Son sigaram

nursen41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
63
0
41802_53686742316_1777_n.jpg

Şanslısın! Bir sabah uyandığında ‘Son Sigaram’ diyenlerden biri ‘sen’ olacaksın...
Siz uyurken bilinçaltınızı programlayacak çok özel bir CD desteğinde 9 günde bu iş acısız olacak!

Sigara içmene neden olan şu üç bağımlılıktan kurtulup özgürlüğüne tekrar kavuşabilirsin!
Vücudun bitmek bilmeyen nikotin ihtiyacını karşılama isteği,
Sigara içmezsem “mutlu olamayacağım” inancı,
Bu zevkin yerine başka bir şey bulamama korkusu.
OKUYUCU YORUMLARI :
Merhaba Adil Bey

Sigarayı bıraktım:) 23 yasındayım 13 yıldır sigara içiyordum. Bu zamana kadar bırakma çabalarımın sonucu hep hüsran oldu. En fazla 20 saat sabredebilmişimdir sanırım. Ama artık 31 aralıktan beri içmiyorum 6 gün olmak üzere. Benim için mucizevi birşey. Kendime yeni bir hayat ısmarladım:) Bugün sigara içen arkadaslarla bile dısarı cıkıp oturduk. hemde hiç gerilmedim. :) ne kadar tesekkür etsem az. beni çok iyi motive ettiniz:) sesiniz gercekten ihtiyacım olduğunda yanımdaydı:) cok tesekkürler. şimdi dostlarıma yardım edeceğim. :)
Deneyimlerimi paylastıgım bir yazı yazmıstım. Onu da göndermek isterim.
Tekrar çook teşekkürler Adil bey.
Saygılarımla
M. Sedat Sevinç

23 Aralık 2009 Çarşamba

Bugün O kitabı aldım. Aslında bu kitabı bir kitapçının camında afişte görmüştüm. Bu tarihten 1 hafta kadar önce. Kız arkadaşımı yan taraftaki fotokopiciden çıkmasını beklerken. O sırada kitapçı kapalıydı. Açık olsa bile çok iyi hatırlıyorum girip sormazdım. Fiyatını düşündüm her şeyden önce çünkü bu aralar biraz kemerimi sıkmam gerekiyordu. Sonra bunu düşünürken kitap önemini yitirdi gitti. 2 Aralık 2009 da 23 yaşımı doldurduğumda kendime ve çevreme vermek istediğim büyük bir hediyeydi bu oysaki. Bu yılda olmamıştı. Üzerinden üç hafta geçmişti. Ve 1997 Hazirandan beridir ben buna bağımlıydım. Hal şöyle ki hayatımdaki her şeyden eskiydi benim için. İlk dostlarımla tanıştığım dönemlerdi ve benim 23 senelik ömrümün yarısından bile daha fazlaydı. 13 sene sigarayla dolmak üzere. Çok üzücü…

Bunlar sürekli kafamda dönen şeylerdi. Ve artık içiyor olmaktan da utanıyordum. Sıralayabileceğim o kadar çok olumsuz şeyi var ki benim için. İnsan ilişkilerime kadar her şeyime etkili. Yine aynı fotokopiciye tamda bugün bir iş için gitmiştik ben kapıda her zaman ki gibi keyifli keyifsiz sigaramı içiyordum. Bu sefer kitapçı açıktı. Ve kitapçıda çalışan elemanlar kapıda sigara içiyorlar yan yanayız. Sonra içlerinden bir bayan sesi bana iyi akşamlar merhaba dedi. İlk önce çıkaramadım ve sonra kız arkadaşımın arkadaşı olduğunu anımsadım. Birkaç muhabbetten sonra afişteki kitabı sordum. Ne kadar bu? Bana fiyatını söylediğinde şok oldum çünkü gerçekten ucuzdu benim için, başka bir değişle 2 günlük sigara paramdı. Kendisinin de okuduğunu, içinde birde CDsi olduğunu anlattı. Kız arkadaşımın yan tarafta işi bittiğinde kitabı almak için kitapçıya geçtik ve Arkadaşımız Fatma bize o kitabı sattı. Allah razı olsun ondan, eğer tanıdık birisi olmasaydı bu kitabı sorgulamazdım…

Kitabı okumak için çok heyecanlıydım ve bir saat sonra otobüsüm kalkıyordu. Sevgilimle ayrılmıştık ama kitabım onda kaldı!!!. Aynı anda birbirimizi arıyorduk ikimizde fark etmiştik. Sonra birbirimize koşarak kitap gerçek sahibini bulduJ artık okuyabilirdim:) içimde güzel bir his vardı:)

Eve geldiğimde hemen okumaya başladım ve sanırım artık kitabı yarılamıştım yorgunluktan gözlerim kapanırken. CD yi koydum sesten önce korktum. Çünkü ilk defa böyle bir şey yapıyordum ve normal konuşma sesinin ardından aniden gelen fısıltı şeklinde ‘işte böyle’ sözü ilk seferlerde çok irkilmeme neden oldu. Ama alışmak zor değil:)

Kitabı sanırım 3 günde bitirdim. Ama ilk bölümü 6 gün kadar dinledim 23 Aralık ile 29 Aralık arasında. Ara ara kitabı tekrar açtım ve bazı bölümlerini tekrar okudum. Bu süreçte kitaptan kimseye bahsetmemeye karar verdim işe yarayıncaya kadar ama tutamadım kendimiJ yakın çevreme anlattım.

2. bölüme geçtiğimde tarih 29 Aralıktı. Benim sigarayı bırakmak için 1 ila 3 hafta arasında bir gün belirlemem gerekiyordu. Aynı derecede sigara içmeme rağmen kendimi buna hazır hissediyordum. Daha fazla bekleyecek halimde yoktu ve kararımı verdim 3 gün sonra evet üç hafta değil üç gün sonra 1 Ocakta, 31 Aralık gecesinde artık bırakıyordumJ acele ediyordum galiba ama evet buna hazırdım.

Can dostum Bengimle son sigaramı içmiştim. Yılbaşını sevgilisiyle geçirmek üzere Antalya’ya gitmişti ve 30 Aralık çarşamba onunla içtiğim son sigaramdıJ

31 ARALIK 2009-1 OCAK 2010

Yılbaşı her zaman güzeldir zaten. Yeni bir yıla yepyeni girmek istemek ise başka bir şey.
O gün sabahında bir paket sigaramı almıştım. Artık yılbaşını kutluyorduk sevgilim arkadaşım saat gece 00:00 olduğunda 10 saniyeden geri sayım. Koca sokak dolusu yüzlerce insan ile aynı şeyi paylaşmak muhteşemdi!... J

Geri sayım biterken özellikle yaktığım sigaramı yere atıp bir güzel çiğnedimJ (Amman zabıta falan görmesin, zaten son sigaram) artık 1 Ocak olmuştu evet benim sabah kalktığımda sigara içmemeği umduğum gün. J Herkesi evine dağıttıktan sonra İsmail dostum ile eve aracımla dönüyorduk. Yarım saatlik Yol boyunca kalan 4 sigaranın 2’sini içmiştim. Ama ilginç bir şey vardı. Canım çok çekmiyor ve çok keyif almıyordum. Farkındaydım, son paketim bitsin istediğim için bunu yapıyordum. Eve döndüğümde saat 1 civarıydı. Başka bir yerde kalmayı istememiştim çünkü sabah kalktığımda sigara içen birileriyle karşılaşmam çok muhtemeldi en iyisi evimde kalmalıydım. Önce banyoya girdim ve son iki sigaramdan birisinin üzerine tekrar son sigaram yazarak ve onu sona saklayarak ikisini de yarısına kadar içtim. Klozete attım acıyarak!..evet çok ilginçti içemiyordum.

Duş alırken suyun beni tamamen temizlediğini hayal ettim. Ve dışarıdan gelen tüm tehlikelere karşı beni koruduğunu. Yatağıma uzandığımda üçüncü bölümü dinlemeye hazırdım…dinledim uyumak üzereyken bitti ve uyudum….

Sabah kalktığımda;
Sigara isteyerek kalkmadım ilk defa. Neyin ters gittiğini düşünürken bu aklıma geldi. Sigara istemediğim. Bunu düşünürken sigara istedim. Ama daha önceki sigarayı bırakma denemelerimde Paket alıp almama arasında kararsız kalırdım. Ve sonunda gider alırdım olumsuz düşünce kazanırdı. Bu sefer fark ettim ki alıp almama diye iki seçeneğim yok. İçimden gelerek tek seçenek var sigara paketi almak diye bir şey yok J çok ilginç!

İlk gün biraz huzursuzdum elbet. Hiç ciddi bir iş yapmadım. Ve önüme ne geldiyse bir güzel mideye indirdim. Bunun ilk birkaç gün böyle olacağını bildiğim için çok yemeği hiç dert etmedim. Ayrıca 100 kilo olsam bile sigarayla ömür sürmekten bin kat daha iyidir. Daha önce sigara içerken 93 kiloydum. İçmeme rağmen şimdi olsam ne yazar. 20 kilo daha eksiğim neden olsa… Komik filmler izleyerek geçirdim günü şanslıydım bugün Cuma idi tatilde ve geride iki gün daha tatilim vardıJ ilk üç gün sabrettikten sonra artık sigarayı bırakacağımı düşünüyordum. Ve şansımdan buna imkanım da vardı…

2. gün kalktığımda sigara istemiyordum. Ara ara krizler yokladı ama daha önceki denemelerimde karşılaştığım ağır şeyler değil. Mücadele etmesi keyifli sayılabilecek krizler. Hani bir tarafınız tatlı tatlı kaşınır ya. Hem güzeldir hem sinir eder. Öyle bir şey. Bugün farklılık olarak kendimi sıvıya verdim. İçmediğim şey kalmadı. Su soda Çay kola ne varsa içtim. 48 saat dolduğunda bünyemde neler olacağını çok merak ediyordum. Kendimi kendimin deneği yapmıştım. KeyifliydiJ bugün cumartesi idi ve şımarıklık edip kursuma gitmedim… Ama dışarı çıktım sevgilimle buluştum ve ilk 30 saat olmasına şaşırdığımdan bahsettimJ

3. gün Bugün pazardı ve kalkar kalkmaz su krizine girmiştim. Delirmiş gibi su içiyordum. Gün boyunca kaç şişe su tükettiğimin haddi hesabı yoktu. Farklı bir şey olarak tekrar kursum vardı ama bugün ilk defa sigara içmeyen bir insan olarak o kursu deneyimleyecektim. Hiç konsantre bozukluğum olmadı. Gayet keyifliydim ve tenefüslerde su almak için kantine kadar gittim. Dışarıya çıkmadım. Çünkü artık sigara içmiyordumJ

4.gün pazartesi iş başı yapmak gerekiyorduJ okula ilk defa sigara içmeyen bir insan olarak gidecektim. Farklıydı. Arabayı sigara içmeden kullandım. Okula ulaştığımda sigara yakmadım odama gittim ve hemen oradakilere sigarayı bıraktığımı ilan ettim. Biraz elim titriyordu sigara canım çekiyordu ama geçici hemen geçiyor. Ama nede olsa 6 senedir bu okulda sigara içiyorum, ilk defa bugün değilJ..okulda hiç sigara içmeden evime döndüğüme inanmıyorum… Harika bir duygu.

5.gün Salı tekrar okuldayım. Bugün kendimi aşıp sigara içenlerle dışarıya çıkıp saatlerce muhabbet edebiliyorum. Canım çok ilginç şekilde istemiyor artık. Arzu ablaya bir şey anlatırken sigara içiyor gibi elimi dudaklarıma götürdüm ve fark ettim ki bu hareket beş gün içerisinde bana ne kadar yabancılaşmış. Çok garipsedim. Artık böyle bir hareket yok hayatımda çok mutluyum. J Dostlarımda sigarayı bırakacaklar en çok istediğim ise Bengi ile KorayJ

Bu satırları bugün yani beşinci günümde yazdım saat şuan 23:47, 120 saat olmasına sadece 2 saat 15 dakika varJ yani tam tamına beş gün.100 saat kutlamasını da yaptık bugün sevgilimle küçük çaptaJ Benim gibi biri için mucizevi bir şey. Henüz kitabı aldığım Fatma ya bıraktığımı söylemedim en kısa zamanda haber vermeliyim. Ama kitaptan haberi olan arkadaşlarıma teker teker bugün haber verdim, beşinci günüm olduğunu da gururla söyledim:)

Şimdi bu kitabı herkese tavsiye edeceğim ve işlerini kolaylaştırmak için deneyim paylaşımında bulunacağım. Zor bir iş olmadığını göstermek lazımJ Bunun için Bu kitabın yazarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Enerji peşini hiç bırakmasınJ bugün son defa 3. bölümü dinleyeceğim ve yarın kitabı ve CD yi dostum Bengi’ ye vereceğim. Bu kitabın elden ele dolaşmasını istiyorum. İhtiyacı olan herkese gitmesini. Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Kitabın ve CD’ nin tatmin eden tarafı sigarayı yasak etmemesi. Belli bir yerden sonra artık siz istemiyorsunuz..:) zorla hiç bir şey yok. O nedenle sakın kitabı alırken sigarayı bırakma kararı olarak düşünmeyin. Siz karar vermeseniz de okumaya başlayın karar kendiliğinden geliyor…..hiç zorlanmıyorsunuz..:) Teşekkürler Adil MAVİŞ J

İlk birkaç gün uyuyamıyorsunuz. Benimde gözüken yan etkisi bu oldu. İlk gün biraz huzursuzluk, açlık. Bir de boğaz kuruması. EE bırakmaya değmez mi yani. Şimdi hepsi geçti sayılır. Dün baya bir uyudum meselaJ ve dediğim gibi daha beşinci günde sigara içenlerle çıkıp sohbet edebiliyorumJ Bence herkes denemeli…

Ben gerçek bir insanımJ
M. Sedat SEVİNÇ

ozgurluk.jpg

"İNSANLARIN ÇÖĞU SEVMEKTEN KORKUYOR,
KAYBETMEKTEN KORKTUĞU İÇİN.

DÜŞÜNMEKTEN KORKUYOR,
SORUMLULUK GETİRECEĞİ İÇİN.

KONUŞMAKTAN KORKUYOR,
ELEŞTİRİLMEKTEN KORKTUĞU İÇİN.

YAŞLANMAKTAN KORKUYOR,
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ BİLMEDİĞİ İÇİN.

UNUTULMAKTAN KORKUYOR
DÜNYAYA İYİ BİR ŞEY VERMEDİĞİ İÇİN.

VE ÖLMEKTEN KORKUYOR,
ASLINDA YAŞAMAYI BİLMEDİĞİ İÇİN."

SHAKSPEARE

SON SİGARAM - ADİL MAVİŞ KİTABINDAN,SAYFA 22

----------------------------------------------

- DAHA İLERİ GİTME RİSKİNİ ALIYORUM.VE NE KADAR İLERLEYEBİLECEĞİMİ MERAK EDİYORUM.

- RAHATLAYIP,ZİHNİMİ DOĞAL AKIŞINA BIRAKIYORUM

- KENDİMİ BAĞIŞLIYOR VE ÖZGÜR BIRAKIYORUM.

- GÜCÜME SAHİP ÇIKIYOR VE TÜM KISITLAMALARIN ÖTESİNE GEÇİYORUM

- YENİ BAŞLANGIÇLAR YAPACAK CESARETE VE GÜVENE SAHİBİM.

DÜRÜST OLMAYI SEÇİYORUM VE GEÇMİŞTEKİ HATALARIMI BAĞIŞLAYARAK ONLARDAN ARINIYORUM

MUTLU,DOYUMLU VE HUZURLU BİR YAŞAM İÇİN,BAĞIMLILIKLARIMLA VEDALAŞMAYA HAZIRLANIYORUM

BEKLENTİLERİMİ HAK EDİYOR VE KENDİMİ SEVGİYLE KABUL EDİYORUM

BEKLENTERİMİ HAK EDİYOR VE KENDİMİ SEVGİYLE KABUL EDİYORUM

KENDİMİ,VÜCUDUMU SEVİYOR VE KENDİMİN EN İYİ DOSTU OLDUĞUMU KABUL EDİYORUM

"MADDE BAĞIMLISI İÇİN "BİRAZ" KAVRAMI YOKTUR.

BIRAKMAK İLE SÜRDÜRMEK ARASINDA DURAN NOKTALAR YANILTICI,ALDATICI VE ÖZGÜVENİ TEHDİT EDECEK NİTELİKTEDİR.

SİGARAYI BIRAKIP TEKRAR BAŞLAYAN HERKES BU GERÇEĞİ BİLİR."

"SİGARA BAĞIMLILIĞININ ÜSTESİNDEN GELEBİLMEK İÇİN EN BÜYÜK DOSTUN DÜŞÜNCELERDİR.

KİMSE BİZE İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ DÜŞÜNMEYE ZORLAYAMAYACAĞINA GÖRE,

DOĞRU DÜŞÜNCELERİ SEÇERSEN,BU DÜŞÜNCELER DOĞRU DUYGULARI YARATIR,

DOĞRU DUYGULARIN İSE DAVRANIŞLARIN,DAVRANIŞLARIN ALIŞKANLIKLARINI,

ALIŞKANLIKLARIN TAVIRLARINI VE TAVIRLARIN KADERİNİ ( GELECEĞİNİ ) ETKİLER.

KENDİNİ BİR DÜŞÜNCE AKINTISININ İÇİNDE BULUR VE BUNDAN KURTULMAK İSTERSEN,

AKLINDAN GEÇENLERE YUKARIDAN BAK VE "DUR" DE.

ARDINDAN "BÖYLE DÜŞÜNÜYOR OLMAMIN BİR KATKISI VAR MI?" DİYE SOR.

BUNA "ŞALTERİ İNDİRME VEYA ZİHNİ KESİNTİYE UĞRATMA" DİYORUZ.

BİLİNÇLİ YAŞAMAK,KENDİNİN VE DÜNYANIN GERÇEKLERİNİN FARKINDA OLARAK YAŞAMAKTIR.

BAŞKA BİR İFADEYLE;

BİLİNÇSİZ GÜDÜLÜKLERDEN,
KORKULARIMIZDAN,
OLUMSUZ OTOMATİK TEPKİLERDEN,
YANLIŞ İNANÇLARIMIZDAN,
OLUMSUZ İÇ KONUŞMALARDAN,
YARGILAMALARDAN,
KÖR NOKTALARDAN KURTULMAK İÇİN

...FARKINDA OLMAKTIR.

X