Cilt Bakımı Ürünleri Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere yıl sonu temizliği...

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

dilevser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
50
0
Geçen gün göz kremimi bayadır kullanmadığımı farkettim ve süreyim düzenli diye tekrar bir karar verdim.. Bu kararı sık sık veririm Dışarı çıktım, makyaj yapmadığım halde gözlerim yandı tüm gün.. Herhalde gözüme girdi sürerken dedim.. Dün gece aklıma geldi, dedim bir bakayım nesi var kremin... Meğer son kullanma tarihi geçmiş!! Nerdeyse gözlerden oluyordum sanırım.. Sonra tüm ürünleri özellikle cilt bakım ve göz makyajı için olanları kontrol ettim.. Aman allahım bir sürü zamanı geçmiş maske, krem, yıkama jeli... Benim bir zamanlar stok yapma huyum vardı, sanki savaş çıkacak depolamışım hep.. E tabi ne oldu hooop hepsi çöpe.. Şimdi yeni maskeler almam lazım... kaydirigubbakcemile3
Aslında alırken bile dikkat etmemiz lazım, bu birden yapılan indirimlerde genelde son kullanma tarihi geçmiş yada az kalmış ürünler satılıyor. genelde kutuların altında "EX" yazar ve yanında sayılar yazar. O sayılar tarihtir aslında. Mesela "EX0711" son kullanma tarihi 2011 in 7. ayı anlamına gelir. Alırken dikkat etmek lazım ve mutlaka kullanırken zamanı geçirmeden tüketmek gerekir ki iyi olsun sağlıklı olsun diye baktığımız cildimiz mahvolmasın.. Çünkü kozmetikler kimyasal içerdikleri için bu günü geçmiş ürünler cidden cilde çok zararlı ve kötü sonuçlar doğurabilirler...
Ben dikkatsizliğimi çabuk farkettim, sizlerle de paylaşmak ve dikkat etmeyenler varsa nacizane uyarmak istedim canlarım... a.s.
Herkese sağlıklı bakımlar diliyorum..

Son düzenleme:
Ben markette böcek ilacı alıcaksam bile son kullanma tarihine bakarım ama kozmetikde malesef o derece gizlenesi yazıyorlarki satıcıya sorsanız bile çoğu zaman sanırım bilmediklerinden yada kullanım süresinin dolmasına az bir süre kalmasından dolayı net bir cevap alamıyorsunuz çok başıma gelmiştir. Ben süresi biten kremlerimi ayak kremi olarak kullanıyorum çoğu bayanın yaptığı gibi :CüvCüv:

Aslında hepsinde yazıyor ama dediğin gibi çok gizli bilgi gibi saklanarak yazılıyor, yani yediğimiz makarna da bile koca koca yazarlar, onlar son kullanma tarihleri geçince zararlı da bunlar değil gibi. Ama dikkatli bakınca görülüyor. Bazen de hangi harfin hangi sayının ne anlama geldiğini bilmediğimizden göremiyoruz, aslında gözümüzün önünde ne olduğuna anlam veremediğimiz harfler sayılar.. :1shok: Bi ara resimlerini çeker eklerim son kullanma tarihlerini nerelere nasıl yazıyorlar, tabi elimde olan ürünlerden..
Ayrıca günü geçmiş ürünleri neden ayaklarda kullanıyorsunuz ki.. O tarihler sadece yüz ya da eller için geçerli süreler değil ki.. fisfisfis Sonuçta yüzümüz kıymetli de ayaklarımız değil mi? Belki de ben ayaklarımdan çok çektiğim için böyle düşünüyorum ama o kremler kimyasal ve artık özelliklerini yitirdikleri hatta zararlı olabilcekleri tarihler onlar, ayaklarıma da yüzüme verdiği zararı verebileceğini düşünüyorum, evet etkisi daha az görünür ama ne bileyim benim hiç aklıma gelmemeişti böyle bir şey, ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

İki kez kullandığım güzelim vücut kremimi atarken içim sızladı ayrıca.. senağlama

öncelikle herkese merhabalar
bir arkadasımdan gece gündüz ve göz alt kremi geldi avonun solutions dıye kutunun altında yazan tarıh son kullanma tarihimi üretim tarihimidir bilemedim bu yüzden ne atabiliyorum ne kullanabiliyorum.bu kremı kullanan ve hakkında bilgisi olan arkadaslar altta yazan tarih ile ilgili bana bilgi verebilirseler cok sevinirim
şimdiden cevaplarınız ıcın tşk ederim.

Bu konu bugün benim de dikkatimi çekti.
Toz alırken bi bakıyım dedim, uzun süredir kullanmadığım kremler vardı. Kremlerin dip kısmında, tırtıklı yerinde tarihe benzer sayılar var ama üretim tarihi mi, son kullanma tarihi mi anlayamadım.
Araştıracağım bu konuyu.

üretim tarihi yazar canım kremlerin son kullanma tarihi 1 yıl oluyor kremin kapağını açtıktan sonra 1 yıl içersinde tüketmeniz gerekir eğer bozulursa kremleriniz ayakkabılarınız için kullanabilirsiniz ayakkabılarınızı suni yada gerçi deri olanlar için geçerli elinizde kalan kremlerinizle silerseniz nasıl parladığını görürsünüz sakın süet yada nubuk olan ayakkabılarınızda denemeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…