• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sol göğsümde Sütüm bitti

Ygtbtlonr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
11
3
1
29
Arkadaşlar merhaba 5 aylık bir oğlum var anne sütü veriyorum fakat sol gögsümü doğumdan 1 ay sonra emmek istemedi ara ara ve çok kısa emiyordu son bir aydır onuda yapmıyor iyice küçüldü kurudu süt.daha küçük emzirmeye devam etmek istiyorum ama bunu tek göğüs ile nasıl yapıcam bilmiyorum elimle sıktığımda damla damla geliyor geçen gün elime damlattım fakat soğuk ve kötü bir süt tadı vardı sağ gögsüm öyle değil çok yeterli süt var sıcak ve güzel bir tadı var ne yapmalıyım makina ile sağsam sol göğsümdeki sütüm geri gelirmi yardım lütfenn...

Bebeğiniz emmediği için süt üretmiyor olabilir. Görümcem de aynı problemi yaşamış hatta iki çocuğunu da tek göğsüyle emzirmiş diğer memeyi kabul etmemiş çocukları.

Anladım peki kaç ayına kadar öyle emzirmiş bilginiz varmı acaba ?
kesin bir şey söyleyemem ama 20 ay civarı diyebilirim. Bu aralar gittiğim her doktor 6 aydan sonra emzirmek anneye eziyet, bebek alacağını alıyor 6 aydan sonra bıraksan iyi olur diyor. Hiç endişelenmeyin bebeğiniz sütten alması gerekeni almıştır zaten;)

Emzirme sanatı grubu var facede. Oraya üye olun. Tek göğüs emen bebekler de var. Yeter ama pozisyon değişikliği vs denediniz mi?

Sodyum biriktiği için tuzlu olmuştur süt
Sağım yapın o memeden, alıştırma bardağıyla verin
Ayrıca farklı pozisyonlarda da deneyebilirsiniz

Anladım peki kaç ayına kadar öyle emzirmiş bilginiz varmı acaba ?

kesin bir şey söyleyemem ama 20 ay civarı diyebilirim. Bu aralar gittiğim her doktor 6 aydan sonra emzirmek anneye eziyet, bebek alacağını alıyor 6 aydan sonra bıraksan iyi olur diyor. Hiç endişelenmeyin bebeğiniz sütten alması gerekeni almıştır zaten:KK66:
Yuh artık kim saçmalamış öyle
Sağlık bakanlığı bile artık en az 2 sene emsin bebeler diyor
Emmek sadece karın doyurmak mı?

Yuh artık kim saçmalamış öyle
Sağlık bakanlığı bile artık en az 2 sene emsin bebeler diyor
Emmek sadece karın doyurmak mı?
Amerikada yapılan son araştırmalar bu sonucu gösteriyormuş. Söyleyenler de doktor ki 1-2 değil gittiğim her doktor aynı şeyi söyledi kızımı hala emzirdiğimi söylediğimde. Yalnız esas nokta karın doyurmak değil. Masada seninle aynı şeyleri yemeye başladığı vakit emzirmek boşuna diyorlar. 6 aydan sonra bebeğe tek katkısı karın doyurmak oluyormuş.

6 aydan sonra bebecik pat diye masada yemege gecmiyor ki, uzun bir sure daha %80 anne sutu %20 yemek seklinde devam ediyor ki zaten disi yok, damagiyla ezerek yemeye calisacak ustelik henuz elindekinin yemek oldugunu anlamadan. 2 sene emzirme konusunda buyuk calismalar var dunya capinda ve sonunda bizim ulkemizde de en az 2 sene anne sutu almali dusuncesi yayginlasiyor..

Benim fikrimde bu yönde haklısınız bence Gökçenn bizim 2 çocuk doktorumuz var her ikiside emzirebiliyorsanız 2 yaşına kadar emzirmeye devam edin 2 yaşından sonrası pek yaramaz artık diyor bende ilk defa duydum 6.aydan sonra emzirmesinde olur diyen sağlık çalışanlarını

Zamanında 6 aydan sonra emzirilmez de deniyormuş. Her gün farklı bir şey söylüyor otoriteler. Sadece emzirme konusunda değil bir gün bir yiyecek çıkartıyorlar çok faydalı diye 2 gün sonra çok da yararlı değil deniyor 4 gün sonra aslında sağlığa zararlıymış diyorlar. Aynı şey için kimi yararlı derken kimi zararlı diyor. Ben duyduğumu söyledim takdir annelerin. İsteyen istediği kadar emzirsin;)
tabiki yararı çok fazla ama şahsen ben anne sütünün mucize olduğunu düşünmüyorum. Anne sütü ememiş nice çocuk var sapasağlam çok da akıllılar. Yeni doğum yapmış anneler emzirme işine bu denli saplanıp sütü takıntı haline getirmemeli. Sütünüz olduğu sürece emzirirsiniz yoksa ya da gelmiyorsa kendini hırpalamanın depresyondan depresyona koşmanın gereği yok.

Back