• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son 3 ay kaldı . Çok mu geç kaldım ?

Eien13

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2013
19
0
6
34
Van
Lise son sınıfım ve dersaneye de gidiyorum. Kendimi bildim bileli yani 12 senedir hiç ama hiç düzenli olarak ders çalışmadım. Zaman denemelerine aboneyim yaklaşık 55 net yapıyorum ve EA öğrencisiyim. Tarihi ve Türkçeyi yarıladım sayılır matematikten 1 sene önce temel attım ama çalışmadığım için ilk 3 konuyu tek biliyorum ve 4 net felan yapıyorum. Coğrafyada ise iklim konusundayım. Biliyorum şimdiden düzenli olarak 6 saat felan çalışırsam yapabilirim yetiştirebilirim fakat sorun uygulamamakta. Mesela ders programı hazırlıyorum fakat uygulamıyorum çalışmayı hep erteliyorum. Bu gidişle halim ne olacak bilmiyorum. Ayrıca hedefim ygs'de 85'in üstüne çıkmak. Lys'yi sorarsanız ona da ygs'den sonra başlayacağım.

aynen bende hiç çalışamıyorum:26: Hatta yeni üye olmama rağmen çok tembelim diye konu açtım :27: Hangi bölümü istiyorsun?

Kızlar geç kalmış sayılmazsınız. İnsanlar ne zorluklar yaşıyorlar,hangi ortamlarda çalışıyorlar da çok güzel üniversitelerde çok güzel bölümler kazanıyorlar. Siz 'Geç kaldım,artık hiçbir şey olmaz' gibi şeyler düşünürseniz zaten baştan kaybedersiniz. Umudunuzu asla kaybetmeyin ve oturup çalışın. 95 gün var. Konularınızı bitirebilirsiniz. LYS zaten daha önemli olan. Onu da daha sıkı tutarsınız.:34:

Geçen yıl kazanmış ve bu yıl tekrar hazırlanan biri olarak söylüyorum geç kalmış sayılmazsın planlı programlı bir şekilde ilerlersen konularını ygsye sarkıtmadan bitirebilirsin.
Birde bir tavsiye daha ygs yi çok fazla abartmayın lys ea öğrencileri için daha önemli ( Bu ygsyi boşver anlamına gelmiyor :D yüzde 40 büyük bir sayı :D ) Sınavda inan bana bilgiden çok sakinliğini korumak önemli çünkü bayılanlar ağlayanlar dolu olacak
hiçbir sınav senden önemli değil elinden geleni yap yapamazsan( ki üniverste kazanmak çok zor değil inan bana! ) sağlık olsun :)
Başarılar diliyorum.

aynen bende hiç çalışamıyorum:26: Hatta yeni üye olmama rağmen çok tembelim diye konu açtım :27: Hangi bölümü istiyorsun?

EA öğrencisiyim. Psikoloji veya PDR istiyordum ama çalışmayınca kendime olan güvenimi kaybettim. 91 gün kaldı. :43: Ve ben hala aynıyım çalışmıyorum...

Kızlar geç kalmış sayılmazsınız. İnsanlar ne zorluklar yaşıyorlar,hangi ortamlarda çalışıyorlar da çok güzel üniversitelerde çok güzel bölümler kazanıyorlar. Siz 'Geç kaldım,artık hiçbir şey olmaz' gibi şeyler düşünürseniz zaten baştan kaybedersiniz. Umudunuzu asla kaybetmeyin ve oturup çalışın. 95 gün var. Konularınızı bitirebilirsiniz. LYS zaten daha önemli olan. Onu da daha sıkı tutarsınız.:34:

Evet dediğin çok doğru lys daha önemli, ygs de çok kötü yapıpta lys de düzeltenler var. Sene başındaki planım ygs'yi bugünlerde bitirip lys ye başlamaktı ama hayal oldu. Ygs yi bitirmeden lys ye kesinlikle başlamayacağım. Aklımın bi tarafında hep mezuna kalacağım hissi ve düşüncesi var bunu çıkarıp atamıyorum.

Son düzenleme:
Geçen yıl kazanmış ve bu yıl tekrar hazırlanan biri olarak söylüyorum geç kalmış sayılmazsın planlı programlı bir şekilde ilerlersen konularını ygsye sarkıtmadan bitirebilirsin.
Birde bir tavsiye daha ygs yi çok fazla abartmayın lys ea öğrencileri için daha önemli ( Bu ygsyi boşver anlamına gelmiyor :D yüzde 40 büyük bir sayı :D ) Sınavda inan bana bilgiden çok sakinliğini korumak önemli çünkü bayılanlar ağlayanlar dolu olacak
hiçbir sınav senden önemli değil elinden geleni yap yapamazsan( ki üniverste kazanmak çok zor değil inan bana! ) sağlık olsun :)
Başarılar diliyorum.

Yorumun için çok teşekkür ederim çok moral verici oldu benim için. Şuan senin yazdığını okuyunca hemen kalkıp bi ders çalışasım geldi ama tek sorun bu galiba sürekli çalışmayı erteliyorum bunun üstesinden de nasıl geleceğimi bilemiyorum.

Evet dediğin çok doğru lys daha önemli, ygs de çok kötü yapıpta lys de düzeltenler var. Sene başındaki planım ygs'yi bugünlerde bitirip lys ye başlamaktı ama hayal oldu. Ygs yi bitirmeden lys ye kesinlikle başlamayacağım. Aklımın bi tarafında hep mezuna kalacağım hissi ve düşüncesi var bunu çıkarıp atamıyorum.

Benim de düşüncem aynı sizinki gibiydi.
Ocak ayının başına kadar YGS konularımın çoğunu bitirip LYS çalışmaya da başlayacaktım. Ama nerede?:31:
Ama mezun olduktan sonra da hazırlanmak kötü bir şey değil. Ben mezun olduktan sonra kazandım üniversiteyi. Okulumu dondurdum tekrardan hazırlanıyorum şimdi. Bu düşünce sizi korkutmasın. Çoğu öğrenci mezun olduktan sonra 1,2,3 defa da hazırlanıyor sınava.

Yorumun için çok teşekkür ederim çok moral verici oldu benim için. Şuan senin yazdığını okuyunca hemen kalkıp bi ders çalışasım geldi ama tek sorun bu galiba sürekli çalışmayı erteliyorum bunun üstesinden de nasıl geleceğimi bilemiyorum.

Önünde bulunsun hep o test/kalem :) Sakın erteliyim deme ama gerçekten istemiyosan bırak ara ver zorlayarak hiç bir yere varamazsın.Kitap tavsiyesi/Sınav anı/Üniversiteler yada aklına gelen soruları sorabilirsin özelden :)

Back