Düğün Son model takı merasimi önerileriniz.

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.736
248
Merhaba arkadaşlar; bu düğünlerdeki takı merasimi çok uzun sürdüğünden mi olsa gerek bana hep çok sıkıcı gelmiştir. Bir de nedense salonun ortasında durup, milletten takı toplamak tuhafıma gidiyor. Eskiden büyüyünce zengin olursam takı töreni yapmıycam derdim. Büyüdüm; ama maalesef o altınlara ihtiyacım olmayacak kadar zengin değilim
Madem takı töreni şart, güzelim düğünü 1 saat ayakta dikilerek harap etmeyelim diyorum. Birini görevlendirsek isteyenlere zarf dağıtsa, zarflara isim yazıp toplasak; sadece bilezik vs. için ufak bir takı töreni olsa.. ? Siz nasıl yaptınız? Ya da daha farklı nasıl yapılabilir? Şimdiden teşekkürler.

Bi kaç yerde gördüm takı için bir tepsi dolaştırılıyor misafirler arasında,herkes ne takıcaksa altın,para vs onun içine atıyor,çok mantıklı ama alışıldık bi'şey olmadığı için insanlar tarafından tuhaf karşılanabilir :)

bu dedikleriniz hiç hoş karşılanmaz sanki takı takmadan kaçıcak mıydık ta tepsi uzattılar zarf dağıttılar bi an önce paraları altınları almak için acele ettiler derler bide takı töreninde ki amaç kim ne takmış görmek bilmek sonuçta onlarında çocukları evlenicek evleniyo onlar size ne getirdiyse sizde onlara onu götürüyosunuz

İşte benim kafamı da en çok karıştıran, söylediğiniz gibi düşünülür mü? İnsanlarımız çıkıp takmaya alışmış. Bir de piyanist şantör tarafından arkada okunur; "Gelinin halasından bir çeyrek altıııınn "
Kimin ne taktığı önemli. Ama onun için de dedim ki, zarflara birisi isim yazar, yani kimin ne taktığını bende bilmek isterim çünkü.
Var mı aramızda farklı takı töreni düzenleyenler?

Aynen katılıyorum bencede hoş karşılanmaz

Yani kimin ne taktığı belli olmalı, bence bu yüzden zarfa konmalı ve isim yazılmalı. Üzerine takmaktan daha garanti bir yöntem aslında. Bir kuyumcuda denk kaldım, kadının biri sahte altın aldı. Ne yapacak o sahte altını, gidip geline takacak. Git 20 tl tak ama para tak hiç olmazsa. Ama yoook illa hava atacak altın taktım diye Düğünden sonra da imkanı yok anlayamazsın kimin taktığını.
Nişanlımın memleketinde adet öleymiş zaten, herkese zarf dağıtılır, insanlar isim yazar kutuya atarmış. 2. düğünümde sorun olmayacak, insanlar öle alışmış zaten. Ama benim memleketimde de gelin dikilir, gelenler orasına burasına takar takıştırır.
Dediğiniz gibi, insanlar tarafından tuhaf karşılanmayacak şeyler yapmak lazım. O da en önemlisi tabi.

şimdi modern düğünlerde gelin ve damat tek tek masaları gezerek davetlilere hoşgeldiniz diyor, teşekkür ediyor ve davetliler de altını yakasına takıyor veya gelin damatla beraber gezen tepsi tutan kadının tepsisine koyuyor üzerinde isim yazılı zarfı veya takıyı, arkadan da kameraman çekiyor bazılarında

Son düzenleme:

Teşekkür ederim fikrin için. Peki tek tek masaları gezmek, daha mı kısa sürüyor acaba?

Teşekkür ederim fikrin için. Peki tek tek masaları gezmek, daha mı kısa sürüyor acaba?

Daha kısa sürmüyor ama daha şık duruyor. Tabi gelin ve damat çok yoruluyor. Önce hangi masadan başlayacaksın derdi, bi sonraki masa hangisi olacak falan bunları düşünen bir nedime gerekiyor. Eğer 250 kişiden fazlaysa gelin ve damat oynamaya başladığında saat 9 buçuk olmuş oluyor hatta çocuklu aileler bir bir kalkmaya başlamış bile olabiliyor. Eğer davet ettiğiniz insanlar bu ne böyle bir de çığırtkan tutsalarmış demeyecekse siz durun altınlar size gelsin. Ama çevreniz daha modern düğünlere aşina ise sıra sıra dizilip altın takmayı garipseyebilirler.

Taş çatlasa 250 olur. yok dizilip altın takmak burda da adet, çok modern bir çevrem yok. Daha kısa sürmesi aslında biraz derdim. tek tek dolaş dediğinz gibi zor olur.
Bakalım artık, kısmet..

Taş çatlasa 250 olur. yok dizilip altın takmak burda da adet, çok modern bir çevrem yok. Daha kısa sürmesi aslında biraz derdim. tek tek dolaş dediğinz gibi zor olur.
Bakalım artık, kısmet..

250 çok yüksek bir sayı değil bence, idare edilebilir yani. Masa dolaşmak ve çoğunu tokalaşarak atlatmak en mantıklısı gibi geliyor bana. Biz de önden nikah düzeninde nikah yapıp fuayede tebrikleri kabul etsek, o sırada da içerisi düğün düzenine sokulsa diye bile düşünmüştük fazla zahmetli olduğu için vazgeçtik mecburen, masa dolaşacağız :44:

benim düşüncem şöyle ki değişebilir de : sandık! aile yakınlarının (anneler,babalar,amca,hala,dede..vs.) olduğu 2-3 masa gezilip bilezik kolye vs. takılır. geriye kalan misafirler masalara konan zarflara isimlerini yazıp sandığa atarlar. hem takı merasimi ile düğün tıkanmamış olur. tek tek masa masa gezmek herkese hoş geldin demek açısından hoş oluyor tabi tebrikleri kabul ediyorsun ama takı takmayacak olanlar olabiliyor bu sefer onlar zor durumda kalıyor bir de bana takı takın der gibi milletin ayağına gitmek saçma geliyor bana bilemiyorum...

Her nimetin bir külfeti vardır, katlanacaksınız artık. Ya da davetiyenize yazın, "düğünün akışını bozmamak için takılarınızı girişteki sandığa bırakınız." Nasılsa sandığın başında aile bireyleriniz bulunur, kim ne taktıysa not alır.
Düğününde tek bilezik takılamayan gelinler var. Tek derdiniz bu olsun.

Merhaba, hayırlı olsun şimdiden
Benim memkeketimde zarf adeti var. Para takacak kisiler düğün salonunun girişinde bulunan zarfa parayı koyar, üzerine ismini yazdiktan sonra yanındaki kutuya atar . Altın takacaklar için mecbur yarim saat ayaktasin ;-)

"tek tek masa masa gezmek herkese hoş geldin demek açısından hoş oluyor tabi tebrikleri kabul ediyorsun ama takı takmayacak olanlar olabiliyor bu sefer onlar zor durumda kalıyor bir de bana takı takın der gibi milletin ayağına gitmek saçma geliyor" evet bu durumu düşünürsek masa dolaşmak pek hoş olmaz

Bizde de takı töreni ayıp kabul edilir. Hele mikrofonla takılanın anons edilmesi gibi adetlerin lafı bile edilemez Annem ağır konuşur valla

Masa dolaşılırken insanların altın takıp takmadığı anlaşılmıyor zaten. Çünkü 10-15 kişi toplanıp altın alanlar oluyor örneğin, bir kişi herkes için hediye veriyor, içine de isimleri yazıyor. Böylece dışardan bakınca kimse zor durumda kalmadığı gibi düğün sahibi de net olarak kimin ne taktığını sonrasında öğrenebiliyor. Zaten yakın çevre ayrıca veriyor hediyesini, kimse görmeden.

ayy o mikrofonla anonsu kesinlikle yaptırmam zaten
senin dediğin de doğru da bir de şöyle birşey var; mesela düğünde bir masa kardeşinizin arkadaşlarından oluşuyor. bunlar öğrenci milleti.. belki birşey alıp takamazlar, böyle bir durumda ben yerlerinde olsam, gelin dolaşmaya başlayınca utanırdım biz birşey takmadık diye..
bilemedim ama neyse benim bunları düşünmek için daha çok vaktim var zaten

Aslında en güzeli o.. ama nedense bizde gösteriş hep ön planda oluyor. altın bile zarfa konabilir, neden olmasın ki.. isim de yazılır, kim ne taktığını bilir.

benim dertlerimin %1 i yapmaz da işte kafamı dağıtıyorum biraz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…