evet arkadaşlar ben yıllrdır pcos olduğumu zannediyodum ancak bu sadece zandan ibaret değildi kendi gözlerimle gördüm ultrasoundu yapan arkadaşım gösterdi kitaplarda gördüğümüz gibi inci gibi dizilmişlerdi kistler...tabi bunun yanında tüylenme, sivilceler vs. pcos belirtilerinin hepsi vardı.bu arada 2,5 yıllık evliyiz. eşimle çocuk düşünüyorduk zaten ve pcosumu bildiğimiz için korunmuyorduk 1 senedir.ancak bir gelişme olmadı. eşimden ayrı bir ile tayin olmuştum yeni eşimin yanına tayinim çıktı. izmirde şifa hastanesinde artık başlayalım dedik tedavimize. dün gittim doktor transvaginal ultrasound yaptı. pcos görünümü yok dedi sadece sağ yumurtalığımda 2 cm. lik bir çukulata kistim varmış. eşimle şşaştık kaldık. bu arada ben annemn uzun ısrarlarına dayanamayarak soğan kürünü de denemiştim ama çok da düzenli uygulamıyordum açıkçası...yıllardır pcos hakkında herşeyi öğrenip yalayıp yuttuktan sonra şimdi de çikolata kistini öğrenmemeiz gerekiyor demek ki :) şimdi benim gibi olanlarınız var mı acaba pcos hastası iken çikolata kistine çeviren![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)