• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son dakika… TSK’da başörtü yasağı kalktı

20 Mart 2008
141.511
212.968
1.423
60
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde artık kadın subay ve astsubaylar isterse türban takabilecekler.
13:0422 Şubat 2017
Gündem
kadin-subay-depophotos-487.jpg

254
PAYLAŞIM
Kadın subay ve astsubaylar isterse türban takabilecekler. Uygulama askeri öğrencileri de kapsayacak. Uygulamanın yeni yönetmeliğin yayınlanmasıyla hayata geçirileceği bildirildi.
Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, “TSK Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilecek” denildi.
2013 yılı rakamlarına göre TSK’da 370’i astsubay 1.343’ü subay olmak üzere 1713 kadın personel görev yapıyor.
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-tskda-basortu-yasagi-kalkti-1694055/

ben bu konuda iki ayrı fikirdeyim acıkcası isteyen istedigi sekilde giyinebilir basortulu diye calısma imkanı elinden alınmamalı diyorum ama bir yandan da sunu dusunuyorum basortusu takan bir kadın muhafazakar bir dusunce yapısı icinde ozaman pantalon degil uzun etek falan mı giyilecek nasıl olucak bu isler biraz garip gelmiyor degil..

ben bu konuda iki ayrı fikirdeyim acıkcası isteyen istedigi sekilde giyinebilir basortulu diye calısma imkanı elinden alınmamalı diyorum ama bir yandan da sunu dusunuyorum basortusu takan bir kadın muhafazakar bir dusunce yapısı icinde ozaman pantalon degil uzun etek falan mı giyilecek nasıl olucak bu isler biraz garip gelmiyor degil..
Bol pantolon giyilebilir belki bilemiyorum

Ancak etek giyemeyecek diye başartüsüde olmasın düşüncesi saçma ve haksız olurdu

En azından başlarını kapatma konusunda özgürler artık

Kolluk kuvvetlerinde olmasın diyorum,yoksa diğer mesleklerde taksınlar..

Bence bu olmamalıydı diyorum..
Muaf kalmalıydı türban konusunda..
Neden ki hanım abla
Başını yasaktan dolayı açıp öyle görevini yaptığındada kişi aynı kişi

Neden açık insanlar gibi yani normalde olduğu gibi işine gidemesin görevini yapamasın ki

Ben bu konuda özgürlükten yanayım

Kapalı eşler bile ne zulümler gördü tsk da
Bunlara girmeye gerek yok sende biliyorsun yaşadıkları zorlukları
Bence verilmesi geç bile kalınmış bir haktı

Kolluk kuvvetlerinin başlarını ortmesinin ne gibi bir zararı olabilir ki? İşini yapmasına engel değil sonuçta. Madem herkes istediği gibi giyinmekte özgür diyoruz bu özgürlüğü neden belli bir zümreye uygulamayalım?

acıkcası ben birde su acıdan bakıyorum erkek kadın birlikte egitimlere cıkıyorlar diye biliyorum bide koca tugayın basında kadın asker bile olabiliyor bunları nasıl yapacaklar erkek hasta muayne etmeyen basortulu doktorlar bile oldu haberleri okuduk

Neden ki hanım abla
Başını yasaktan dolayı açıp öyle görevini yaptığındada kişi aynı kişi

Neden açık insanlar gibi yani normalde olduğu gibi işine gidemesin görevini yapamasın ki

Ben bu konuda özgürlükten yanayım

Kapalı eşler bile ne zulümler gördü tsk da
Bunlara girmeye gerek yok sende biliyorsun yaşadıkları zorlukları
Bence verilmesi geç bile kalınmış bir haktı

Görev yapan personel şapka yada bere takıyorlar sonuçta..
Altta türban olması ne kadar doğru sence,ilk zamanlar asker polis hakşim ve savcılar muaftı..
Ne oldu da çark edildi burada.
Biz ülke olarak islamla yönetilmiyoruz üstelik..
Özgürlük olsun tamam ama dediğim gibi ben buna şahsi olarak karşıyım..
Bak Gata'ya ne hale geldi,içim sızlıyor her gördüğümde...

Kolluk kuvvetlerinin başlarını ortmesinin ne gibi bir zararı olabilir ki? İşini yapmasına engel değil sonuçta. Madem herkes istediği gibi giyinmekte özgür diyoruz bu özgürlüğü neden belli bir zümreye uygulamayalım?

Meslek olarak karşıyım sadece..

acıkcası ben birde su acıdan bakıyorum erkek kadın birlikte egitimlere cıkıyorlar diye biliyorum bide koca tugayın basında kadın asker bile olabiliyor bunları nasıl yapacaklar erkek hasta muayne etmeyen basortulu doktorlar bile oldu haberleri okuduk

Bilmiyorum neler yaşanacak göreceğiz bakalım..

Görev yapan personel şapka yada bere takıyorlar sonuçta..
Altta türban olması ne kadar doğru sence,ilk zamanlar asker polis hakşim ve savcılar muaftı..
Ne oldu da çark edildi burada.
Biz ülke olarak islamla yönetilmiyoruz üstelik..
Özgürlük olsun tamam ama dediğim gibi ben buna şahsi olarak karşıyım..
Bak Gata'ya ne hale geldi,içim sızlıyor her gördüğümde...
Bence bir sakıncası yok
Buda özgür kişilik haklarına aykırı sonuçta
Kişi giyimine göre yargılanmamalı
Bunları aşmalıyız artık
Açık kapalı önemli olan görevini layıkıyla yapmalı

Gata nın eski halinide çok iyi bilirim
Son bir aydırda burada yatıp kalkıyoruz
Ne var ki halinde anlayamadım ?

Meslek olarak karşıyım sadece..

Bilmiyorum neler yaşanacak göreceğiz bakalım..

Karşı olunacaksa o zaman biri de çıkar der ki ben başı açık askere-polise karşıyım. Sonuçta insanin ne giyip ne giymeyeceği kişisel bir haktır. Kimse kimseye karışmadığı surece sorun olmamalı bu mesele.

Bence bir sakıncası yok
Buda özgür kişilik haklarına aykırı sonuçta
Kişi giyimine göre yargılanmamalı
Bunları aşmalıyız artık
Açık kapalı önemli olan görevini layıkıyla yapmalı

Gata nın eski halinide çok iyi bilirim
Son bir aydırda burada yatıp kalkıyoruz
Ne var ki halinde anlayamadım ?

Senin fikrindir saygı duyarım..
Benim düşüncemde bu yönde elbette.
Saçını göstermek istemeyen kadın eğitimlerde ne yapacak peki söylermisin..

Gata malum sivilleşti ismi değişti hak ediyormuydu bunları etmiyordu..
Orada çalışan masum insanlar vardı..

Karşı olunacaksa o zaman biri de çıkar der ki ben başı açık askere-polise karşıyım. Sonuçta insanin ne giyip ne giymeyeceği kişisel bir haktır. Kimse kimseye karışmadığı surece sorun olmamalı bu mesele.

O birilerinin devletin askerine başı açık diye istemem diyemez..
Ya erkeklerr-e de sıra gelirse ne olacak..
Bakın meslek olarak karşıyım diyorum,yoksa diğer meslekler beni enterese etmez..
Referandum öncesi böyle serbest kalması çok manidar değilmi..

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye.
Hanım abla bir çoğu hala çalışıyor
Babam asker biliyorsun.
Şimdi emekli
Bir aydır gatada yatıyor
Muamelede özende hasta tedavisinde en ufak bir kötüleşme yok
Tek farkı askeriye mensubu olmayan insanlar artık özelden parasını yatırmadan direk giriş yapabiliyorlar
Tabi birde kapalı olanlar teee en dış kapıda başını açmak zorunda kalmıyor
Bir aydır tek negatif birşey gördüm
Sanırım eski çalışanlardan birisi yoğun bakım ziyaretinde kapalı olanları bildiğin kovup görüşe almazken biz açık olanlara gayet kibar davrandı
Benim bile zoruma gitti

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye.
Hanım abla bir çoğu hala çalışıyor
Babam asker biliyorsun.
Şimdi emekli
Bir aydır gatada yatıyor
Muamelede özende hasta tedavisinde en ufak bir kötüleşme yok
Tek farkı askeriye mensubu olmayan insanlar artık özelden parasını yatırmadan direk giriş yapabiliyorlar
Tabi birde kapalı olanlar teee en dış kapıda başını açmak zorunda kalmıyor
Bir aydır tek negatif birşey gördüm
Sanırım eski çalışanlardan birisi yoğun bakım ziyaretinde kapalı olanları bildiğin kovup görüşe almazken biz açık olanlara gayet kibar davrandı
Benim bile zoruma gitti

Hayatım babacığına çok geçmişler olsun,bir an önce şifasını bulur inşallah..
Evet çalışıyorlar onu biliyorum,sıkıntım sivilleşmesi isminin değişmesi.
Hangi bir ülkenin askeri hastanesi sivilleşir onu anlamak zor işte kabullenemiyorum bunu..
15 TEMMUZ önceside başlarını açmadan giriyorlardı mesela,senin dediğin çok daha önceleri olan durumdu.
Orada kime sorsan sivil olanların hastaneye kabul edilmesiydi yanlış bir karardı çünkü..

Back