Yorumladığına göre sebebini biliyorsun, neden yapılıyor bu saldırılar? İnanç odaklı mı?Kıptilerin çekeceği var Mısır'da, habire kiliselerine saldırı düzenleniyor, bir sene içinde üçüncü saldırı bu.
Yorumladığına göre sebebini biliyorsun, neden yapılıyor bu saldırılar? İnanç odaklı mı?
Günah onca insanı öldürmeleri Allah'tan reva mı
Inanc odakli tabi, hedef halindeler.
Yazık gerçektenkendi halindeki insanlardan ne isterler bilmem, böyle haince saldırılarda her inançtan bazı insanların çifte standardına anlam veremiyorum, kendileri gibi olmayanların ölümlerine sessiz ve seyirci kalıyorlar.
Birlikte özgürce yaşamak varken üstünlük sağlamak, diğerlerini bastırmak veya yok etmeye yönelik her türlü girişimi anlamsız buluyorum, dünya herkese yetecek kadar büyük oysa ki.
Bazen bende bazı konuların yorumsuz kalmasına kızıyorum senin gibi:)Her ulkede vardir boyle insanlar, ama bizim ulkemizde bazi " cok inancilar" da epeyce gorulen bir seyirci kalma hali mevcut, haber baska sekilde olsaydi, burasi coktan bir cok yazi ile dolmustu. Kurbanlarin ve saldirganlarin kimliklerine gore sekil alan bir duyarlilik hali.
Kiptiler en eski hiristiyan topluluklardan biri, ve Misir'in yerli halki, ama sayilari gittikce azaliyor. Ulkeden kaciyorlar.Bazen bende bazı konuların yorumsuz kalmasına kızıyorum senin gibi:)
Böyle terör saldırılarını okuduğumda benim için ölenlerin kimlikleri ön planda olmuyor insanlar ölüyor olayın özü bu, 25 kişinin öldüğü 71 kişinin öldüğü hain bir terör saldırısı, ölenlerin çocukları vardı belki, belki eşleri vardı, belki yaşamları boyunca bir karınca dahi incitmeyen insanlardı.
İnsanları bu şekilde katledip bundan zevk alanları cani olarak görüyorum, kimliği ne olursa olsun benim için onlar birer cani, haberi okuyup geçemedim, öyle işte.
Diyecek birşey bulamadım, öldürülen çocuklar sonrası kanım donduKiptiler en eski hiristiyan topluluklardan biri, ve Misir'in yerli halki, ama sayilari gittikce azaliyor. Ulkeden kaciyorlar.
Benzer bir haberi daha once paylastim burada, tabi itibar edilmedi. Gaziantep saldirisi sonrasi faillerin sorgusunda dehset ifadeler var (oldurulen cocuklar murted, yani dinden donenlerin cocuklariydilar, o yuzden olmelerinde sakinca yok gibi). Ayni haber icinde, Isid'in turkiye'de cemevine saldiri planladigi yaziyordu. Fotograflarini ivir zivirlarini cekmisler. Bu saldiriyi da isid ustlendi, ve en az 45 olu var.Tam da paskalya oncesi yapildi saldiri. Bu kafa butun orda doguyu kan golune cevirmis durumda.,Kendinden farkli iannistaki insanlara yasam hakki tanimiyor bu kafa, sonumuz hayrola.