- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
- 168
Bütün bunları neden bana anlatıyorsun akp yandaşı mıyım
Ölçütüm akp mi de bunları sıraladın önüme
Hani bu İsmailağa var ya işte onlar çoktan biliyordu gülen ne halt
Yani rte ye bakıp 180 derece dönmediler
Ha Son olarak Sözcü gibi velveleci islam düşmanı gazeteyi bile zamana tercih ederim ama konu ile alakası ne
Evet olay bu kadar tazeyken insanlar bu tarz şeyleri duymak istemez genelde. Hele ki böyle bir olayda... Yine de birkaç kişi de olsa acılarını paylaşabildiyse bu hocalar ne mutlu.
İnsanların bu konuda hassas olması çok doğal;çünkü senelerdir Türkiye'de din sömürülerek yapılan kötülüklerin,namussuzlukların haddi hesabı yok.Mesela Diyanet tüm camilerde ölenler için sela okutma kararı aldı ona sesimiz çıktı mı?Hayır ne iyi dedik.Burada ölenlerin ruhuna Fatiha,Yasin okunması için örgütlenildi,görev paylaşımı yapıldı.Sesimiz çıktı mı?Hayır,ne güzel yapıyorsunuz Allah kabul etsin dedik,biz de okuduk elimizden geldiğince dua.Kazanın olduğu gece burada herkes AKP'li ya da değil dua etti o insanlar için.Bizim dinle derdimiz yok;ama siz de şunu kabul edin bu ülkede bunu sömüren çok.Bakın Gülen Cemaati'ne adamlar tüm eğitim sistemini ellerine geçirdi,bir gülen ordusu oluşturdu,sonuca bakın.Bizim yeni bir cemaate ülkecek tahammülümüz yok artık.Siz ne derseniz deyin biz Avrupa'da kitap okuma oranı en düşük olan ülkeyiz,ülkede güdümlenmeye açık çok insan var.Bir ara insanlar acaba organ nakli günah mıdır dedi,organ bağışı yapmadı binlerce insan ölümü beklerken organ eksikliğinden;sonra Diyanet açıklama yaptı 'Caizdir' diye insanlar öyle ölmekten kurtuldu.Ülkemizde çok fazla cehalet var siz ne derseniz deyin.
Ben cemaatle yani gülen cemaati ile 4 yıl önce tanıştımPekala özür dilerim o halde,yalnız Zaman ile söyledikleriniz de belki haklılık payı vardır,sayılarla oynanmış olabilir;ama yine de en çok satın alınan gazetesi olduğu bir gerçek.Yalnız ben hala ismailağa Cemaatinden de kadınlara tutumundan da hazzetmiyorum.Ama tabi sizin seçiminiz.Peki kişisel olmayacaksa bi soru sorabilir miyim Zaman Gazetesi'nden hep mi nefret ettiniz?Yoksa eskiden seviyor muydunuz?
yorumları şaşkınlıkla okudum.
kaza ve kadere inanmak imanın şartlarındandır...
madende toprakla çamurla abdest alıp namaz kılanların, yaralı yakınlarına dini ve manevi destek verilmesinden daha doğal ne olabilir ?
gerçi bazı insanlar isyan,kargaşa ,kaos tan medet umdukları için, böyle değerlerden bi haber olmaları normal...zira akılları hep başka türlü çalışıyor.
yasin okunmasına,sela okutulmasına bişey demediğiniz için sağolun bari
Ukala tavrını yok sayıp tekrar yazıyorum
O insanlar oraya sus otur demek için değil
Sakinlik destek vermek için gittiler
Mezar işlemleri için destek verdiler
Yasin okudular
Çünkü bu insanlar tramva yaşıyor
Bu durumda haydee kalk isyana demek ne kadar iyi
Tüm bunların dışında isyan etme demek itiraz etme hakkını arama demek değil ki o hocalar da böyle bir şey demedi
Hayat kolay üzerinden siyaset yapıp ortalığı karıştırana alkış ama destek için gidene yuhh çekmek kolay
Hayat yılmaz a kolay be gülüm
Cehalet varsa bu islamiyetin suçu degildr zira dinimiz okumayi ogrenmeyi ilim etmeyi de emretmistr.koru korune baglanmayn tartisin arastirn denir.fen -i ilime de karsi degil ki dinimiz.efendmz boş durana slm vermemistr.insanlar kendini yetstrmeli okumali cahillk islamiyetn uzerne yikilamaz.dini kullananlar elbette vardr onlarr ccezalarni zaten cekecektrler.ama bunlari bahane ederek islamiyet dusmnlgi yapnlar azmsanacak gibi de degil..
benim bir akrabam seneler önce oğlunu kaybetti.yakınları hep telkinlerde bulunuyordu işte çok ağlama sızlama,oğlun cennete giremez falan daha olmadı bu şekilde hocalarla telkin verdiler,karı koca bir süre hep sessizdiler.hep içlerine atmışlar.bir sğre sonra patlama yaşadılar.uzun süre psikolojik destek almak zorunda kaldılar.çok uzun süre insan içine çıkamadılar falan.bana göre vaktinde acısını haykırarak yaşasalardı bu kadar kötü olmazlardı diye düşünüyorum.ayrıca ben cenaze zamanı yapılan iğnelere de karşıyım.sersem sersem oturmak çok garip,bunun da patlaması sonra oluyor.acı vaktinde yaşanmalı.
Yorumlari okudukça cok sasirdm.neden tahammulunz yok ki din adamlarna.oraya justin gitse daha mi memnun olurdunz ki.ne kadar gormezden gelsenz de biz muslumaniz.hristyanlar yahudiler bile bizden daha cok duskun dinine.islamiyetle ilgili bi durum oldu mu biri kalkip dua etti mi aman ha dine girmeyn yok efendm gericilik yok efendm yobazlik.kusura bakmayn ama nedir bu din dusmanligi demeden gecemiyecem.bu cemaati gayet ıyi bilirm kendileri son derece samimi son derece iyi niyetli efendmzn iznden giden degerli insanlar.orda kimseye hakkinzi aramayn denmiyor zaten ki zaten islamiyette zulmün karsisnda sessiz kalmayn hakkinzi arayin denir.insanlarn amaci acili ailelere manevi destek vermek ayakta durmalari icin yardmda bulunmak.dua etmek.kotu birsey mi bu? Neden hemn farkli yorumluyorsnz gercekten de kalpler kararmis maneviyatn güce ihtyaci var...
Ben kızıyorum çünkü bu samimi insanlar bunu haketmiyor
Yavuz Selim Câmii yakınlarına gitmiştim bir medrese hocası artık ailenin bile yaka silktiği 11 12 yaşlarında uyuşturucu kullanan talebeleri için helak oluyordu sahip çıkıyordu
Yani demek istediğim bu insanlar samimi
Üniversite hocam bu cemmate yakın ve gülen hakkında bir şey dedi diye o cemaat öğrencileri adamı tutuklanmış
Yani bu insanlar rte dedi diye cemaati bırakmadı zaten karşıydı
Cübbeli türkçe Olimpiyatları için neler söyledi o da boşa tutuklanmadı
Ukala tavir mi dedin? Don yorumuna bir daha bak...
Kimse isyana kalk demiyor ama hakkini ara, sana kader bunlar sus diyene, hesabini sor diyor...
Asil su an alin yazisi demek yerine siyaset yapma zamani , insanlar hukumetin bir dizi ihmali sonucu olmus, herhalde siyaset yapilacak, hala sus, simdi ki haline sukret modu var...Travmayi yasin okumak degil, o insanlara olen yakinlarinin hakkini vermek, suclularin cezalandirilmasi dindirir...
Sizin icin uclar ya din adamlari ya da justin mi?
Ben aciklama yapmiyorum br u cemaatle, kendiniz gorun bu cok samimi buldugunuz cemaat uyelerinin yorumunu:
Eki Görüntüle 1119475
Ne kadar da kelle avcisi degerli insanlarmis...
Psikologlar neden orada?
O insanları yeniden kazanmak için değil mi
Herkesin bir görevi var
Bu insanlar da bir nevi psikolojik destek için orada
Ee sorun ne
Hakkını arama mı demişler
Bir Kişi ile bir cemaat silindi
Bizim örnekler çöpe atıldı
Hayırlı olsun
Bu insanları devlet görevlendirmedi ki bunlar gönüllüTravmalarini cozmek icin ordalar, sus hukumete isyan etme diye degil, bunlar kader demek icin degil, bir din adaminin gorevi hukumetin seni yonlendirip gondermesi sonucu ev ev gezip kader kismet demek degildir... O insanlari o kadar dusunuyor olsalar kar icin yandaslarina goz yummazlar, oraya gidip insanlara tekme tokat dalmazlardi... Biraksinlar bu isleri...
Sizin icin uclar ya din adamlari ya da justin mi?
Ben aciklama yapmiyorum bu cemaatle, kendiniz gorun bu cok samimi buldugunuz cemaat uyelerinin yorumunu:
Eki Görüntüle 1119475
Ne kadar da kelle avcisi degerli insanlarmis...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?