Kontakt Lens Solotica hidrocor un rahatlığı ve su içeriği hakkında sorularım var ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
merhaba arkadaşlar...bir arkadaşımın ısrarı üzerine solotica lenslere ben de biraz ilgi duymaya başladım...
hidrocor haresiz seriyi en çok beğendim...
sormak istediğim ; nette su içeriği yüzdesinin % kaç olduğunu ve kalınlığının kaç mm olduğuna dair bilgi bulamadım... temel eğri ve çap bilgilerini buldum sadece... biyerde su içeriği % 36 gibi birşey okudum ama yarımyamalak bi bilgiydi...hidrocorların su içeriği yüzde kaç ? rahatlıkları ve kalınlığı nasıl ?

ayrıca soloticanın rahat olmadığı konusunda yabancı bir siteye yazılan şikayetler 1 saat takmakta bile zorlandıklarını söyleyen yorumlar de biraz içimi bulandırdı...
rahatlık ve su içeriği konusunda bilgisi olan yazabilir mi ?

oha ya sorulara bak? bukadar ayrıntıya ne gerek var altı üstü bi lens :KK70:

Fiyatı yaklaşık 170 tl olan bir lens! İnsan almadan bilgi edinmek istiyor haliyle. Burası paylaşım ortamı soru sormanın nesi garip anlayamadım...

deneme imkanı olmadan lens alırken tabi ki soracağım...bundan doğal ne olabilir ?

millette celallenicek yer arıyor he
soru sorman garip değil , hiçlens kullanmadığım iççin bukadar ayrıntı garip geldi bir lens için..
bunu demek istedim..
lense hep basit bir olay gibi bakardım o açıdan..

o kadar basit bir konu olsaydı bu bölümde yüzlerce sayfa ve konu olmazdı..
ayrıntı sana garip gelmiş olabilir ona birşey diyemem..daha yenisin anlaşılan...
ama bana da garip gelen "oha" tarzında hiç de nazik olmayan bir tepki tarzıydı ondan..
çok daha saçma sorular da soruluyor burda ama hiçbirine böyle yanıt vermedim bile...okuyup geçtim sadece...
insan sorusuna cevap ararken böyle bir tepkiyle karşılaşınca hoş karşılayamıyor haliyle...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar...bir arkadaşımın ısrarı üzerine solotica lenslere ben de biraz ilgi duymaya başladım...
hidrocor haresiz seriyi en çok beğendim...
sormak istediğim ; nette su içeriği yüzdesinin % kaç olduğunu ve kalınlığının kaç mm olduğuna dair bilgi bulamadım... temel eğri ve çap bilgilerini buldum sadece... biyerde su içeriği % 36 gibi birşey okudum ama yarımyamalak bi bilgiydi...hidrocorların su içeriği yüzde kaç ? rahatlıkları ve kalınlığı nasıl ?

ayrıca soloticanın rahat olmadığı konusunda yabancı bir siteye yazılan şikayetler 1 saat takmakta bile zorlandıklarını söyleyen yorumlar de biraz içimi bulandırdı...
rahatlık ve su içeriği konusunda bilgisi olan yazabilir mi ?[/

çok rahat.alışınca sanki hiç gözünde yokmuş gibi hissediyorsun

kızlar benimde açıkcası rahat edememe gibi bir problemim var özellikle nc ve char serisinde aynen 1 saatten fazla takamıyorum ..
cor serisi ona nazaran biraz daha rahat ..
ama onuda takmakta zorlanıyorum ..
gözümde kaşıntı kuruluk yapıyor ve gözümde yabancı bir madde var hissi veriyor her an ..
bütün marka lensleri denedim ama bana en rahatsızı solotica geldi ..
bunun benim gözümle alakası olduğunu düşünüyorum çünki kullanan arkadaşlarım var ve inanılmaz rahat olduğunu söylüyorlar ..
özellikle cor serisini gözünde unutup uyuyan bile oldu =)
malesef bende sanırım soloticadan tam manasıyla vaz geçtim ..
çünki rahatsız olan bi lensle bakışlarınız hüsmen gibi oluyor ..
ben daha canlı bakmayı tercih ediyorum ..
solotica topaziolarımıda bu yüzden sattım geçtiğimiz günlerde ..
alan arkadaş memnun rahat takıyor ..
şans işte =)
bende katılıyorum ki yıllık bi lensle ilgili araştırma yapmak lazım ..
175 tl az bi para değil bence çöpe atmak zorunda kalınabilir..
ha ama 3 aylık bi lens olsaydı 40-50 tl civarı tamam alalım deneyelim denebilirdi ..

kızlar benimde açıkcası rahat edememe gibi bir problemim var özellikle nc ve char serisinde aynen 1 saatten fazla takamıyorum ..
cor serisi ona nazaran biraz daha rahat ..
ama onuda takmakta zorlanıyorum ..
gözümde kaşıntı kuruluk yapıyor ve gözümde yabancı bir madde var hissi veriyor her an ..
bütün marka lensleri denedim ama bana en rahatsızı solotica geldi ..
bunun benim gözümle alakası olduğunu düşünüyorum çünki kullanan arkadaşlarım var ve inanılmaz rahat olduğunu söylüyorlar ..
özellikle cor serisini gözünde unutup uyuyan bile oldu =)
malesef bende sanırım soloticadan tam manasıyla vaz geçtim ..
çünki rahatsız olan bi lensle bakışlarınız hüsmen gibi oluyor ..
ben daha canlı bakmayı tercih ediyorum ..
solotica topaziolarımıda bu yüzden sattım geçtiğimiz günlerde ..
alan arkadaş memnun rahat takıyor ..
şans işte =)
bende katılıyorum ki yıllık bi lensle ilgili araştırma yapmak lazım ..
175 tl az bi para değil bence çöpe atmak zorunda kalınabilir..
ha ama 3 aylık bi lens olsaydı 40-50 tl civarı tamam alalım deneyelim denebilirdi ..

Canım yıllardır lens kullanan birisi olarak bu sorunları bir zamanlar bende yaşıyordum. Ama damlalarımı ihmal ettiğimde ya da damlatmadığımda. Lens kullanan birisi olarak doktorun sana bir damla verdi mi ? Arkadaşında rahat durup sende durmamasının sebebi bu olabilir. Eğer kullanmıyorsan bir göz doktoruna lens kullandığını ve vazgeçemeyeceğini söyle( büyük bir ihtimal lense karşıyız diyecek) Sana bir antibiyotikli mikrop kapmasını önleyici , iki tanede göz kuruluğuna karşı damla verecektir. Bunlar sorununu çözer.

Canım yıllardır lens kullanan birisi olarak bu sorunları bir zamanlar bende yaşıyordum. Ama damlalarımı ihmal ettiğimde ya da damlatmadığımda. Lens kullanan birisi olarak doktorun sana bir damla verdi mi ? Arkadaşında rahat durup sende durmamasının sebebi bu olabilir. Eğer kullanmıyorsan bir göz doktoruna lens kullandığını ve vazgeçemeyeceğini söyle( büyük bir ihtimal lense karşıyız diyecek) Sana bir antibiyotikli mikrop kapmasını önleyici , iki tanede göz kuruluğuna karşı damla verecektir. Bunlar sorununu çözer.
cancazım malesef gözümde durmuyorlar hani mikrop kapnış olmasıda imkansız takamıyordum ki zaten ama hem mikrop kapmış olsa arkadaşımdada durmazdı yani aynı rahatsızlıkları oda hissederdi .. ben diğer bütün marka lensleri kullanabiliyorum bunlar dışında ..

X