cok sgl. Hmm, ben cok kurudugunu dusunmuyorum cildimin. Girmeden evvel az bi yaglanmasi icin krem suruyorum...Solaryumdan sonra da nemlendirici kullaniyorum hafif..
Sukur cildimde ben yok.
Solaryum isinlarinin, gunesin en tepede oldugu kadar zararli oldugunu ilk kez duyuyorum bak.
Ya valla bilemicem.
Inan olsun bu sivilcelerden / sonrada 1 hafta gecmeyen kirmizi izlerinden biktim ya.
Bi de denemedik, dogal yöntem birakmadim.
Ne saglikli ise ondan yedim. Meyve vs. aklina ne gelirse gunde 2 litre su..
Simdi yeni yeni ilac kullaniyorum, biri a vitamini digeri akne tedavisidne kullanilan bisey.
Belki cildimi görsen, yok canim hic bisey yok diye dusunebilirsin,
ama tek tük olmasi bile insan etkiliyor. Cunku bu yaslarda, olmamasi gerek :)
Bir de bu kadar mücadele ediyosun ama kurtulamiyosun,
sonra karsina biri oturuyor, dergilerden firlamis gibi bi cilde sahip
iste o zmn, bende bronzlasiyim diyosun.
slm,
bi önceki mesajımı yazdığımda yurt dışındaydım, çok stresli bi hayatıv var orda, master yapmaya uğraşıyorum, bi de gurbet işte, kimsem yok
o mesajı yazdığımda ben de isyanlardaydım, cildim berbat, solaryumdan da bi fayda göremedim, bi de yüzüm yanıyodu üstüne
inan şu anl sağ yanağım nerdeyse tamamen iyileşti,iz bile kalmadı, sol yanağımda hala var biraz ama geççek gibi gözüküo. inanamıyorum şuan, daha 1 hafta önce berbattı suratım. hemen ne yaptığıma geçeyim, önce bi mekan değiştirmenin etkisi var sanırım, ama aslında şu an da sıkıntılıyım, yarına çok ciddi bi ödevim var göndermem gereken, sıkıntılıyım yani
bunu haricinde 1 haftadır biotin kullanıyorum, multivitaminlerin içinde oluyor bu vitamin, B7 diye de geçiyor, aynı zxamanda güzellik vitamini de diyorlar, onun da etkisi olabilir. ama bnm asıl faydalı olduunu düşündüüm şey lavanta sabunu ve lavanta yağı oldu. danimarka'da "dm" mağazası varsa orda "alverde"diye bir marka satılıyor, çok ucuz olmasna rağmen harika ürünler yapıyorlar. lavanta sabununu ordan aldım, akşamları yüzümü onunla yıkıyorum, ardından kurulayıp lavanta yağıyla masaj yapıyorum. sabun geriyo yıkadıktan hemen sonra, yağ da biraz yakıyor, ama cilt yağı emince pamuk gibi oluyor.
bahsettiğin yapay A vitamini niteliğindeki ilaç roaccutane ya da muadili ise ben de kullandım, 2 yıl içinde geri döndü sivilcelerim, tam kadro
içerken de ne kadar sıkıntı çektiğimi Allah bilir, yan etkileri çok güçlü roaccutane ın.
eğer çok ağır bi sivilce problemiyse tedavi şart ama kesin garantisi yok onun da, bu lavanta sabunu ve yağını da denemeni tavsiye ederim, bi de doğal sünger alıp onunla yıkarsan ölü tabakayı da daha kolay atarsın. şimdi kısaca lavanta sabununun faydalarını yazıım:
Akneli ciltler ve kepekli saçlarda etkilidir. Doğal Lavanta yağının sinirleri yatıştırıcı terapi etkisini ve ferahlığını hissedeceksiniz.Serinletici etkisi olan Lavanta uzun süreli kullanıldığı takdirde sinirliliğin, uykusuzluğun ve depresyonun azalmasına yardımcı olmaktadır.Bedeni rahatlatir. Zona hastaligi tedavisinde merhem gibi kullanilir. Yaniklara ve sivilcelere, doku çürümelerinde ve saçlara canlilik kazandirir. Lavanta sabunu İltihaplanmayı önleyici, yatıştırıcı ve hücre yenileyicidir. Bileşimindeki lavanta yağı ve çiçeği ile cildi tahriş etmeden temizlerken antiseptik etkisi sayesinde doğal bir koruma sağlar. Lavantanın rahatlatıcı ,ferahlatıcı,uyarıcı etkisi ve hoş kokusu cilde tazelik ve canlılık verir. Vücut kokularının giderilmesine yardımcı olur. cildi uyararak kan dolaşımını hızlandırır, cilde tazelik,canlılık ve hoş koku verir.
bi de lavanta kürü diye bi şey var, içmek için. onu da sivilceli ciltlerle ilgili konudan bulabilirsin arkadaşım. konu solaryumdan çıkıp siviceye döndü ama asıl mesele sivilceymiş zaten.Ne diyelim, geçmiş olsun, Allah şifalar versin, nasıl bi sıkıntı olduğunu ben bilirim:teselli: