• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi somon balığını nasıl yapıcam?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
merhabalar 9 aylık kızım için somon aldım az suda haşladım siz nasıl yapıyorsunuz cokacimcoookcokacimcoook

merhaba
ben de dun 8 aylik oglum icin somon yaptim, ben somon filetoyu alimunyum folyoya sarip 180 derecede 20 dakika pisirdim, yanina da patates haslayip catalla pure haline getirdim, ilk kez yiyordu cok da hosuna gitti, bir de okudugum bir tarifte patates puresi yerine havuc puresiyle verin diyordu, o da degisik olabilir...
kolay gelsin:)

bizim dr. muz balığı mümkün olduğunca buğlama verin demişti
yada ızagarada ama ''piknik 'mangalında hariç ...
fırındada güveçte yada borcamda yanına sebze koyarak pişirmemi söğlemişti
bende hep öle yaptım..çok azcık üzerine zeytin yağı gezdirirdim birde..

ben somonu köfte gibi yapıyorum
kabak patates havucu soğanı rendeliyorum
somonu buharda haşlayıp sebzelerin içine didiyorum
içine 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı un koyup köfte şekli verip kızgın yağda kızartıyorum.
fazla yağını çekmesi içinde havlu kağıt üzerinde soğutuyorum
bizde zevkle yiyoruz tavsiye ederim

Balık verecekseniz sadece somon değil mevsimine göre tüm balıklardan verin. Evet somon omega 3 yönünden en zengin balıktır ama onda da bazı vitaminler yok diğer balıklarda var.
Sevgiler.

Back