Ekmekler Pideler Sokak simiti tadında çıtır simit

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
13.766
13.418
823
Evde de sokaktan aldığımız simit tadını yakaladım.Ölçüler yaklaşıktır.

4-5 bardak un
2 kaşık kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
Pekmez (Her türlü pekmez olur.Ben keçiboynuzu pekmeziyle yaptım.)
1 kaşık sıvıyağ
Tuz ve su

Mayayı bardakta ılık suyla karıştırın.Unun ortasını açıp mayayı,şekeri ve tuzu ilave edin.Ilık suyla hamuru yoğurun.Hamur kabardıktan sonra iki adet parça koparıp uzun bir hamur elde edin.İki hamuru birbirine dolayıp,biraz suyla açtığınız yağlı pekmeze iki tarafını da bulayın.Sonra susama bulayıp fırında pişirin.Afiyet olsun.

xG6ZVr.jpg

Son düzenleme:
içinde yağ yok kuru olmuyor değil mi? görüntüsü çok güzel emeğine sağlık

Bunun özelliği biraz kuru olması.Sokak simitleri çıtır çıtır olur ya.Ama sen yumuşak simit istersen içine bir çay bardağı zeytinyağı ve bir bardak ılık süt katabilirsin.Ama poğaça tadında olur gevrek olmaz.

Resmi yeniledim.

Resimdeki simit bu ölçülerle yapıldı.İlk sayfadaki ölçülerle de gayet güzel oluyor.

5 bardak un
Bir çorba kaşığı tuz (Çok dolu değil)
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket Dr Outker kuru maya (Tek Kullanımlık)
Yarım su bardağına yakın sıvıyağ
Pekmez,susam

Un,tuz,şeker ve maya harmanlanır.Yağ katılır.Ilık suyla hamur yoğrulur.1-2 saat mayalanır.İnce iki tane hamur şeridi yapılıp burulur.Önce sulandırılmış pekmeze sonra susama bulanıp pişirilir.

Siz bu simit tarifini denemeden alıntı olarak mı burada paylaştınız_? ben şimdi hangi tarifi denesem anlayamadımmm

Siz bu simit tarifini denemeden alıntı olarak mı burada paylaştınız_? ben şimdi hangi tarifi denesem anlayamadımmm

İkisini de denedim.İki tarifi de yapabilirsiniz.Resim de benim yaptığım simitlerin resmi.Sadece evde simiti yaparken tarif aklıma gelmedi.İkinci tarifle yaptım.O da güzel oldu.

Back
X