• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokağa çıkma korkusu

oyagrn1978

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
2
0
6
İstanbul
Ben bir süredir sokakta yürüme korkusu yaşıyorum. Kapının önüne çıkıp yürümeye korkuyorum. Caddelere, sokaklara çıkamıyorum. Yürümeyi çok da seviyorum. Bağdat Caddesi'ne yakın oturuyorum ama çıkıp yürüyemiyorum. Elim ayağım titriyor. Merdiven korkusu da var. Yürüyen veya yürümeyen tüm merdivenler beni çok korkutuyor. Çember iyice daralmış durumda. Psikiyatriye gidip ilaç tedavisi gördüm ama hamilelikten dolayı bıraktım ilaçları doktor kontrolünde tabii ki. Ancak ilaçları bıraktıktan sonra herşey gene aynı. Düzelemiyorum bir türlü. Ben bu caddelerin tozunu attıran biriydim eskiden. Bundan acil kurtulmak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? En azından fikir verin...

Ben bir süredir sokakta yürüme korkusu yaşıyorum. Kapının önüne çıkıp yürümeye korkuyorum. Caddelere, sokaklara çıkamıyorum. Yürümeyi çok da seviyorum. Bağdat Caddesi'ne yakın oturuyorum ama çıkıp yürüyemiyorum. Elim ayağım titriyor. Merdiven korkusu da var. Yürüyen veya yürümeyen tüm merdivenler beni çok korkutuyor. Çember iyice daralmış durumda. Psikiyatriye gidip ilaç tedavisi gördüm ama hamilelikten dolayı bıraktım ilaçları doktor kontrolünde tabii ki. Ancak ilaçları bıraktıktan sonra herşey gene aynı. Düzelemiyorum bir türlü. Ben bu caddelerin tozunu attıran biriydim eskiden. Bundan acil kurtulmak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? En azından fikir verin...

geçmiş olsun canım gündüzdemi korkuysun ? sokkata saldırıya yada sözlü tacize felanmı ugradın ? yada nebılıyım hayvanlardanmı korktun ? neolduda böle oldun öncelıkle onu bılmen lazım

geçmiş olsun canım gündüzdemi korkuysun ? sokkata saldırıya yada sözlü tacize felanmı ugradın ? yada nebılıyım hayvanlardanmı korktun ? neolduda böle oldun öncelıkle onu bılmen lazım

Yok herhangi bir şey yaşamadım. Nasıl oldu anlamıyorum, bir anda ortaya çıktı. Şu an 6 aylık bir bebeğim var. Sorumluluklarım var bu yüzden bunları acilen atlatmam lazım. Vakti zamanında antidepresant ilaçları kullandım, ve malesefte biraz uzun kullandım ve bıraktım. Doktor gözetiminde tabii ki... İlaçları bıraktığım ilk iki ay boyunca gayet iyiydim. Daha sonraları kalp çarpıntıları, el ayak titremeleri başladı. Bütün sosyal hayatım bitti bu yüzden. Yani uzun lafın kısası, bir an bu korkuların bitmesini istiyorum. İstediğim şey çok basit, sadece yürümek istiyorum. Elim ayağım tutuyor, sağlıklıyım. Ama sanki ayaklarıma birşey dolanmış gibi hissediyorum. Yani anlayacağınız durum oldukça karışık. Ve gerçekten ben bunları kendime yakıştıramıyorum. Sanki bu ben değilim, başka biri...Meditasyonlar yapıyorum, faydasını görmüyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Allah yardımcım olsun diyebiliyorum sadece.Acaba benim gibi bunları yaşayan başka birileri var mı? Onlarla konuşmak istiyorum...

bazı insanlarda hamilelikten dolayı psikolejik problemler yaşıyabiiyolar böyle bir durum olabilir psikolejik destek alabilirsiniz yine allah yardımcınız olsunn

Back