SON HAFTA'M:))

Ganajcikolat

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
71
45
bebişimin gelmesine 1 hafta kaldı..39 hafta bitti yani..Sadece duygularımı paylaşmak istiyorum..Artık hareketlerim kısıtlandı.Bebeğim çok hareketli artık göbeğim de öne düştü..Onun içimdeki kıpırdaması kadar hiçbirşeyden haz almadım şu yaşıma kadar.Hem mutluyum hem endişe doluyum..Allahım nasıl büyüteceğiz bu çocuğu diyorum,Allah büyük..günler yaklaştıkça heyecan artıyor.Normal doğum yapmak istiyorum,bakalım hayırlısı..eskiden daha çok korkuyodum,burda sizin de hikayelerinizi okuyunca yatıştım birazcık
Allah herkesin meleğini sağsalim kavuştursun bir avazda

Çok kolay olacak inşaallah. Darisi basima :) çilek yedikce hopluyor benimki :)

Bu arada cantanizda neler var? Erken doğum korkusu oluyor arada. Şimdiden hazirlayayim diyorum

Bu arada cantanizda neler var? Erken doğum korkusu oluyor arada. Şimdiden hazirlayayim diyorum
tabii hazır etmek lazım benim çantamın ağzı hala açık konacak şeyler var.. Bir valiz bebek için hazırladık.
2 tane hastane çıkışı takımı
3-4 tane zıbın
10-15 tane bebek bezi
ceket
2 tane battaniye
beşiğine sermek için nevresim alabilirsiniz yastığa gerek yok zaten:))
biberon emzik koyduk ne olur ne olmaz:))

kendim içinde;
2 tane gecelik aldım doğururken giyerim.Doğumdan sonrakini ayrıca aldım sabahlıklı falan
1 paket ped koydum
kullan at tarzı külot
yine ayrıca 4-5 tane koydum,2-3 atlet..
hastane çıkışı kıyafetimi ayarladım:)
terlik
pamuk
ıslak mendil(alkolsüz), göğüs pedi..
kırmızı taç aldım, al basarmış yoksa öyle dediler

Aklıma bunlar geliyor şu an canımm:))
Bebişler sağsalim gelsin de gerisi kolay)
sizin de kız değil mi? benim de kız..Bu sene kız senesi galibaaaaa

Evet Canim bu yol hep kiz duydum :)
Bu arada bebek için sari yemeni yaparlar burada BBeşiğin üzerinden gereler gözüne isim çok vurmasin diye. Dipent yetiskin kilit bezi var ya hani.onu da tavsiye ediyorlar normal doğum yapanlar için.

Yeniden merhaba, 11 nisan cumartesi günü sağsalim aldım kızımı kucağıma çok şükürcuma gecesi çok zor geçti kasıklarımdaki ağrı artmaya başladı sabaha karşı uykudan uyandırdı hatta..Aynı adet sancısı gibi zaten..çok heyecanlıydım zaten,"sancı ne zaman gelecek,suyun geldiğini nasıl anlayacağım"vs..ilk doğum olduğu ve daha önce yaşamadığım için merak ediyordum.İnanın o anın yaklaştığını hissediyorsunuzneyse..sabah oldu yani cumartesi sabahı..kalktık kahvaltı yaptık..eşyalarıma son bi göz attık annemle..eşimle de hastanede vereceğimiz şekerleri hazırladık..horon dinlettim kızıma o gün zaten çok kıpırdanmadı karnımda.her zaman karnımın sağına yatan kızım dik duruyodu karnımda balıklama dalış yapacak gibiiiderken öğlen oldu annem yemeği hazırladı sofrayı kurdu..Aa bi de baktım altımdan ılık bişeyler akıyo hemen doktorumu aradım.hastaneye git ebe bi baksın bana haber vericek dedi hemen yola koyulduk..saat öğlen 3 gibi..öyle izmirde pek trafik olmaz ama o gün şansımıza 20 dklık yolu 1 saatte gittikhastanede hemen doğumhaneye aldılar ebe baktı su yeşil gelmeye başlamış meğer meleğim kakasını yapmış birazcık öyle olunca mecbur sezaryene aldılar..aç ve susuz ameliyata girdim,iyi ki aç gelmişim ameliyatta epiduralden sonra aç halimle bile midem bulandı. O da şansımaameliyatta sırtımdan iğne yaptılar,ve boylu boyunca yattım vee 15 dk ya kalmadannn biirr sessss Ingaaaaevet doğurmuştummm.solumda ebe bebeğimi temizliyordu öylece seyrettimmm çok acayip bi duyguydu

Bu bebek benimdi..sonra beni de aşağı götürdüler yatağıma yatırdılar..bebeğime ilk sütü verdim birazcık zorlansam da..normalll..narkozun ve dikişin ağrısından ilk gün tam tutamadım tam emziremedim.Size tavsiyem bunu kafaya takmayınn nasılsa sonra hiç kucağınızdan inmeyecek..gerçi onu kucağıma alınca ağrı mağrı hissetmedim..Gayretliydim.hemen yürüdüm sondamı çıkarttırdım..evet ağrım oldu çok oldu ama az ötemde dünya tatlısı kızım yatıyordu..gerçekten ağrı hafifliyo ona baktıkça..

ilk başta emziremedim.hem ilk kez anne olmuştum tecrübesiZdim hem de elimde serum karnımda dikişin verdiği rahatsızlık..Ama ilk 3.günden sonra düzene giriyorr o yüzden hastanede emziremezseniz üzülmeyinn.ben resmen şapır şapır terlemiştimm.hastanede ilk bi mama takviyesi yaptılar hiç ememediği için ve sarılık riskine karşı gece hemşire aldı yoğunbakıma götürdü bebişimi..orda ısıtıp beslemişler..o gidince bi kötü oldum özledim hemen,işte o an benim jeton düştü..anneydim işte o an İşte bizim hikayemiz bu Allah herkesin evladını bağışlasın,bebişleri yolda olanları da sağsalim kavuştursun inşallahhh

Bi de bikaç şey eklemek istiyorum..lütfen mamaya çok bağlı kalmayın anne sütü gibi yok..eve geldim aldım kızımı odama mssaj yaptım memişlere geleni verdim emzirmeyi hem öğrendim hem öğrettim biraz sabır...bir de her kafadan bi ses çıkıyor yaaa ona sinir oluyo insan.."aa sütün geliyo mu az mı geliyo ee çocuk doymuyo,yok onu yanlış yaptın,çocuğu yanlış tuttun,yok altını pamukla sil,yok yok bu neden ağlıyo annesi aç mı bu" kardeşim ne bileyim 2 gün olmuş bırak da keşfedeyim bebeğimi öğreneyim huyunu..Böyle tavırlar çok oluyo malesef bunlara aldırış bile etmeyin annelik güdüsü öyle bişey ki ben bu kadar minik bebeği tutaman derken kızımı kavrayıverdim,emmesi için adeta uğraştım..o yüzden anne oldun mu bi kere gerisi çorap söküğü gibi geliyor..ne kadar çok dolmuşum 5 günde neyse.. Sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım hepinize mutlu günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…