- 11 Aralık 2009
- 2.528
- 652
- 163
http://www.milliyet.com.tr/karaman-da-cinsel-istismar-davasi-b-gundem-2230313/
Karaman'daki davadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Karaman'da Ensar Vakfı'ndaki yurtlarda 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunmaktan tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B. ilk kez hakim karşısında.
İfade vermeye başlayan öğretmen, tüm suçlamaları reddetti: "Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat, burada ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım."
Milliyet'ten Musa Kesler'in edindiği bilgilere göre, sanık ifadesinde suçu çocukların üzerine attı, "Eşcinsel değilim. Çocukların kendileri arasında yaptıkları şeyleri benim üzerime attılar" dedi. Sanık ayrıca "O çocuklar ve aileleri de mahkemeye gelsin. Onların da olduğu ortamda yargılanmak istiyorum" diye konuştu.
Suçsuz olduğunu öne sürüp beraatini talep eden sanık hakkında savcı mütaalasını veriyor.
Mahkemede 10 tane tanık dinlenecek. Şu ana kadar dinlenen 3 öğretmen tanık, "Biz böyle bir olayın yaşandığından haberdar değiliz. Genel olarak sosyal ilişkileri iyi biri olarak tanırız "dedi.
Mahkemede tanık olarak dinlenen sanığın eşini ise "Evliliğimiz boyunca böyle bir huyu davranışı olduğuna dair bir kuşku duymadım. Dışarıda farklı evde farklı bir yapısı vardı. Dışarda şen şakrak neşeli evde agresif, kırıcı bir yapısı vardı" dedi.
Ensar Vakfı'nı tartışmaların odağına taşıyan dava için Karaman'da sadece adliye çevresinde 700 polis görev yapıyor, her türlü basın açıklaması, eylem ve gösteri yasak. Ensar Vakfı Karaman Şubesi'ne Türk bayrağı asılarak tabelası kapatıldı. İşte Karaman'daki Ensar Vakfı davası ile ilgili son dakika gelişmeleri...
Karaman'da Ensar Vakfı davasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunmaktan tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Saat 09.30'da başlayan 'cinsel istismar' davasında, 600 yıl hapis cezasıyla yargılanan sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden Karaman'a gece gizlice getirildi. Öğretmen öğle saatlerinde ifade vermeye başladı ve kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.
Muharrem B.'nin ifadesinden öne çıkanlar şöyle:
"Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. (Emniyetteki ifadesi) Ben de anlattım . Ben suçsuzum.
Eşcinsel değilim, kimseye tecavüz etmedim, çocukların kendileri arasında yaptıkları şeyleri benim üzerime attılar.
O çocuklar ve aileleri de mahkemeye gelsin. Onların da olduğu ortamda yargılanmak istiyorum."
GÖREVİ ZORLA KABUL EDEN AVUKATI SÖZ ALDI
Sanık Muharrem B.’nin savunmasının tamamlanmasının ardından CMK kapsamında atanan avukatı söz aldı. Avukatın sözlerinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. 3 tanık sırayla içeriye girip ifade verdi.
Mahkemede 10 tane tanık dinlenecek. Şu ana kadar dinlenen 3 öğretmen tanık, "Biz böyle bir olayın yaşandığından haberdar değiliz. Genel olarak sosyal ilişkileri iyi biri olarak tanırız "dedi.
Duruşma sırasında bazı avukatların sanığa tahammül edemediklerini belirterek, salondan çıktığı görüldü.
SALONA GİZLİCE GETİRİLDİ
Daha önce öğretmenin güvenlik nedeniyle duruşma salonuna getirilmeyeceği, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle telekonferans kullanılarak ifadesinin alınacağı açıklanmıştı.
Ancak Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık Muharrem B.’nin salona getirildiğini gazetecilere açıkladı. Avukatın verdiği bilgiye göre, öğretmen adliyeye gece getirilmiş.
Muharrem B.’nin sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, sanık yerine oturduğunu belirten avukat İmdat Balkoca, kendisine tepki gösterilmediğini anlattı.