sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

Geçen haftasonu misafirlerime rezillll oldum.Dan dan dannn davul sesleri evde birbirimizin konuşmalarını duyamadık.Biz salakmışız diyorum eşime kına gecesi için onca parayı salona verdik diye.Biraz görgü diyelim buna ben veriyorum küfürü.Kimi zaman miğrenim tutuyor bebeği olanları hastası olanları düşünüyorum.Ben yapmadım aslada yapmazdım

Bu yaz hiç olmadıysa 5-6 düğün oldu bizim burada. Hayır apartmanlar da hep yüksek katlı yani burada, öyle pek yer yok, gecekondu tarzı bir yapı yok yani. Ama zıngır zıngır çalgılar, zılgıtlar bıktım ya hu. Dördüncü kattan net dinliyordum oyun havalarını. 11 oluyor bitmiyor düğün ne oynamaymış arkadaş, yorulmuyorlar da he!
Para yoksa düğün yapmayıversin, milleti eğlendirmek için neden benim beynimi mikiyor anlamadım yani. Düğünler maddiyat işidir, lükse kaçar zaruriyet değildir neden herkes sanki sıkı sıkıya ihtiyaçmış gibi bağlanıyor bu meseleye anlamadım yani.
İlerde maddi açıdan iyi olmazsam, kıyarım nikahımı otururum. Sokağın ortasında göbek attırmam kimseye. Hem utanırım bile ben gelen geçen herkes bakıyor ya.

peki mecbur musunuz böyle eğlenmeye

ben de çok muzdaribim bu konudan devlet acilen el atmalı bu işe ama şikayet az sanırım devletin boğazını sıkmadıgımız müddetçe sonuç alamayız , allahtan hayvan konusunda ilgileniyorlar bir komşum resmen mahallede kümes kurmuştu horoz gece iki de ötüyordu resmen şikayet ettik hayvanları götürdüler, düğün konusunda da yapılabilir zor değil paraları olmayan fakirler napsın zart zurt bilmem ne boş laflar bunlar belediye eşşek gibi bunlara bir alan vermek zorunda orada yapsınlar , şu olayı yasaklayacam diyen parti çıksın direk oyumu ona vericem o derece nefret ettim görgüsüzlerden..

aynı derten muzdaribiz biz de.
oturduğumuz yerin bir tarafında böyle bir gelenek var.
kına,asker eğlencesi sokak ortasında kadınlı erkekli kutlanır mı ya?
geçen hafta sonu sıcaktan tüm camlar açık.
evde konuştuğumuzu duyamıyoruz o derece.
saat 11 oldu hala devam. eşim polisi aradı.emniyet müdürlüğü de bizim sokağın başında ayrıca.
polis adresi soruyor.eşim ..... parkının yanında diye.hala neresi diyor.
duymuyor sanırım.
12ye kadar devam etti.tekrar aradı.şu an terör olayları varmış.o yüzden asker eğlencesine müdehale etmemişler.

sadece asker olsa.bie de bitip tükenmek bilmeyen düğünler var.
ben büyüdüğüm şehirde hiç böyle ilkellik görmedim.
kınada erkek evinin önünde belki davul çalar ama düğün salonu kıvamında sokakta oynamak da nedir ya?

istanbulda mı köyde miyiz belli değil.

Her yerde var bu sanırım bangır bangır takılıyorlar şikayet edin en güzeli belli saatten sonra yasak zaten polis gelip uyarıyor

peki mecbur musunuz böyle eğlenmeye
Hayır mecbur değilim pekela salonda tutabilirdim ama dediğim gibi bencilce bir düşünceyle bu benim günüm ve hayatımda 1 günüm diyip sokakta harika bir kına yaptım :) Pişmanmıyım değilim çok güzel anıları hatıraları oldu.
Ha şunu da belirteyim ki benim oturduğum yer itibariyle bitişik nizam dar sokaklar yok yani geniş alanı olan yerler ve çokta müsait sokak eğlencesine.

Çok güzel bir yorum olmuş, çok güldüm sağ olun vallahi. Yetmedi kardeşime gösterdim, yerlere serildik
Ama haklısınız yani, sünnet edilenle, evlenen yetti artık bu sene de bize yani.
Hadi evlilik duyuruluyor desek, çocuğun şeyi kesiliyor diye neden göbek atıyorlar anlamadım. Küçücük çocuğun etrafına doluşup tepinmek niye?

Dur ben de şu konuya 'sokak düğünlerine karsıyım, görgüsüzler' yazayım da köylü gibi görünmeyeyim.

köylülükle ne alakası var her görgüsüzlük yapan köylüdür mantığı sizinki burda laf vurdurmaya çalışırken lafınızın nereye gittiğini hesaplayamamışsınız

Mahsun kırmızıgül ün Ellerin kadınısaaaannnnn sana dönemeeeymmmmm duydu bu kulaklar
Hayır nasıl bir mantık anlamam,memeler baş kaldırmış eşliğinde müstakbel karısıyla, kafasında kravat hoydur hoydur oynayanamı ararsın ,arabada 5 evde 15 nidalarıyla babasıyla zıplayan gelin mi

Kanter içinde ordan oraya savrularak kalça sallayan gelin babalarını da anlamam vesselam gerçekten fenayız biz bu konuda

köylülükle ne alakası var her görgüsüzlük yapan köylüdür mantığı sizinki burda laf vurdurmaya çalışırken lafınızın nereye gittiğini hesaplayamamışsınız

Yok ben cok guzel hesaplarım. Ne yazık ki bu benim lafım değil. Tum yorumları okudum. Köy adetlerini buraya uyarlamadan tutun, görgüsüzlük, ilkellik vs her tur kucumseyici yaklaşım yapılmış.
Yalnızca saygısızlık ve kultur farkı yakıstırmasını yerli bulabildim.

Sokak düğününe denk gelmedim çok şükür. Evde yapılan kına sebebiyle tüm mahallece gürültüye maruz bırakıldık ancak. Allahtan kınayı saat 22:00 gibi bitirdiler de bitti ses diye şükrettik.

Veya ramazanda sokakta iftar sofrası kurup sonrasında bol kahkahalı bağırtılı , hatta bir adım öteye gidip ellerinde def çalarak , olmayan sesleri ile mahalleyi inleten insanlarla karşılaştım.

Bunların arasında en garibime giden gece saat 1:30 civarında başlayan bitmeyen korna sesleri ve insanların yüksek sesi sonrası gördüğüm manzaraydı. Ne oluyor yahu deyip bakmıştık dışarı. Neymiş gerdeğe giren gençlere tezahürat yapıyorlarmış.

Düğün dönüşü gelinle damada konvoy yapmış ana babaları. Epi topu 2 araba ve taş çatlasın 10 kişi o kadar sesi nasıl çıkardı hayret ettim.

Neymiş gerdeğe giren gençlere tezahürat yapıyorlarmış. Seslenmeyi kendime yakıştıramadım , ancak kulaklarını bayağı çınlattım.

Şimdi beni yadırgayan olacaktır da ben bu adetleri hiç sevemedim ya. Geleneksel bir aileye eş olursam naparım bilemiyorum witch Düğün bitene kadar utançtan kafamı kaldıramam herhalde. Terli terli bir o yana bir bu yana çalkalanmanın neresi eğlence bilemiyorum.
Cidden şu oryantal Arap dansözlerinde kalsa iyi olur, hayır bilen bilmeyen çıkıp yayık ayranı gibi çalkalanıyor ya hu. Tabi bu reaksiyondan ortaya çıkan ıslak külotlu çorap kokusu da ortalığı darma duman ediyor
Şöyle bembeyaz bir ortamda, mis gibi kokular eşliğinde, kuğu gibi gelinliğimle nikahım kıyılsa, otantik hoş bir mekanda da aileler arasında leziz bir yemek yense yeter bana cidden Ne bileyim yani, daha sade ama daha makul geliyor bana böylesi.

aynen valla bıktım bende gecenin bir yarısı silah sesleri çocugum korkuyor bu seslerden
dügün salonu diye bişey var duymamışlar galiba

Ankarada bu çok ünlü sanırım 1 yıldır ankaradayım haftaiçi bile sürekli sesler duyuyorum.
Geçen hafta 3 saatimi abartısız bir eğlenceyi şikayetle harcadım.
Silah sesleride vardı çünkü. Zabıta, ilçe emniyet müdürlüğü, 155, mavi masa heryeri ayağa kaldırdım :)
Sonuç olarak Düğün devam etti belki ama en azından silah sesleri kesildi.

Ayşe'nin hayatında sadece bir gece, Fatma'nın hayatında sadece bir gece derken senin benim koca yazımdan kaç gece böyle böyle çalınıyor. Kul hakkına girildiğini düşünüyorum ben, gece 12ye kadar eğlence yapmak nasıl bi'şey, haftada 4 gece en azından yapıldığını düşün oturduğun yerde, ee ne olacak? Onların bir gecesi bizim kaç gecemiz oluyor. İnsanların hakkına giriyorlar.

Gitsin salonda yapsın o zaman. Neden genci yaşlısı öğrencisi herkse dinlemek zorunda onun arabesk müziklerini. Kusura bakmayın da kimsenin başkasının hakkına girmeye hakkı yok. O gün ders çalışması gereken yarın sınavı olan öğrenci o bencil terbiyesizlere hak mı versin? Yatak döşek yatan yaşlısı genci, başı ağrıdan çatlayan onlara hak mı versin? Nöbetten çıkmış, sabaha tekrar işe gidecek olan doktoru hemşiresi asistanı, ona hak mı versin? Yada normal bir insan, ne sınavı ne nöbeti var, nede hastalığı; dinlemek zorunda mı kardeşim?

Bu yapılan bir TACİZDİR. Net.

Bir insanın özgürlüğü, diğeri kısıtlamayacak kadardır. Rahat bir akşam hakkını kimse kimseden alamaz? Yok onun tek özel günüymüşmüş. Ee hep oluyor tel o mu düğün yapıyor mahallede? Ben yaz sıcağında lys ygs çalışırken, dinlenirken, tv izlerken, hayatıma taciz edilmesini istemiyorum.

örneğin ben de hayatımda bir gece yaşayacağım. sevgilim beni terk etti ve ben sokakta böğüre böğüre ağlamak, açıp arabesk müzik dinletmek, arkadaşlarımı toplayıp "küfür etmeden" sevgilime veryansın etmek istiyorum.
tek bir gece acımı dibine kadar yaşamak istiyorum.
ve diyorum ki siz de benim bu yaptığıma saygı göstermek, hoş görmek zorundasınız.
olur mu sırf düğün olduğu için jandarma ya da emniyetin buna izin vermesi saçmalıktan başka bir şey değildir.
bu saçma uygulamaya bir an önce yasak getirilmeli.
ben nasıl bir gece eğlenmek istiyorum diyerek çalgıyı çengiyi getirip alem yapamıyorsam, diğeri de düğününü, kınasını kapı önünde yapamamalı.
eğlenmek isteyen için salonlar var, yapamayan da evinde kınasını yakar, geçer.
kimse, kimseyi böyle bir bencillikle kuşatamamalı.

Bayanlar sakinn :)
Aksini iddaa etmedim.
Benim fikrim benim görüşüm iki tarafın da haklı olduğu yönünde.
Sizin yaptığınız yorumlarda sizin görüşleriniz saygı duyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…