Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

Yuh artık olayın peşini bırakın ne demek bunu sana süper gazete sözcü mü yazdı

Bir zamanlar AKP taraftarlarının da favori gazetesi süper gazete Zaman,en sevdikleri kanal Samanyolu idi.Yani bence iletişim araçlarında Sözcü'yü,Cumhuriyet'i aşağılayabilecek durumda değil AKP yandaşları.Yani kendileri de The Guardian okuyup,BBC news izlemiyorlardı.İnkara mahal yok Zaman'ın tirajları belli,AKP'den önce ve sonra.Matematik çok saygıdeğer bir bilimdir ve sayılar yalan söylemez.Sözcü'ye gelince tüm tehdit ve kısıtlamalara,baskılara rağmen hala daha kendi ideolojilerini savundukları için bile saygı duyuyorum gazetecilerine.Malum 21.yy Türkiyesi'nde omurgalı olmak zor zanaat.Hele ki tanıdığım tüm AKP'liler 2 sene önce 'Hocaefendi,hocaefendi ,yol göstericimiz' diye ortalarda dolanırken bir anda RTE'nin tek sözüyle adamı sahtekarlıkla suçlamaya başlamışken.

Bütün bunları neden bana anlatıyorsun akp yandaşı mıyım
Ölçütüm akp mi de bunları sıraladın önüme
Hani bu İsmailağa var ya işte onlar çoktan biliyordu gülen ne halt
Yani rte ye bakıp 180 derece dönmediler
Ha Son olarak Sözcü gibi velveleci islam düşmanı gazeteyi bile zamana tercih ederim ama konu ile alakası ne

Yorumlari okudukça cok sasirdm.neden tahammulunz yok ki din adamlarna.oraya justin gitse daha mi memnun olurdunz ki.ne kadar gormezden gelsenz de biz muslumaniz.hristyanlar yahudiler bile bizden daha cok duskun dinine.islamiyetle ilgili bi durum oldu mu biri kalkip dua etti mi aman ha dine girmeyn yok efendm gericilik yok efendm yobazlik.kusura bakmayn ama nedir bu din dusmanligi demeden gecemiyecem.bu cemaati gayet ıyi bilirm kendileri son derece samimi son derece iyi niyetli efendmzn iznden giden degerli insanlar.orda kimseye hakkinzi aramayn denmiyor zaten ki zaten islamiyette zulmün karsisnda sessiz kalmayn hakkinzi arayin denir.insanlarn amaci acili ailelere manevi destek vermek ayakta durmalari icin yardmda bulunmak.dua etmek.kotu birsey mi bu? Neden hemn farkli yorumluyorsnz gercekten de kalpler kararmis maneviyatn güce ihtyaci var...

yok canım onlar, hakkını arama demiş
İslam düşmanlığı için bir kılıf işte
Ama diyorum ya bilimsel ünvanı olsa tamamdır
Takdir ederlerdi

Eğer ordaki insanlar bu hocaların gelişinden memnun oldularsa kime ne? Memnun olmayan zaten sözünü kale almaz. Hani bu hoca gelip benim kapımı çalsa dese ki kızım kocan öldü, kaderinde yazılıydı bu yaşta gitmek, bu maden olmasa başka şeyden gidicekti isyan etme dese, o öfkeyle muhtemelen patlarım, kovarım.. Ama inançları örtüşen bir insan için güzel bir psikolojik destek olur.. Ülkeyi ismailağa cemaati sarması gibi bir durum yok yani. Yıllarca fatih'te aralarında yaşadım. Ama hala böyleyim :)))

Neden direk akp li etiketi yedim acaba :)
İnsanlar ne garip
Bu arada matematiğe de güvenme
Gülen çok satıyor göstermek için neler yapıyor bizzat şahit oldum
Yani ülkemizde matematik de işlemiyor

Seni tebrik ediyorum canım
Her yorumun objektif
Gerçekten çok anlayışlı birisin

Neden direk akp li etiketi yedim acaba :)
İnsanlar ne garip
Bu arada matematiğe de güvenme
Gülen çok satıyor göstermek için neler yapıyor bizzat şahit oldum
Yani ülkemizde matematik de işlemiyor

Bu ülkede dindar olmakla akpli olmak aynı anlama gelmeye başladı. Senin bi suçun yok. Ama öyle düşünenin de bir suçu yok. Akp'ye oy vermeyen ateist terörist yahudi dölü oluyor bu devirde.

Bu ülkede dindar olmakla akpli olmak aynı anlama gelmeye başladı. Senin bi suçun yok. Ama öyle düşünenin de bir suçu yok. Akp'ye oy vermeyen ateist terörist yahudi dölü oluyor bu devirde.
Anlıyorum ama ben rte ye bu ayrımı için hep tepki vermiş biri olarak bana bu etiketi layık görene kızıyorum
Ben kimseyi ayırmıyorum ama bu muameleyi bizzat görüyorum

yok canım onlar, hakkını arama demiş
İslam düşmanlığı için bir kılıf işte
Ama diyorum ya bilimsel ünvanı olsa tamamdır
Takdir ederlerdi

Daha bugun konustm bu cemaatten bi kadin.hocayla.hepimz seferberz hocalarmz soma ya akin etti ordaki ailelere destek olmak icin ve kadin anlatrken agliyordu boylesne iyi niyetle insancil gidiliyor ben bu kötü niyeti anlayamamiyorm.bu islam dusmnlgi niye? Islam guzel ahlaktr eger toplum nesillerini gercek islami terbiyeyle yetstrirse bugun bu kadar psikopat sapik cikmazdi allah korkusu ve sevgjsi yaptrmaz insana kötü seyler.dinimz çok guzel de kiymeti bilnmiyor.necip fazil in bi sozu geldi aklima bu ülkede biri size gerici yobaz cagdisi asirici diyorsa bilin ki dogru yoldasiniz...

İnsanların bu konuda hassas olması çok doğal;çünkü senelerdir Türkiye'de din sömürülerek yapılan kötülüklerin,namussuzlukların haddi hesabı yok.Mesela Diyanet tüm camilerde ölenler için sela okutma kararı aldı ona sesimiz çıktı mı?Hayır ne iyi dedik.Burada ölenlerin ruhuna Fatiha,Yasin okunması için örgütlenildi,görev paylaşımı yapıldı.Sesimiz çıktı mı?Hayır,ne güzel yapıyorsunuz Allah kabul etsin dedik,biz de okuduk elimizden geldiğince dua.Kazanın olduğu gece burada herkes AKP'li ya da değil dua etti o insanlar için.Bizim dinle derdimiz yok;ama siz de şunu kabul edin bu ülkede bunu sömüren çok.Bakın Gülen Cemaati'ne adamlar tüm eğitim sistemini ellerine geçirdi,bir gülen ordusu oluşturdu,sonuca bakın.Bizim yeni bir cemaate ülkecek tahammülümüz yok artık.Siz ne derseniz deyin biz Avrupa'da kitap okuma oranı en düşük olan ülkeyiz,ülkede güdümlenmeye açık çok insan var.Bir ara insanlar acaba organ nakli günah mıdır dedi,organ bağışı yapmadı binlerce insan ölümü beklerken organ eksikliğinden;sonra Diyanet açıklama yaptı 'Caizdir' diye insanlar öyle ölmekten kurtuldu.Ülkemizde çok fazla cehalet var siz ne derseniz deyin.

İnsanların bu konuda hassas olması çok doğal;çünkü senelerdir Türkiye'de din sömürülerek yapılan kötülüklerin,namussuzlukların haddi hesabı yok.Mesela Diyanet tüm camilerde ölenler için sela okutma kararı aldı ona sesimiz çıktı mı?Hayır ne iyi dedik.Burada ölenlerin ruhuna Fatiha,Yasin okunması için örgütlenildi,görev paylaşımı yapıldı.Sesimiz çıktı mı?Hayır,ne güzel yapıyorsunuz Allah kabul etsin dedik,biz de okuduk elimizden geldiğince dua.Kazanın olduğu gece burada herkes AKP'li ya da değil dua etti o insanlar için.Bizim dinle derdimiz yok;ama siz de şunu kabul edin bu ülkede bunu sömüren çok.Bakın Gülen Cemaati'ne adamlar tüm eğitim sistemini ellerine geçirdi,bir gülen ordusu oluşturdu,sonuca bakın.Bizim yeni bir cemaate ülkecek tahammülümüz yok artık.Siz ne derseniz deyin biz Avrupa'da kitap okuma oranı en düşük olan ülkeyiz,ülkede güdümlenmeye açık çok insan var.Bir ara insanlar acaba organ nakli günah mıdır dedi,organ bağışı yapmadı binlerce insan ölümü beklerken organ eksikliğinden;sonra Diyanet açıklama yaptı 'Caizdir' diye insanlar öyle ölmekten kurtuldu.Ülkemizde çok fazla cehalet var siz ne derseniz deyin.

Hayrin ve serrin allahtan olduguna inanan hic bir din adaminin oraya gidipte bu yasinilan cinayet degildir kazadir diyecegine ihtimal vermek istemiyorum. Sozde din adami degillerse tabi.

Ben kızıyorum çünkü bu samimi insanlar bunu haketmiyor
Yavuz Selim Câmii yakınlarına gitmiştim bir medrese hocası artık ailenin bile yaka silktiği 11 12 yaşlarında uyuşturucu kullanan talebeleri için helak oluyordu sahip çıkıyordu
Yani demek istediğim bu insanlar samimi
Üniversite hocam bu cemmate yakın ve gülen hakkında bir şey dedi diye o cemaat öğrencileri adamı tutuklanmış
Yani bu insanlar rte dedi diye cemaati bırakmadı zaten karşıydı
Cübbeli türkçe Olimpiyatları için neler söyledi o da boşa tutuklanmadı

ben cübbeli ahmet hocnın anlatımını çok seviyorum ama ne bileyim böyle olayların çok sıcak anında biri gelip,kaderdir şudur budur dese hoş karşılamayabilirim.bu ancak bir süre sonra yapılması gerekli gibi geliyor bana

Seni tebrik ediyorum canım
Her yorumun objektif
Gerçekten çok anlayışlı birisin

Aslında sorun şu ki bu hocaların oraya gönderilme amacı büyük ihtimalle insanların öfke patlamalarını önlemek, bunun kader olduğuna inandırmak, yetkililere isyan edilmesini önlemek. Ben o hocaların oraya çok masumane niyetlerle gittiğine eminim. Gönderenlerin niyetinden kuşkuluyum, eğer parmakları varsa. Böyle büyük bir olayda da bu tip oyunlar işe yaramaz zaten. İnsanlar kaderdi diye peşini bırakmaz 300 can gittikten sonra. O yüzden telaşa lüzum yok.

belki cok iyi niyetliyim ama bende bunda kötü birsey görmedim.
Ordaki insanlarin bi kacina bile psikolojik destek verebildiyseler bile kar sayilir.

Dinimizin en temel noktalarindan biridir kadere inanmak,
bi din adaminin bu düsüncesini yargilamamak gerekir diye düsünüyorum.

Ardinda siyasi bi cikar yoksa iyi birsey, insanlari susturmak icinse
orda bulunduklari sifattan utanmalilar.

Evet olay bu kadar tazeyken insanlar bu tarz şeyleri duymak istemez genelde. Hele ki böyle bir olayda... Yine de birkaç kişi de olsa acılarını paylaşabildiyse bu hocalar ne mutlu.

Bilmiyorum ki ama bu insanları samimi buluyorum

Gercekten samimi ve iyi niyetli iseler Allah yardimcilari olsun. Manevi destegede ihtiyaclari var ordaki insanlarin. Allah kolayliklar versin yollari acik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…