Yarı fiyatına koymuş zaten ve tarihi geçmemiş. Bugün ya da yarın kullanacak kişiler için uygun fiyatlı çözüm. Çöpe gitse daha kötü.Bugün carrefour marketinden birseyler aldım, kasaya geldim,kasada son tüketim tarihi 23.11.2024(yarın) olan bi sürü muzlu kutu süt vardı,yarı fiyatına 5TLye satışa koymuşlar..Market müdürüne , bunlar neden imha edilmiyor da satışa konuluyor,fark etmeden alan insanlara yazık değil mi,böyle bir zincir market nasil insan sağlığını düşünmez diye tepki gösterdim.. O da ,çöpe gitse daha mı iyi dedine düşünürsünüz bu konuda acaba,özellikle gıda konusunda uzman kişiler ne dersiniz?
Bu sistem Almanya’da da var ve israfın önüne geçilmesi için gayet mantıklı. Son tüketim tarihi geçmiş ürünler direkt bozulmuyor.Bugün carrefour marketinden birseyler aldım, kasaya geldim,kasada son tüketim tarihi 23.11.2024(yarın) olan bi sürü muzlu kutu süt vardı,yarı fiyatına 5TLye satışa koymuşlar..Market müdürüne , bunlar neden imha edilmiyor da satışa konuluyor,fark etmeden alan insanlara yazık değil mi,böyle bir zincir market nasil insan sağlığını düşünmez diye tepki gösterdim.. O da ,çöpe gitse daha mı iyi dedine düşünürsünüz bu konuda acaba,özellikle gıda konusunda uzman kişiler ne dersiniz?
Zaten çok yanlış bir şey bende markette çalıştım hatta yurtdışında yaşıyorum burda gerçekten çalıştığım yerde hepsi atılıyordu çünkü düzenli denetlenme geliyor 2 ayda bir. En iyisi hiç paket gıda almamak alırken de en arkadan almak ve tarihlere dikkat ederek almak önemli. Ön tarafdan hiç almayın en arkadan alın herzamanBana de denk geliyorum bazen..tarihi geçmiş, farketmemişiz falan diyorlar..mesela şuna da çok rastlıyorum, örnegin indirimli sarı etiketli temizlik malz almıştım, kasada normal fiyatıyla okuyorlar..fazlaca birsey alan müşteri bunu farketmiyor..uyarınca indirim günü geçmiş, arkadaşlar etketi düzeltmeyi unutmus diyorlar..dikkat ederseniz ,indirimi geçmiş olsa bile size indirimli fiyata satmak durumundalar..buradaki konuma gelince bugün içersen birsey olmaz,ama yarın içersen sıkıntı olabilir nasıl bir mantık..uygulama hep böyle zaten dersek demek ki bizi buna aliştirmislar..sonra hastalıklar niye bu kadar arttı diye söylemiyoruz....tamam çöpe gideceğine midemize gitsin..
Eski market çalışanı olduğum için yazıyorum. Her ürün grubunun kendi açısından bi raftan kaldırılma süresi vardır. Mesela tavuklar 3 gün varsa kaldırılır gibi. Öyle indirimler mesela o gün değil de belki 10 gündür öyle. O da kalanlardır. Çünkü bize erimeyecrk kadar çok ürünü en az 15 gün önceden bildirmeniz söyleniyordu. Merkeze bildirmesi, sisteme girimesi falan vakit olsun diye. 1 hafta kala haber verilince genelde yetişmezdi mesela. Prosedüre uygun değil ama indirim etiketinde son kullanma tarihi yaklaşan ürün şeklinde bi ibare varsa sorun olmuyor sanırım. O kısımdan emin değilim.Bugün carrefour marketinden birseyler aldım, kasaya geldim,kasada son tüketim tarihi 23.11.2024(yarın) olan bi sürü muzlu kutu süt vardı,yarı fiyatına 5TLye satışa koymuşlar..Market müdürüne , bunlar neden imha edilmiyor da satışa konuluyor,fark etmeden alan insanlara yazık değil mi,böyle bir zincir market nasil insan sağlığını düşünmez diye tepki gösterdim.. O da ,çöpe gitse daha mı iyi dedine düşünürsünüz bu konuda acaba,özellikle gıda konusunda uzman kişiler ne dersiniz?