Doğuma Hazırlık soldan yumurtlayıp oğlu olan varmı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ilk hamileliğmde soldandı oğlum oldu.Buda soldan yumurtladım henüz cinsiyet belli diil.

Arkadaşlar yapmayın ne olur:))))) Cinsiyeti erkek spermi belirler. Kadın nereden yumurtlarsa yumurtlasın XX kromozomu bulundurur. Spermde de X veya Y kromozomu bulunur, Dölleyen sperm X ise bizim X lerden biriyle birleşir ve bebek kız(XX) olur. Aynı şekilde sperm Y ise yine bizim diğer X ile birleşir bebek erkek(XY) olur. Şöyle mi yapsam kız olur, bunu mu yesem erkek olur bunların hepsi safsata. İşin acı yönü ne biliyor musunuz. Geçmişten beri hala da devam eder; Adam oğlan doğuramayan karısını ya boşar ya kuma getirir. Akıllara zarar bir şey. Be adam sen verememişsen Y kromozomlu spermi bu kadıncaaz ne yapsın. Aaahh ah :KK1:

arkadaşlar dr yum solda deyip hamile kalan ve oğlu olan varmı....
lütfeeeeeeeeeeen cevap........
aslında sağ sol olayına takılmamak istiyorum ama soldan oğlu olan hiç duymadım....
bu ay sağ yum çalışıyor sandım.ama dr yum solda olduğunu söyledi...

Doktor soldan yumurtladığımı söyledi.Oğlum olucak inş.Ama sağla solla alakası warmı bilemiyorum..:KK3:

beeeennn sağdan yumurtladım kzıım oldu. sol tarafta kist yüzünden yumurtlamıyordu

Yapmayın arkadaşlar, birbirinizi yanlış yönlendirmeyin. Tıp dünyasına bizim kural katmak haddimize değil.

ilk defa duydum bu sağ sol olayını.nasıl anlıyorsunuz yoksa ben mi çok cahilim.benimde kızım var ben hiç sağ mı solmu hissetmedim.

allah sağlıklısını versin gerisi boşşşşşş

aslında sağ sol olayına takılmamak istiyorum ama soldan oğlu olan hiç duymadım....

evet arkadaşlar yok mu bilgisini paylaşacak,
benimde çok merak ettiği bir konu lütfen tecrübelerinizi yazın

Arkadaslar hani doguma girerken elinizde bir liste olurya bebegin pozisyonu nerede kan grubunuz kan testleriniz falan
orada yazar bi bakin.Ben iki kiziminkini de oradan okudum solda yaziyor
hissetmekle olmaz bu is

arkadaşlar okuyunca şaşırdım daha duymadığım neler varmış:KK1::KK1: bebek cinsiyetinin hangi taraftan yumurtladığınızla alakası yok . tek yumurtalığı çalışan bir bayan hem kız hemde erkek çocuk sahibi olabilir. ayrıca spontan gelişen gebeliklerde nereden yumurtladığımızı bilemeyiz . ancak yumurtlama zamanı takip edilen tedavi altındaki bir bayanda ultrason ile yumurtanın hangi yumurtalıktan geldiği saptanabilir . ama bunun ne klinik olarak nede cinsiyet açısından bir önemi yoktur kromozom olayınıda arkadaşımız çook güzel açıklamış hepinize bebişleriniz hayırlı olsun...

Allah sağlık versin bebişlerimize...biz analarına da akıl....babalarına da sabır :KK9:
deliyiz vallah ne diyim....hem de çılgın deliler.....ana olmak,evlat taşımak böyle bişey demek ki :KK53:

İlk bebeğimi doğumda kaybettim sonra uzun süre çocuk sahibi olamadım tadavi sonucu solda 3 yumurta oluştu ve şimdi 14+6 günlük gebeyim cinsiyeti öğrenince yazarım

Bebeğin cinsiyetini belirleyen spermden gelen y kromozomu değil mi? Yumurtanin sağdan soldan olmasının bir önemi yok bence de.

Kizlar ben sunu merak ediyorum bebegin ilk usg fotosu var ya bebek sola yapismissa kiz saga yapismissa erkek dio ya iki cocuk sahibi anneler ikisinde de farkli yerlerde olup cinsiyeti ayni olan var mi

Benim oglum saga yakindi ilk usgsinde ve erkek ama bu hamileligimde sola yakin ilk usg olacak ama bu onemli doktor buna basta kiz sonrada erkek gibi ama net degil dedi o yuzden soruyorum

Evet canım solda yumurtladım ve dün cinsiyetini öğrendim bir oğlusum olacak allahın izniyle:)

X