• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Dakika Haberleri: Karaman'da cinsel istismar davasında öğretmen konuşuyor

gravity

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
2.528
652
163

http://www.milliyet.com.tr/karaman-da-cinsel-istismar-davasi-b-gundem-2230313/

son-dakika-haberleri-karaman-da-cinsel-istismar-davasinda-salon-hinca-hinc-dolu-6905233.Jpeg

Karaman'daki davadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Karaman'da Ensar Vakfı'ndaki yurtlarda 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunmaktan tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B. ilk kez hakim karşısında.

İfade vermeye başlayan öğretmen, tüm suçlamaları reddetti: "Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat, burada ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım."

Milliyet'ten Musa Kesler'in edindiği bilgilere göre, sanık ifadesinde suçu çocukların üzerine attı, "Eşcinsel değilim. Çocukların kendileri arasında yaptıkları şeyleri benim üzerime attılar" dedi. Sanık ayrıca "O çocuklar ve aileleri de mahkemeye gelsin. Onların da olduğu ortamda yargılanmak istiyorum" diye konuştu.

Suçsuz olduğunu öne sürüp beraatini talep eden sanık hakkında savcı mütaalasını veriyor.

Mahkemede 10 tane tanık dinlenecek. Şu ana kadar dinlenen 3 öğretmen tanık, "Biz böyle bir olayın yaşandığından haberdar değiliz. Genel olarak sosyal ilişkileri iyi biri olarak tanırız "dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen sanığın eşini ise "Evliliğimiz boyunca böyle bir huyu davranışı olduğuna dair bir kuşku duymadım. Dışarıda farklı evde farklı bir yapısı vardı. Dışarda şen şakrak neşeli evde agresif, kırıcı bir yapısı vardı" dedi.

Ensar Vakfı'nı tartışmaların odağına taşıyan dava için Karaman'da sadece adliye çevresinde 700 polis görev yapıyor, her türlü basın açıklaması, eylem ve gösteri yasak. Ensar Vakfı Karaman Şubesi'ne Türk bayrağı asılarak tabelası kapatıldı. İşte Karaman'daki Ensar Vakfı davası ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Karaman'da Ensar Vakfı davasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunmaktan tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Saat 09.30'da başlayan 'cinsel istismar' davasında, 600 yıl hapis cezasıyla yargılanan sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden Karaman'a gece gizlice getirildi. Öğretmen öğle saatlerinde ifade vermeye başladı ve kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Muharrem B.'nin ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

"Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. (Emniyetteki ifadesi) Ben de anlattım . Ben suçsuzum.

Eşcinsel değilim, kimseye tecavüz etmedim, çocukların kendileri arasında yaptıkları şeyleri benim üzerime attılar.

O çocuklar ve aileleri de mahkemeye gelsin. Onların da olduğu ortamda yargılanmak istiyorum."

GÖREVİ ZORLA KABUL EDEN AVUKATI SÖZ ALDI

Sanık Muharrem B.’nin savunmasının tamamlanmasının ardından CMK kapsamında atanan avukatı söz aldı. Avukatın sözlerinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. 3 tanık sırayla içeriye girip ifade verdi.

Mahkemede 10 tane tanık dinlenecek. Şu ana kadar dinlenen 3 öğretmen tanık, "Biz böyle bir olayın yaşandığından haberdar değiliz. Genel olarak sosyal ilişkileri iyi biri olarak tanırız "dedi.

Duruşma sırasında bazı avukatların sanığa tahammül edemediklerini belirterek, salondan çıktığı görüldü.

SALONA GİZLİCE GETİRİLDİ

Daha önce öğretmenin güvenlik nedeniyle duruşma salonuna getirilmeyeceği, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle telekonferans kullanılarak ifadesinin alınacağı açıklanmıştı.

Ancak Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık Muharrem B.’nin salona getirildiğini gazetecilere açıkladı. Avukatın verdiği bilgiye göre, öğretmen adliyeye gece getirilmiş.

Muharrem B.’nin sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, sanık yerine oturduğunu belirten avukat İmdat Balkoca, kendisine tepki gösterilmediğini anlattı.

Hahaaaayt, davadan vazgeçen, Ensar'ı suçlamak yerine utanıyoruz diye orayı terk eden velilere müstahak. Aha işte suç size ve çocuklarınıza atıldı. Adam haklı, ben de dünyanın en iğrenç suçlarından birini işlesem ve karşılığında herkes sussa, veliler kaçsa, hükümet olayı örtbas etse, şikayetler çekilse ben de yağ gibi üste çıkarım. Evet yaptım diyip ceza mı alayım dicekti?

Adam 1-2 yıl hapis cezası alır dava bitmeden iyi halden salınır azizim...

Haa bu adama bu akılları veren, yok polis zorladı ben de kıtır attım, aslen çocuklar da suç falan dedirten avukatlarda yerin dibine dibine batsın. Alçaklar...

Son düzenleme:
Eşcinsel değilmiş, çocuklar kendi kendinelerine yapmışlar. Açıklamaları kes.
Yarın elini kolunu sallaya sallaya gezer sokaklarda n'olacak?

Hahaaaayt, davadan vazgeçen, Ensar'ı suçlamak yerine utanıyoruz diye orayı terk eden velilere müstahak. Aha işte suç size ve çocuklarınıza atıldı. Adam haklı, ben de dünyanın en iğrenç suçlarından birini işlesem ve karşılığında herkes sussa, veliler kaçsa, hükümet olayı örtbas etse, şikayetler çekilse ben de yağ gibi üste çıkarım. Evet yaptım diyip ceza mı alayım dicekti?

Adam 1-2 yıl hapis cezası alır dava bitmeden iyi halden salınır azizim...

Haa bu adama bu akılları veren, yok polis zorladı ben de kıtır attım, aslen çocuklar da suç falan dedirten avukatlarda yerin dibine dibine batsın. Alçaklar...

ama hiç kolay değil... basın bu kadar hücum etmişken çocuğu da teşhir etmek doğru da değil.... sonra rahat bırakmayan başka sapıklar türeyebilir.... nasıl olcak bende bilemedim...

ama hiç kolay değil... basın bu kadar hücum etmişken çocuğu da teşhir etmek doğru da değil.... sonra rahat bırakmayan başka sapıklar türeyebilir.... nasıl olcak bende bilemedim...

Hayır bu düpedüz cahillik. Ya cahillik ya da sindirilmek. Birileri sindirdi belki ne bileyim ya. Herkes taciz tecavüzde tırsıp kaçsa nasıl düzelir dünya? Hakkını aramak yerine kaçmak demek kabullenmekten başka birşey değil. Mağdurun kaçması, susması zalimi işte böyle haklı yapar.

Ayrıca bu çocuk tecavüze uğradı biz de edelim mi diyecekler yani? Allah korusun sizin komşunuzun başına böyle birşey gelse desteklermisiniz yoksa yuhhh oğlu tecavüze uğrayan pis aile mi dersin? Var mı ikincisini diyecek olan ya? İşte bu çocukların aileleri tvlere çıkıp bu adamın ağzına edemedikleri için, çocukları için mücadele etmedikleri için, yaygara koparmadıkları için, haklarını aramadıkları için, sustukları sindirildikleri için şimdi çocukları suçlanıyor. Yok dava gizli, yok çocuklar gizli. Her davada çocuklar da ailelerde ortada bi bunda gizli nedense.

Susmak, sindirilmek, korkutulmak, tecavüze tacize uğrayanı yaftalamak, dışlamak ancak bizim gibi cahil ülkelerde var. Medeni toplumlarda ağzına ederler suçlunun, mağdurun da her türlü hakkını korurlar. İğrenç bir toplumuz. Bu da göstergesi. Baştaki mağduru koruyormu da halk mağduru korusun gerçi.

Hadi farz edelim yapmadı, onca ifadeyi, savcılık dosyasını bir kenara bırakalım hadi, o çocukları lojmana hangi sıfatla, niye götürdü?
Ben 18 yaşından küçük çocuğu yanımdayken başına bir iş gelirde ailesine nasıl hesap veririm diye evimde 1 gece bile misafir edemem, bu kişi o kadar çocuğu neden evine götürdü?
Bilgisayarında neden çocuk videoları vardı? Öyle ya, birde işin bu tarafı var.
Kendi köylüleri bile köye 8-10 çocuk getirdiğini, bu olay çıkınca hiç şaşırmadıklarını söylemişler, bunları ne yapacağız Muharrem B. adın neden sır gibi saklanır onu da anlamış değilim.

http://t24.com.tr/haber/karamandaki...ic-sasirmadik-8-10-cocukla-eve-gelirdi,336851

Hayır bu düpedüz cahillik. Ya cahillik ya da sindirilmek. Birileri sindirdi belki ne bileyim ya. Herkes taciz tecavüzde tırsıp kaçsa nasıl düzelir dünya? Hakkını aramak yerine kaçmak demek kabullenmekten başka birşey değil. Mağdurun kaçması, susması zalimi işte böyle haklı yapar.

Ayrıca bu çocuk tecavüze uğradı biz de edelim mi diyecekler yani? Allah korusun sizin komşunuzun başına böyle birşey gelse desteklermisiniz yoksa yuhhh oğlu tecavüze uğrayan pis aile mi dersin? Var mı ikincisini diyecek olan ya? İşte bu çocukların aileleri tvlere çıkıp bu adamın ağzına edemedikleri için, çocukları için mücadele etmedikleri için, yaygara koparmadıkları için, haklarını aramadıkları için, sustukları sindirildikleri için şimdi çocukları suçlanıyor. Yok dava gizli, yok çocuklar gizli. Her davada çocuklar da ailelerde ortada bi bunda gizli nedense.

Susmak, sindirilmek, korkutulmak, tecavüze tacize uğrayanı yaftalamak, dışlamak ancak bizim gibi cahil ülkelerde var. Medeni toplumlarda ağzına ederler suçlunun, mağdurun da her türlü hakkını korurlar. İğrenç bir toplumuz. Bu da göstergesi. Baştaki mağduru koruyormu da halk mağduru korusun gerçi.

konu benim zihniyetimde olmayan insanlar zaten....

korkarım sonunda çocuklar tazminat ödemek zorunda kalacaklar.. iş oraya doğru gidiyor, hayırlısı..

Ve bu adamda terfi alacak. Suçsuz yere adı çıktı, yazık oldu diyip önüne yatacak birileri.

Hani esprisini yapıyoruz ya, bence gerçek bile olacak. Bu ülkede artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Yandaş candaş ayağına adamı gizlediler, tipini bile bilmiyoruz, yarın bakan olsa, soyadını değiştirse, bu adam o adam mı bilemeyiz bile.

Tecavüzcünün yüzü neden buzlanır ya neden biri bana izahat etsin?????????????

Bari cocuklarina ailesine ceza verilse. Su davadan vaz gecenlere.

O cocuklar büyüsün insallah avrukat hakim olsun yaksin basinizi.

Icimden neler geciyor suan. Dünyanin bütün cöplüklerini tecavüzcülerin üstüne atmak istiyorum. Pisliklerinde bogulsunlar.

Ve bu adamda terfi alacak. Suçsuz yere adı çıktı, yazık oldu diyip önüne yatacak birileri.

Hani esprisini yapıyoruz ya, bence gerçek bile olacak. Bu ülkede artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Yandaş candaş ayağına adamı gizlediler, tipini bile bilmiyoruz, yarın bakan olsa, soyadını değiştirse, bu adam o adam mı bilemeyiz bile.

Tecavüzcünün yüzü neden buzlanır ya neden biri bana izahat etsin?????????????

ceza falan almayacak, ya da alacağı ceza hepimize göz boyama olarak verilecek, iyi halden 7-8 ayda serbest kalacak, halk unutacak.. kısaca attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmeyecek ve birileri çıkıp "ımı cizi ıldı" diyecek.. evet bakan olabilir, terfi alabilir, yarın bir gün içimize gayet güzel karışır ruhumuz bile duymaz.. adım gibi eminim, bir avuç insan haricinde kimsenin umurunda falan değil bu olaylar..

ceza falan almayacak, ya da alacağı ceza hepimize göz boyama olarak verilecek, iyi halden 7-8 ayda serbest kalacak, halk unutacak.. kısaca attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmeyecek ve birileri çıkıp "ımı cizi ıldı" diyecek.. evet bakan olabilir, terfi alabilir, yarın bir gün içimize gayet güzel karışır ruhumuz bile duymaz.. adım gibi eminim, bir avuç insan haricinde kimsenin umurunda falan değil bu olaylar..

Bir tanıdığım yazın yatılı yaz okuluna çocuk vermekten bahsediyordu geçen. Din, Ahlak öğreteceklermiş orada. Dedim hööööö, iyi misin? Yok güvenilir bir yer, tanıdık var bilmem ne bilmem ne? Ne diyeceksin ki? Muhtemelen Ensar Vakfına da aileler tanıdık var, güvenilir bir yer diye vermişti.

Bir tanıdığım yazın yatılı yaz okuluna çocuk vermekten bahsediyordu geçen. Din, Ahlak öğreteceklermiş orada. Dedim hööööö, iyi misin? Yok güvenilir bir yer, tanıdık var bilmem ne bilmem ne? Ne diyeceksin ki? Muhtemelen Ensar Vakfına da aileler tanıdık var, güvenilir bir yer diye vermişti.

şaka gibi.. elimden gelse okula göndermeyeceğim..

Back