• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma tesadüfleri

elit81

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
917
933
133
Olaydan iki hafta önce Mecliste kimse yokken CHP Milletvekilleri SOMA’ da ki maden hakkında önerge veriyor ve önergeyi Ak Partili vekiller görmeden hemen geri çekiyor..! TESADÜF DİYELİM.
Ve sürekli ülkeyi karıştıran derin odaklar tarafından yönlendirilen bu grubun siyasi kolu neden Zonguldak Kozlu değilde Soma için soru önergesi veriyor ? TESADÜF DİYELİM.
Milletvekili ve madenci maaşı karşılaştırması yapan foto birkaç haftadır sürekli sosyal medyada servis ediliyordu .Böylece topluma zihinsel ve psikilojik olarak hazırlayıcı etkilerde mi bulundular? TESADÜF DİYELİM.
Köylülerin iddialarına göre bir kaç haftadır bölgeye elektrik ve trafo kontrolü yaptıklarını idda eden bazı kişiler geliyor.TESADÜF DİYELİM.
Tam mesai değişimi esnasında yani bütün çalışanlar aynı anda içerdeyken ne hikmetse trafo patlıyor.TESADÜF DİYELİM.
İşçiler dışarı çıkarılırken bu seferde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkıyor.
Yangın kısa sürede söndürülüyor ama bir süre sonra daha şiddetli çıkıyor.TESADÜF DİYELİM.
Başbakanın kendisini geçenlerde rezil ettiği ve 2009′da, Bursa’da 19 kişinin öldüğü maden ocağı sahibi Nurullah Ercan’ın avukatlığını yapan Feyzioğlu olay akşamı Soma’ya gidiyor ve insan haklarından dem vuran açıklamalar yapmaya çalışıyor ! TESADÜF DİYELİM.
Ve bir kaç saat geçmeden ellerinde pankart bazı insanlar SOMA’ da madencilerin göçük altında kaldığını yazan pankartlarla meydanlara fırlıyorlar.TESADÜF DİYELİM.
Tıpkı Hrant Dink cinayeti (Failleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor) gibi. Binlerce pankart kısa süre içinde nasıl basılır ve dağıtılır.DİKKAT EDİN HİÇBİRİ ŞİRKETİN SAHİBİNE SALDIRMIYOR BAŞBAKANA SALDIRIYOR. TESADÜF DİYELİM.
Soruşturma başlatılıyor ve hemen ardından Cumhuriyet Baş Savcılığı sorumlu olan herkesin madende olduğu ve sorumlu tutulacak kişilerin öldüğünü bildiriyor.TESADÜF DİYELİM.
Ve Mehmet Baransu’nun Twitter hesabına bakın olaydan önce neler yazmış.Sanki birilerine talimat verir gibi.

Dün A Haberde birisi çıktı telefonda enteresan şeyler söyledi. Madende tuhaf şeyler var böyle modern bir madende bu kadar büyük ihmallerin üstüste olması tesadüfi olamaz diyor ! BİZ TESADÜF DİYELİM.
Şimdi, 29 Nisan öncesi, trafo kameralarının tümü incelenecek.Savcılar harekete geçti ve olay yeri inceleme ekipleri göreve başladılar.İşin ucu nereye varırsa varacak.
Böyle bir trafo,durup dururken patlamaz.Bir trafonun patlaması icin,çok aşırı bir yüklenmenin olması gerekir veya trafoyu patlatacak kadar çok kısa devre.
Olayın,vardiya değişiminde olduğu söyleniyor,o halde hiç patlamaması gereken bir anda patlamış.Yani en az yüklenmenin olduğu anda !
Birileri çok büyük operasyon yapıyor isteyen inansın istemeyen inanmasın ama tarih bunları yazar.
Birgün bunlar ortaya çıkar.
Ayakta uyutulmaya çalışılıyoruz.

-Alıntıdır-

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    51,6 KB · Görüntüleme: 88
  • $image.jpg
    $image.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
BU konu ikinciye açılıyor burada. O yüzden birazdan kapanır muhtemelen. Ama kapanmadan daha önceki konuda da olduğu gibi, iddiaların gerçek dışı olduğunu kanıtlarıyla paylaşmak istiyorum. Bilin ki doğruluğu/yanlışlığı basitçe teyit edilebilecek bu iddiaları, doğruluğunu kanıtlayamadan ortaya atanlar iyi niyetli değiller. Böyle günlerde her vatandaşın görevi sağduyulu olmak, duyduklarıyla değil, kanıtlanabilecek gerçeklerle hareket etmek.

İddialar cidden kan dondurucu, çünkü okuma yazma bilen, teknolojiyi kullanabilen hanımların böyle iddiaları ciddiye alması korkutucu bir inkar psikolojisi içine girildiğini gösteriyor. Bakın tek tek beraber inceleyelim iddiaları

-1.si önerge geri çekilmemiş oylanıp reddedilmiş, 2.si önerge ilk defa 20 gün önce ortaya atılmış bir önerge değil, 2012, 2013 yıllarında da konuyla alakalı girişimleri olmuş Chp Manisa milletvekilinin, örnek olarak 2013 Ekimin'de verilen önergeyi gösteriyorum http://www2.tbmm.gov.tr/d24/10/10-252460gen.pdf . TBMM'de yaşananlar çok gizemli şeyler olmuyor, tutanak altına alınma zorunlulukları olduğu için rahatlıkla siz de takip edebilirsiniz.

-İkinci madde neden Zonguldak değil de Soma, çok basit çünkü önergeyi veren bu konuda yıllardır çaba harcayan milletvekili Manisa milletvekili, adam her milletvekilinin yapması gerektiği gibi bölgesinin taleplerini iletmeye çalışıyor. Dahası madende çıkan ilk yangın, bu yaşanan son facia değil. Daha önce çeşitli ölümlü ve ağır yaralanmalı yangınlar çıkıyor madende 2012-2013 yılları arasında.

- Madenci-milletvekili fotoğrafı, bir anda dağıtılan pankartlar vs. dayanak olarak ortaya hiçbir resim video vs. sunulmamış iddialar,Hrant Dink bağlantısı da çok saçma ayrıca, o yüzden bunlar üzerinde konuşma gereği duymuyorum.

-Trafo konusunda maden sahibi yangının trafodan kaynaklanmadığını söylemiş. Kaldı ki ortada bir sabotaj olsa bile -ben şahsen komplo iddiasından fazlası olduğuna inanmıyorum- , karı değil işçi güvenliğini ön planda tutan yasalar yapılsa daha fazla işçimiz sağ çıkardı.

- Böyle modern bir madende bunlar nasıl olur lafına da bir taraflarımla gülmek istiyorum. Daha önce paylaşmıştım, gezelim görelim tarzı bir programın sunucusu Soma'daki bu madene girip işçilerle röportaj yapıyor, geçen yıl. Tabi derin kısımlara girmiyor güvenlik sebebiyle sadece girişteki bantlarda konuşuyor işçilerle. Daha felaket olmadan önce videoyu izleyen ve yorum yapan sıradan insanların hepsi, bantla taşımacılığın çok tehlikeli ve yasak olduğundan yapılmaması gerektiğinden, bir kopma olsa grizu patlamasından daha büyük bir felakete yol açabileceğinden bahsediyorlar. Bunu madencilikten az biraz anlayan sıradan insan bile önceden görüyorsa, ben kanal kanal gezip aman mesela işçi sigara içtiyse işverenin suçu ne? Aman pek modern madendi nasıl olur diyen diplomalı şarlatanların niyetlerinden şüphe duyarım.

Zaten artik uzmanlar trafonun patlamadigini soyluyorlar. Kesin CHP'nin kedileri yapmistir hay Allahim yaaa.

Nasıl bu kadar soğuk kanlı böyle birşey iddia ediyorsunuz. Burada günlerdir tüm Türkiyenin içi kanıyor. Nasıl birinin böylesine büyük bir 'cinayet' planladığını iddia edebiliyorsunuz. Oturun bir yasin veya dua okuyun vefaat edenlere ama delil olmadan kimseye iftira atmayın.

Buarada ne akp taraftariyim nede chp. Ben bir insan olarak yazıyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nasıl bu kadar soğuk kanlı böyle birşey iddia ediyorsunuz. Burada günlerdir tüm Türkiyenin içi kanıyor. Nasıl birinin böylesine büyük bir 'cinayet' planladığını iddia edebiliyorsunuz. Oturun bir yasin veya dua okuyun vefaat edenlere ama delil olmadan kimseye iftira atmayın.

Buarada ne akp taraftariyim nede chp. Ben bir insan olarak yazıyorum.

Boşuna yaziyorsunuz. Anlamak istemeyen yine anlayamayacak. Olen 300 cani anmak, dua etmek, gozyasi dokmek yerine....
Ah ah. Ne desek bos. Ben anlatmaktan yoruldum artik.

Uzulecek yerde tutup bunun hesabini bu kadar art niyetli tutumla kimin aklina gelmişte düzenlemiş...

Ben zihni böyle calisan adamdan korkarim herkesten tehlikedirler bana gore...
Kişi kendi nasilsa etafi da öyle gorurmus kim yazmis arastirmadim ama zihninin calisma sekli beni hayrete düşürdü...

Allah doğru yolu buldurur umarim... Dua edeceğim bu kişi için de...

Son düzenleme:
Bu kadar tesadüf birarada olamaz hakikaten.

Maden Almanya'daki madenlerden daha güvenlikliydi, o gece her şey değiştirilmiş şıkkı eksik kalmış gibi geldi bana.

Ha bir de şu olabilir: İşçiler hükümeti düşürmek amacıyla bilerek ölmüş olabilir.

Dahi anlamındaki de'yi ayırmaktan aciz olan adamla oturup siyaset tartışmam ben arkadaş.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Keşke siyasete alet olmasa böyle şeyler..
Her şey fırsat biliniyor.

Uzulecek yerde tutup bunun hesabini bu kadar art niyetli tutumla kimin aklina gelmişte düzenlemiş...

Ben zihni böyle calisan adamdan korkarim herkesten tehlikedirler bana gore...
Kişi kendi nasilsa etafi da öyle gorurmus kim yazmis arastirmadim ama zihninin calisma sekli beni hayrete düşürdü...

Allah doğru yolu buldurur umarim... Dua edeceğim bu kişi için de...

Eleştirdiğin kişilerin üzülmediklerini nereden bildin? Olmazsa üzülmemetre diye bir alet tasarlayalım ve kimin ne kadar üzüldüğünü belirleyelim.

Eleştirdiğin kişilerin üzülmediklerini nereden bildin? Olmazsa üzülmemetre diye bir alet tasarlayalım ve kimin ne kadar üzüldüğünü belirleyelim.

Siz üzüldüğünü mu düşünup karsilik yazdiniz ? Biliyor musunuz ki uzuldugunu?

Ben düşüncemi söyledim ve evet zihni böyle art niyetli kişinin üzüldüğünü düşünmüyorum çünkü amaci cok başka olduğu her satirda kendini belli ediyor...

şunu anlamıyorlar işte,başbakan ve bakanlar holdingi korudukları için hükümete yükleniliyor.demiyorlar mı denetim yapıldı her şey 4*4'lük diye.:50:

Siz üzüldüğünü mu düşünup karsilik yazdiniz ? Biliyor musunuz ki uzuldugunu?

Ben düşüncemi söyledim ve evet zihni böyle art niyetli kişinin üzüldüğünü düşünmüyorum çünkü amaci cok başka olduğu her satirda kendini belli ediyor...

Sana saygı duyuyorum. Fakat burda yanlış değerlendirmeler var. Hepimiz üzüldük, hepimiz Somalıyız, hepimiz ailesininden en az bir ferdi kaybetti. Ve o kardeşlerimize destek olmak, yardım etmek ve haklarını aramak hepimizin boynunun borcudur.

Buradan Sema Korkmaz isimli kardeşimize de saygımızı ve sevgimizi gönderiyoruz. Bakan Taner Yıldız'a ''Eşimi almadan gitmem'' diye sesleniyordu. Hepimiz ondan sadakat öğrenelim, sevgi öğrenelim, ailenin ne olduğunu öğrenelim. Allah onları cennette buluştursun.

Back