sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

tam bunları yazarken yoldan düğün konvoyunun geçmesi
ayrıca düğünler konvoylar falan sadece kulaklar açısından sorun değil
yolun ortasında sağlı sollu araba yerleştirip o sokaktan geçişi engelleyenler mi dersin
konvoy yapıp trafiği uzatanlar mı

geçen gün bilmediğimiz bir yere tabelalara baka baka gitmeye çalışıyoruz tam düğün konvoyu yanımızdan geçti hiç bir şey göremedik diğer yola dönmek için beş km sonradan bir yerden döndük

Ya bende cok dertliyim bu sokak dugunu sacmaligindan her haftasonumuz sesten gurultuden rahatsiz olarak geciyor sokak dugunu nedir ya git salon tut paran yoksa sadece nikah yap bende sadece nikah yaptim kimsenin kafasini sisirmedim mis gibi giy gelinligini at imzani gel sen evleniyorsun diye ben senin gurultunu neden cekiyorum polisi ariyoruz karismiyorlar onu bunu gectim benim arka apartmanimda tandir yapiyorlar evde isten kokudan durulmuyor koyden indim sehire ne ala memleket

Imi inlardi insin diyenlerden biri de benim valla :) o dugunler icin karakoldan izin aliniyor normalde gece 11-12 ye izin veriyorlar. Ama silah havai fisek vs kesinlikle yasak o durumda polis dugunu durdurabilir. Ayrica bildigim kadariyla alternatif sokagi olmayan bir guzergahin kapatilmasina zn vermiyorlar. 4 yol agzi tarzi yerinde kapatilmasi kesinlikle yasak nerden mi biliorum. Teyzemin oglunun sunnet kinasi kapinin onunde olmustu izin icin de onlarla karakola bende gitmistim ordan biliyorum. Tabi gurultu falan herkes cekmek zorunda degil ama yapcak pek bisey de yok

İki gun once bende boyle bi durum yasadim. Ates ede ede beynimiz patladi. Gercek mi kuru sıkı mi anlamadim. Ve son ses muzik.... cocuklarim cok korktu.

Aslında bayağı basit bir şey var yapcak.

Sünnet kınası yapmamak. Zaten sünnet kınası ne ki.

Isin o kismi ne sizi ilgilendirir ne de beni. Kisilerin kendi tercihidr.

Kişilerin kendi tercihi olabilmesi için kendi alanlarında gerçekleştirmeleri gerek.

Sokak ortak alandır.

Böyle bir medeniyetsizlik nasıl savunuluyor anlamak mümkün değil. Köy yerinde elbette, ancak şehir yaşamında böyle şeylere yer yok.

Sunnetin eglencelerle suslenmesi erkeklerin siz kadinlardan daha ustunsunuz bakin erkek oldunuz nasil kutluyoruz kafasina soklmasindan bende nefret ediyorum. Ama knu sunnet eglencesi degil sokakta yapilan eglence.

Isin o kismi ne sizi ilgilendirir ne de beni. Kisilerin kendi tercihidr.
vallaha benim evimin önünde düğün dernek kurup davul zurna çalıyorlarsa beni de ilgilendiriyor, kusura bakmasınlar. benim de tercihim Çaykovski dinlemek ama amfi kurup bütün mahalleye dinletmiyorum, sonuçta değil mi?
ben onların "Çitos al bana yanına da bira" müziklerini dinlemek zorunda mıyım?

Suan dediginiz sey sokakta yapilan eglenceyle ilgili ve haklisiniz. Az once dediginiz sunnet icin kina yapilmasiyla ilgiyli. Dediggim gibi o onlarin tercihidir.

Sanirim anlamadiniz arkadas bana alintilanp yazdigi mesajda sunnet kinasi yapilmamasini. Soylemis cozum olarak. Bende sunet icin kina yapilip yapilmayacagi o ailenin araridir beni ya da baskasini ilgilendirmeyecegini soyledim. Sokakata yapilmasindan bahseden bir yorum degil onun yazdigi. Ve benim cevabim.

Suan dediginiz sey sokakta yapilan eglenceyle ilgili ve haklisiniz. Az once dediginiz sunnet icin kina yapilmasiyla ilgiyli. Dediggim gibi o onlarin tercihidir.

Ben sünnet için evde sessiz bir şekilde kına yapılmasını da mantıksız bulabilirim, ancak karışamam evet. Onların tercihidir.

Ama sokakta sünnet kınası yapılmasına karışırım, çözümü de yapılmamasıdır. Bu kadar basit aslında. Çözümü yok dediğiniz için belirttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…