• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şömine yakan varmı.lütfen yardım etsin....

FAELL

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
34
0
286
Antalya
Merhaba kızlar....evimde şömine var ama ne masraf ettiysem tam randumanlı çalışmıyor.. mesela tam bir sıcaklık vermiyr.oda tam ısınmıyor. acık şömine bu arada içinde giydirme kapalı şömine yok. bizde içine fan sistemi döşettik.içindeki sıcak havayı dışarı vursun diye ama yine tam istediğimiz gibi olmadı. ve her yakışımızda bıraz tütüyor. bu normal mi.. hiç aranızda şömine yakan var mı? ilk yakışta tütmesi normal mi?

Merhaba kızlar....evimde şömine var ama ne masraf ettiysem tam randumanlı çalışmıyor.. mesela tam bir sıcaklık vermiyr.oda tam ısınmıyor. acık şömine bu arada içinde giydirme kapalı şömine yok. bizde içine fan sistemi döşettik.içindeki sıcak havayı dışarı vursun diye ama yine tam istediğimiz gibi olmadı. ve her yakışımızda bıraz tütüyor. bu normal mi.. hiç aranızda şömine yakan var mı? ilk yakışta tütmesi normal mi?

Faell selam,

Biz geçen ay soğuklar başlayınca takviye olarak şöminemizi de yakmak istedik ancak bizim de tüttü.
Bizim evin tadilatını yapan ustayla konuştuk, " bacanın geniş olmamasından kaynaklanabilir" dedi. Yani mesela yapıda soba bacası varsa ve siz şömine için o bacayı kullanıyorsanız problem yaratırmış.
Abim de evinde şömine kullanıyor ama tam randıman alıyor çünkü onların şömine kurulurken ona göre baca yapılandırıldı.
Biz de apartmanda herkesin bu işe razı olup bacacı çağırmalarını bekliyoruz, o zamana kadar kullanamıyoruz ne yazık ki..

Peki abinin evinde şömine ilk yanarken hafif tütme oluyor mu? ve şömine evi ısıtmaya yetiyor mu?

Bizim evimizde de şömine var, açık değil dökme demirden kafesli ve üç tarafı cam.Bizimkinde de fan var fakat bizim ev o kadar sıcak oluyor ki kapıları camları falan açıyoruz bazen.salonda şömine dışında bir ısıtıcı kullanmıyoruz ve çokta memnunuz.İlk yakıldığında küçük bir tütme olması normaldir bizde de oluyor ama biz yakar yakmaz camı kapattığımız için odaya gelmiyor duman.

Peki abinin evinde şömine ilk yanarken hafif tütme oluyor mu? ve şömine evi ısıtmaya yetiyor mu?

çok özür dilerim bu mesajı atlamışım:/
hayır, abimin şöminesinde tütme olmuyor.
evleri çatı katında ve doğalgaz bile ısıtmıyor evlerini, şömine yaktıklarında oldukça değişiyor salonun ısısı..

Benim esim somine hastasi. İlk yaktiginda oyle bir tutmustuki somineci cagirdik bizimkiside haznesiz yok buna soyle boyle anlatti baya bi sistem lazim falan filan tabi ben inanmadim sonucta evde daha once oturan bunu o anlattigi sistemsiz yakti.esime dedimki bacayi temizletelim biz arastirdik netten itfayeye gittik bi arkadasi aldik getirdik prof ekip malzemeleriyle geldi ilk catiya cikti bisey sarkittilar sonra uzun bi cubuklari var onlarla calistilar icinden 4 cuval pislik cikti karga yuva yapmis kurum tutmus cali cirpi dolmus baya ugrastilar aksam gittiler bi yaktik bir gidim tutme yok.suanda cok memnunuz surekli yakmaya calisin ve senede 1 kez temizletin boyali islenmiz tahtalar plastik seyler atmayin dediler kurum yaparmis

Benim esim somine hastasi. İlk yaktiginda oyle bir tutmustuki somineci cagirdik bizimkiside haznesiz yok buna soyle boyle anlatti baya bi sistem lazim falan filan tabi ben inanmadim sonucta evde daha once oturan bunu o anlattigi sistemsiz yakti.esime dedimki bacayi temizletelim biz arastirdik netten itfayeye gittik bi arkadasi aldik getirdik prof ekip malzemeleriyle geldi ilk catiya cikti bisey sarkittilar sonra uzun bi cubuklari var onlarla calistilar icinden 4 cuval pislik cikti karga yuva yapmis kurum tutmus cali cirpi dolmus baya ugrastilar aksam gittiler bi yaktik bir gidim tutme yok.suanda cok memnunuz surekli yakmaya calisin ve senede 1 kez temizletin boyali islenmiz tahtalar plastik seyler atmayin dediler kurum yaparmis

Canım bizde temizlettik.ama yinede ilk yanışda alev tam almassa biraz tütüyor. ama alev aldığındada güzel çekiyor. fakat ısıyı içeri vermıyor. alevle birlikte odadan cıkıp gidiyor. :(( karşısında oturursan guzel onun ısınıyor arkan buz gıbı.. normal mı yanı bu...

Bizimkide ilk etapta tütüyor ama 1 dakka bile degil bide lodoslu havalarda tüter onun dışında benimkide tep basına ısıtmıyor alanım büyük çünkü kalrferi yakıp şömineyide yakınca evin havasını kırınca kendini belli ediyor. He bide odunlar ıslaksada tütme yapıyor

Back
X