefsizlik yapiyor pis çakallar" falan derdim. ama adamlar cogu zaman sirf bitsin diye yari fiyatindan da ucuza satiyorlar. ayrica belirtiyorlar ürünün sktsi yakin oldugunu. hatta fişte bile once normal rakami yazıyor sonra skt nedeniyle indirime girdigi yazip guncel duduk rakami yaziyor.
yani alan aldigi yerdeki yaziya bakmiyor, fiyati ucuz killanmiyor, sktsine bakmıyor, fişine bakmiyor...böyle alici baska konularda da zarar gormeye aciktir yani. insan da biraz bilincli olmali

Herkese iyi akşamlar,skt yaklaşan ve geçmek üzere olan ürünleri tüketici ye bilgi vermek zorunda satıcılar.Raftan çekme süresi mutlaka olmalı özellikle market sektöründe.Yani bu kadar yakın sktli üründe olmamali.Sonucta bu ürün satın alındıktan sonra tuketilmez ise sorun.Hem tüketici sağlığı hemde firmanın marka değeri açısından.Market müdürünün yaklaşımı bu şekilde olmamalıydı.Bugun gittiğim bir kahve zincirinde açıp servis ettikleri ürüne etiketin yanlış olabileceği ürünü kontrol etmeleri gerektiğini söyledim.Gida tarim gelseydi cezai yaptırım uygulamaları gerekirdi.
Skt geçen her ürün zehirler doğru değil ancak risk vardır.Kutu sütte bu azdır ancak peynir tavuk ette çok risklidir.Siz bunu dile getirmek ile doğru yapmissiniz

Bu sistem Almanya’da da var ve israfın önüne geçilmesi için gayet mantıklı. Son tüketim tarihi geçmiş ürünler direkt bozulmuyor.

Evet yurtdışında da sadece paketli uzun ömürlüler değil et tavuk balık vs son kullanım tarihinde indirimli satılır. Sabah %50, market kapanmaya yakın %75 indirim etiketi konur. O gün pişirir yersin ne diye bu kadar tantana yapılıyor? Hem de bir değil bir kaç ülkede denk geldim, Mesela Danimarka'da hatta bedavadır, ürünün cinsine göre ya dolaba ya dışarda sepete konur. İsteyen alır. Bizden başka bu kadar gıda atılan başka yer görmedim ben.

Zaten çok yanlış bir şey bende markette çalıştım hatta yurtdışında yaşıyorum burda gerçekten çalıştığım yerde hepsi atılıyordu çünkü düzenli denetlenme geliyor 2 ayda bir. En iyisi hiç paket gıda almamak alırken de en arkadan almak ve tarihlere dikkat ederek almak önemli. Ön tarafdan hiç almayın en arkadan alın herzaman

Eski market çalışanı olduğum için yazıyorum. Her ürün grubunun kendi açısından bi raftan kaldırılma süresi vardır. Mesela tavuklar 3 gün varsa kaldırılır gibi. Öyle indirimler mesela o gün değil de belki 10 gündür öyle. O da kalanlardır. Çünkü bize erimeyecrk kadar çok ürünü en az 15 gün önceden bildirmeniz söyleniyordu. Merkeze bildirmesi, sisteme girimesi falan vakit olsun diye. 1 hafta kala haber verilince genelde yetişmezdi mesela. Prosedüre uygun değil ama indirim etiketinde son kullanma tarihi yaklaşan ürün şeklinde bi ibare varsa sorun olmuyor sanırım. O kısımdan emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…