Son dakika: Oylar sayıldı... CHP genel başkanını seçti

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.015
30.372
60
CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı'nda ilk gün sona erdi. Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin yarıştığı kurultayda 790 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin yeniden genel başkanı oldu. Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Toplam 1266 delege seçimde oy kullandı.
5a761b4c2269a2240cc75f6b.jpg

• Sonuçların açıklanmasından sonra kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor:

"Üstlendiğim görevin sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Bu ülkenin her ferdinin hakkını hukukunu ve adaletini korumak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum.

Bu yaşadığımız ortamda CHP'ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir iş olmadığını çok iyi biliyorum. Biz haklı davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Adaleti, demokrasiyi hukuku birlikte savunacağız. Birlikte yaşamayı savunacağız.

Önümüzdeki süreçte zor koşullarda mücadele vereceğiz. Demokrasiyi yüceltmek zorundayız, bu bizim temel görevimizdir.

15 yılda Türkiye'yi kimler beka sorunuyla karşı karşıya getirdi? Kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz.

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-oylar-sayildi-chp-genel-baskanini-secti-40730705

Delegeler seçiyor adamı. Ama onu bunu bırak da sen partiyi mi değiştirdin?:) reisten vazgeçtin de CHP nin halati ruhiyesi sana dert mi oldu evla :)
Delegelerin seçtiğini biz de biliyoruz de sana niye dert oldu bana dert olmasi :KK76: Sorma canisi ya reisi birakan yok canim ben tercihlerimde cok sukur bu zamana kadar yanilmadim.Ama ona ragmen bile uzuluyorum yazik hakikaten bitirdiler partiyi Deniz Baykal a kizardim ama onu bile arar oldu gozlerim dogrusu siyasi kisilikte yanina bile yanasamaz yaa Kilictaroglu

Delegelerin seçtiğini biz de biliyoruz de sana niye dert oldu bana dert olmasi :KK76: Sorma canisi ya reisi birakan yok canim ben tercihlerimde cok sukur bu zamana kadar yanilmadim.Ama ona ragmen bile uzuluyorum yazik hakikaten bitirdiler partiyi Deniz Baykal a kizardim ama onu bile arar oldu gozlerim dogrusu siyasi kisilikte yanina bile yanasamaz yaa Kilictaroglu

Ne büyük laflar tercihlerinde hiç yanılmağını iddia etmek, belki de tercihlerinde yanıldığını anlayabilecek durumda olmadığın içindir o altı boş öz güven. Sanki CHP nin basına başkası gecse oy vereceksin de parti için üzülüyorsun, kendini partinize üzülün gerçi ortada parti yok, tek adam var.

Ne büyük laflar tercihlerinde hiç yanılmağını iddia etmek, belki de tercihlerinde yanıldığını anlayabilecek durumda olmadığın içindir o altı boş öz güven. Sanki CHP nin basına başkası gecse oy vereceksin de parti için üzülüyorsun, kendini partinize üzülün gerçi ortada parti yok, tek adam var.
Hakikaten çok üzülüyorum senin gibilere biliyor musun bazen böyle sohbet edebileceğini düşünüyorsun yazışıyorsun ama sonra fark ediyorum ki siz ve sizin gibi düşüncede olan insanlar brakın sohbet etmeyi arkadaşlık bile edilemeyecek insanlarsınız bak senin hakkında ne kadar önyargılı konuşuyorum değil mi Seni tanımadan Tıpkı senin bana konuştuğun gibi hakikaten yazık insanları aşağılamaya insanların kararlarını alaşağı etmeye o kadar çok alışmışsınız ki bunu doğru bir davranış olarak görüyorsunuz yazık senin ve senin gibilere

Hanımlar, karşılıklı polemiğe girmeyin lütfen, siyasi görüşünüzü site kuralları ve yasalar çerçevesinde yazabilirsiniz, siyasi içerikli olmak kaydıyla polemikte bu bölümde belli bir noktaya kadar serbest ama tartışmayı tadında bırakmak kaydıyla, tabii yorumlarınız kişisel polemiğe de dönmesin lütfen.

Kaset şart oldu.. :KK70:
Şaka bir yana, ne koltukmuş be arkadaş. Ülkenin,partinin refahını düşünen yok. Herkes kendi ekmeğinin yanına peynirin peşinde.
Umudum yoktu zaten, gitmez diyordum..
Biliyordum ama bir umuttu işte. Olmadı..
Ben farklı bir partiye yakın olmama rağmen istemiyordum, rakipleri bile chpyi ondan çok düşünüyor. :KK70:

Arkadaşlık etmek mi,bizler rastlantısal olarak aynı ülkede doğmak dısında zerre ortak noktası olmayan insanlarız. Arzu ettiğimiz yaşam standartları da aldığımız eğitim de, ülke tezahurlerimiz de gelecek beklentilerimiz de adalet anlayışlarımız da farklı. Ülkenin durumunu, gittiği yönü görmek için profesör olmaya gerek yok. Bu gıdışte emeği olan, parmağı olan hiç bir canlıyla muhatap dahi olmak istemiyorum.

Kaset şart oldu.. :KK70:
Şaka bir yana, ne koltukmuş be arkadaş. Ülkenin,partinin refahını düşünen yok. Herkes kendi ekmeğinin yanına peynirin peşinde.
Umudum yoktu zaten, gitmez diyordum..
Biliyordum ama bir umuttu işte. Olmadı..
Ben farklı bir partiye yakın olmama rağmen istemiyordum, rakipleri bile chpyi ondan çok düşünüyor. :KK70:

Sizin partinizde genel başkan nasıl seçiliyor?

Seçim yöntemiyle alakalı bir eleştiride bulunmadım ki ben.

Şöyle bir alakası var, CHP nin seçimleri oldukca açık ve bir çok açıdan daha demokratik, o yüzden kendini zorla oraya getiren biri değil KK, ekibi var. Demek ki delegelerin çoğu hala kendisini destekliyor. Etkin bir siyasi mi değil, nedeni de yumuşak olması. Ama korkunç kötü bir siyasi üslubun hakim olduğu, popülizmin para ettiği bir siyasi ortamda başka bir siyaset yaparsa ülkenin hali ne olur onu düşünemiyorum bile. CHP hem sosyal demokrat olmak zorunda, ama aynı zamanda ülkenin kurucu partisi ve bazı milliyetçi vs refleksleri var. İnce bir çizgi de yürüyüp gidiyor.

Şöyle bir alakası var, CHP nin seçimleri oldukca açık ve bir çok açıdan daha demokratik, o yüzden kendini zorla oraya getiren biri değil KK, ekibi var. Demek ki delegelerin çoğu hala kendisini destekliyor. Etkin bir siyasi mi değil, nedeni de yumuşak olması. Ama korkunç kötü bir siyasi üslubun hakim olduğu, popülizmin para ettiği bir siyasi ortamda başka bir siyaset yaparsa ülkenin hali ne olur onu düşünemiyorum bile. CHP hem sosyal demokrat olmak zorunda, ama aynı zamanda ülkenin kurucu partisi ve bazı milliyetçi vs refleksleri var. İnce bir çizgi de yürüyüp gidiyor.

Ben demokratik değiller de demedim ki.
Ben kendi fikrimi söyledim sadece. Sevmiyorum ve CHP yi alaşağı ettiğini düşünüyorum KK'nın.
Siyasi üslup konusunda ise hemfikiriz gerçekten berbat.
Benim tarafında olduğum partinin genel başkanı da tabir yerindeyse şinanay. :) Pasifize olmuş,ağzından adam gibi kelam çıkaramayan biri ve o da kendi bünyesinde partinin oylarını çok düşürdü. Ben de görüşe vurgunum işte,yoksa mevzu kişiyse durum fiyasko.. :KK68:

Ben demokratik değiller de demedim ki.
Ben kendi fikrimi söyledim sadece. Sevmiyorum ve CHP yi alaşağı ettiğini düşünüyorum KK'nın.
Siyasi üslup konusunda ise hemfikiriz gerçekten berbat.
Benim tarafında olduğum partinin genel başkanı da tabir yerindeyse şinanay. :) Pasifize olmuş,ağzından adam gibi kelam çıkaramayan biri ve o da kendi bünyesinde partinin oylarını çok düşürdü. Ben de görüşe vurgunum işte,yoksa mevzu kişiyse durum fiyasko.. :KK68:
Tatlim sorun sende degil genel baskanda aciklama yapma bu kafalar baska kafalar:KK14:

Bana göre Kemal Kılıçdaroğlu olarak kalması daha iyi. Zaten iktidar olabilme şansları yok. Taa Cumhuriyet kurulduğundan beri gördük

Bana göre Kemal Kılıçdaroğlu olarak kalması daha iyi. Zaten iktidar olabilme şansları yok. Taa Cumhuriyet kurulduğundan beri gördük

50 lere kadar bütün herkes aynı parti içinde. Adnan Menderes, kendisi toprak reformuna karşıdır çünkü toprak ağasıdır, züğürt ağa filmindeki gibi, köylü maraba gibi çalışır arazisinde, buna muhalefet eder ve yeni parti oluşumunda da bulunur. Demokrat parti Türkiye sağ geleneğin atası, bu toprakların üretici değilde tüketici olması, sömürge olması için temelleri attılar. Devamı da seksen darbesi ile tamamlandı. Sosyal demokratlar bu ülkede hayatta iktidara gelemezler doğru ama bu gidişle ülke de kalmayacak zaten!

X