evet arkadaşlar ben yıllrdır pcos olduğumu zannediyodum ancak bu sadece zandan ibaret değildi kendi gözlerimle gördüm ultrasoundu yapan arkadaşım gösterdi kitaplarda gördüğümüz gibi inci gibi dizilmişlerdi kistler...tabi bunun yanında tüylenme, sivilceler vs. pcos belirtilerinin hepsi vardı.bu arada 2,5 yıllık evliyiz. eşimle çocuk düşünüyorduk zaten ve pcosumu bildiğimiz için korunmuyorduk 1 senedir.ancak bir gelişme olmadı. eşimden ayrı bir ile tayin olmuştum yeni eşimin yanına tayinim çıktı. izmirde şifa hastanesinde artık başlayalım dedik tedavimize. dün gittim doktor transvaginal ultrasound yaptı. pcos görünümü yok dedi sadece sağ yumurtalığımda 2 cm. lik bir çukulata kistim varmış. eşimle şşaştık kaldık. bu arada ben annemn uzun ısrarlarına dayanamayarak soğan kürünü de denemiştim ama çok da düzenli uygulamıyordum açıkçası...yıllardır pcos hakkında herşeyi öğrenip yalayıp yuttuktan sonra şimdi de çikolata kistini öğrenmemeiz gerekiyor demek ki :) şimdi benim gibi olanlarınız var mı acaba pcos hastası iken çikolata kistine çeviren
ayhhh cnm alah yrdımcımız olsun inşaallah....bnde pkoluyummmm ama kist yok allaha şükürr....cnmmm allah senın de bnm de herksın de şifasını versın ve bebk sahıbı olsun inşaallah.bn sımdı tup bebek transferının 8.gunundeyımmmmm inşaallah bebeklerım için dua et cnmmm gecmıs olsnnnn..
geçmiş olsun ameliyat önerdimi doktorun, çok büyük değilmiş kistin bitkisel kürler falan var onun için aktarlar macun yapıyo çok memnun kalanlar ameliyattan önce deneyip kisti geçenler var bi araştırıp sende dene istersen nete uğur akyol yazarsan çikolata kistini tedavi eden bi macun yapıyomuş. Bilmiyorum iyi yorumlarda var kötü de var. bende de kısa bir süre önce pko görünümü var denildi
geçmiş olsun ameliyat önerdimi doktorun, çok büyük değilmiş kistin bitkisel kürler falan var onun için aktarlar macun yapıyo çok memnun kalanlar ameliyattan önce deneyip kisti geçenler var bi araştırıp sende dene istersen nete uğur akyol yazarsan çikolata kistini tedavi eden bi macun yapıyomuş. Bilmiyorum iyi yorumlarda var kötü de var. bende de kısa bir süre önce pko görünümü var denildi
ah canım bende zaten soğan kürü içtikten sonra minik kistler yok oldular. hiç inanmazdım ot çöp içmeyi ama gerçek oldu. doktorum da laparoskopi dedi ama öncesinde klomenle yumurtlama takipi yapmak istiyo ne durumdalar diye. eskiden ne kadar safça düşündüğümü şimdi daaha iyi anlıyorum.korunmak bizim gibi hastalar için çok mantıksız. kendiliğinden hamile kalan insanlar acaba nasıl bir mucize içlerinde gerçekleştiğini biliyorlar mı acaba? neyse Rabbim herkese çok aratmadan sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inş.
bende de pco vardı ama en son gittigim dr azalmıs baya size pcos diyemeyiz dedi kilo vermeyle alakalı birazda ama cikolata kisti olanlarda kendilerine pco diyorlar bunu duydum daha önce