Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

Pekala özür dilerim o halde,yalnız Zaman ile söyledikleriniz de belki haklılık payı vardır,sayılarla oynanmış olabilir;ama yine de en çok satın alınan gazetesi olduğu bir gerçek.Yalnız ben hala ismailağa Cemaatinden de kadınlara tutumundan da hazzetmiyorum.Ama tabi sizin seçiminiz.Peki kişisel olmayacaksa bi soru sorabilir miyim Zaman Gazetesi'nden hep mi nefret ettiniz?Yoksa eskiden seviyor muydunuz?

Evet olay bu kadar tazeyken insanlar bu tarz şeyleri duymak istemez genelde. Hele ki böyle bir olayda... Yine de birkaç kişi de olsa acılarını paylaşabildiyse bu hocalar ne mutlu.

benim bir akrabam seneler önce oğlunu kaybetti.yakınları hep telkinlerde bulunuyordu işte çok ağlama sızlama,oğlun cennete giremez falan daha olmadı bu şekilde hocalarla telkin verdiler,karı koca bir süre hep sessizdiler.hep içlerine atmışlar.bir sğre sonra patlama yaşadılar.uzun süre psikolojik destek almak zorunda kaldılar.çok uzun süre insan içine çıkamadılar falan.bana göre vaktinde acısını haykırarak yaşasalardı bu kadar kötü olmazlardı diye düşünüyorum.ayrıca ben cenaze zamanı yapılan iğnelere de karşıyım.sersem sersem oturmak çok garip,bunun da patlaması sonra oluyor.acı vaktinde yaşanmalı.

Cehalet varsa bu islamiyetin suçu degildr zira dinimiz okumayi ogrenmeyi ilim etmeyi de emretmistr.koru korune baglanmayn tartisin arastirn denir.fen -i ilime de karsi degil ki dinimiz.efendmz boş durana slm vermemistr.insanlar kendini yetstrmeli okumali cahillk islamiyetn uzerne yikilamaz.dini kullananlar elbette vardr onlarr ccezalarni zaten cekecektrler.ama bunlari bahane ederek islamiyet dusmnlgi yapnlar azmsanacak gibi de degil..

Ben cemaatle yani gülen cemaati ile 4 yıl önce tanıştım
Ne halt olduğu 2,3-3 yıl önce anladım
Diyeyim
Bu arada bi yanlışım olduysa ben de özür dilerim

Son düzenleme:
yorumları şaşkınlıkla okudum.

kaza ve kadere inanmak imanın şartlarındandır...

madende toprakla çamurla abdest alıp namaz kılanların, yaralı yakınlarına dini ve manevi destek verilmesinden daha doğal ne olabilir ?

gerçi bazı insanlar isyan,kargaşa ,kaos tan medet umdukları için, böyle değerlerden bi haber olmaları normal...zira akılları hep başka türlü çalışıyor.

yasin okunmasına,sela okutulmasına bişey demediğiniz için sağolun bari

Aynen ya musluman bir ulkede yasadgmz seye bak.adamlar destek olmaya gidyor neler neler soyleniyor.bir rahip gitse oraya daha cagdas daha modern olurduk herhalde...

Ukala tavir mi dedin? Don yorumuna bir daha bak...
Kimse isyana kalk demiyor ama hakkini ara, sana kader bunlar sus diyene, hesabini sor diyor...
Asil su an alin yazisi demek yerine siyaset yapma zamani , insanlar hukumetin bir dizi ihmali sonucu olmus, herhalde siyaset yapilacak, hala sus, simdi ki haline sukret modu var...Travmayi yasin okumak degil, o insanlara olen yakinlarinin hakkini vermek, suclularin cezalandirilmasi dindirir...

Ben şahsen İslam düşmanlığı yaptığımı düşünmüyorum ki,yazdıklarımda da 'İslam sömürülerek' dedim,İslam'da böyle de demedim ama sanırım İslam'ın kullanıldığını ve yanlış anlaşıldığı siz de inkar edemezsiniz.Bu nedenle ne zaman siyaset arenasında 'Allah,peygamber' diyor benim o zaman cinler tepeme çıkıyor.Çünkü %90 kötü amaçlar,kişisel çıkarlar için din sömürüsü yapılıyor,siyasete din alet ediliyor oluyor.Ben asla ve asla İslam'a kötü laf etmedim.Ve bence asıl dindar insanlların buna karşı çıkması gerek.Ha bu cemaatten ve kadınlara yönelik tavrından hala hiç hazzetmiyorum orası ayrı.Ama madem insanlara iyi gelecek diyorsunuz o zaman öyle olsun.Konu sahibi arkadaşın da bu konuya şüpheyle yaklaşmasının sebebi günlerdir suçun kadere,Allah'a atılması,Diğer türlü ileri radikal solcular dışında o din adamları kimseyi rahatsız etmezdi.

Ay çok fena bir şey ya. Çok büyük bir acı evladını kaybetmek. Bence de ilk zamanlar bağırmak çağırmak isyan etmek normal diye düşünüyorum. İnsan zamanla kabullenir kaderi..

Sizin icin uclar ya din adamlari ya da justin mi?
Ben aciklama yapmiyorum bu cemaatle, kendiniz gorun bu cok samimi buldugunuz cemaat uyelerinin yorumunu:

Ne kadar da kelle avcisi degerli insanlarmis...

Evet cnm oyle imremdim ki onlara.bu kadar mi iyi niyet olur.ben yeni tanistm.insana saygi merkezli bi dusunceleri var.acigi kapaliyi ayirmadan insana insan oldgndan deger veren insanlar.bulundgm yerde bir mustakil evleri var.talebeleri genelde kimsesz sahipsz kizlardi.hepsinin hikayesinde aci vardi.hayrsever insanlar tarafndan ihtyaclari karsilaniyordu.hem kuran ogrenyolar hem okul okuyolar.bi kiz dedi ki beni bulmasalardi ben smdi belki de genelevde olurdum.hic kimsem yok sokakta yasyordm.hic unutmuyorm o lafini.daraldgim zaman aciyorm tlfon hocam hangi duayi okuyum diyorm bana dualar veriyor muthis rahatliyorm..

Psikologlar neden orada?
O insanları yeniden kazanmak için değil mi
Herkesin bir görevi var
Bu insanlar da bir nevi psikolojik destek için orada
Ee sorun ne
Hakkını arama mı demişler

Sizin icin uclar ya din adamlari ya da justin mi?
Ben aciklama yapmiyorum br u cemaatle, kendiniz gorun bu cok samimi buldugunuz cemaat uyelerinin yorumunu:

Eki Görüntüle 1119475

Ne kadar da kelle avcisi degerli insanlarmis...

Bir Kişi ile bir cemaat silindi
Bizim örnekler çöpe atıldı
Hayırlı olsun
Ayrıca bu hesap gerçek mi o bile muamma

Son düzenleme:
Psikologlar neden orada?
O insanları yeniden kazanmak için değil mi
Herkesin bir görevi var
Bu insanlar da bir nevi psikolojik destek için orada
Ee sorun ne
Hakkını arama mı demişler

Travmalarini cozmek icin ordalar, sus hukumete isyan etme diye degil, bunlar kader demek icin degil, bir din adaminin gorevi hukumetin seni yonlendirip gondermesi sonucu ev ev gezip kader kismet demek degildir... O insanlari o kadar dusunuyor olsalar kar icin yandaslarina goz yummazlar, oraya gidip insanlara tekme tokat dalmazlardi... Biraksinlar bu isleri...

evet kaza ve kadere inanmak imanın şartlarındandır.peki neden korunuyoruz.kaderimizde kaç çocuk varsa olsun demiyoruz,ya da bile bile kendimizi neden tehlikeye atmıyoruz.önce tedbir,sonra tevekkül değil mi

Bu ülkede dini kalkan olarak kullanıp, her türlü pisliklerine alet edenler gırla gittiği halde, bu konuda ben de kötü ya da art niyetli bir durum göremedim, salak olabilirim ama göremedim.

Ziyaret edip psikolojik destek vermeleri hoş bir tavır..Haaaaa..."isyan etmeyin" telkinine gelince, ne demek isyan etmeyin arkadaş?

O insanlar kadere mi isyan ediyor -tövbe haşa- Allaha mı?

O insanlar, insan canına zerre değer vermeyen bir devlete, o madenin kullanılamayacağı(yanlış biliyorsam düzeltin) raporu olduğu halde taşeronlara peşkeş çekip bu katliama imza atanlara isyan ediyor.
Sapla samanı karıştırmayalım..

Ayrıca elbet her ölüm, her olay kaderimize yazılmıştır. Elbet kaderdir. Fakat eşşeği önce sağlam kazığa bağlayacaksın, sonra tevekkül edeceksin.

Oldu, ben de atayım sokaktan geçen arabanın önüne, sonra kader deyip çıkayım işin içinden.

Bu bir katliamdır..Bırakalım kaza-kader kandırmacalarını.

Bu insanları devlet görevlendirmedi ki bunlar gönüllü

Ayrıca aynı şeyi psikologlar yaparken neden alkışladınız o zaman

soma için AYİN yapıldı ... bu neden konuşulmuyor , bu neden kimseyi rahatsız etmiyor... pardon söz konusu islam dini değil mi.. islam olunca rahatsız oluyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…