sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

tamam silah sesi felan anormal. tamam hergun hergun o gürültü olmaz ama benim anlamadıgım biri müzik dinledi şikayet biri balkonda güldü şikayet sokakta düğün yaptılar şikayet kapıyı sert carpıyolar şikayet vs.. ne kadar herşeyden şikayet etmeye meraklıyız ya..

Herkes ne kadar görgülü kurallara uyarak yaşıyormusta haberimiz yok bunu kimse alınmasın genelindede goruyorum bunları.

Doğru kimse kimseyi rahatsız etmesin eyvallah ama insanlarda biraz daha tahamüllü olsunlar bi zahmet ya. demiyorum ki her gün tepenizde tepinsinler ama hemen herşeyden rahatsız olmayada fazla meyilliyiz.

not. kendi fikrimdir herkesin fikri kendinedir.

SANIRIM BİR ARA YASAKLANMIŞTI..İNSANLAR UYMADI BU KURALA..

Bayanlar sakinn :)
Aksini iddaa etmedim.
Benim fikrim benim görüşüm iki tarafın da haklı olduğu yönünde.
Sizin yaptığınız yorumlarda sizin görüşleriniz saygı duyarım.
:) uğraşma... Parası olmayan düğün yapmasın kısmında takılı kalınmış plağın.

Asker eğlencesi de rahatsız ediyomuş üstelik. Vaaay bee..

Adam onca ay rahat uyusunlar diye uğraşıcak, bi gece uyuyamadılar diye dert olmuş. Ben istersem öleyim. Anası oğluna gönlünce veda etsin. Belki de son görüşü.

O değil beleş beleş demişler de sürekli, sokakta düğün yapılan semt nişantaşı değildir herhalde. Bu kadar paranız konuşuyorsa hayatlarınızda nezih semtlerimizden verelim.

Yok uğraşmak değil, kendi fikrimi de kimseye zorla benimsetemem de. Ama ısrarla yaptığım yorumları alıntılayıp uyuyamıyorum, ders çalışamıyorum, taciz ediliyorum, uyuyan var, yaşlı var diye bastıra bastıra söylenmesi can sıkıcı.
Ben bunların aksini söylemedim hiç bir yorumumda, sen nasıl 1 gece için rahatsız oluyorsan o insan da o 1 gecede mutluluğunu yaşıyor ve paylaşıyor yanında ki insanlarla.
Ha evet zoruma giden bir durumda varsa oda GÖRGÜSÜZLER kelimesidir. Çünkü bende sokak kınası yaptım, doğal olarak da üzerime alındım.
Ama ben yapılanı görgüsüzlük olarak algılamıyorum(kendimde yaptığım için değil)
Yapılan yorumların bazıları gerçekten çok acımasızca.
Burasının Türkiye olduğunu ve böyle adetlerin, gelenek göreneklerin, maddiyatsızlığı unutup insanlara GÖRGÜSÜZ sıfatı yakıştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

hanimefendi söylediğiniz çirkin şeylerle mi düşünmüş oldunuz o askerleri he ?

Belki son görüşüymüs ne kadar olağan ne kadar kabullenmişsiniz böyle , o çocuğu ölüme gonderenlere yapın bu duygulu goygoylarınızı

çocuk neden ölsün demiyor da madem ölecek bi gece eğlensin diyor haspinallah ya

Ya gerçekten şu forumda ciddi anlamda okuduğunu anlamama sorunu var. Gerçekten var yani. Hala bir gece diyor ya. Bir gece değil, bir gece değil, haftada beş kere bunun yaşandığı yerler var bu ülkede. Benim yaşadığım yerde pek olmuyor ama olduğu zaman fıttırıyorum. Yok yani bundan rahatsız olmak için bir gece ya da haftada beş gece olması gerekmiyor. Bizim eskiden oturduğumuz evlerden birisi kapalı düğün salonuna yakındı. Orada yazın nerdeyse her akşam düğün olurdu, ondan rahatsız olmazdım hiçbir zaman çünkü adı üzerinde, düğün salonu. Sokaklar düğün yeri değildir, bunu anlamakta güçlük çekiliyor yani. Bunlara izin verilmemesi lazım, hadi verilse bile bari saat on gibi bitsin gece. Ne tahammülü arkadaş, ben geleyim senin evinin önünde davul zurna çalayım, kafan kazan olsun, tahammül eder misin? Bak tekrar söylüyorum, benim yaşadığım yerde sokak düğünü ara sıra olan bişey ama izin verildiği için bunu defalarca ve sıkça yapan yerler var. Ben burada diyebilirdim ya bana ne, evinde düğün olanlar düşünsün diye. Demem çünkü büyük bir bencillik etmiş olurum öyle söylersem. Azıcık medeniyet, saygı, görgü uğrasın şu ülkeye.
Boş yere yazdım bunu da, nasıl olsa okunuyor ama anlaşılmıyor.

SANIRIM BİR ARA YASAKLANMIŞTI..İNSANLAR UYMADI BU KURALA..
Değil. Izinli oluyor birçoğu 11 kadar. Benim yaşadığım şehirde de var yaz.kis fark etmiyor yapıyorlar.Sitelerin içinde bile yapıyorlar artık.Bencede en iyisi salonda yapmak.

Aynen

Sizin Türkçe öğretmeniniz kim?

Çocuk ölücek demişim öyle mi? Öööfff şimdi de siyasete getiriyosunuz "Algılayamadığınız mesajı"

nişantaşında yaşamadığımiz için biz suçluyuz : )

Bizim ev de boyle bos bir araZinin yanindaydi, surekli dugun yapilirdi. Gece yarisini gecerdi bazen. Nefret ederdim kufurler eder stresten geberirdim sonralari evde ben de gobek atmaya baslayinca biraz rahatlamistim tavsiye ederim

dün akşam evimin balkonunda otururken eko eko ses geliyordu gümbür gümbür

al kızını koy çuvala salla salla vur duvara diye

nişantaşında yaşamadığımiz için biz suçluyuz : )
Valla öyle. :)
Ay ben utanırım sokakta düğün yapmaya yani. Yıl olmuş 2015, utanırım, kendime yakıştıramam ve gururuma da yediremem. Hele mahalleden içten içe küfür yemeyi hiç sindiremem ben olsam. Ben sokak düğünü duyduğum zaman çok sövüyorum çünkü, kendimden biliyorum çok küfür yiyor o düğünü yapanlar. Çevreden tabi. :)

o özgürlük, bu hak, diğeri bilmem ne.. ben de evde elektro gitarımı çalacağım bana ne! benim de bir gitarım var hepi- topu.. Rahatsız olan taşınsın diyeceğim, mümkünse Nişantaşı'na..

nisantaşına taşınmayanın tepesinde tepinilebilinir çünkü istemese zaten taşınırdı demekki seviyor

evet beni asker eğlencesi de rahatsız ediyor. merak ediyorsanız bir annenin 21 yaşındaki evladına veda etmesi de rahatsız ediyor.

hiç böyle acıtasyonlara gerek yok. sanırsınız sadece asker eğlencesi yapmayanlar şehit oluyor, ne alaka yani benim sokaktaki gürültüden rahatsız olmamla onun şehit olması.
aynı eğlenceyi bir salonda yapsalar olmuyor mu hem o ana çocuğuyla gurur duysun hem de toplumsal bir sukut sağlansın mesela?

evet paraları yoksa düğün yapmasınlar. mesela ben de Christian Louboutin ayakkabı almak istiyorum ama param yok, alamıyorum (bana düğün mü ayakkabı mı deseniz ayakkabıyı seçerim) kimseye de ağlamıyorum. hayat herkes istediğine sahip olamıyor.
benim oturduğum semt Nişantaşı değil ama İzmir'in en "nezih" semtlerinden biri, sokak düğünü yapanların çoğu da kendilerine bir salon tutabilecek insanlar ayrıca.
sırf onlar sokakta göbek atmak istiyor diye ben onların gürültüsüne katlanmak zorunda falan değilim.
benim de canım sokakta donsuz gezmek istiyor mesela şu ara çünkü donuma kadar terliyorum ama yapmıyorum, neden çünkü bir toplumda yaşıyoruz kimse benim popomu ku.mu görmek zorunda değil.

Gayet haklisiniz ama bunlari dugun sahiplerinin dusunmesi lazim hasta olan cenazesi olanlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…