Soma’da yola tuzaklanan bomba patladı: 1 astsubay yaralı

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.655
Manisa'nın Soma İlçesi'nde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatıldı. İlk patlamanın ardından olay yerine hareket eden jandarma ekibinden 1 astsubay hafif yaralandı. Bu arada jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Sitene Ekle

DHA-AA

Soma- Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristlerin yola tuzaklanan patlayıcı bugün saat 11.30 sıralarında sivil araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşların ihbarıyla bölgeye hareket eden jandarma ekipleri, olay yerine varınca ikinci bir patlama daha meydana geldi. İkinci patlamada fırlayan bir taş parçası jandarma astsubayı yaraladı. Sol kulağına isabet eden taşla hafif yaralanan astsubay için olay yerine ambulans çağırıldı.

Yola tuzaklanan bombaların ilk belirlemelere göre uzaktan kumandayla patlatıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yol ulaşıma kapatıldı. Bölgeye önlem amaçlı olarak çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi de sevk edildi. Ayrıca polis ekipleri de olay yerine hareket ederek jandarmayla çalışma başlattı.

MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ayrıca, Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kapatarak uygulama başlattı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma-Kırkağaç yolunda askeri aracın geçişi sırasında patlama olduğunu kaydetti. Bektaş, "Askeri aracın ön camında hasar oluşmuş, gelen ilk bilgiler ölen ya da yaralanan olmadığı yönünde. İnceleme sürüyor" açıklamasında bulundu.

SAHTE İHBAR

Jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Jandarmayı arayan bir şahsın Soma-Kırkağaç yolu üzerinde bir aracın şarampole uçtuğunu belirtmesi üzerine ekiplerin bölgeye hareket ettiği ve bu sırada patlayıcıların infilak ettirildiği iddia edildi.

İLK PATLAMA ASKERİ ARAÇ GEÇİŞİNDE OLDU

Manisa'nın Soma İlçesi'nde teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdiği ortaya çıktı. Patlamada bazı araçların da camları kırıldı. Aracı hasar gören bir sürücü, "İlk patlama biz yoldan geçerken oldu. Önümüzden bir askeri araç gidiyordu. Biz de peşindeydik. Askeri araç ve biz geçtikten saniyeler sonra ilk patlama oldu" dedi.

Bu arada olay yerinde yapılan incelemede iki patlayıcının 100 metre arayla tuzaklandığı belirlendi. Patlamanın olduğu alan güvenlik çemberine alınarak olayı aydınlatacak delil arandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Manisa'nin Soma ilçesinde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcının belli aralıklarla patlatılmasının ardından 3 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili oldukları tahmin edilen 1 kişinin Diyarbakır, 1 kişinin Osmaniyeli olduğu diğer kişinin ise kimlik bilgilerinin henüz belli olmadığı bildirildi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatıldı. İlk patlamanın ardından olay yerine hareket eden jandarma ekibinden 1 astsubay hafif yaralandı. Bu arada jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Sitene Ekle

DHA-AA

Soma- Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristlerin yola tuzaklanan patlayıcı bugün saat 11.30 sıralarında sivil araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşların ihbarıyla bölgeye hareket eden jandarma ekipleri, olay yerine varınca ikinci bir patlama daha meydana geldi. İkinci patlamada fırlayan bir taş parçası jandarma astsubayı yaraladı. Sol kulağına isabet eden taşla hafif yaralanan astsubay için olay yerine ambulans çağırıldı.

Yola tuzaklanan bombaların ilk belirlemelere göre uzaktan kumandayla patlatıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yol ulaşıma kapatıldı. Bölgeye önlem amaçlı olarak çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi de sevk edildi. Ayrıca polis ekipleri de olay yerine hareket ederek jandarmayla çalışma başlattı.

MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ayrıca, Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kapatarak uygulama başlattı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma-Kırkağaç yolunda askeri aracın geçişi sırasında patlama olduğunu kaydetti. Bektaş, "Askeri aracın ön camında hasar oluşmuş, gelen ilk bilgiler ölen ya da yaralanan olmadığı yönünde. İnceleme sürüyor" açıklamasında bulundu.

SAHTE İHBAR

Jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Jandarmayı arayan bir şahsın Soma-Kırkağaç yolu üzerinde bir aracın şarampole uçtuğunu belirtmesi üzerine ekiplerin bölgeye hareket ettiği ve bu sırada patlayıcıların infilak ettirildiği iddia edildi.

İLK PATLAMA ASKERİ ARAÇ GEÇİŞİNDE OLDU

Manisa'nın Soma İlçesi'nde teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdiği ortaya çıktı. Patlamada bazı araçların da camları kırıldı. Aracı hasar gören bir sürücü, "İlk patlama biz yoldan geçerken oldu. Önümüzden bir askeri araç gidiyordu. Biz de peşindeydik. Askeri araç ve biz geçtikten saniyeler sonra ilk patlama oldu" dedi.

Bu arada olay yerinde yapılan incelemede iki patlayıcının 100 metre arayla tuzaklandığı belirlendi. Patlamanın olduğu alan güvenlik çemberine alınarak olayı aydınlatacak delil arandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Manisa'nin Soma ilçesinde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcının belli aralıklarla patlatılmasının ardından 3 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili oldukları tahmin edilen 1 kişinin Diyarbakır, 1 kişinin Osmaniyeli olduğu diğer kişinin ise kimlik bilgilerinin henüz belli olmadığı bildirildi.

doğumuz batımız önümüz arkamız terör, bombalama ve savaş içerisinde.
Allah sonumuzu hayr etsin.
Siyasilerde koltuk davasında ... Edecek laf bulamıyorum artık onlar için.Allah akıl fikir vicdan versin.

Van'da da dün akşam 20.05 te bomba patladı bize baya uzak olmasına rağmen ev sallandı, ondan önceki gün de sabahın 5 inde polislere ya da askere saldırmış it sürüleri. Haberlerde çok lanse edilmiyor ama patlamalar oluyor Allah sonumuzu hayreylesin

Van nın neresinde patlamış bilginiz var mı?

Van nın neresinde patlamış bilginiz var mı?
Dün geceki bu
Van'ın İpekyolu ilçesinde polis aracının geçişi sırasında daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcı inflak ettirildi

Patlama saat 20.15 sıralarında Van'ın İpekyolu ilçesinde Doğu Caddesi üzerinde meydana geldi.

Devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında daha önce rögar kapağının altına tuzaklanmış el yapımı patlayıcı PKK'lılar tarafından inflak ettirildi.

Patlamanın polis aracının geçmesinden saniyeler sonra meydana gelmesi faciayı önledi. Ölen yada yaralanın olmadığı patlamanın sesi şehrin her tarafından duyuldu. Patlama sonrası yolda 3 metre derinliğinde çukur oluşurken çevredeki evlerde hasar meydana geldi.

Çok sayıda zırhlı polis ekibinin gönderildiği bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1231586-vanda-polis-aracinin-gecisi-sirasinda-patlama

bizde ipekyolu caddesinde oturuyoruz duymadık

Aaaa Vanda mısın? Serhat mahallesinde baya baya bi duyuldu
Evet bu yıl Van dayız bombalar çatışmalar tomalar polisler askerler burada hayatın bir parçasıymış uzaktan klavye başında atıp tutmakla hiç alakası yok geçen gün evime gelirken biber gazı atmışlardı baya bir zorlandım yanında küçük çocuğuyla bir anne kaçmaya çalışıyordu.
Doğu ve batı arasında çok fark varmış

Yanında limon taşı diyecek kadar profeşınıl oldum ben şaka bir yana zor yaşamak, sen söyleyince bir tuhaf oldum o kadar alışmışım ki bu duruma

Yanında limon taşı diyecek kadar profeşınıl oldum ben şaka bir yana zor yaşamak, sen söyleyince bir tuhaf oldum o kadar alışmışım ki bu duruma
Daha 3 yıl burdayım ben prefişinal olurmuyum dilerim olmam umalım en yakın zamanda her şey yoluna gisin

Daha 3 yıl burdayım ben prefişinal olurmuyum dilerim olmam umalım en yakın zamanda her şey yoluna gisin
Evinin konumuna ve çarşıya ne kadar gitmene bağlı alışman misal benim oturduğum eski ev; emniyetin dibindeydi mutfak camının havalandırmasında bile biber gazı doluyordu eve ki o zaman oğlum 3 aylıktı..

Umarım dediğin gibi son bulur bu durum

Patlamalar, bombalar, tuzaklar, yaralanan ya da şehit olan askerimiz polisimiz
Dün 3 şehit daha vardı birini eşim uzaktanda olsa tanıyormuş, bütün gece şehidin sosyal medyadaki fotoğraflarına baktı, 45 yaşındayım ben yaşıyorum, o gencecik ölüp gitti dedi, içime oturdu sözleri
Sadece uzaktan tanıdığımız birine biz bu kadar üzülürken şehidin evindeki acıyı düşünmek dahi istemiyorum.

Allah ülkemizin, halkımızın yar ve yardımcısı olsun inşallah.
Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum, bu acıya ne kadar sabredilirse artık yaralı kardeşlerime şifalar dilerim, çatışmaların ortasında kalmış herkesinde Allah yardımcısı olsun, ben tek bir bomba sesi, korkusu olmadan evimde otururken büyük büyük laflar edip ahkam kesemem, yaşadıklarınızın birazını bile yaşamadım çünkü, dört duvar arasında dua ve artık birinizin bile burnu kanamasın diye temennilerde bulunmaktan başka birşeyde gelmiyor elimden.

Merkeze çok yakın oturuyorum polis evine yakın bir yerdeyiz polis evinde ki güvenlik ben geldikten sonra bile sadece iki katına çıkarıldı her zaman silahlı gözcüler nöbette
bugün dışarı çıktım vanspor konvoyu geçti bir sürü polis ekipleri toma eşliğinde ve insanlar gayet normal karşılıyorlar
Yüksekova vana taşınmış durumda kira emlak fiyatları fırladı bir anda
Ve Suriyeli göçmenler onlarda ayrı dram
Bütün bunları çıkarırsak Van güzel bir şehir

Terör sorumlularının, "Biz batıdayız, sadece doğuda ya da İstanbul, Ankara'da değil" mesajı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…