benimkisi bir dert değil, ama acil bir durum sayılabilir, bilgisi tecrübesi olan hayvanseverlerden yardım bekliyorum, bugün sokakta küçük bir kedi yavrusu buldum, siyah tüylü ve gözleri açılmamış, yüremiyor sürünerek hareket ediyor bazen ayağa kalkmaya çalışıyor yamuk yumuk kalkar gibi oluyor devriliyor, sürekli ağlıyor.... aldım kediciği bebe şampuanıyla yıkadım iyicede duruladım , hava çok sıcak zaten hem serinlesin hemde temizlensin ki rahatça ilgilenebiliyim istedim, daha öncede sokakta kedi yavrusu bulup yıkayıp besleyip büyüttüm ama hiç bu kadar küçük değillerdi, bu kedicik kaç günlük bilmiyorum, bildiğim kadarıyla kediler için ilk iki hafta kıritik dönem gözlerini açamazlarsa kör kalıyorlar....acaba diyorum bu kedi gözlerini açmadıda annesi o yüzden mi attı onu eğer öyleyse eni sonu ölecektir.şuan oturduğum evde bahçe bodrum yok, merdiven arasına koyamam ev sahibi sorunlu birisi,geçici olarak ablamlarda terasa koydum, gözlerini açsın birazcık büyüsün sokağa bırakıcam, sırf ölmesin diye aldım ama ona nasıl yardım edebilirim bilmiyorum şirıngayla süt ve su verdim, yarısı içine yarısı dışına çıktı sütler burun deliklerinden bile çıktı, sonra birazcıkta kustu yani sütü çıkardı, suyla yıkadım temizledim kuruyor şuanda,veterinere falan götürmem mümkün değil,bu şartlarda ne yapabilirim bir fikir verin lütfen...
benimkisi bir dert değil, ama acil bir durum sayılabilir, bilgisi tecrübesi olan hayvanseverlerden yardım bekliyorum, bugün sokakta küçük bir kedi yavrusu buldum, siyah tüylü ve gözleri açılmamış, yüremiyor sürünerek hareket ediyor bazen ayağa kalkmaya çalışıyor yamuk yumuk kalkar gibi oluyor devriliyor, sürekli ağlıyor.... aldım kediciği bebe şampuanıyla yıkadım iyicede duruladım , hava çok sıcak zaten hem serinlesin hemde temizlensin ki rahatça ilgilenebiliyim istedim, daha öncede sokakta kedi yavrusu bulup yıkayıp besleyip büyüttüm ama hiç bu kadar küçük değillerdi, bu kedicik kaç günlük bilmiyorum, bildiğim kadarıyla kediler için ilk iki hafta kıritik dönem gözlerini açamazlarsa kör kalıyorlar....acaba diyorum bu kedi gözlerini açmadıda annesi o yüzden mi attı onu eğer öyleyse eni sonu ölecektir.şuan oturduğum evde bahçe bodrum yok, merdiven arasına koyamam ev sahibi sorunlu birisi,geçici olarak ablamlarda terasa koydum, gözlerini açsın birazcık büyüsün sokağa bırakıcam, sırf ölmesin diye aldım ama ona nasıl yardım edebilirim bilmiyorum şirıngayla süt ve su verdim, yarısı içine yarısı dışına çıktı sütler burun deliklerinden bile çıktı, sonra birazcıkta kustu yani sütü çıkardı, suyla yıkadım temizledim kuruyor şuanda,veterinere falan götürmem mümkün değil,bu şartlarda ne yapabilirim bir fikir verin lütfen...
canım yavru kediler için özel mamayı pet shoplardan da bulabilirsin.ayrıca yavru hayvanlar için biberon da bulunur.
eğer mama alamazsan ben yarı yarıya su süt sulandırıp içine biraz pudra şekeri ve bir yumurta sarısı ekliyordum.bunu kediyle ilgili bi forumdan öğrenmiştim.
bende 2 tane vardı ve göbekleri bile düşmemişti.ama hiç problemsiz büyüdüler maşallah.
gözlerini steril tutmaya gayret et.bir de kendi başlarına çişini kakasını yapamazlar.bebeklerin altını sildiğimiz mendillerle poposunu biraz uyarırsan yapabilir.hem senin için de pratik olur.bazı yerlerde bebek mamasıda verilebildiği yazıyor ama tavsiye etmiyorum ishal yapıyor
bi veterinere götürebilsen iyi olurdu aslında, bazıları ücret almaz.üniversitelerin veterinerlik bölümleri de ücret almıyor bildiğim kadarıyla.
zordur biraz ama çok büyük bir iyilik yapıyorsun canım.allah bu iyiliğini mutlaka mükafatlandırır.
canım tarifin için çok sağol ,elim kadar bişey zaten bir zorluğu yok inan yeterki yaşasın elimde ölür kalırsa üzülürüm,az önce kutusuna pamuklu bir yatak yaptım, yatağının altınada sıcak su dolu pet şişe koydum,gözlerini çaya batırılmış pamukla sildim, anüsünüde pamukla birazcık silerek uyardım , aslında bugün ben onu yıkarken 2-3 milimetre kadar kaka yapmıştı, bugün bir daha yaparmı bilmiyorum,şimdilik sulu süt veriyorum eczaneye bi uğruycam toz anne sütüne benzeyen bişeyler oluyormuş,oda olmadı yumurtalı şekerli süt ve sulu mama yapıcam...başkasa yapıcak bişey yok şimdilik sanırım,internetten de bir kaç konuyla ilgili telefon numarası aldım bakalım hayırlısı artık, beni endişelendiren şey gözleri kapalı ve 2 haftalık var gibi...benim bi kedim vardı o yavrulamıştı ordan gördüm, yavrular bundan daha küçük ve tüysüzdü, bunun tüyleri 3-5 milim var...biran önce gözlerini açar inşallah..